Şurdan çık x hanıma git, bunu imzala, sen paranı şuna yatır gibi. Burda takıldığım şey hem hitap şekli hem de asık suratlı oluşu
Bence üzerinize alınmayın, o bankacı günde 100 kişiyle muhatap oluyor, yorgundur robotlaşmıştır, kötü bir gün geçirmiştir. Bizler de insanız sonuçta bizim de hasta olduğumuz kötü gün geçirdiğimiz belki 2 dk önce müdürümüz tarafından azarlandığımız, sıkıntılı soruşturmalı bir süreç geçirdiğimiz, belki üstlerimizden performansın düşük diye tehdit mailleri aldığımız oluyor.
Kusura bakmayın ama bizim milletimiz ne kadar düşkün bu güleryüze, hakaret etmiyor, işinizi yapıyorsa ben ne Güleryüz isterim ne bir şey. İşimi doğru düzgün yapsın yeter benim için. O da insan çünkü. Doktorlara da aynı, Güleryüz bekliyormuş, yahu ne alaka adam doktor, işi insan eylemek değil ki.
Devlet hastanesinde iki cildiyeci doktor vardı, biri bomboş diğeri hıncahınç. Neyse gittim hıncahınç bayana Güleryüz ok ama benle ilgilenmedi bile etrafıyla konuşup gülücük dağıtmakla meşguldü, aknelerim için lahmacun yemişsen ondan olmuştur dedi teşhise bak :) Velhasıl o bayan sırf o güleryüzü sayesinden özel muayene açtı dolup taşıyor ama sonuç ? Diğeri belki de işini çok daha iyi yapıyor daha çok araştırıyor okuyor ama gülmüyor diye kimse gitmiyor.
Burda tabiki tavır önemli, saygı sınırını kimse aşmamalı, ama illa Güleryüz beklemek bence bu çalışma şartlar içinde lüks. Git bankaya günde 20 müşteri gelse nasıl olur o çalışan, 100 müşteri gelse nasıl olur.
Ben tüm gün wc ye gidemiyorum bazen, tam 2 dk gidip geliyorum yerime geldiğimde insanları bağırırken buluyorum nerdeymişim efendim, bir gün ağzımı bozup müsaadenizle altıma sıçıcam diyeceğim, 2 dk sürmüyor bile, insani ihtiyaçlarım sonuçta.
Kusura bakmayın çok doluyum çünkü insanlarımızda hiç empati yok ama beklentiler kaf dağında.