• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senaryo aynı...hani hayat müşterek ti???

atessizprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
3.718
15
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar.bakın size bilindik bir senaryo; karı koca akşam işten gelir.kadın hemen mutfağa koşar,yemeklerin altını yakmaya.erkek hemen televizyonu açar,alır eline kumandayı,oturur başköşeye...kadın salatayı yapar,masayı hazırlar ve yemeğe oturulur.yemek biter,kadın hemen çay ya da kahve yapar.adam keyifle içerken tvsini izler.onun için günlük mücadele bitmiştir,keyif vakti gelmiştir.oysa kadın için tam tersi mücadele daha yeni başlamıştır.bulaşığı yıkar,çamaşırları makinaya atar,bitince çıkarıp asar.eşinin dağıttığı yerleri toplar.ve gecenin sonunda kendini yatağa zor atar.sabah erkenden uyanıp o gün için yemek yapıp ocağa atar,bu arada duşa girer.çıkınca çarçabuk toparlanıp kuruyan çamaşırları toplar.bugün de bu odayı temizleyim diyip başlar.eşi uyanır,kahvaltı hazırdır.hemen çayları koyar.üstünkörü bir kahvaltı yapar,sonra istikamet yatak odası...yatağı toplar,camları açar,havalandırır.yemek pişmiştir,gider ocağı kapatır.çöpü çıkarır.giyinir,acele acele işe gitmek üzere yola çıkar....
oysa her ikisi de çalışıyordur....
çalışırken hayat müşterek te,ev işlerine gelince neden değil?
bu haksızlık değil mi?
bir fikir verin arkadaşlar.nasıl dinlenebilirim?çok yorgunum çoookkk....

biliyorum kiminizin eşleri öyle değildir ama ne yapalım benimki böyle....

Eşinize bu durumdan şikayetçi olduğunuzu söyleyip, Size biraz daha yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Bu saydığınız işlerden bir kaçını sizin için yapsa sizde en azından dinlenmek için biraz zaman bulursunuz. Belki bu yorgunluk şu an sağlığınızı ciddi anlamda etkilemiyor olabilir ama ilerde sizin için tehlike arz edecek durumlara sebebiyet verebilir. Birde bilmem farkında mısınız ama hala bu durumla tek başınıza başa çıkmaya çalışıyorsunuz ki bu son derece yanlış:50: eşinizin size kesinlikle yardımcı olması gerekiyor.

çoğu erkek sizin bahsettiğiniz gibi malesef erkeklere sürekli söylemek gerekiyor hadi şunu da sen yap gibi yoksa kendiliğinden hayatta yapmazlar en azından benim gördüklerim böyle siz de bıkmadan söyleyin başka yolu yok

o halde eşitlik yoksa müştereklikte yok..kadın çalışmasa evde olsa mecbur yükümlüğümüz erkeklerin üzerine olmayacak mı..yani tüm kişisel ihtiyaçlarımı karşılamak zorunda..ee ben çalışıyorsam kendi yükümlüğümü onun üzerinden almışsam,eve gelip kadınlığımıda yapmışsam..daha benden bişi beklemesin o halde..kendim kazanır kendim yerim madem :86:

işte ben aynen böyle diyorum anneme,annemde evleeeende görim böyle diyebilecekmisin diyo..haklı çıkacak mı acaba..

ne bilim ben böyle düşünüyorum..kadın çalışsa mükemmel olur ama çalışmasada mecburluğu yok kendi insiyatifi,ama erkek her türlü mecbur,o yüzden ben kendi yükümü onun üstünden almışsam benden çoluk çocuğa birikim,yatırım dışında hesap sormamalı beklememeli hiç bişi..

bakalım çok mu büyük konuşuyorum zaman ne gösterecek..:61:

Son düzenleme:
o halde eşitlik yoksa müştereklikte yok..kadın çalışmasa evde olsa mecbur yükümlüğümüz erkeklerin üzerine olmayacak mı..yani tüm kişisel ihtiyaçlarımı karşılamak zorunda..ee ben çalışıyorsam kendi yükümlüğümü onun üzerinden almışsam,eve gelip kadınlığımıda yapmışsam..daha benden bişi beklemesin o halde..kendim kazanır kendim yerim madem :86:

Işte ben aynen böyle diyorum anneme,annemde evleeeende görim böyle diyebilecekmisin diyo..haklı çıkacak mı acaba..

Ne bilim ben böyle düşünüyorum..kadın çalışsa mükemmel olur ama çalışmasada mecburluğu yok kendi insiyatifi,ama erkek her türlü mecbur,o yüzden ben kendi yükümü onun üstünden almışsam benden çoluk çocuğa birikim,yatırım dışında hesap sormamalı beklememeli hiç bişi..

Bakalım çok mu büyük konuşuyorum zaman ne gösterecek..:61:

ah canım keşke hayalindeki gibi tozpembe olsa evlilikler.ama maalesef ki değil.çalışmaya gelince de ben onun için değil,geleceğimiz için çalışıyorum...

asla yardım etmezler sanmam,çok yumuşak huylu olmaları lazımki belkiiii..çünkü bekarlık hayatlarında işden gelip yayılıyorlar anaları bi hizmet bi iltifat,evlenince iş görmesi zor..anca öğrencilik hayatı olucak geçmişte yada biraz insafı..

bizimkinde ikiside yok..hiç şansım yok..benide sizinkisi gibi hiç dinlenmek bilmeden geçireceğim bir evlilik yaşantısı bekliyor kısmetse..

ama onda olmayan insaf bendede yok hıh:1:

Herhalde bütün erkekler aynı benim eşimde aynı evin ern küçüğü hep annesi arkasından toplamış eee bende öyleydim valla annem çalışıyoruz diye elimizi bir şeye sürdürmezdi..

valla canım çözüm ne biliyor musun yardımcı almak benm eşim bu konuda bana kesinlikle ne gerek var demedi hakkını yememek lazım onun için bile bütçemizde yer açtık ben ayda bir çağırıyorum canım ama şuan hmileyim bebeğim doğunca belki 2 haftada bir belki haftada bir çağıracağım. Banada yazık değil mi hep çalışacam işte hemde evde valla kusura bakmasın kimse benden sana tavsiye canım birini bulacaksın başka yolu yok

herhalde bütün erkekler aynı benim eşimde aynı evin ern küçüğü hep annesi arkasından toplamış eee bende öyleydim valla annem çalışıyoruz diye elimizi bir şeye sürdürmezdi..

Valla canım çözüm ne biliyor musun yardımcı almak benm eşim bu konuda bana kesinlikle ne gerek var demedi hakkını yememek lazım onun için bile bütçemizde yer açtık ben ayda bir çağırıyorum canım ama şuan hmileyim bebeğim doğunca belki 2 haftada bir belki haftada bir çağıracağım. Banada yazık değil mi hep çalışacam işte hemde evde valla kusura bakmasın kimse benden sana tavsiye canım birini bulacaksın başka yolu yok

haklısın canım ama eşime bunu daha önce çok söyledim.bu fikre sıcak bakmıyor.eve yabancı birinin girmesini istemiyormuş.daha dün gece söyledim çok yoruluyorum,hastalanıp yatağa düşersem ne olacak dedim.tamam yardım edicem diyor yine aynı...

haklısın canım ama eşime bunu daha önce çok söyledim.bu fikre sıcak bakmıyor.eve yabancı birinin girmesini istemiyormuş.daha dün gece söyledim çok yoruluyorum,hastalanıp yatağa düşersem ne olacak dedim.tamam yardım edicem diyor yine aynı...

o zaman çalışma canım sanada yazık değil mi ne demek ya. o zaman yapma iş bakalım ne olacak ezdirme canım kendini sonu yok tavizin sende biliyosun

o zaman çalışma canım sanada yazık değil mi ne demek ya. O zaman yapma iş bakalım ne olacak ezdirme canım kendini sonu yok tavizin sende biliyosun

biliyorum canım.ama bu saatten sonra işimi bırakamam.ve hayatta kimseye güvenmiyorum.o yüzden çalışmalıyım.sonuçta kendim ve oğlum için çalışmalıyım.zaman ne gösterecek belli olmaz hayatım ya...

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır canım en baştan alıştırmak lazım bence nasıl başlarsa öyle gider :69: baştan kaptırmamak lazım bence ipleri:69:

bence alıştırmaya çalış.adam da ne yapsın böyle görmül hayatında.tut kolundan çek, o masayı toplarken sen de bulaşıkları yıka falan.en kötü ihtimal,hasta oldum ayağına yatıp bişeylerin ucundan tutturursun.böyle böyle alışkanlık yapar belki

Günlük hayatta özellikle çalışan kadınlar evet bu işlerin bir kısmını yapıyor fakat her sabah kadının o gün için yemek yaptığına her sabah çamaşır havalandırıp yada asmasına vs pek ihtimal vermiyorum.İki günlük yemeğini yapar kadın..Hergünde çamaşır asacak katlayacak değil haftalık yıkar çamaşırını.Tamam çok yoğun geçiyor kadınlar için gün fakat bu kadarınıda sanmam..

eşinizden yardım istetyin.

ya yardım et yada bundan sonra yemekleri dışarıda yeriz. haftasonu temizlikçi gelir böyle idare ederiz. o da olmazsa işten ayrılırım deyin bakalım ne diyecek.

zor öyle bencil bir koca ile uğraşmak.. inşallah konuşarak yola gelir:31:

Günlük hayatta özellikle çalışan kadınlar evet bu işlerin bir kısmını yapıyor fakat her sabah kadının o gün için yemek yaptığına her sabah çamaşır havalandırıp yada asmasına vs pek ihtimal vermiyorum.İki günlük yemeğini yapar kadın..Hergünde çamaşır asacak katlayacak değil haftalık yıkar çamaşırını.Tamam çok yoğun geçiyor kadınlar için gün fakat bu kadarınıda sanmam..

cnm bu söylediklerim örneklerdi sadece.çamaşır konusuna katılıyorum ama yemek konusu herkeste farklıdır.eşim maalesef hergün aynı yemeği yemez.benim için farketmez,ben yerim de.o da öyle,yapacak birşey yok.o yüzden az az ama hergün yaparım yemeğimi.ve sadece yemek çamaşırla mı bitiyor işler???bunun ütüsü var vs....
demek siz yorulmadan yetiştiriyorsunuz...bravo

eşinizden yardım istetyin.

ya yardım et yada bundan sonra yemekleri dışarıda yeriz. haftasonu temizlikçi gelir böyle idare ederiz. o da olmazsa işten ayrılırım deyin bakalım ne diyecek.

zor öyle bencil bir koca ile uğraşmak.. inşallah konuşarak yola gelir:31:

ah canım ya,onu da yaptım.her akşam dışarıda yedik bir ara.ve emin ol ki canım sesi bile çıkmadı.ama baktım ki her akşam 20-30 tl arası yemek parası veriyoruz.zaten gün içinde bir dünya masrafımız var.çaresiz yine evde yapmaya başladım...

cnm bu söylediklerim örneklerdi sadece.çamaşır konusuna katılıyorum ama yemek konusu herkeste farklıdır.eşim maalesef hergün aynı yemeği yemez.benim için farketmez,ben yerim de.o da öyle,yapacak birşey yok.o yüzden az az ama hergün yaparım yemeğimi.ve sadece yemek çamaşırla mı bitiyor işler???bunun ütüsü var vs....
demek siz yorulmadan yetiştiriyorsunuz...bravo

Ben yorulmadan yetişiyorum falan dediğimi hatırlamıyorum.Kaldı ki ben işimden ayrıldım çalışmıyorum.Çalışsam bile hiç yorulmuyorum herşeyimi yetiştiriyorum brovo bana dediğimide hatırlamıyorum.Bu kadar soru işaretiyle hiddetlenerek soru sormanızıda anlamadım açıkçası..Siz bir soru sormuşsunuz bende kendimce yorumumu yaptım..Yanlış mı yaptım?Kaldıki hiç yorulmadan herşeyede yetişebilirim kişiden kişiye farklıdır..Size iyi çalışmalar ve kolaylıklar dilerim..

eşinle konuştun mu hiç canım.. konuştuğun halde böyleyse daha da değişmez rahata alışmış.
sen ondan yardım isteyince tamam deyip hemen yardıma geliyorsa bir derece yine iyi.
her seferinde gel hayatım birlikte yapalım dersen belki zamanla alışabilir.

Back
X