- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.177
- 798
2 ayrı diplomam var. Biri lisans değil " DUT"deniliyor fransa ya özgü bir diploma yani avrupa ülkelerinde bile geçerli değil. Allah vergisi üstün bir zekam yok. Yani anlican aşırı çalışarak aldım bu diplomayı. Gelsem tüm emeklerim zay olmuş olucak. Baha ne değil. 3 yaşımdan 20 yaşima aldigim okul egtimi bosa gitmesin istiyorum. Gelsem diplomasiz ne is yaparim. Avrupa deyince herseyi toz pembe gören insanlar dolu. Oysa ki evlerinize bakinci cogu bizden iyi nedense.
Turkiye kötüleyen ne çok insan var. Oysaki benim tr de yasayan kuzenlerimin cogu cok memnun.
elbette her sey toz bemce degil hic bir yerde,
ama siz benim demek istedigimi anlamadiniz.
Sizin aile buyukleriniz nasil gittiler Fransaya, her seyi geride biraktilar da gittiler degil mi, diplomalari yoktu, dilleri yoktu, ceplerinde bes kuruslari yoktu. Neden ve nasil gittiler? Daha iyi bir gelecek umudu icin gittiler.
Siz eger Avrupayi begenmiyor ve Turkiyeyi daha iyi buluyorsaniz, azicik cile cekersiniz ama daha iyi bir gelecek umudu icin toplar bavulunuzu gelirsiniz. Fransadan turkiyeye tasinan bir tanidigim Fransizcasi ile diplomasi olmadan is buldu. Bilgi birikim asla zay olmaz. Illa bir yerde degerlendirilir, dogru bir plan ile.
Ama siz de buna inanmiyorsunuz ki, bunu hedeflemiyorsunuz. Yoksa hedefiniz bu olsa, evet tamam hadi bavulumu toplayim gideyim seklinde degil ama biraz caba ile olmayacak sey degil.
Biz yurtdisina tasinacagimiz zaman neredeyse bir yil sadece is arama seklinde gecmisti, kolay olmadi yani.