Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Iyi aksamlar,

Bugün metrodayim oglumla (3 yasina girecek aralikta) sürekli yerden cöp kaldirmak istiyor. Müdahale etmeye calistim, oglum yapma düzgün anlatiyorum olmuyor. Herneyse sonra hic tanimadigim bir yabanci kadin; bana baksana seni döverim heeeee yaramazlik yapma. Ben ŞOK! seni döverimde ne demek oluyor dedim. Cocuguma ben bile seni döverim, yaramaz lafini kullanmazken siz kim oluyorsunuzda böyle konusuyorsunuz dedim. Kadinda demezmi napim yaramaz cocuksa diye. Ay inanin varya tutamadim kendimi agzima geleni söyledim. Hala cok sinirliyim. Yaramaz, seni döverim. Biktimmmmmm bu laflardan. Yaramaz lafini ben kullanmazken yabanci kim oluor ya? Madem hosuna gitmedi in metrodan. Cok doluyum arkadaslar..

Türk insanında var böyle işgüzarlıklar. Kadın aklınca size yardım etmeye çalışmıştır. Ben takılmazdım. 'Hiç yaramaz değildir teyzesi benim kızım. Hem dövmek kötü birşey iyi insanlar kimseyi dövmez' der yoluma giderdim.

Hoş olmayan bir durum. Müdahale edilmesi çok saçma böylesi anlarda. Anneyi telaşa sürüklüyor. Çocuktur zaten o senin tehdidinden ne anlayacak aptal kadın! Bende bugün kızımla dışarıdaydım. İnatlaştı arabaya binmek istemedi. Bende onun göz hizasına inip neden binmesi gerektiğini neden gitmemiz gerektiğini basit cümlelerle anlattım. Elimden tuttu sonra bindik arabaya. İnatlaşma zamanlarında göz hizasına inip basit cümlelerle anlatmak hem çocuğu hem anneyi sakinleştiriyor. Zaman kazandırıyor. Ortamı yumuşatıyor.

Hepsine tamam, haklısınız da madem hoşuna gitmedi in metrodan ne demek? Metro sizin şahsi malınız mı?

Çocuklardan çoğu zaman ben de rahatsız oluyorum. Müdahale etmiyorum tabi ki ama çocuklarınız da toplum kurallarına uymak, insanları rahatsız etmekten kaçınmak zorunda. Onlar sizin prensleriniz prensesleriniz olabilir ama başkalarını rahatsız etmeye hakkınız yok.

Ah bu dışarıda nelere maruz kalıyoruz, resmen şuan yarama tuz bastınız!

Diş hastanesinde çocuklarıma lolipop şeker verdi hemşire, diş hastanesi yahu diş!
Ben yedirsem bana kızarsın küçük bebeğe şeker mi verilir diye.sen kim oluyorsun, ben yediriyor muyum bir sor bakalım de mi.

Amca kızar bak, seni döver, gitme orda böcek var, bak kedi gelir şöyle yapar böyle eder.. Ben de bunlara ayar oluyorum!

Ben çocuklarıma hiç yalan söylemezken millet söylüyor, millet azarlıyor.

Birbirimizin çocuklarına daha doğmadan karışmıyor muyuz millet olarak?
" ne zaman çocuk yapacaksınız, bebek yok mu, korunuyo musunuz, hamile misin"

......
Haklısınız konu sahibi.. Ben artık iyice çirkinleştim dışarıdaki insanlara karşı, kimse benim çocuğumu terbiye etmeye kalkmamalı diye düşünüyorum.

Seni döverim gibi korkutmaları bir yabancının söylemesi çok çirkin bence de. O konuda katılıyorum. Sizin çocuğunuz tam olarak ne yapıyordu bilemem, o yüzden lafım direkt size değil, ama toplu taşıma araçlarında ebeveynlerin de çocuğuna sahip çıkması gerektiğini düşündüğümü de ekleyeyim. Geçen gün vapura bindim, zaten tıklım tıklım. Tam karşımda koskoca çocuk çığlık çığlığa bağırıyor. Ağlamak filan değil, zevk için bağırıyor. Anası babası 1-2 denedi susturamadı. Ben devreye girmek zorunda kaldım kan beynime sıçrayınca. Döverim ederim demedim ama uyardım yani. Sustu ben uyarınca. Annesi babası da bana bir şey diyemedi. Haksız değildim zaten. Kimse kimsenin şımarık çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil sonuçta.

Öyle yapma annen kızar diyorlar bazen de benim yanimda. Ben kizmayi birak, kelimesinin bile cocuguma soylenmesine tahammülüm yokken bazi insanlar gercekten cok fikirsiz.
Çocuk denince akan sular durur. Insan çünkü yetistirilen. Aciklayinca anlar cocuklar. Kızmak, bağırmak acizlikten baska birsey degildir. hele ki dövmek kelimesi.. insanlara merhamet lazım

Toplumda herkesin çocuğuna karışma hevesi var gerçekten.
Güzellikle söyleseler amenna
Ama kimi insanlar gerçekten abartıyor korkutmaya çalışıyorlar hiç hoş değil.
Kadın abartmış olayı.

Nasıl sinir oldum ve oluyorum böyle insanlara anlatamam..

Gel benim cocuuum ol yok kaciririm seni sus bakiiim doverim anneni dinle kargalar götürür seni..

Döverim demiş yaa.. ben şaka ile totosuna vurmayayim o döverim desin..

3 yaşında cocuk.. kim bilir neler düşündü..

Sonra çocuk niye korkuyor niye iletişim sorunu yaşıyor niye içe kapanık..

Abuk subuk insanlar laflar çok etkiliyor çocukları..

bi de aklı sıra hayatında ilk ve son kez 1 dakika gördüğü çocuğa terbiye veriyor..

Ben kimsenin çocuğu ile annesini yanında değilse ve izni yoksa konuşmam bile.. konuşurken de 1000 kez tartarim lafımı..

Pesss..

1. Biz hickimseyi rahatsiz etmedik. 2. Oglum ne agladi nede bagirdi. Sadece yerdeki cöpü almak istedigi icin ben müdahale etmeye calistim, her anne gibi. Sonra inatlasti ama sadece hareketlerinle yani yerdeki cöpü israrla almak isteyince. Sonra kadinda bunu görünce o laflarla müdahale etti! Bu hic normal degil hanfendi. Elbette metro benim degil inanin o yazdigimida sinirle yazdim. Tabiki kadinda inmeyecek inmesinde. Ama bana müdahale etmesin. Haaaa şöyle bisey var; yavrucugum bencede annen hakli o pis birak diye müdahale etse bile asla bisey demezdim, hoslanmasamda. Ama o laflari beni cok sinir etti. Ben daha cocuguma öyle laflar etmez ve öyle laflardan nefret ederken. Cocuguma öyle seyler söylemeyecegim diye kendi kendimi tembihlerken, elin yabancisi gelmis cocuguma seni döverim yaramazlik yapma diyor. Fazlasiyla anormal.

kadın neden metrodan ınsın yahu
senı doverım yaramaz cocuk dedıgınde ben olsam haddınızı bılın derdım cok yuksek bı sesle.
sonrada hıc muhattap olup tartısmaya gırmemelıydın
yanında cocuk var boyle seylere sahıt olması hos degıl
bıde ortamdakı herkes gerılır gerek yok
kadın terbıyesızmıs sen uzulme o uzulsun

Aynennnnnnn!!!!kesinlikleeee katiliyor ve sizin gibi düsünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…