Sen Ruh Hastasısın

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Marhaba arkdaslar. Hemen konuya giriyorum. Nasil giris yapacagimi da bilmiyorum ....
Bu cümle yani " sen ruh hastasısin" cümlesi ablamın bana yıllarca söylediği bir cümle.
Yıllarca bunu bana soyledi. En ufak bir hata, hatta hata denmeyecek basit şeylerde bile bana her zaman bunu söyledi.
Bende de soyle bir durumun oluşmaya başladığını farkettim, sürekli içten içe kendime kendimin deli olmadığını kanıtlamaya çalışıyorum. Oturup kalkmam, konuşmalarmi neredeyse her şeyimi bu ithami haketmedigimi kanıtlamaya çalışırmış gibi belirliyorum.
Artık bu cümleye tahammül edemiyorum .
Ornek verecek olursam, mesela bugu n arkadaşımla pasta aldık ve cay yaptık bunları hazırlıyoruz bir yandan da muhabbet ediyoruz. Ablam da okuldan geldi ve hadi hadi kes pastayı artık dayanamıyorum gibi cümlelerle konusmalarimizi bolerek saygısızlık yapmaya başladı. Ben de sinir oldum beklemesini söyledim ama bu yine aynı hareketleri yaparak bizi bölüyordu. Aşkını anlatıp durma gibi laflar ediyordu. Sonunda dayanamadım bıçağı sertce masaya vurarak al sen kes ne bu ya!! Tarzında tepki verdim. O da arkadaşıma dönerek " gordun mu normal degil hasta işte" dedi. Her zamanki cumlesini kullandı. Bu kez aglama krizi geçirdim. Gerçekten bahsettiği ruh hastasına dönüştüm.
Ablamın bu tavirlari beni çabuk sinirlenen biri haline getirdi. Bir de saygı takıntısı oluştu. Insanlarla iletişime geçerken sürekli bana olan saygılarını ölçüyorum. En ufak bir cümle bile olsa acaba bu saygısızlik mi diye olcup biçiyorum. Saygısızlık olarak görürsem tepki veriyorum. Bütün bunların ablamın yüzünden olduğunu dusunuyorum.
Kendisi sürekli beni eleştirir. Kendisi ile karşılaştırır. O düzenli ise giremez, o okuyamaz, o bir sey beceremez, benim matematiğim ondan daha ileri seviyede vs vs.
Özel ders verirken ders anında anlatımıma bile müdahale etti öğrencimin yanında. Bu gibi şeyler işte. Şunu çok merak ediyorum acaba sorun bende mi? Hep bunu sorguluyorum. Iyice bunaldim . Bir de beni sürekli evden kovuyor. Evlen de git artık rahat edelim diyor. Evde eşyalara zarar veriyormusum.
Vs vs işte ...

Bununla birebir aynı bir konu açıldığına yemin edebilirim

Yaş kaç? Bana da 7 yaş kücük karfeşim psikopat duygusuz diye seslenir:) ara ara senin gb oyle mi gercekten dedigim oldu ama amaan ben buyum dedim gectim . Takma bence. Onun amaci seni sinir etmek. Basarmasina izin verme.

Yaş kaç? Bana da 7 yaş kücük karfeşim psikopat duygusuz diye seslenir:) ara ara senin gb oyle mi gercekten dedigim oldu ama amaan ben buyum dedim gectim . Takma bence. Onun amaci seni sinir etmek. Basarmasina izin verme.
24 ben 25 o.
Ablam çok başarılı oldu o zaman :/

Bunu arkadaş yapsa neyse de abla/kardeş yapınca sıkıntı işte. Kendisi evli mi yoksa ikiniz bir evde mi kalıyorsunuz ya da ailecek mi yaşıyorsunuz. Ablanız psikolojinizle iyi oynamış cidden anlattığınıza göre. Kıskançlık olduğunu anladım yazınızdan ben. Ya da çekememezlik durumu

Sizde ablanizi sinirlendirip ona ayni cumleleri kurun. Hayir sen hastasin sen delisin vs illaki oda sinirlenir. Belki empati kurarda yaptigi hatadan doner

Ailecek bir aradayız . Iki kardeşiz. Ablam çok tuhaf biri mesela hicbir insani sevmez. Hic dostu yok. Insanları sevmediğini her zaman söyler. Beni birçok konuda aşağılar . Bu durum yıllardır böyle. Ara ara annemi de aşağılıyor. Tercihlerimi o yapt i mesela. Her zaman yüzüme vurur. Ben olmasam sap gibi kalacaktın der. Bunun gibi tonla olay.

Sizde ablanizi sinirlendirip ona ayni cumleleri kurun. Hayir sen hastasin sen delisin vs illaki oda sinirlenir. Belki empati kurarda yaptigi hatadan doner
Bazı şeyleri keşfettim arada yapıyorum ben de onun psikolojisi ile oynuyorum ama sonra üzülüyorum. Benim yüzünden depresyona girecek diye

24 ben 25 o.
Ablam çok başarılı oldu o zaman :/
Bundan sonra basarmasina izin verme. Çocugumu da çaki , psikopat diye sever. Beni sinir etmek icin yaptigini bildigimden tepki gostermiyorum artik. 20li yaslarda dokunuyor insana ama yas olmus yolun yarisi. Ne derse desin. Viz gelir tirs gider :)

O sana diyorsa sen de ona de evlen de git diye

Kaç yaşında ablanız
Hadi küçükken kardeş kıskançlığı diyeceğim ama artık bi kendine gelsin ya
Sizden başka kardeşide yokmuş üstelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…