Sen hala ders çalışıyorsun!

Burdaki konuların neredeyse tamamı kocasından ailesinden dert yananlar okuyoruz işte. Kimseye kulak asma özellikle ailene annene. Kendi ayakların üzerinde durabilecek bir mesleğin olsun çalış üniversite bitir okulunu oku ne gerekiyorsa yap. Zengin kocaya güvenip evlenip ilerde boşanınca milyon dolar nafakayla geçinirsin zannediyor bu eskiler. Tövbe tövbee.
Rabbimin izniyle okuyacağım inşallah meslek sahibi olursam bin şükür. Koca eline bakmak çok kötü Rabbim o durumlara düşürmesin..

Küçümsemedim ki ya. Eğitim şart yani imkanı olmasına rağmen eğitimi elinin tersiyle iten kişilere diyorum. Ülkece gelişmeye ihtiyacımız var cidden.
Bende üni mezunuyum merak etmeyin he birde memur um ama kafalarimiz aynı diil bı daha tastikledim bu durumu insanları kucumseyeceginize kendinizi geliştirin

Ay gözünü seveyim hiç kafana bile takma böyle lafları.

O gencecik yaşta koştur koştur evlenenler, bir beş on sene sonra 3 çocukla boşanırlarsa, kara kara düşünürler bir mesleğimiz bile yok nasıl geçiniriz diye.

Sen mesleğini onlara değil kendine alıyorsun, ve kendin için - imkanın varken - yapabileceğin en doğru ve güzel şey. Keyfine bak.

• Beğen
Reactions: Wcy
Ay gözünü seveyim hiç kafana bile takma böyle lafları.

O gencecik yaşta koştur koştur evlenenler, bir beş on sene sonra 3 çocukla boşanırlarsa, kara kara düşünürler bir mesleğimiz bile yok nasıl geçiniriz diye.

Sen mesleğini onlara değil kendine alıyorsun, ve kendin için - imkanın varken - yapabileceğin en doğru ve güzel şey. Keyfine bak.
Aynen öylee:) herşeyi düşünüyorum mesela bir daha böyle internetti bilgisayardı çalışma ortamıydı imkanım olmayabilir, Allah korusun babam olmayabilir falan diye kendi içimden geçiriyorum şükredip derslerime bakıyorum, kendim için:)

Bir benim ailem ve akrabalarım mı çalış, evlenme daha erken, okulunu bitir diyen? Okulumu sürekli soran, bırakma aman devam et bitir diyen komşu teyzelerim var. 6 yaşımda ilkokula başladım şimdi 28 oldum lisansa devam ediyorum. Bana bırak evlen diyen olmadı. Evlendim daha kızanlar oldu okulun bitmedi diye ki yaşım 27 dediğimde eee nolmuş dediler. İlginç. Eşimin akrabaları da bayılıyor okumama. Babası sürekli eşimi tembihler kızımın derslerine mani olma diye :) hem örgün hem aöf aynı anda okuyorum diye gurur duyarlar benimle. Şu devirde okuma evlen diyen kalmamıştır diyordum ama her geçen gün şaşıracak bir konu buluyorum burda :) umarım emeğinin karşılığını alıp, istediğin kuruma atanıp, istediğin hayatı yaşarsın.

• Beğen
Öncelikle merhabalar,
Bir konuda doluyum ve yazmak rahatlamak istiyorum. Geçenlerde kuzenim de söyledi bunu bana, kız kardeşiyle yaşıtım bu arada
> eee wcy kardeşim liseyi bitirdi işe girdi çalışıyor nişanlandı da sende daha hiçbir şey yok..<
>Ya benim acelem yok hiçbir şey için sağlam gidiyorum yaşım da daha çok genç dedim<, bu arada 21 i bitiricem.

Neyse pek takmam ben ama bugün yine diyor akrabalar ve beni mükemmel bir şekilde gömen annem > eee ne ders çalışıyorsun tatil değil mi? Bende memur olabilmek için kpssye çalışıyorum dedim, işte falanca işe girdi evlenecek sen hala ders ders ders dediler veeee güldüleer.:işsiz:
Tabiki sinirlendim, o falancalar askeri ücretle çalışıyorlar, bende herhangi bir yerde çalışırım öyle ama kendimi sağlama almak istiyorum ve onlar üniversite mezunu bile değiller dedim. Gencim acelem yok dedim.

Ya ben anlamıyorum neden insanlar böyle. Herkesin kısmeti ayrı beş parmağın beşi bir değil nedir yani alay eder gibi. Hiçbir şekilde dersimi etkilemiyor hatta daha da hırslanıyorum ama ne bileyim resmen küçümsüyorlar. Annem desen zaten her zaman hiç ümidim yok havalarında. Çok mu zor destek çıkmak yaparsın demek. Annem bu konuda beni sinir ediyor. El söylesin bari sen söyleme. Anlayış sıfır resmen. Haksız mıyım ama. Oh ya rahatladım.
Büyük ihtimal kıskançlıktan catliyorlar. Bu devirde bir kadın için en önemli şeyi yapıyorsun. Hiç sallama konuşsun dursunlar. Lafını edene koca bulmak kolay. Becerebiliyorsanız ders çalışın de zira onlara zor geldiği için bir an önce koca evine kapağı atıp, boş beleş yaşama derdindeler. Hayattaki en büyük başarıları da altın gününde yaptıkları kısır. Boş ver yani.

• Beğen
Bir benim ailem ve akrabalarım mı çalış, evlenme daha erken, okulunu bitir diyen? Okulumu sürekli soran, bırakma aman devam et bitir diyen komşu teyzelerim var. 6 yaşımda ilkokula başladım şimdi 28 oldum lisansa devam ediyorum. Bana bırak evlen diyen olmadı. Evlendim daha kızanlar oldu okulun bitmedi diye ki yaşım 27 dediğimde eee nolmuş dediler. İlginç. Eşimin akrabaları da bayılıyor okumama. Babası sürekli eşimi tembihler kızımın derslerine mani olma diye :) hem örgün hem aöf aynı anda okuyorum diye gurur duyarlar benimle. Şu devirde okuma evlen diyen kalmamıştır diyordum ama her geçen gün şaşıracak bir konu buluyorum burda :) umarım emeğinin karşılığını alıp, istediğin kuruma atanıp, istediğin hayatı yaşarsın.
Daha çok hani elinde bir şey yok hala anlamında söylüyorlar ve saçma herşeyin bir vakti zamanı vardır belki de kısmetimde yoktur bunu idrak edemiyorlar işte. Amin inşallah çok teşekkür ederim.

Büyük ihtimal kıskançlıktan catliyorlar. Bu devirde bir kadın için en önemli şeyi yapıyorsun. Hiç sallama konuşsun dursunlar. Lafını edene koca bulmak kolay. Becerebiliyorsanız ders çalışın de zira onlara zor geldiği için bir an önce koca evine kapağı atıp, boş beleş yaşama derdindeler. Hayattaki en büyük başarıları da altın gününde yaptıkları kısır. Boş ver yani.
Çok doğru valla. Bende diyorum ara ara oh ders kaygısı, sınav kaygısı çekmemişsiniz ne güzel falan diye.
Sallamıyorum artık zaten ben kendimden eminim çok şükür:)

Aleykümselam:)
Ohoo bilmem kaç yaşlarında ders çalışan çok ama işte dilin kemiği yok her kafadan bir ses çıkıyor.
Dimi ama ya şimdiden böyleyse dicemde amannn onları takan kim ki ben derslerimle bütünleştim resmen:)
En iyisini yapmışsın inşallah istediğin gibi güzel başarılı bir hayatın olur :)

• Beğen
Back
X