- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Asla . Ama şunu düşündüm: Narsistik kisilik bozukluğunu araştıracağım . Onda bulunanları yeri geldikçe vurgulayarak, bak işte sende bu bu özelikler var, sen böylesin, diyeceğim. Çünkü ablami tanıyorum. Onu sinir etmek için değil de inanarak söylersem ve kendimce birkaç kanıt veya kaydadeğer cümle kurarsam o etkilenecek. Bana etkilendim demeyecek tabi ama artik gözlerinden bile anlıyorum kardeş olduğunuz için . Sonra araştırma gereği duyup da belki kendinden şüphe eder. Bakalim plan bu :)Kendisini zaten mükemmel gördüğü için tedaviyi kabul etmeyecektir muhtemelen
Bakalım :) ona değer verdiğini ve o sana anlattığın şekilde davrandığında bunun seni yani kendini değersiz hissettirdiğini ve bunun seni üzdüğünü söyle bi de bakalımAsla . Ama şunu düşündüm: Narsistik kisilik bozukluğunu araştıracağım . Onda bulunanları yeri geldikçe vurgulayarak, bak işte sende bu bu özelikler var, sen böylesin, diyeceğim. Çünkü ablami tanıyorum. Onu sinir etmek için değil de inanarak söylersem ve kendimce birkaç kanıt veya kaydadeğer cümle kurarsam o etkilenecek. Bana etkilendim demeyecek tabi ama artik gözlerinden bile anlıyorum kardeş olduğunuz için . Sonra araştırma gereği duyup da belki kendinden şüphe eder. Bakalim plan bu :)
Ama etkilendiğim zaman bundan zevk aliyor. Gözlerinin içi parlıyor.Bakalım :) ona değer verdiğini ve o sana anlattığın şekilde davrandığında bunun seni yani kendini değersiz hissettirdiğini ve bunun seni üzdüğünü söyle bi de bakalım
O zamann az önce anlattığın planı dene ve yine olumlu sonuç alamazsan ablanın bir sonraki bu tarz davranışında tartışmaya girme ve onu umursama :) çünkü aslında tartışmalarda hele ki senin haklı çıktığın tartışmalarda daha da daha çok kin duygusu biriktiyor ablan maalesefAma etkilendiğim zaman bundan zevk aliyor. Gözlerinin içi parlıyor.
Yani nasıl desem, değer verme vs gibi şeyler bizden coktaan gecti :/
Adiniza uzuldum gercekten gununuzude yicegin seyide burnundan getirmis yahu onunki agiz aliskanligina dönmus artik bence fazla muhattap olmayin o yokmus gibi dawranin Ruh hastasi siz degilsiniz ama o yasadigi icin nasil bisey oldugunu biliyor sanirim birde arkadasinin yaninda yasanmasaydi bi tik iydiMarhaba arkdaslar. Hemen konuya giriyorum. Nasil giris yapacagimi da bilmiyorum ....
Bu cümle yani " sen ruh hastasısin" cümlesi ablamın bana yıllarca söylediği bir cümle.
Yıllarca bunu bana soyledi. En ufak bir hata, hatta hata denmeyecek basit şeylerde bile bana her zaman bunu söyledi.
Bende de soyle bir durumun oluşmaya başladığını farkettim, sürekli içten içe kendime kendimin deli olmadığını kanıtlamaya çalışıyorum. Oturup kalkmam, konuşmalarmi neredeyse her şeyimi bu ithami haketmedigimi kanıtlamaya çalışırmış gibi belirliyorum.
Artık bu cümleye tahammül edemiyorum .
Ornek verecek olursam, mesela bugu n arkadaşımla pasta aldık ve cay yaptık bunları hazırlıyoruz bir yandan da muhabbet ediyoruz. Ablam da okuldan geldi ve hadi hadi kes pastayı artık dayanamıyorum gibi cümlelerle konusmalarimizi bolerek saygısızlık yapmaya başladı. Ben de sinir oldum beklemesini söyledim ama bu yine aynı hareketleri yaparak bizi bölüyordu. Aşkını anlatıp durma gibi laflar ediyordu. Sonunda dayanamadım bıçağı sertce masaya vurarak al sen kes ne bu ya!! Tarzında tepki verdim. O da arkadaşıma dönerek " gordun mu normal degil hasta işte" dedi. Her zamanki cumlesini kullandı. Bu kez aglama krizi geçirdim. Gerçekten bahsettiği ruh hastasına dönüştüm.
Ablamın bu tavirlari beni çabuk sinirlenen biri haline getirdi. Bir de saygı takıntısı oluştu. Insanlarla iletişime geçerken sürekli bana olan saygılarını ölçüyorum. En ufak bir cümle bile olsa acaba bu saygısızlik mi diye olcup biçiyorum. Saygısızlık olarak görürsem tepki veriyorum. Bütün bunların ablamın yüzünden olduğunu dusunuyorum.
Kendisi sürekli beni eleştirir. Kendisi ile karşılaştırır. O düzenli ise giremez, o okuyamaz, o bir sey beceremez, benim matematiğim ondan daha ileri seviyede vs vs.
Özel ders verirken ders anında anlatımıma bile müdahale etti öğrencimin yanında. Bu gibi şeyler işte. Şunu çok merak ediyorum acaba sorun bende mi? Hep bunu sorguluyorum. Iyice bunaldim . Bir de beni sürekli evden kovuyor. Evlen de git artık rahat edelim diyor. Evde eşyalara zarar veriyormusum.
Vs vs işte ...
Narsist muhtemelen.Peki bir hastaligi olabilir mi psikolojik? Ciddi ciddi dusunuyorum.
Durumudaha da acayim . Aslında kendini birçok kişiden üstün gorur. Kisilerde gördüğü en ufak kusur bile o kişiyi bitirmesi için yeterlidir. Kimseyi beğenmez. Ama bu baskıları banadır . Birazcık da anneme.
Ablan senin ince noktanı bulmuş, sürekli ordan vuruyor... ağlama krizine gireceğine “he he” de geç, onu umursama..Ikisini de denedim. Ruh hastası oldugumu kanıtlanmış oluyormuşum.
"Psikiyatriste gerçek hastalar gitmez, gerçek hastaların hasta ettikleri kişiler gider"
Sizin durum tam olarak bu .
Buradaki ruh hastası sen değilsin ablan bence.
Böyle insanlar psikologa gitmezler zaten canim. İnsanları ezerek egolarını tatmın etmeye çalışırlar. Kendılerını mukemmel ve kusursuz görürler maalesef.Bende tam bu cümleyi kuracaktım. Arkadaşa katılıyorum. Söyle yapabilirsin madem sen hastasın psikiyatriye gidiyorum diyerek onu da götüreceksin. Çünkü psikologlar aile ilede görüşüyorlar. Senden bilgi alacaklar dersin, ama Aslında psikolog onu muayene edecek. Önceden bir psikologla görüşürsen onlar hastayla o şekilde görüşme yapıyor.
Belli ki ablanın bir sorunu var böyle dışa vuruyor. Erkeklerle görüşmüyorsa geçmişte aldığı bir darbe var.
Kıskançlık hiç aklıma gelmezdi ama bunu birçok kişi soyledi ve bu durumu düşüneceğim.Şöyle hiç düşündünüz mü aramızda çok yaş farkı yok belki sizi kıskanıyordur başarı meselesi deilde aramızda 1 yaş var ve bazen kardeşler illa birbirini sınır etmek için uğraşır benim abim vardı illa ki damarıma basacak bi şey bulurdu özellikle kızdıgım tepki gosterdigim yerlerden vururdu sizde takmayin derim ben seni soylemenlemi olcam falan diyin yada kendine bak falan siz fazlasi ile tepki gorterdiginiz icin yapiyor bence yada en dogrusu gülerek geçin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?