Senden bilirim

Merhaba hanimlar uzatmadan konuya gireyim kim oldugunu soylemeden yazacağım. Her telefon konusmamizda kendine dikkat et oraya buraya uzanma vs. tarzi ogutler veriyor buraya kadar normal hersey ama sonra diyor ki ben soyledim benden çıktı bebeğe bisey olursa senden bilirim bak sorumluluk senin. Ilk baslarda he deyip geciyordum ama her seferinde ayni konusma psikolojimi bozuyor sanki birsey olacak ve herkes beni suclayacak gibi hissediyorum. Kibarca nasil söyleyebilirim?
Kim olduğunu ne demezsen nasıl yardımcı olacağız?

o zaman kesinlikle açın evet. eşiniz kendisi konussun. Cok korktuğunuzu, etkilendiğinizi, öyle konuşmaması gerektiğini o anlatsin. siz niye kendinize stres yapasiniz bunu?
Sanki anlatsam o oyle dusunmemistir kotu demek istememistir falan der gibi geliyor çünkü annesi

Sanki anlatsam o oyle dusunmemistir kotu demek istememistir falan der gibi geliyor çünkü annesi

siz kötüler tarzda soylemeyin. iyi niyetli oldugunu düşündüğünüzü, sadece oyle dediğinde çok etkilendiğinizi ve bebeğe bir sey olacak diye strese girdiğinizi anlatın.
o uyarsın. ki ona duser zaten bunu yapmak. stresin de bebeginize ve size çok zararlı olduğunu biliyorlardir eminim.

Eğer söylemezse veya ters karşılık verirse de siz konusun usulunce anlatın.

Çok naif birisiniz gibi geldi bana, kırmak da istemiyorsunuz anlıyorum ama sizin ve bebeginizin sagligi daha önemli.

Sizce bu konuyu eşime acmali miyim cunku onun akrabasi
Bir eşle konuşulmayacak tek şey, başkalarına ait sırlardır bana göre. Onun dışında her şey konuşulabilir. Moralinizi bozan bir şeyi niye konuşmayasınız? Hiçbir şey yapamıyorsa, haklısın der, kafana takma der, hiçbir şey olmayacak der, içinizi rahatlatır, o da bir şeydir yani. Ya da şöyle cevap verip susturacağım dersiniz, belki kendi de tanıdığı için farklı bir yol önerecek, ne bileyim. Eşiniz anlayışsız, insan ruhundan anlamaz biri değilse, konuşmanın zararı değil faydası olur her türlü.

Kim olduguna bagli.
Eşimse ve annemse normal karsilarim.
Kaynana ve eş tarafsa cevabini veririm.
Arkadassa guzel sekilde uyaririm.
Akrabaysa işinize bakin derim)))

neden şılank diye cevap veremiyorsunuz bu tarz patavatsızlara.. yapıştırın cevabı gitsin. yani ben beni rahatsız eden herşeyi anında söyleme taraftarıyım

Merhaba hanimlar uzatmadan konuya gireyim kim oldugunu soylemeden yazacağım. Her telefon konusmamizda kendine dikkat et oraya buraya uzanma vs. tarzi ogutler veriyor buraya kadar normal hersey ama sonra diyor ki ben soyledim benden çıktı bebeğe bisey olursa senden bilirim bak sorumluluk senin. Ilk baslarda he deyip geciyordum ama her seferinde ayni konusma psikolojimi bozuyor sanki birsey olacak ve herkes beni suclayacak gibi hissediyorum. Kibarca nasil söyleyebilirim?
Bebeğin annesi benim onun için en iyisini ben bilirim eğer benim himayemdeyken bir şey olursa allah öyle uygun görmüş derim kimse evladına isteyerek kötülük yapmaz zaten diyin.

Kibarı yok bu işin her kimse söyleyen ona şey deyin. Çocuk benim çocuğum sizden daha çok düsünürum kendinizide benide germeyin deyin olsun bitsin

Ama kotuluk olsun diye oyle konustugunu düşünmüyorum ama benim etkilenecegimi dusunemiyor sanırım ya da boyle dersem daha dikkatli olur diye dusunuyor bilmiyorum
He diyip geçme döneminiz bitmiş. "anne ben zaten dikkat ediyorum, sürekli böyle söyleyerek beni üzüyorsun. Aklıma kaybettiğim bebeğim geliyor ve daha çok stres oluyorum" diyin.

Sizce bu konuyu eşime acmali miyim cunku onun akrabasi
Eşiniz onu savunmaya geçerse iyice üzülürsünüz. Zaten hormonal değişim sizi çok sarsıyor olmalı.
Ama belkide konuşursanız eşiniz sizi anlarsa belki uyarır . Sanırım o kişi kv.
Erkekler de hamilelikten etkileniyorlar bazen triplere giriyorlar. İkisi Birlik olup Sizi iyicene üzmesinler şimdi.

bak bunu çok söylemeye başladın, canımı sıkıyorsun. birşeyi kırk kez söylersen olurmuş. canım sıkılırsa, ağrım sancım olursa, en ufak birşey olursa BEN SENDEN BİLİRİM. Açtı şom ağızlı, dilleri lal olasıca derim.
ona göre...

derim.

"Böyle şeyler söyleyerek psikolojimi bozuyosun, stresten bebeğe bişey olursa ben de senden bilirim" de ;)

Bu kişinin kim olduğunu söylememe nedeniniz nedir?
Gizemli olmaya mı çalışıyorsunuz amaç ne?
Ona göre yorum yapılırdı değil mi? Herhangi bir akraba mı, kayınvalide mi görümce mi? Ne sakıncası var, tuhaf......

Sen kim oluyorsun da benden biliyorsun, bebeğin anası benim. Allah korusun bir şey olsa benden çok kimse üzülemez derdim. Bir daha da telefonlarını açmazdım, neden açmadığım sorulursa da beni strese sokuyor bebeğimi riske atıyor derdim. Hadsiz.

Bu hakkı nasıl kendinde buluyor insanlar hayretler içinde okuyorum.
Gayet net cevaplar vererek ağzını kapatırdım.
Benden çok kim düşünebilir bebeğimi?
Hadsiz insanlar.

Anne böyle söylediğin zaman çok üzülüyorum.Sanki gerçekten kötü birşey olacak gibi geliyor.Şu sıralar çok hassasım zaten.Lütfen böyle konuşma olur mu derim.

Back
X