Doğuma Hazırlık sen normal doğum yapamazsın diyenler !!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim boyda 1.58cm iç karnım geniş 7. aya kadar pek hamile gibi durmuyorsun kilo almışsın gibi duruyorsun dediler.sen kaç kilo aldın ben 8 şimdiye kadar.
19.haftada kontrole gittiğimde toplamda 2,5 kilo almış görünüyordum canım şimdi yine almışımdır cuma randevum var bakıcaz bakalım, ilk hamileliğimde toplamda 6 kilo almıştım zorlaya zorlaya, bunda biraz daha rahat yiyip içiyorum ve ağırlaşmaya başladım şimdiden 46 kilo ile hamile kalmıştım şimdi 50 olmuşumdur

19.haftada kontrole gittiğimde toplamda 2,5 kilo almış görünüyordum canım şimdi yine almışımdır cuma randevum var bakıcaz bakalım, ilk hamileliğimde toplamda 6 kilo almıştım zorlaya zorlaya, bunda biraz daha rahat yiyip içiyorum ve ağırlaşmaya başladım şimdiden 46 kilo ile hamile kalmıştım şimdi 50 olmuşumdur
ben 80 kg ile hamile kaldım.şimdi 88 kg yum.neden doğurmayalım biz.

ben 80 kg ile hamile kaldım.şimdi 88 kg yum.neden doğurmayalım biz.
Bir sıkıntı çıkmadığı sürece ben yapabilrim diyen kendine güvenen herkes normal doğum yapabilir diye düşünüyorum. Sonuçta kadın olarak bizim bedenimz buna programlı olarak yaratılmış, olmaz diye bişey yok. Gereksiz laflara da kulaklarımızı tıkamak en hayırlısı..

selam herkese uzun zamandır canımı sıkan bir durum var acaba benimle aynı durumda olanlar var mı diye merak ediyorum?
27 haftalık hamileyim.bi aksilik çıkmaz herşey sağlıklı ilerlerse normal doğum yapmak istiyorum.çevremde ki en yakın bi kaç arkadaşım sen normal doğum yapamazsın ya da sen mi yapacaksın çok kolay değil o acıya dayanamazsın vs tarzında yorumlarda bulunuyor.öyle nazlı bir insan da değilim nerden bu kanıya varıyolarlar anlamıyorum.sadece üşengeç ve rahatıma düşkün biriyim bundan mı bu sonucu çıkarıyorlar bilmiyorum.
negatif yorumları duymazlıktan geliyorum ama yine de insanın canını sıkıyor.
benim gibi olup da çevrenden bu şekilde olumsuzluklar duyup yine de normal doğum yapan varsa paylaşırsa sevinirim.teşekkürler
Merhaba, öncelikle sağlıklı doğum diliyorum. Size bunu diyen kişiler tıp doktoru mu :) neye göre karar veriyorlar. Hem size moral ve destek vermeliler bence.

Bu söyleyen kişinin pek iyi niyetli olduğunu sanmıyorum.tam tersi sizi rahatlatması gerekir .siz aldırmayın bu insanlara normal Doğum o kadar da zor değil abartıyorlar .sadece Doğum anında son beş dk falan zor oluyor ondan öncesi dayanılmıcak sancılar değil .size tavsiyem hareketli olun bol bol yürüyüş yapın iş yapmaktan kaçmayın

Bence takılmayın bu laflara.
Kendinizi de lütfen sartlandırmayın normal doğum diye zira şartlar durumu değiştirebiliyor.
Kızımda hep normal doğum diye şartlanmıştım,doğuma 1 hafta kala suyum geldi,hastaneye gittim,açılmam yoktu,nst'de sancı görünmesine rağmen ben sancı hissetmemiştim. Bebeğin suyu bitiyor,kalp atışları düzensiz diyerek acil sezeryan'a alındım. Çıkınca sağlıklı olmamıza rağmen çok ağlamıştım.
Şimdi hamileyim. Doktorum normal istersen yapabiliriz dedi,doğum kursu var istersen göndereyim seni dedi,ama eski dikişlerinin yırtılma ihtimali var azda olsa diye de ekledi. Ben normal doğumu eledim seçeneklerim arasından,genel anestezi istemiyorum birtek,onda kararlıyım,zira anestezi beni mahvetmişti,bebeğimi hemen görememiştim,şimdi kendimi sezeryan'a hazırliyorum anlayacağınız.
Üzülmeyeceğim ilk doğumumda olduğu gibi.
Bu sebeple yazmak istedim,son ana kadar normal diye şartlanıp,son anda şartlar olgunlaşmazsa üzülmeyin diye açıkçası.
Tabiki inşallah gönlünüze göre olur dilerim ama olmazsa da ikinizde sağlıklı olun yeter inanın.

Bence takılmayın bu laflara.
Kendinizi de lütfen sartlandırmayın normal doğum diye zira şartlar durumu değiştirebiliyor.
Kızımda hep normal doğum diye şartlanmıştım,doğuma 1 hafta kala suyum geldi,hastaneye gittim,açılmam yoktu,nst'de sancı görünmesine rağmen ben sancı hissetmemiştim. Bebeğin suyu bitiyor,kalp atışları düzensiz diyerek acil sezeryan'a alındım. Çıkınca sağlıklı olmamıza rağmen çok ağlamıştım.
Şimdi hamileyim. Doktorum normal istersen yapabiliriz dedi,doğum kursu var istersen göndereyim seni dedi,ama eski dikişlerinin yırtılma ihtimali var azda olsa diye de ekledi. Ben normal doğumu eledim seçeneklerim arasından,genel anestezi istemiyorum birtek,onda kararlıyım,zira anestezi beni mahvetmişti,bebeğimi hemen görememiştim,şimdi kendimi sezeryan'a hazırliyorum anlayacağınız.
Üzülmeyeceğim ilk doğumumda olduğu gibi.
Bu sebeple yazmak istedim,son ana kadar normal diye şartlanıp,son anda şartlar olgunlaşmazsa üzülmeyin diye açıkçası.
Tabiki inşallah gönlünüze göre olur dilerim ama olmazsa da ikinizde sağlıklı olun yeter inanın.
Evet tabi ki ben ne desem boş belki de aynı durumda olup zorunlu sezeryan da yapabilirim ki hiç önemli diil sağlıkla doğsun da..sadece isteğim o yönde bi aksilik çıkmazsa diye ama insanlar o isteği bile küçük görüp kestirip atıyorlar ben buna üzülmüştüm.
benim de tercihim eğer sezeryan olcaksa epidural olması sanırım sonrasında ağrısı sızısı genel anesteziye göre daha az oluyormus bi kaç kişiden duymuştum.

Evet tabi ki ben ne desem boş belki de aynı durumda olup zorunlu sezeryan da yapabilirim ki hiç önemli diil sağlıkla doğsun da..sadece isteğim o yönde bi aksilik çıkmazsa diye ama insanlar o isteği bile küçük görüp kestirip atıyorlar ben buna üzülmüştüm.
benim de tercihim eğer sezeryan olcaksa epidural olması sanırım sonrasında ağrısı sızısı genel anesteziye göre daha az oluyormus bi kaç kişiden duymuştum.
Yanliş anlamayın üzülmeyin diye söyledim.
Tabiki inşallah istediğiniz gibi olur ama olmaması halinde o psikoloji ile inanın yıpranıyorsunuz. Yaşadım biliyorum.
Epidural benimde tercihim olur bu kez. Genel anestezi istemiyorum en azından bebeğimi hemen göreyim istiyorum.
Hayırlısı bakalim

Kesinlikle dayanilmayacak bir aci degil heyecandan anlamiyorsun bike.benim gibi cit kirildim dogurduysa herkes dogurur emin ol.bana da hep derlerdi.seni yildirmasin kendine guven bedenine guven dogana guven.doga yanilmaz.egzersiz yap gez icindeki gucu hisset.

Birinciyi çatır çatır doğurdum sıra ikinci de Rabbim bunuda sağlıkla kolaylıkla doğurmayı nasip etsin.. normal doğum gibisi var mı ya o bebeği kucağına verdikleri anı hiçbirşeye değişmem bu dünyada..

Ya tamam kolay bir şey olmayabilir ama eğer ki engel bir durum yoksa (çatı darlığı, kordon dolanması, bebeğin ters gelmesi ya da ekstra başka bir hastalık) yapılabilir diye düşünüyorum. Çok basit doğum yapanlarda var. Benim bir tanıdığım muayene odasına girdi bebeğiyle çıktı kapıdan. :) Kimisi tuvalette doğruyor. :) Yurt dışında yaşanmış bir kaç video gördüm kadın yolda doğuruyor çocuğu alıp kucağına kalkıp evine gidiyor. :)

Filmlerden, dizilerden doğum olayını hep bize aşırı acılı bir şekilde olacağını lanse ettiler hep. Bende çekinmiyor değilim tabi ki. Çok zor doğum yapanlarda vardır illaki ama olumsuz yorumları duymayın bence. Doktorunuzu dinleyin bir tek. Ben epilepsi hastası olmama rağmen ailem gaza getiriyor sen normal doğurursun diye. :)

Back
X