• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senaryo aynı...hani hayat müşterek ti???

Ne kadar güzel bir başlık.

Size bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim. Ben bu anlattklarınızı gördüğüm için evlenemiyorum. Daha doğrusu evlenememe sebeplerimden biri de bu. Siz evlenmeden önce böyle olabileceğini bilmiyor muydunuz?

İnsanlar bunları bile bile mi evleniyorlar?

Ne kadar güzel bir başlık.

Size bir şey sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim. Ben bu anlattklarınızı gördüğüm için evlenemiyorum. Daha doğrusu evlenememe sebeplerimden biri de bu. Siz evlenmeden önce böyle olabileceğini bilmiyor muydunuz?

İnsanlar bunları bile bile mi evleniyorlar?

hayır canım bilmiyordum tabi ki.ama herkes böyle olacak diye bir kaide yok.bu da benim şansım demek ki...allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın inşallah canım...

arkadaslar benden size daginik esyalar konusunda bir fikir...
esim uzerinden cikardiklarini hemen oyle katlayip dolabina cekmecesine kaldirmaz...
ben de her zaman toplayamam senin esyalarini diyorum basinda durup katlatiyorum genelde...
ama cikarip oyle atarsa aliyorum tisortunu mesela, cekmecesine hic katlamadan oyle ativeriyorum...hatta kotunu falan da yanina koyuveriyorum bazen...
sonra cekmeceyi acinca karsisinda burusuk kiyafetler goruyor ve alip kendisi duzeltiyor katliyor :82:
bir de boyle deneyin bakalim ne yapacaklar :89:

esim uzerinden cikardiklarini hemen oyle katlayip dolabina cekmecesine kaldirmaz...
ben de her zaman toplayamam senin esyalarini diyorum basinda durup katlatiyorum genelde...
ama cikarip oyle atarsa aliyorum tisortunu mesela, cekmecesine hic katlamadan oyle ativeriyorum...hatta kotunu falan da yanina koyuveriyorum bazen...
sonra cekmeceyi acinca karsisinda burusuk kiyafetler goruyor ve alip kendisi duzeltiyor katliyor :82:

:60: :60:

ben kendi adıma konuşayım,ben yaptım bunu arkadaşım...

ama tutmadı,ben artık kıyafetlerini fırlatıyorum,burada daha güzel duruyor diyorum :60:

Ayy ne zor işler bunlar.Ben 5 ay önce evlendim benim eşim de şuana kdr kendi başına çay bile yapıp içmemiş birisi, annesi şımartmış ç demeden çayını yapmış o kadar diyim.Evlendikten snra kirli çamaşırlarını makinaya atmaya alıştırdım ,bişeyler istediğinde mutfağa gitmesini öğrettim o kadar vahim yani.
Şimdi biraz daha iyi eski halina göre :)Hadi beraber yemek yapalım yemek yok dediğimde dışarda yiyeim diyo,yarın bugun çocuk olursa ben hasta olursam edersem sen bana ev işlerinde yardım edersin diyorum öğren diyorum ,o zaman da temizlik için birini alırız diyo ,hiç yıldıramıyorum ama azimliyim:)
Ben çalışmıyorum ama eğer çalışsam biz çok kavga ederiz ,şu halde bile ben her akşam yemek fln yapmıyorum siz çalıştığınız halde hergün yemek temizlik yapıcam diye kendinizi yormayın.

bunu bir ara ben de denedim.ama o zamanda surat yapıyor....iyice çıldırtıyor beni.:47::47::47:

ama tutmadı,ben artık kıyafetlerini fırlatıyorum,burada daha güzel duruyor diyorum :60:

:60::60:kızlar ileride evlenince böle şeyler yaşarsam emin olun bende böle yaparım fırlatır atarım etrafa ne hali varsa görsün:63::63:
bayıldım yaaa:60:

Senin dediğin yönetm bende tutmadı. Bir gün yatak odasına bir girdim gardrobumdaki tüm elbiselerimi yere atmış:53:

tabi canim dogru aslinda duzelt duzelt nereye kadar degil mi, haklisin :27:

bunu bir ara ben de denedim.ama o zamanda surat yapıyor....iyice çıldırtıyor beni.:47::47::47:

hem suclu hem guclu haaa, o da guzelmis :60:
pes etme canim, alistirmaya calisin duzenli olmaya, elbet akillanacaklar bir gun.

:60::60:kızlar ileride evlenince böle şeyler yaşarsam emin olun bende böle yaparım fırlatır atarım etrafa ne hali varsa görsün:63::63:
bayıldım yaaa:60:

aynen canim simdiden topla taktikleri :9:
isleri sen yapmaya bir basladin mi ipin ucu kacar her seyi sana yaptirir kocan, onceden temkinli olmak lazim bu gibi haksizliklara karsi :91:

Senin dediğin yönetm bende tutmadı. Bir gün yatak odasına bir girdim gardrobumdaki tüm elbiselerimi yere atmış:53:

Dranas koptum ya :9:
kizlar dikkatli olun, sizin kocaniz da boyle tepkiler verebilir demek ki :86:

Son düzenleme:
Çalışan bir annenin çocuğu olduğum için bu koşturmacalarınızı öyle iyi anlıyorum ki,
Allahtan şanslı azınlıktanım da,eşim evle ilgili her aktiviteye fazla hevesli:)
Hikaye erkek annelerinin aşırı koruyucu ve şımartan tutumlarından başlıyor.
Kadın işi- erkek işi ayrımı malesef erkeklerimizi bu kadar bencilleştiriyor yıllar sonra.
Çalışmadığım halde en yakın zaman örneğimi vereyim size;
yarın akşam misafirimiz var,bu akşamdan temizliğe kalkıştım.
Eşim sabah 5:30'ta kalkmasına rağmen,
salonun temizliği ondaydı,yatak odası ve banyonun bende,
süpürge ve vileda onda toz alma bende.
En son buzdolabını birlikte temizledik.
Bütün bunlar olurken,akşam yemeği hazırlama,bulaşıklar,çamaşırları makinaya atma,
çıkarınca tele asma,balkonları temizleme kısmını da kendim üstlenip aradan çıkardım.
Gecenin sonunda kendimi''daha az yorgun,şanslı ve daha iyi''hissettim:)
Bizde iş paylaşımı esas ama çalışmayan biri olarak eşine devamlı iş yaptıran,
gestapo tipli biri de değilim.
Ama durum şu,ben çalışmayan bir ev hanımı ve hali hazırda bir öğrenciyken,
eşime aksatmadan her akşam mükellef bir akşam sofrası,sabah kahvaltısı,
temiz çamaşırlar,ütülü gömlekler,her türlü konfor ve rahatı sunarken;
birlikte yaşadığımız alanı güzelleştirme işinde de kusura bakmasın ama yardım beklerim:)
Yukarıda da bir arkadaş demiş,''çalışmıyorum her akşam yemek yapmıyorum sizde yapmayın''
Tabi ki bu da çözüm değil.Yemek pişmeyen,işler yürümeyen bir ev ne kadar ''ev'' dir...
Ama madem ki ortak bir hayat bu yaşadığımız,eşler kolaya kaçıp,çamura yatıp
elini eteğini çekseler bile diretin lütfen.
Tavır yapın,surat asın,gerekirse tartışın ama sırtınızda ki yüklerin ne denli ağır geldiğini de
sık sık hatırlatın onlara.
Öyle eline kumandayı alıp köşesine çekilmekle olmaz...ohh ne güzel istanbul...
Eve her ay aynı parayı getirip,bütün evin işlerini de tek başına üstlenmek,
hem içerde hem dışarda fiziken ve beynen yıpranıp,eşlik ve annelik vazifelerinide
yerine getirmek inanın bir 20 sene sonra kadını şimdi olduğundan çok daha fazla
yoracak ve yıpratacak bir tempo...
Dünyaya bir kere geliyoruz ve bunun amacı sadece onlara kendilerini iyi,güzel
rahat hissettirmek için değil...
Bizler de mekanik değiliz ki,hani onlardan daha narin daha zayıf daha güçsüzdük?
Nerde o hikayeler:)
maşallah her kadın birer kahraman oldu(her kadın değil tabi:))
Sorumluluk almasını öğrenene kadar diretin.
İlk başta umursamayacaklardır,''böyle gelmiş böyle gider,iki söylenir yine yapar işlerini''
diye düşünürler ama yılmayın lütfen.
öyle ya da böyle bu işler bölüşülmeli ki hayat iki kişi içinde yaşanır bir hal alsın.
Evlilik tek kişinin huzuru,rahatı,lüksü değil...

Çalışan bir annenin çocuğu olduğum için bu koşturmacalarınızı öyle iyi anlıyorum ki,
Allahtan şanslı azınlıktanım da,eşim evle ilgili her aktiviteye fazla hevesli:)
Hikaye erkek annelerinin aşırı koruyucu ve şımartan tutumlarından başlıyor.
Kadın işi- erkek işi ayrımı malesef erkeklerimizi bu kadar bencilleştiriyor yıllar sonra.
Çalışmadığım halde en yakın zaman örneğimi vereyim size;
yarın akşam misafirimiz var,bu akşamdan temizliğe kalkıştım.
Eşim sabah 5:30'ta kalkmasına rağmen,
salonun temizliği ondaydı,yatak odası ve banyonun bende,
süpürge ve vileda onda toz alma bende.
En son buzdolabını birlikte temizledik.
Bütün bunlar olurken,akşam yemeği hazırlama,bulaşıklar,çamaşırları makinaya atma,
çıkarınca tele asma,balkonları temizleme kısmını da kendim üstlenip aradan çıkardım.
Gecenin sonunda kendimi''daha az yorgun,şanslı ve daha iyi''hissettim:)
Bizde iş paylaşımı esas ama çalışmayan biri olarak eşine devamlı iş yaptıran,
gestapo tipli biri de değilim.
Ama durum şu,ben çalışmayan bir ev hanımı ve hali hazırda bir öğrenciyken,
eşime aksatmadan her akşam mükellef bir akşam sofrası,sabah kahvaltısı,
temiz çamaşırlar,ütülü gömlekler,her türlü konfor ve rahatı sunarken;
birlikte yaşadığımız alanı güzelleştirme işinde de kusura bakmasın ama yardım beklerim:)
Yukarıda da bir arkadaş demiş,''çalışmıyorum her akşam yemek yapmıyorum sizde yapmayın''
Tabi ki bu da çözüm değil.Yemek pişmeyen,işler yürümeyen bir ev ne kadar ''ev'' dir...
Ama madem ki ortak bir hayat bu yaşadığımız,eşler kolaya kaçıp,çamura yatıp
elini eteğini çekseler bile diretin lütfen.
Tavır yapın,surat asın,gerekirse tartışın ama sırtınızda ki yüklerin ne denli ağır geldiğini de
sık sık hatırlatın onlara.
Öyle eline kumandayı alıp köşesine çekilmekle olmaz...ohh ne güzel istanbul...
Eve her ay aynı parayı getirip,bütün evin işlerini de tek başına üstlenmek,
hem içerde hem dışarda fiziken ve beynen yıpranıp,eşlik ve annelik vazifelerinide
yerine getirmek inanın bir 20 sene sonra kadını şimdi olduğundan çok daha fazla
yoracak ve yıpratacak bir tempo...
Dünyaya bir kere geliyoruz ve bunun amacı sadece onlara kendilerini iyi,güzel
rahat hissettirmek için değil...
Bizler de mekanik değiliz ki,hani onlardan daha narin daha zayıf daha güçsüzdük?
Nerde o hikayeler:)
maşallah her kadın birer kahraman oldu(her kadın değil tabi:))
Sorumluluk almasını öğrenene kadar diretin.
İlk başta umursamayacaklardır,''böyle gelmiş böyle gider,iki söylenir yine yapar işlerini''
diye düşünürler ama yılmayın lütfen.
öyle ya da böyle bu işler bölüşülmeli ki hayat iki kişi içinde yaşanır bir hal alsın.
Evlilik tek kişinin huzuru,rahatı,lüksü değil...

Cevap verme gereği duydum:) Ben çalışmıyorum her akşam yemek yapmıyorum siz de yapmayını yanlış anlamışsınız.Demek istediğim ben çalışmadığım halde hergün yemek yapayım temizlik yapayım diye uğraşmıyorum.bazen evde yemek yapıyorum bazen çayla bişeyler yiyoruz bazen dışarda vb. ki benim zamanım var bunun için, çalışmaıdğım için de bi yorgunluğum yok.Çalışanların da hem yorgun olup hem de illaa hergün yemek yapıcam diye kendini yormaması gerektiğini söyledim.Herkesin kendi tercihi.Konu sahibinin yazdıklarından yola çıkarak yazdım bunu da.

herşeyi üstlenmişsin canım, yapma yazık sana ya,
gerçi bende öyleyim, evin alışverişi bile benim üstümde,
şimdi çalışmıyorum ama 5 aylık bebeğim var, çalışırkende aynıydı,
eşim eve gelirken bir ekmek almayı dahi bilmez, hata bende ama herşeyi ütlendim, şimdiki aklım olsa hiç alıştırmazdım,
evde soda bitmiş, eşim bir haftadır her akşam soda yokmu diye diye soruyor, unuttum almayı sen işten çıkışta uğra alıver diyorum tamam diyor ama almıyor, ben alırım diye bekliyor, her akşam aynı muhabbet, bende almıyorum inat ettim, bakalım alacakmı

Back
X