Sen Ruh Hastasısın

Kendisini zaten mükemmel gördüğü için tedaviyi kabul etmeyecektir muhtemelen
Asla . Ama şunu düşündüm: Narsistik kisilik bozukluğunu araştıracağım . Onda bulunanları yeri geldikçe vurgulayarak, bak işte sende bu bu özelikler var, sen böylesin, diyeceğim. Çünkü ablami tanıyorum. Onu sinir etmek için değil de inanarak söylersem ve kendimce birkaç kanıt veya kaydadeğer cümle kurarsam o etkilenecek. Bana etkilendim demeyecek tabi ama artik gözlerinden bile anlıyorum kardeş olduğunuz için . Sonra araştırma gereği duyup da belki kendinden şüphe eder. Bakalim plan bu :)

Bakalım :) ona değer verdiğini ve o sana anlattığın şekilde davrandığında bunun seni yani kendini değersiz hissettirdiğini ve bunun seni üzdüğünü söyle bi de bakalım

Bakalım :) ona değer verdiğini ve o sana anlattığın şekilde davrandığında bunun seni yani kendini değersiz hissettirdiğini ve bunun seni üzdüğünü söyle bi de bakalım
Ama etkilendiğim zaman bundan zevk aliyor. Gözlerinin içi parlıyor.
Yani nasıl desem, değer verme vs gibi şeyler bizden coktaan gecti :/

Ama etkilendiğim zaman bundan zevk aliyor. Gözlerinin içi parlıyor.
Yani nasıl desem, değer verme vs gibi şeyler bizden coktaan gecti :/
O zamann az önce anlattığın planı dene ve yine olumlu sonuç alamazsan ablanın bir sonraki bu tarz davranışında tartışmaya girme ve onu umursama :) çünkü aslında tartışmalarda hele ki senin haklı çıktığın tartışmalarda daha da daha çok kin duygusu biriktiyor ablan maalesef

Adiniza uzuldum gercekten gununuzude yicegin seyide burnundan getirmis yahu onunki agiz aliskanligina dönmus artik bence fazla muhattap olmayin o yokmus gibi dawranin Ruh hastasi siz degilsiniz ama o yasadigi icin nasil bisey oldugunu biliyor sanirim birde arkadasinin yaninda yasanmasaydi bi tik iydi

Ablan seni o kadar çok kıskanıyor ki çatlamak üzere hatta.bende de vardı böyle bir tip.biraz acı verici ama ablanla aranıza belli bir mesafe koy.ve ona eskisi gibi davranma.yani herşeyi konuşma aşırı samimi falan olma tavrını karakterini belli et.yani kişisel alanını artık taciz etmesin.bunun için çaba sarfet.sana dışarıdan bakan biri olarak şöyle anlatayım.o kıskançlıktan hasta olmuş hasetlik krizine girmiş biri ve sana sürekli böyle davranarak seni bastırmaya çalışıyor.aslında o biraz zavallı birisi.işte ne yapcan bazı insanlar böyle oluyor.olgun davran.sakin ol.karşındakinin hasta zihniyete sahip olduğunu düşün.bir de kendini savunmak ve kanıtlamak için lütfen çaba gösterme.o kdar yorucu o kadar yorucu ki.senelerce kendimi savundum bende.en sonunda karşımdakine böyle bakmaya başladım.sanki o kişi küçüldü küçüldü.şimdi yine arada uyuz oluyorum çünkü bu kişiler görmezden gelinmeye asla dayanamıyorlar.illa bi gıcıklık yapıp kendilerini belli ediyorlar.ama dayanmaya çalış işte yapabilirsen.ama karşındaki hasta böyle düşün.mesela akli problemleri olan biri sana garip davransa alınmazsın dimi.küfür bile etse deli bu ya der geçersin.işte bunun gibi düşün.

Narsist muhtemelen.
Ve bu ciddi bir psikolojik rahatsızlık.

Inandiginiz gibi yasamadiginizdan, yasadiginiza inanmaya başlamışsınız.Senin tavrında bir enteresanlık yok ben olsam belki daha da delirebilirim zira saygısızlığa tahammülüm yok.Ablanizda bir üstün olma halleri, kendini övme halleri var..Bence bir insan kardeşi rahatsız bile olsa başkalarıyla bunu bu şekildee paylaşmaz yani al işte sana söylüyorum normal değil hasta bu demez.Bu cümlenin altına Allah bilir kaç tane saçma sapan şeyler sigdirip millete anlattı kimbilir.

"Psikiyatriste gerçek hastalar gitmez, gerçek hastaların hasta ettikleri kişiler gider"
Sizin durum tam olarak bu .
Buradaki ruh hastası sen değilsin ablan bence.

Bende tam bu cümleyi kuracaktım. Arkadaşa katılıyorum. Söyle yapabilirsin madem sen hastasın psikiyatriye gidiyorum diyerek onu da götüreceksin. Çünkü psikologlar aile ilede görüşüyorlar. Senden bilgi alacaklar dersin, ama Aslında psikolog onu muayene edecek. Önceden bir psikologla görüşürsen onlar hastayla o şekilde görüşme yapıyor.

Belli ki ablanın bir sorunu var böyle dışa vuruyor. Erkeklerle görüşmüyorsa geçmişte aldığı bir darbe var.

Böyle insanlar psikologa gitmezler zaten canim. İnsanları ezerek egolarını tatmın etmeye çalışırlar. Kendılerını mukemmel ve kusursuz görürler maalesef.

Senin için çok üzüldüm gerçekten. Bariz bir şekilde ruh hastası olan ablan. Normal olsa ve senin gerçekten sorunların olsa, seni etiketlemek yerine sana yardımcı olmaya çalışırdı çünkü. Yaptığı şeye manipüle etmek denir. Kendinden şüphe duymanı sağlamasına izin verme. İnsan kendisine 40 kere söylenen şeyi sorgulamaya başlar, acaba doğru mu diye, yani onun etkisi altına girmen de normal ama bunun farkına varıp, kurtul bu histen. Ablan için bu saçma bir oyun olabilir ama sana yansıması hayatını etkileyebilir. Ona bu gücü verme. Sana ruh hastası dediğinde ciddiye alma, gül geç. Senin bunu kafaya taktığını görmek muhtemelen onun hoşuna gidiyor ve bu saçmalığı sürdürüyor.

Benim annemde beni sürekli depresyona sokma cabasinda ... sunu yap yagmur bunu yap yagmur morelin düzelir falan halbukim morelim zaten yerinde ama her zaman MUTLUYUM gösterme cabasindayim :) resmen takinti oldu bende ablan genc bence oturup bi güzel konussan anlar seni ...

Annem de kendimi bildim bileli, bana kötü özellikler ithaf ederek canımı sıkmaya çalışır. Ama sizden farklı olarak, annemin bunu yapmaya çalıştığını farkettiğimde beri( 4-5yaş) onun hakkımda söylediği hiçbir şeye itibar etmemeyi öğrendim.

Annemin hakkımda söylediği şeylerin ancak benim canımı sıkmak amacıyla söylendiği kabulüyle hayatımı sürdüyorum.

Siz de kendi akıl sağlığınızı sorgulayacaiınıza, ne biçim bir ablam var diye düşünmeye başlasanız iyi olur.

Şöyle hiç düşündünüz mü aramızda çok yaş farkı yok belki sizi kıskanıyordur başarı meselesi deilde aramızda 1 yaş var ve bazen kardeşler illa birbirini sınır etmek için uğraşır benim abim vardı illa ki damarıma basacak bi şey bulurdu özellikle kızdıgım tepki gosterdigim yerlerden vururdu sizde takmayin derim ben seni soylemenlemi olcam falan diyin yada kendine bak falan siz fazlasi ile tepki gorterdiginiz icin yapiyor bence yada en dogrusu gülerek geçin derim

Kıskançlık hiç aklıma gelmezdi ama bunu birçok kişi soyledi ve bu durumu düşüneceğim.
Söylediklerine çok tepki veriyorum . O da başarısını görünce iyice üzerime geliyor. Evet kardeşlerde bu durum olabilir ama ablamınki beni çok etkiliyor. Psikolojimi bozacak veya zaten bozdu diye düşünüyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…