Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

Etrafimda bir çok çocuk görüyorum gayet hepside bağırıyor totolarınada vuruyorlar o yüzden ben pek inanmıyorum kimse kusura bakmasın anne babada olsan çocuklara katlanmak kolay birşey değil

Totosuna vurmam bile diyen bendim ve evet şaka yollu bile vurmadim.. inanmamaniz sizin bileceginiz şey ama mükemmel anneler vs diye alay edilmesi hoş değil zira çocuğu tehditle dayakla buyutmemek gayet normal olmasi gereken hiç mükemmel bi olay değil zaten..

Anne çocuğa sesini ne kadar yükseltir.. kizarken hangi sözleri kullanır..
Yeri gelince gönlünü nasıl alır..

Ayrı bir konu..

Çocuğu sokakta herhangi biri tehdit edemez. Döverim diyemez.

Bu ayrı bi konu.

Hepimizde şizofren olmuşuz zaten annemiz babamız yeri gelmiş dövmüş bi bakışıyla bizi mum etmiş ama bize birşey olmamış nasıl oluyorsa pedegoglar yoktu o zaman ondanmı ki s
Şimdi bide yaramaz çocukların annelerinin bahanesi çocuğun hiperaktif dr elleme istediği gibi dağitsın dedi

Valla hiç sanmıyorum yakınım birinin çocuğu var çocuk bağıriyor ağlıyor kendini yırtıyor ama annesi sohbet muhabbette hiç duymuyor bile bir çok annenin umrunda değil
Ben umrunda olanları daha çok önemsiyorum bibibella. Yanlışı kabul etmek ona göre davranmak daha yanlış benim görüşüme göre. Benimde kızıma sesimi yükselttiğim anlarda oluyor. Hayırdan anlamadığında. Bilmesi gereken sınırları bildirmek için ses Yükselmeli bazen. O tip kişilerde ses sürekli Yükseldiğinden çocuk bir süre sonra umursamıyor zaten annede aynı şekilde.

Okumayin o zaman hosunuza gitmediyse. Evet iyiki oglum olmus rabbim isteyen herkesede nasip etsin. Kesinlikle oglum o kadindan olumsuz etkilendi siz öyle düsünmüyor olabilirsiniz ama ben öyle düsünüyorum. Birine 40 gün deli ders
Haklisiniz ama o zaman cocugunuza sahip cikin yazanlar konuyu düzgün okusunlar bir zahmet. Oglumun bagirdigini, agladigini yazmadimki. Sadece benle inatlasip yerdeki cöpü israrla kaldirmak istedigini yazdim. Yani benimle inatlasti. Ne agladi ne bagirdi. Sadece sorunu benleydi.

Hic sorma ya bıktırdılar herbirinin anası onlari, cocuk psikolojisi kitaplari okuyarak, pedagog esliginde asiri bilincli buyutmuş. Gık desen hemen cocuk travma geciriyor bilincaltinda bilmem ne oluyor.

senın cocuguna yan gözle bile bakan yandı ulen şurada dürüst olun bazıları. az dürüst olun
evde bagırıp püfleyin çocuklara. burada '' ayy ne ayıp. ayy kadına bak..''
Hayir alakasi yok. Ordaki kadin güzel bir usluplede müdahale etseydi asla sesimi cikarmazdim. Bizler anneyiz elbette cocuklarimiza sınırları göstermek icin sesimizim yükseldigide oluyor. Ben burda mükemmel anneyim diye birseyde yazdim. Sadece o benim cocugum ve ben egitiyorum. Yaramaz, simarik,seni döverim, köpekler seni isirir, polis kizar gibi laflara karsida asiri derece antipatim var. Ve sürekli kendimi elekten geciriyorum bu tür konularda. Mesela illa müdahale etmesi degil, mesela ogluma karsi yasyabanci olarak kullandigi uslubu.

Sende buralarda sikayetlenecegine ozel aracinla cık madem yola cocugunun psikolojisi bozuluyor bak..

Iyiki bisey ogrenmissiniz rahatsiz olan, bilmem ne olan insin, okumasın, etmesin. Kendinizi ne saniyorsunuz sasiyorum cidden.

Aynen ama bazi insanlar bunu anlamakta zorlaniyor o yüzden cvp yazmiyorum.

Gurultu yapan cocuklari degil de hayvanlara zarar veren cocuklari dovesim geliyor. Laftan anlamiyorlar cunku. Oyle anneler var ki; cocuk ne yaparsa yapsin sesini cikarmiyor ama azicik ucu kendilerine dokununca birden canavar kesiliyor(ornek : telefonda konusurken, alisveris yaparken vs vs...).

Konu sahibi disinda yazdim ben bunu karistirilmasin. Avrupa'da da durum farkli degil. Keske farkli olsa. Bilincsiz anneler bilincsiz cocuk yetistiriyor.

Son düzenleme:
Kimse metroda koltukaltinda kokarca ölmüş gibi kokan insanlardan, telefonda bagira bagira konusanlardan, yer verilmedi diye yaygara koparan yaslilardan, cak cak sakiz cigneyen tiplerden, kulakligindan butun perona canli muzik yayini yapanlardan rahatsiz olmuyor da yerden çöp almaya calisan 3 yasinda cocuktan rahatsiz oluyorlar, milletce boyleyiz iste anca gucumuzun yettigine giydiririz, kolaysa bagira cagira kufreden hanzolardan birini uyarsin doverim seni diye, ben de diyeyim ki ay ne duyarli vatandas, metroda sukuneti sagliyor aferin 10 puan.

Fakat çocuğunuz metro gibi kalabalıkta yani insan içinde nasıl davranması gerektiğini, kuralları öğrenmeli.
Geçen güzel bir yazı okudum hatta Türk anneler ve Avrupalı anneler arasında fark diye çok doğru tespitler vardı.
Mesela uçaklarda tek ağlayanlar ne hikmetse Türk çocukları çünkü anneler yanlarında çocuklarını oyalayacak oyunlar oyuncaklar getirmeden uslu durmalarını bekliyorlar diyor çok doğru. Yada park, konser, müze gibi yada metro gibi alanlarda daha sessiz olmaları gerektiği bağırığ çağırmadan ama sürekli sakin bir şekilde ifade edildiği için anlıyorlar ve uslu uslu oturuyorlar diye bu da doğru.
Yurt dışında parmak kadar çocuklar oturup sokak konserini gık çıkarmadan dinlerken bizimkiler ortalığı birbirine katıyor ve bu ne yazık ki zekilik olarak görülüyor.
Yada çocuğun terbiyesizliği özgüven olarak görülüyor ve susuluyor çoğu zaman. Halbuki topluluk içinde nasıl davranması gerektiği anne tarafından gösterilmeli nezaketle.
Elbette kadının sizin çocuğunuzu terbiye etmeye kalkması yanlış ben de sinir de olsam sabredip susuyorum. Ama bazen bir vagon dolusu insanın sabretmesindense annenin çocuğuna biraz daha özen göstermesi gerekmez mi?
Yani metroyu terk etsin o zaman demek biraz egolu bir cümle değil mi? O da pek ala çocuğu kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde yetiştirsin o zaman diyebilir değil mi? Karşılıklı anlayış beklemek lazım ama çocuklu ailelerin de herkes bize tahammül etmek zorunda demesi de biraz saygısızca ve despotça değil mi sizce de?

'' seni döverım'' lafı belkı hoş değil. ama onun dısında söylenenler bana kötü gelmedi.
bi arkadaşım bize aklınca ders verır '' kilolarını kıyaslamayın, öyle söylemeyın, pöflemeyın'' bu söylediği her seyı kendı yapar. hatta 5 dk sonra. ama kendının farkında degıl, şaka gibi!
fazla titiz ve kurallı olanlar asla kendının farkında olmuyor
çocuga o kelimeleri kullanmasa başka bişi yapıyor mesela. bi şekilde daha fazla zarar vermıs oluyor.

bence kadına fazla sert cıkmıssın. klasık türk kadını sonucta
ingiliz degıl

Çalışan bir anne olarak ben de mükemmel anne tavırlarını gerçekçi bulmuyorum. Ha çok rahat bir iş, esnek çalışma saatleri, evde bakıcı ve yardımcı kadın varsa mümkün. Ben kızarım arkadaş. Kızdığımı da anlatırım onlara. Kurallarım vardır. Her iki kızım da saat 9 oldu mu evde top oynanmayacağını, bisiklete binemeyeceklerini bilirler. Çünkü komşularımızı rahatsız etmeye hakkımız yok deriz onlara. Belki çoğuna göre yanlış ama benim doğrum bu. Özgürlük de bir yere kadar yani. Sınırlama yapılmadan, sonsuz 'özgürlük' anlayışı ile büyüktülen çocuklar okula başladığında asıl problem başlıyor. Neyse anlatmayayım gece gece. Tüm bunlar yüzünden okuldan eve döndüğümde tüm enerjim parmak uçlarımdan çekilmiş oluyor.

Mevlutte basima geldi bir kere oglum saga sola kosturuyordu. Kadinin biri tuttu benzer seyler soyledi. Gittim oglumu aldim. Kayinvalidem uzaktan bize bakiyormus, kadina nasil baktin oyle ben korktum demisti. Metro olur, hastane olur, market olur bu cocuklar canta degil robot degil. Cocukluk uzun bir surec dugmesi yok ki istediginde susturasin ayari yok ki istedigimiz gibi davranmasini saglayalim. Gelisim doneminde, zaten istedigimiz gibi davransalar yetiskinler gibi olur bize ihtiyaclari kalmazdi. Gercekten sasiriyorum bazi uyelere baska mevzularda yorumlarini not edecek kadar zeki bulurken gelecek icin teminatimiz olan bu cocuklara bu kadar tahammulsuz olmalarina.Rahatsiz oluyorsan annesini babasini uyaracaksin bu kadar basit koca insan cocugu muhattap alamaz. Okulda cocugunuzu gelip baska bir veli uyarsa korkutsa okulu yikarsiniz, pek durust bulmuyorum bazi yorumlari.

Sevgili anneler, sizler annesiniz... Yüce tanrı size o çocuğa sabretmek için gereken donanımı vermiş. Ama herkesden bu derece bir sabır bu derece anlayış bekleyemezsiniz. Özellikle yaşı geçkin insanlardan.

Çocuğunuz dünyanın en uslu, en akıllı en çok söz dinleyen çocuğu da olabilir. Ama anne olmayan ya da anneliği çok uzun yıllar eskide kalmış insanlar için çocuk olması bile rahatsız olmak için yeterli bir sebep.

Tabi ki çocuklarınıza kötü sözler söylenmesine, travma yaratacak tepkiler verilmesine izin vermeyin. Ama onlar nasıl size ve çocuklarınıza tahammül ediyorsa siz de onlara tahammül edin. Sizin çocuğunuz özel değil,dünyada milyonlarca insan ürüyor, çocuk sahibi oluyor. O çocuğun özelliği sadece sizin için geçerli, diğer insanlar için sıradan bir bebe.

Benim yaşım da genç ama bazen terbiyesiz yada çok gürültü çıkaran çocuklara tahammül edemiyorum mesela. Buna mecbur da değilim. Anne ve babalara sevimli gelenler bana itici de gelebiliyor. Bu beni vicdansız yada tahammülsüz yapmaz ki. Bazen başım ağrıyor mesela bazen keyifsiz kötü bir gün geçiriyorum o çocuk ve annesi kadar ben de anlayışı hak ediyorum bence. Cidden anne terörü diye bir şey var. Herkes benim yavruma saygı duymalı sevmeli ama ben rahatsız olanlara saygı duymam diyorlar ama yok öyle bir şey yani. İnsan yavrususu da olsa o da bir insan netice de benden farkı yok ve aynı saygıyı ben de görmeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…