Sen rahat ol güzel annem

deardiary2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
6
1
1
29
Merhaba herkese canımı çok sıkan bir konu var ve çevremdeki kimseye anlatmak istemiyorum o yüzden üyelik aldım.Neyse isterseniz konuma geçelim.

Hanımlar ben doğup büyüdüğüm şehirde annemlerle yaşıyorum ve dişçilik okuyorum.Zamanında şehir dışını çok istemiştim ancak kısmet olmamıştı.Annem dişçilik kazandığım zamanlar böylesi hayırlıymış,sıkma canını diye teselli etmişti beni sağ olsun.Ancak zaman ilerledikçe nasıl kazanamadın(tıp),artık okumazsın sen kocaya veririz seni,millete karşı boynumuzu eğdin diye konuşmalar iyice çirkinleşti.Bu konuşmaları yapan hanımefendi okumuş şu anda çalışan bir kadın.

Ben annemi her zaman arkadaş olarak görmek istediğim için hayatımla ilgili her şeyi anlatmışımdır.Ki o da bana anlatır.Gel gelelim ne zaman benim canımı sıkan bir konu olsa annem dinlemek istemez ama ben onun her derdini dinler tavsiye veririm.Evet azıcık bencil biliyorum.Benim şu ana kadar hiç erkek arkadaşım olmadı.Kimseyi almadım hayatıma çünkü özellikle lise döneminde kadın hakları özgürlük vs. çok fazla takmıştım kafamı.Okulda yaklaşık bir yıldır tanıdığım ve flört ettiğim bir çocuk var.Bu yüzden doğal olarak telefonda konuşuyoruz,dışarı çıkıyoruz vs. Annem de bu konuşmaları fark etmiş.Ki bu konu anneme anlatmadığım nadir konulardandır.

Bu sabah annem ve kardeşim halamlara gidecekti.Ben de ders çalışacağım için gelmeyeceğimi söyledim.Annemin suratı hemen düştü.Ara babanı izin al dedi ki babam hiç karışmaz böyle şeylere aradım babam sen de gidiyorsun annen dün anlattı bana deyip kapattı telefonu.Neyse en sonda kardeşim dayanamayıp sormuş anneme neden böyle davranıyorsun ablama diye.O da ablan bana güven vermiyor 10 dakika ders çalışıp dışarı çıkar kesin o.Ayrıca çok değişti erkeklerle telefonda konuşuyor geziyor tozuyor demiş

Şimdi sinirden ve inattan gitmedim halamlara.Akşam kesin aramızı bozar babamla.Şu an tek istediğim dualarınız.Bir an önce kazanıp anneciğimin bükülen boynunu kaldırmak ve bu şehirden gitmek istiyorum.Annem de bensiz ve onarılan gururuyla mutlu mesut takılır inşallah

Buyur burdan yak Benzer durum bende de var valla.Bence senin annen de anne olmak için fazla bencil.Madem sadece kendi öncelikleriniz o zaman yapmayın çocuk ya

Sırf millet için çocuk yapmış, millet için okutmuş bir aile vakası daha

Eğer bölümünüzü seviyorsanız ailenizi dinlemeyin boşuna hazırlanıp tekrar aynı strese girmeyin. 60 yaşına kadar o mesleği siz yerine getireceksiniz aileniz değil. Maaşınızı elinize aldığınız gibi yine canım kızım moduna girerler, girmeseler de onların sorunu, millete hava atmak için sizin üzerinizde prim yapmayı kesmeyi öğrensinler bi zahmet.

Tıp için zorlayınca ne oluyor onu anlamıyorum hayret bir şey.
Aslında diş h. Ve tıbbın ortak dersi çok olduğu için bir ihtimal direkt tıbba geçiş yapabiliyorsunuz dilekçe yazın bir dekanlığınıza.
Kardeşiniz ne okuyor?

Araştırdım ama çok fazla torpil dönüyormuş o yüzden tekrar hazırlanıyorum.Kardeşim lisede

Ama şehir değiştirmem için tıp kazanmam lazım yoksa o konuda da sıkıntı yaşarım biliyorum.Şu evden kurtulayım da gerekirse 20 yıl okurum ama kafam rahat okurum

Katılıyorum ayrıca çoğu diş hekimi kendi iş yerlerini kurduktan sonra çok daha fazla para kazanıyorlar devlette çalışan doktorlardan

bir dişhekimi olarak yıllardır "dişçilik okuyorum "diyeni ne gördüm ne duydum..hatta tepki gösteririz dişçi değil diş hekimi diye..ailelerde genelde diş hekimi olacak benim çocuğum diye göğüslerini gere gere anlatırlar..bilemedim..

Bi diş hekimi akrabam var. Çocuk mezun olur olmaz sınavsız kura ile atandı devlete ve 5bin tl maas alıyor be ! Kafaya bak

Ailenize göre değil de kendinize göre hayatınızı şekillendirin .okuduğunuz bölüm sizin hayatını yönlendirecek , ileride pişman olmama adına bundan sonra ki süreci sadece kendi hayatınızı ,mutluluğunuzu düşünerek seçiminizi yapın.

Ay diş doktorluğu çok güzel bir meslek. Annen gerçekten çok tuaf. Senin mesleğin onu ilgilendirmez. Kaldı ki tıp yerine bankacılık okumuyorsun hoş.

evet, ben de çok şaşırdım bir diş hekimi adayının mesleğini dişçilik diye adlandırmasına

la havle ya dişçilik kazanmış evladının bölümünü beğenmeyen bencil anneye bak hele.. biz kardeşim özel üniversiteyi %75 burslu kazandı diye göbek attık resmen kadın dişçiliği beğenmiyor.
kusura bakma ailen ama bunlardan kurtulacaksan kas kendini başka şehirde oku kurtul.. çekilir çile değiller yeminle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…