• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum:KK43:(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim:KK43: yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
27 yaş mı küçük evlilik için?

Ya kimseyi küçümsemek falan değil niyetim. Lütfen öyle algılanmasın.
Yaşamak tabi ki sosyal şartlara bağlı değil. Bütçen ne kadarına yetiyorsa hangi şartlarda mutluysan onu yaparsın ailece.
Mesela bir tatilde aile yanına gitmek var, geceliği 100 tl den pansiyonda kalmak var, 5 yıldızlı herşey dahil otelde kişi başı 300-500 ödemek var.
Haftada yarım kilo kıyma alıp yemeklere bölüştürmek var, kişi başı 200 gr bifteği tek öğünde yemek var.
8-10 TL den günlü süt tüketmek var, 2-3 TL ye pastörize market sütü tüketmek var.
Kilosu 50 tl den peynir alan var, 20 tl lik peyniri tüketen var.
Çocuğuna harley davidson çizme almak var, pazar tezgahından alıp giydirmek var.
Dışarıda 4 kişilik aile 300-400 tl ye akşam yemeğine çıkmak var, döner ekmekle 50 tl ye geçirmek var.
1/2 milyonluk havuzlu sitede oturanda ev sahibi olabilir, 200-300 bin TL lik evde oturanda.
500.000 lik arabaya binen de var, 50.000 binlik arabaya da.

Harley çizme giydirende, pazardan çizme alıp giydirende, lüks yada orta halli arabaya binende eksiğimiz yok çok şükür der. Haftada yarım kilo kıyma yiyende, bir öğünde 1 kg biftek yiyende et yiyoruz çok şükür der.

Beni bu tür kıyaslar rahatsız ediyor. Benim aylık kredi kartım 5.000 dir ama o 5.000 ile bir aile bir ayı geçirebilir. Niye geçiniyorsun demek doğru mu sizce

ama ben her şeyi yiyorum, evim arabam var diyen, siz de kafanızı kullanan diyen arkadaşa yapıldı bu yorum

çocuğuma harley davidson çizme de almıyorum pazardan da almıyorum

bir seferde 1 kg et de yemiyoruz ama haftada yarım kilo kıyma ile de "et yedik" demiyoruz

ortalama yaşıyoruz kısaca

ama arkadaş ısrarla bizim geçim bilmediğimiz için çalıştığımızı iddia ediyor

biz de örnek istiyoruz ki ortaya çıksın fiyatlar

mesela benim annem daha uygun yaşıyor, çünkü ilçede

ama halam onun beşte biri ile yaşardı, yaşadığı yer itibari ile her şey daha ucuzdu, pazar market vs

aynı gelirle onlar daha fazla mal mülk sahibi oldu bizimkiler yedi içti diye dedikodu yaptılar

geçen indirimde diye pirinç aldım bol bol, ama konu sahibi rahat rahat yaşıyor

yani ben o pirinç indirime girmiş, aman bol bol alayım diye düşündüğüme göre rahat rahat yaşamıyorum ama konu sahibinin zikrettiği miktarın çok çok üstünde gelirim var

bu durumda söylediği rahatlığın, Allah rızkını verir şeklinde yaptığı güzelleme ile marketlerin promosyon eklerini örtüşmediğini anlatmaya çalışıyoruz sadece

Ya kimseyi küçümsemek falan değil niyetim. Lütfen öyle algılanmasın.
Yaşamak tabi ki sosyal şartlara bağlı değil. Bütçen ne kadarına yetiyorsa hangi şartlarda mutluysan onu yaparsın ailece.
Mesela bir tatilde aile yanına gitmek var, geceliği 100 tl den pansiyonda kalmak var, 5 yıldızlı herşey dahil otelde kişi başı 300-500 ödemek var.
Haftada yarım kilo kıyma alıp yemeklere bölüştürmek var, kişi başı 200 gr bifteği tek öğünde yemek var.
8-10 TL den günlü süt tüketmek var, 2-3 TL ye pastörize market sütü tüketmek var.
Kilosu 50 tl den peynir alan var, 20 tl lik peyniri tüketen var.
Çocuğuna harley davidson çizme almak var, pazar tezgahından alıp giydirmek var.
Dışarıda 4 kişilik aile 300-400 tl ye akşam yemeğine çıkmak var, döner ekmekle 50 tl ye geçirmek var.
1/2 milyonluk havuzlu sitede oturanda ev sahibi olabilir, 200-300 bin TL lik evde oturanda.
500.000 lik arabaya binen de var, 50.000 binlik arabaya da.

Harley çizme giydirende, pazardan çizme alıp giydirende, lüks yada orta halli arabaya binende eksiğimiz yok çok şükür der. Haftada yarım kilo kıyma yiyende, bir öğünde 1 kg biftek yiyende et yiyoruz çok şükür der.

Beni bu tür kıyaslar rahatsız ediyor. Benim aylık kredi kartım 5.000 dir ama o 5.000 ile bir aile bir ayı geçirebilir. Niye geçiniyorsun demek doğru mu sizce

Durumumuz pek parlak degil ama buna da sukur, idare etmeye calisiyoruz ac acikta degiliz demek baska bir sey, guzelce yasiyoruz iyiyiz geciniyoruz, calisan kadinlar yuzunden berbat bir nesil yetisti demek baska bir sey.

Kiyaslama yapmiyorum ama aclik siniri + faturalara denk gelen rakamla guzel, her seyi tam bir yasam mumkun degil, bunu da söylemeden edemiyorum.

Ev hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
Siz kime özür borçlusunuz şimdi? Çalışan anneler keyfinden çalışsa bile sizin bunu eleştirmeye hakkınız yok.

Hayır tabiki öyle demek istemedim çalışan annelere lafım yok ama çocukların anneye en ihtiyaç duydukları zamanda annelerin onları bırakıp çalışmalarını ben şahsen doğru bulmuyorum hem anne hem çocuk için çok yıpratıcı oluyor bu durum. Herşey maddiyat değil maneviyat önce gelir
Tam da öyle demek istediniz boşuna lafı çevirmeyin. Sizin zihniyetiniz çok kötü.

İşte anne var anne var ben de sizin anneliğinizi eleşireceğim özür falan da dilemeyeceğim sizden de asla siz dilemedikçe siz buna çocuk yetiştirmek mi diyorsunuz? Bir de 4.000 maaşla 3. Çocuk düşünüyorsunuz üstüne o kadar cahil bir kadınsınız ki doktorların kız erkek formülü verdiğine bunun tutacağına inanıyorsunuz artı erkek çocuğa pembe giydirmenin ahlaka uygun olmadığını düşünüyorsunuz zır cahilin tekisiniz siz de keşke çocuğunuzu (sizin tabirinizle) kreşe atıp az kendinizi geliştirseydiniz çocuk yetiştirmek dediğin karnını doyurmakla sevgiyle biten bir şey değil keşke hayatta her şey sevgiyle çözülse ama değil ileride bir gün çocuğum olursa çalışıp çocuğuma bakarım ki hiçbir akranından geri kalmasın istediği hiçbir şeyde gözü kalmasın siz 4.000 maaşla bu çocukları her sene ( hadi her sene olmadı 2-3 sende bir ) tatile götürebiliyor musunuz ? Kurslara etkinliklere gönderebiliyor musunuz?( yüzme, enstrüman, dans , basketbol , satranç gibi ) bu çocukların gelişimine ne katkınız var bu çocuklar eğitim hakkından layığıyla faydalanıyor mu ? Kültürel gezilere katılabiliyor mu ? Yeni bir bilgisayar telefon istediğinde alınıyor mu ? Daha çok şey sayarım da anlamazsınız sakın sevgi demeyin bunların parası sevgiyle ödenmiyor siz sanki çok durumunuz var gibi üstüne bir de aşkla kız çocuk için hamile kalmak istiyorsunuz gerçekten sizin için yaşamak karnım doysun yarına uyanayım bu olabilir ama hiçbir çocuk böyle bir hayata sırf sizin zevkinize mahkum olmak zorunda değil bu imkanları evladına sağlamak isteyip buna gücü yetmeyen annelerden özür diliyorum lafım size değil lafım bu kadın gibi zırlak cahillere enflasyon tavan alım gücü sürekli düşüyor ama olsun nolcak karnınız doysun yeter yaşamak bu zaten çalışan anneler çocuğunu kreşe fırlatıyor dimi ?
Üzdün şimdi :(

Ben 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum:KK43:(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim:KK43: yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha

Konu sahibicigim, sıkışmış bunalmışsın haklısındır.
Ancak istedigin gibi bir hayatin olmayisini yanlis seylere bagliyorsun.
20 yasinda evlendim. Evlendim diye isten cikip hemen cocuk yapmaya baslamadim. 6 sene cocuk yapmadim. Yedim ictim, dunyanin yarisindan fazlasini gezdim, calismayi hic birakmadim.

27 yas evlilik icin kesinlikle erken bir yas degil. Tercihe bagli daha gec evlenilebilir tabi ki, ama 27 yasinda evlendim ah vah denecek bir durum yok. Senin evlilik sonrasi büründügün yasam tarzi seni yormus.
Egitimin de var, hani atanamasan bile, yurtdisinda bu meslegi yapamasan bile neden evlenince calismayi dusunmedin, cocuk yapmadan hayatini yasamayi dusunmedin?
Önüne olmayan engeller koyuyorsun. Ben dünyanin kalan yarisini da oglumla gezdim.

Evlilik illa evde oturup cocuk yapmak demek degil. Cocuk yapmak da evde oturup cocuk bakmak demek degil. Kır kabugunu cık su düzenin dısına 😍

Yine kendini bilmez hadsiz bir üye ike karşı karşıyayız. Ev hanımlığı kutsal değildir hanımefendiciğim. Hanımefendi dediğime bakmayın yoksa bu kelimeyi haketmiyorsunuz. Annelik kutsaldır. Çalışan annede ev hanımı annede kutsaldır. Çalışan kadınlar çocuklarını kreşe atmıyor. Kreş ne demek onu öğrenin :işsiz: Çalışmak erkeğe özgü değildir erkeğin işi ne ama sizin için dimi. Erkek eve para getirsin kadın evde yemeğini ütüsünü yapsın gibi bir betimleme çizmişsiniz. Kafa yapınız belli milattan önce kalmış.
Çok da bir şey yazmaya gerek yok. Sipariş gibi iki oğlum var 3. kız olsun diye düşünen birine yazacak bir şey yok.

Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum:((( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim:( yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
Arkadaşların çocuk yaparken sen hayata yeniden dönmüş olacaksın hiç üzme kendini, en fazla 2 yıl daha çocuklarla uğraşırsın sonra çalışma hayatına dönersin. Geçmişe takılma geleceğe odaklan

ama ben her şeyi yiyorum, evim arabam var diyen, siz de kafanızı kullanan diyen arkadaşa yapıldı bu yorum

çocuğuma harley davidson çizme de almıyorum pazardan da almıyorum

bir seferde 1 kg et de yemiyoruz ama haftada yarım kilo kıyma ile de "et yedik" demiyoruz

ortalama yaşıyoruz kısaca

ama arkadaş ısrarla bizim geçim bilmediğimiz için çalıştığımızı iddia ediyor

biz de örnek istiyoruz ki ortaya çıksın fiyatlar

mesela benim annem daha uygun yaşıyor, çünkü ilçede

ama halam onun beşte biri ile yaşardı, yaşadığı yer itibari ile her şey daha ucuzdu, pazar market vs

aynı gelirle onlar daha fazla mal mülk sahibi oldu bizimkiler yedi içti diye dedikodu yaptılar

geçen indirimde diye pirinç aldım bol bol, ama konu sahibi rahat rahat yaşıyor

yani ben o pirinç indirime girmiş, aman bol bol alayım diye düşündüğüme göre rahat rahat yaşamıyorum ama konu sahibinin zikrettiği miktarın çok çok üstünde gelirim var

bu durumda söylediği rahatlığın, Allah rızkını verir şeklinde yaptığı güzelleme ile marketlerin promosyon eklerini örtüşmediğini anlatmaya çalışıyoruz sadece
Tüm söylediklerine katılıyorum canım ben geçmiş okumadan son mesaja göre yorum yaptım.
Benim sadece çocuklarımın okul ve kurslarına ödediğim miktar bir ailenin tüm ay geçindiği para olabilir.
Benimde giderime ve yaşam şartlarıma göre zorlandığım dönemler olur, o parayla geçinenin de.
Evet tek maaş yaşar mıyım yaşarım ama şimdi ki şartlarımda asla olmaz.
Bu yaşam kalitesini sürdürebilmem içinde çalışmam gerekiyor.

Misal ben kızımı üniversite hazırlık için gönderdiğim kursa bir arkadaşımın kızını gönderdiği kursun iki katı fiyat ödüyorum.
Çünkü hedef ve idealleri farklı, benimde kaldırabilme imkanım var buna karar verdik.
Sırf bu yüzden " gösterilen müfredat aynı ne gerek var" diye eleştirildim geçenlerde. Ama alınan eğitim, hocaların birikimi, öğrenci sayısı, ders saatleri, deneme sınav sayıları çok farklı. Ha imkanım olmasaydı yapamazdım ama yapana da sen işini bilmiyorsun diyemem.

Durumumuz pek parlak degil ama buna da sukur, idare etmeye calisiyoruz ac acikta degiliz demek baska bir sey, guzelce yasiyoruz iyiyiz geciniyoruz, calisan kadinlar yuzunden berbat bir nesil yetisti demek baska bir sey.

Kiyaslama yapmiyorum ama aclik siniri + faturalara denk gelen rakamla guzel, her seyi tam bir yasam mumkun degil, bunu da söylemeden edemiyorum.
D damdan a yazdığım yukarıda ki mesajda belirttim yazdıklarımın nedenini.
Çalışan bir kadınım yetiştirdiğim çocukların evde oturan anneden eksi bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Hatta çoğundan daha bilinçli bir anne olduğumu ve hedefleri olan algıları yüksek çocuklar yetiştirdiğimi düşünüyorum.
Sunay Akın'ın "dere olup aksam elinde ki kap kadar su alabilirsin" diye çok güzel bir lafı var.
Önünde ki çitin ardına hiç geçmemiş birine, çitin arkasında ki yaşamı ispatlayamazsın. Çünkü sadece çitin gerisi hakkında fikri var.

Siz yaşamanın ne olduğunu bilmediğiniz için hayatta kalmayı yaşamak sanmışsınız.

4 kisilik aile icin açlık sınırından haberiniz var mı?
Bakın, maaşınızla karşılaştırın ☺

Deseniz ki zordayım, anlarım enflasyon derim fiyatlar allah yardimciniz olsun derim. Ama siz sefaleti güzelliyorsunuz, bakın bu cok fena bir durum.
ya biraz önce iş yerinden biriyle bu konuda çok kötü tartıştım 3 çocukları var karı koca çalışıyolar ev aldılar siz naptınız aldınızmı dedi yok biz vazgeçtik almıcaz sanırım dedim hem faizler çok yüksek hemde peşinetımız çok yok dedim sizde biraz az gezin az yiyin diyo geri zekalı ne diyosun ya dedim iki kişi çalışıyorsunuz dışarda ayda bir yemek yemeyi lüks mü görüyorsun diyorum evet diyo zihniyete bak resmen oksijenle besleniyo 5 kişilik aileye aylık 1 kilo kıyma aldığını söylüyo ama halinden gayet memnun aynı dediğiniz gibi sefaleti güzelliyor manyak adam iyice sinirimi zıplattı hala sakinleşemedim

ya biraz önce iş yerinden biriyle bu konuda çok kötü tartıştım 3 çocukları var karı koca çalışıyolar ev aldılar siz naptınız aldınızmı dedi yok biz vazgeçtik almıcaz sanırım dedim hem faizler çok yüksek hemde peşinetımız çok yok dedim sizde biraz az gezin az yiyin diyo geri zekalı ne diyosun ya dedim iki kişi çalışıyorsunuz dışarda ayda bir yemek yemeyi lüks mü görüyorsun diyorum evet diyo zihniyete bak resmen oksijenle besleniyo 5 kişilik aileye aylık 1 kilo kıyma aldığını söylüyo ama halinden gayet memnun aynı dediğiniz gibi sefaleti güzelliyor manyak adam iyice sinirimi zıplattı hala sakinleşemedim
bazıları sadece makarna yiyerek yaşadığını sanıyor

O cocuklarin nasil hakkina giriyorlar haberleri yok...

Tatlıııımmm zorlamaaa zorda değilim işte neden zorunuza gidiyo anlamıyorum 🙄
Neden zorumuza gitsin ki? Ben üzülüyorum. Allah çocukların yüzüne baksın da güzel güzel meslekler edinip kurtarsınlar paçayı

Tüm söylediklerine katılıyorum canım ben geçmiş okumadan son mesaja göre yorum yaptım.
Benim sadece çocuklarımın okul ve kurslarına ödediğim miktar bir ailenin tüm ay geçindiği para olabilir.
Benimde giderime ve yaşam şartlarıma göre zorlandığım dönemler olur, o parayla geçinenin de.
Evet tek maaş yaşar mıyım yaşarım ama şimdi ki şartlarımda asla olmaz.
Bu yaşam kalitesini sürdürebilmem içinde çalışmam gerekiyor.

Misal ben kızımı üniversite hazırlık için gönderdiğim kursa bir arkadaşımın kızını gönderdiği kursun iki katı fiyat ödüyorum.
Çünkü hedef ve idealleri farklı, benimde kaldırabilme imkanım var buna karar verdik.
Sırf bu yüzden " gösterilen müfredat aynı ne gerek var" diye eleştirildim geçenlerde. Ama alınan eğitim, hocaların birikimi, öğrenci sayısı, ders saatleri, deneme sınav sayıları çok farklı. Ha imkanım olmasaydı yapamazdım ama yapana da sen işini bilmiyorsun diyemem.
Bu konuda size katılıyorum kimseyi geliriyle yargılama küçük görme durumu yok kadın zaten kendi kendini rezil ediyor yarım sayfa bir şey yazdım evet yapabiliyorum diyor insanın gülesi geliyor örnek vereyim bir dans kursu için aylık 240 şan için 150 gitar kursu aynı kurstan aldığımız için 100 daha gidiş geliş yol masrafı giyim kuş arkadaşlarıyla oturdu kalktı , eğitimi dershanesini katmadan zaten tek kişi için toplamda aylık 480 tl çıkıyor hadi ben diyeyim ki bunlar lüx her çocuk yapmıyor ama sosyal aktivitelerinden geri kalmıyor diyor ve ben maddiyat girmeyen bir aktivite saymadım msjımda ayrıca ev +araba aldıklarını iddia ediyor hepsi 4000 tl ile ve çalışan kadınlar çocuk yetiştiremez görüyoruz falan diyor tepki buna yalanlarına resmen yalan yani ev araba dediği tofaş artı + ucu ucuna girilen kredi değilse ben de bir şey bilmiyorum dese ki ben çalışmıyorum ev hanımıyım şükür 4000 le geçiniliyor derim mi helal olsun başarıyor ama söylediklerimizi en asgari düzeyde yapma şansı yok geçen sene bulduğum en ucuz dershane yıllık 6.000di herkes elini bir vicdanına koysun Allah rızkını verir diye durmadan tavşan gibi üreyip bu çocukları yokluğa mahkum etmek cahillik bencillik değil de nedir ? Ben isterim her çocuk en kaliteli eğitimi alsın gönlünce gezsin bir sürü hobisi olsun kaliteli bir çocukluk geçirsin gözü hiçbir şeyde kalmasın ama kimse gelip de iyi kötü krediyle bir eve girip bana 4.000 tl artı borçla bunları yapıyorum yalanını söyleyemez söylerse dalga geçilir millet güler sadece

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X