Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu 'istediğim kadar' kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.
İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örneğin, bu tür ayrıntılara da girmedim, tavuğu derisiyle yedim, hatta bazen kızarttım yedim, balığı da keza öyle. Ama şunu belirteyim, diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor, peki ben nasıl kilo verdim? Araştırdığımda şu sonuca ulaştım. Karbonhidrat almadığım için, ya da sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için, vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Ve aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şu da bir ayrıntı, aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor, proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor, enerjiler de karbonhidratlardan alındığına göre, ee ben de karbonhidrat almadığıma göre, ne oluyor? Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Sonuçta proteinle ilgili bir sıkıntısı, hastalığı olmayanlar, efendim ben günün her saatinde birşeyler yemeliyim diyenler, buyrun başlayın. Önemli ayrıntı, karbonhidrat almayınnn, bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.