Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

Ya haklisiniz ama bir anlik sinir iste. Agzima geleni saydim yazdim. Söylediklerim ise; kadinin terbiyesizligini anlatmakti, tabikide yaygara yapmak degildi. Sonra kadin sustu tabi bu tepkiyle karsilasacagini bilemedigi icin.

Aynenn!! Ay hele her önüme gelenin ne zaman cocuk yapcaksin diye sormasi yokmu? Artik ben ne zaman istersem diyorum susuyorlar. Yeter yahu.

Kadının yaptığını haklı bulmadım zaten. O kısmı geçelim.

Ama dünyanın en yaramaz, en haşarı çocuğuna "benim çocuğum yaramaz değil hareketli" diyen anne gördüm ben. O yüzden annelerin benim çocuğum bişey yapmadı sözlerine çok itimat etmem açıkçası.

Cidden çocuklarınız çok tatlı, çok sevimli, çok minnoş olabilir ama inanın tahammülü olmayan insan için her çocuk canavar olabilir. Özellikle yaşı geçkin insanlar için. Bu sebeple çok alınmayın onlara, tahammülleri yok, bunalıyorlar.

Çocuğumuzun yanında tartışma olmasın annesini fittirmis görmesin diye bi de cevap veremiyoruz.. ama gözümü gözüne dikip delici ateşli bakis firlatiyorum walla..

Hep derim baskalarinin çocuklarını dert ettiği kadar kendi çocuğunu dert etse herkes dünya çok daha iyi bir yer olur.. ama yok başkasına vikvik edip dönüp kendine bakmamak bizim ülkemizde bol bol..

Yaramaz lafına mı takıldınız yani şimdi
Evet takildim. Yaramaz seni döverim dedi. Takildim cünkü bana cok ters kelimeler bunlar. O kadar pedagoglarin seminerlerine katildim; hepside üstüne basa basa, cocuklariniza yaramaz, simarik diye lakab takmayin. Onlari olumsuz yöndd etkiliyor derken ve ben bu kadar dikkat ederken, kadin gelmis seni döverim diyor, farkindamisiniz?

Buna da katılıyorum kesinlikle!

Evet haklisiniz ama sizinkisiyle benimkisi ayni degil malesef..

Kimseninki yaramaz değil de ondan. Herkesinki olağanüstü çocuk, bildiklerinizden değil. :)
Etrafimda bir çok çocuk görüyorum gayetde anneleri bağırıyor totolarınada vuruyorlar o yüzden ben pek inanmıyorum kimse kusura bakmasın anne babada olsan çocuklara katlanmak kolay birşey değil

Konu sahibi cocuk konusunda kk genel bir gorus yok acikcasi benim gozlemim o yonde. Sayfalarca yazilsa yarisi cocugunuza sahip cikin o zaman diyecek diger yarisi tepkinizde hakliydiniz diyecek. Siz size dogru geleni yapiniz. Herkesin evladi kendine kiymetli bunu aciklamak zorunda degilsiniz.

Hayatımda en nefret ettiğim kelimelerden biridir şımarık kelimesi. Babası bazen söylediğinde hemen uyarırırım onu. Şımarık bence çok aşağılayıcı bir kelime insanı. O an huysuz olabilir çocuk bunalmış olabilir veya duygularını kontrol edemeyebilir aşırılık yapabilir. Bu durum bizde de olmuyor mu? Çok sevindiğimizde çoğu zaman saçmalamıyor muyuz veya çok üzüldüğümüzde? Bunu hoş görmeyip çocuğa ıyyyy diye bakan gözleri de hiç anlayamam. Çünkü onlar o anneyi anlayamaz. Madem anneden anlayış bekler bu millet, karşılıklı anlayış herşeyi çözer mantığıyla bakılsa hayat daha kolay olur. Karşısında çılgınca bağıran tepinen bir çocuk sizin rahat kafanızı rahatsız ediyorsa bilin ki anneyi sizden kat kat daha fazla rahatsız ediyor ve sizin müdahaleniz - bakışlarınız da buna dahil - anneyi daha çok telaşlandırıyor. Farkında olmanızı ümit ederim.

Aman Allahm simdi hangi pedagoglara gideceksiniz. :'O
Olamaz cocuk ilerde bunu hep hatirlicak, bilinc altina isledi ve bu psikolojik olarak onu etkileyecek ömür boyu :O belki icine kapanacak artikkkk !!!!

Abartmayin biseyide. Rahatsiz olan metrodan insinmis, toplu tasimaya binmesinmis babanizin yeriydi ya orasi sizin, unuttuk.
Bazilarida cidden iyiki bi cocuk dogurmuş yoksa napacaklarmis acaba.
Kadinin soyledigi laftan rahatsiz olabilirsiniz bu arada. Oyle bisey soylemeye hakki yok ama konuya koşan asiri duyarli "anayim ben ana" cılar ve abartili anlatim beni itti gercekten.

Hic öyle düsünmüyorum. Herseyi anliyor biliyorlar. Dogduklari andan itibaren algilama duygulari gelisiyor. Ben oglumdan cok memnunum, beni dinler, ve asla asiri derecr üzmüslügüde yoktur. Uysal bir cocuk cok sükür. Ama her cocugun inatlasma, dinlememe anlari oluyor. Bizdede olmuyormu? Oluyor. Dövecegi icin demedi biliyorum elbette. Yok bide dövseydi! Ve bu konuda size katilmiyorum her cocuk birey degilse bile onlara birey gibi davranlmalidir.

Aynen kesinlikle öyle.. cok mutluyum benim gibi düsünen annelerinde varolmasina..

Valla hiç sanmıyorum yakınım birinin çocuğu var çocuk bağıriyor ağlıyor kendini yırtıyor ama annesi sohbet muhabbette hiç duymuyor bile bir çok annenin umrunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…