Etrafimda bir çok çocuk görüyorum gayet hepside bağırıyor totolarınada vuruyorlar o yüzden ben pek inanmıyorum kimse kusura bakmasın anne babada olsan çocuklara katlanmak kolay birşey değil
Hepimizde şizofren olmuşuz zaten annemiz babamız yeri gelmiş dövmüş bi bakışıyla bizi mum etmiş ama bize birşey olmamış nasıl oluyorsaAman Allahm simdi hangi pedagoglara gideceksiniz. :'O
Olamaz cocuk ilerde bunu hep hatirlicak, bilinc altina isledi ve bu psikolojik olarak onu etkileyecek ömür boyu :O belki icine kapanacak artikkkk !!!!
Abartmayin biseyide. Rahatsiz olan metrodan insinmis, toplu tasimaya binmesinmis babanizin yeriydi ya orasi sizin, unuttuk.
Bazilarida cidden iyiki bi cocuk dogurmuş yoksa napacaklarmis acaba.
Kadinin soyledigi laftan rahatsiz olabilirsiniz bu arada. Oyle bisey soylemeye hakki yok ama konuya koşan asiri duyarli "anayim ben ana" cılar ve abartili anlatim beni itti gercekten.
Ben umrunda olanları daha çok önemsiyorum bibibella. Yanlışı kabul etmek ona göre davranmak daha yanlış benim görüşüme göre. Benimde kızıma sesimi yükselttiğim anlarda oluyor. Hayırdan anlamadığında. Bilmesi gereken sınırları bildirmek için ses Yükselmeli bazen. O tip kişilerde ses sürekli Yükseldiğinden çocuk bir süre sonra umursamıyor zaten annede aynı şekilde.Valla hiç sanmıyorum yakınım birinin çocuğu var çocuk bağıriyor ağlıyor kendini yırtıyor ama annesi sohbet muhabbette hiç duymuyor bile bir çok annenin umrunda değil
Okumayin o zaman hosunuza gitmediyse. Evet iyiki oglum olmus rabbim isteyen herkesede nasip etsin. Kesinlikle oglum o kadindan olumsuz etkilendi siz öyle düsünmüyor olabilirsiniz ama ben öyle düsünüyorum. Birine 40 gün deli dersAman Allahm simdi hangi pedagoglara gideceksiniz. :'O
Olamaz cocuk ilerde bunu hep hatirlicak, bilinc altina isledi ve bu psikolojik olarak onu etkileyecek ömür boyu :O belki icine kapanacak artikkkk !!!!
Abartmayin biseyide. Rahatsiz olan metrodan insinmis, toplu tasimaya binmesinmis babanizin yeriydi ya orasi sizin, unuttuk.
Bazilarida cidden iyiki bi cocuk dogurmuş yoksa napacaklarmis acaba.
Kadinin soyledigi laftan rahatsiz olabilirsiniz bu arada. Oyle bisey soylemeye hakki yok ama konuya koşan asiri duyarli "anayim ben ana" cılar ve abartili anlatim beni itti gercekten.
Haklisiniz ama o zaman cocugunuza sahip cikin yazanlar konuyu düzgün okusunlar bir zahmet. Oglumun bagirdigini, agladigini yazmadimki. Sadece benle inatlasip yerdeki cöpü israrla kaldirmak istedigini yazdim. Yani benimle inatlasti. Ne agladi ne bagirdi. Sadece sorunu benleydi.Konu sahibi cocuk konusunda kk genel bir gorus yok acikcasi benim gozlemim o yonde. Sayfalarca yazilsa yarisi cocugunuza sahip cikin o zaman diyecek diger yarisi tepkinizde hakliydiniz diyecek. Siz size dogru geleni yapiniz. Herkesin evladi kendine kiymetli bunu aciklamak zorunda degilsiniz.
Hepimizde şizofren olmuşuz zaten annemiz babamız yeri gelmiş dövmüş bi bakışıyla bizi mum etmiş ama bize birşey olmamış nasıl oluyorsapedegoglar yoktu o zaman ondanmı ki s
Şimdi bide yaramaz çocukların annelerinin bahanesi çocuğun hiperaktif dr elleme istediği gibi dağitsın dedi
Hayir alakasi yok. Ordaki kadin güzel bir usluplede müdahale etseydi asla sesimi cikarmazdim. Bizler anneyiz elbette cocuklarimiza sınırları göstermek icin sesimizim yükseldigide oluyor. Ben burda mükemmel anneyim diye birseyde yazdim. Sadece o benim cocugum ve ben egitiyorum. Yaramaz, simarik,seni döverim, köpekler seni isirir, polis kizar gibi laflara karsida asiri derece antipatim var. Ve sürekli kendimi elekten geciriyorum bu tür konularda. Mesela illa müdahale etmesi degil, mesela ogluma karsi yasyabanci olarak kullandigi uslubu.senın cocuguna yan gözle bile bakan yandıulen şurada dürüst olun bazıları. az dürüst olun
evde bagırıp püfleyin çocuklara. burada '' ayy ne ayıp. ayy kadına bak..''
Okumayin o zaman hosunuza gitmediyse. Evet iyiki oglum olmus rabbim isteyen herkesede nasip etsin. Kesinlikle oglum o kadindan olumsuz etkilendi siz öyle düsünmüyor olabilirsiniz ama ben öyle düsünüyorum. Birine 40 gün deli ders
Haklisiniz ama o zaman cocugunuza sahip cikin yazanlar konuyu düzgün okusunlar bir zahmet. Oglumun bagirdigini, agladigini yazmadimki. Sadece benle inatlasip yerdeki cöpü israrla kaldirmak istedigini yazdim. Yani benimle inatlasti. Ne agladi ne bagirdi. Sadece sorunu benleydi.
Aynen ama bazi insanlar bunu anlamakta zorlaniyor o yüzden cvp yazmiyorum.Totosuna vurmam bile diyen bendim ve evet şaka yollu bile vurmadim.. inanmamaniz sizin bileceginiz şey ama mükemmel anneler vs diye alay edilmesi hoş değil zira çocuğu tehditle dayakla buyutmemek gayet normal olmasi gereken hiç mükemmel bi olay değil zaten..
Anne çocuğa sesini ne kadar yükseltir.. kizarken hangi sözleri kullanır..
Yeri gelince gönlünü nasıl alır..
Ayrı bir konu..
Çocuğu sokakta herhangi biri tehdit edemez. Döverim diyemez.
Bu ayrı bi konu.
Neyse ya yazmaya degmez. Anlamak isteyen anliyor zaten.Sende buralarda sikayetlenecegine ozel aracinla cık madem yola cocugunun psikolojisi bozuluyor bak..
Iyiki bisey ogrenmissiniz rahatsiz olan, bilmem ne olan insin, okumasın, etmesin. Kendinizi ne saniyorsunuz sasiyorum cidden.
Tamam sen döverek bagirark egitirsin o zamanYa Allah aşkına şimdilerde herkes yeni nesilden şikayetçi değilmi saygısızlar hiç laf dinlemiyorlar şöyle böyle diye demek ki bu hiç bağırmama falan bir işe yaramıyor
'' seni döverım'' lafı belkı hoş değil. ama onun dısında söylenenler bana kötü gelmedi.Hayir alakasi yok. Ordaki kadin güzel bir usluplede müdahale etseydi asla sesimi cikarmazdim. Bizler anneyiz elbette cocuklarimiza sınırları göstermek icin sesimizim yükseldigide oluyor. Ben burda mükemmel anneyim diye birseyde yazdim. Sadece o benim cocugum ve ben egitiyorum. Yaramaz, simarik,seni döverim, köpekler seni isirir, polis kizar gibi laflara karsida asiri derece antipatim var. Ve sürekli kendimi elekten geciriyorum bu tür konularda. Mesela illa müdahale etmesi degil, mesela ogluma karsi yasyabanci olarak kullandigi uslubu.
Mevlutte basima geldi bir kere oglum saga sola kosturuyordu. Kadinin biri tuttu benzer seyler soyledi. Gittim oglumu aldim. Kayinvalidem uzaktan bize bakiyormus, kadina nasil baktin oyle ben korktum demisti. Metro olur, hastane olur, market olur bu cocuklar canta degil robot degil. Cocukluk uzun bir surec dugmesi yok ki istediginde susturasin ayari yok ki istedigimiz gibi davranmasini saglayalim. Gelisim doneminde, zaten istedigimiz gibi davransalar yetiskinler gibi olur bize ihtiyaclari kalmazdi. Gercekten sasiriyorum bazi uyelere baska mevzularda yorumlarini not edecek kadar zeki bulurken gelecek icin teminatimiz olan bu cocuklara bu kadar tahammulsuz olmalarina.Rahatsiz oluyorsan annesini babasini uyaracaksin bu kadar basit koca insan cocugu muhattap alamaz. Okulda cocugunuzu gelip baska bir veli uyarsa korkutsa okulu yikarsiniz, pek durust bulmuyorum bazi yorumlari.Haklisiniz ama o zaman cocugunuza sahip cikin yazanlar konuyu düzgün okusunlar bir zahmet. Oglumun bagirdigini, agladigini yazmadimki. Sadece benle inatlasip yerdeki cöpü israrla kaldirmak istedigini yazdim. Yani benimle inatlasti. Ne agladi ne bagirdi. Sadece sorunu benleydi.
Sevgili anneler, sizler annesiniz... Yüce tanrı size o çocuğa sabretmek için gereken donanımı vermiş. Ama herkesden bu derece bir sabır bu derece anlayış bekleyemezsiniz. Özellikle yaşı geçkin insanlardan.
Çocuğunuz dünyanın en uslu, en akıllı en çok söz dinleyen çocuğu da olabilir. Ama anne olmayan ya da anneliği çok uzun yıllar eskide kalmış insanlar için çocuk olması bile rahatsız olmak için yeterli bir sebep.
Tabi ki çocuklarınıza kötü sözler söylenmesine, travma yaratacak tepkiler verilmesine izin vermeyin. Ama onlar nasıl size ve çocuklarınıza tahammül ediyorsa siz de onlara tahammül edin. Sizin çocuğunuz özel değil,dünyada milyonlarca insan ürüyor, çocuk sahibi oluyor. O çocuğun özelliği sadece sizin için geçerli, diğer insanlar için sıradan bir bebe,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?