• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

Sevgili anneler, sizler annesiniz... Yüce tanrı size o çocuğa sabretmek için gereken donanımı vermiş. Ama herkesden bu derece bir sabır bu derece anlayış bekleyemezsiniz. Özellikle yaşı geçkin insanlardan.

Çocuğunuz dünyanın en uslu, en akıllı en çok söz dinleyen çocuğu da olabilir. Ama anne olmayan ya da anneliği çok uzun yıllar eskide kalmış insanlar için çocuk olması bile rahatsız olmak için yeterli bir sebep.

Tabi ki çocuklarınıza kötü sözler söylenmesine, travma yaratacak tepkiler verilmesine izin vermeyin. Ama onlar nasıl size ve çocuklarınıza tahammül ediyorsa siz de onlara tahammül edin. Sizin çocuğunuz özel değil,dünyada milyonlarca insan ürüyor, çocuk sahibi oluyor. O çocuğun özelliği sadece sizin için geçerli, diğer insanlar için sıradan bir bebe.

Konu sahibinin böyle bir beklentisi olmamış ki zaten.. çocuğum özel ya da herkes çeksin dememiş ki.. tehdit edilmesin demiş.. üslup güzel olsaydi keşke demiş..

Sevgili anneler, sizler annesiniz... Yüce tanrı size o çocuğa sabretmek için gereken donanımı vermiş. Ama herkesden bu derece bir sabır bu derece anlayış bekleyemezsiniz. Özellikle yaşı geçkin insanlardan.

Çocuğunuz dünyanın en uslu, en akıllı en çok söz dinleyen çocuğu da olabilir. Ama anne olmayan ya da anneliği çok uzun yıllar eskide kalmış insanlar için çocuk olması bile rahatsız olmak için yeterli bir sebep.

Tabi ki çocuklarınıza kötü sözler söylenmesine, travma yaratacak tepkiler verilmesine izin vermeyin. Ama onlar nasıl size ve çocuklarınıza tahammül ediyorsa siz de onlara tahammül edin. Sizin çocuğunuz özel değil,dünyada milyonlarca insan ürüyor, çocuk sahibi oluyor. O çocuğun özelliği sadece sizin için geçerli, diğer insanlar için sıradan bir bebe,
Evet haklisiniz, katiliyorum. Peki soruyorum o zaman; siradan bir bebe olmasi, yabancinin seni döverim, yaramaz deme yetkisimi veriyor? Bakin cok kez yazdim simdide yaziyorum. Kadinin uslübü yanlis ve ben ona cok bozuldum. Konuyu acmamin sebebide ülkemizin insanlarinin hala bu kelimeleri kullanmasinin üzüntüsüydü. Cogu üyeler burda yabancilarla türklerin cocuklara verdigi egitimi yazmislar. Ama biseyi unutmuslar. Bende almanyada yasiyorum ve cogu konuda almanlari takdir ediyorum. En basta nezaket kurali ve cocuk egitimi konusunda. 1. Almanlar cocuklara fazlasiyla deger veriyorlar. 2. Asla seni döverim, yaramaz kelimesini onlarin birinden duymadim. 3. Cocuklara birey gibi davraniyorlar. Ne hissederler, ne düsünürler kaygisiyla en iyi sekilde egitmeye calisiyorlar. Simdi size soruyorum; bizim toplumda bu böylemidir? Almanlarin bayramlarinda bile cocuklar ön plandadir. Bizde böylemidir? Bizde hep cocuklar 2. plana atilir. Hic unutmam oglum yeni dogmus, metrodayiz. Agliyor acikmis. Beni bi stress basti susturamiyorum adeta terliyorum. Yabanci bir kadin geldi yanima ve bana; sakin ol lütfen o bebek agladigi icin mutlaka bir deride var. Lütfen bu kadar stres yapmayin. Cocugunuza yansiyor sakin olun demisti. Beni o kadar mutlu etmistiki, cok raharlatmistida. Ama bizim toplumda; cocuk aglayinca, herkes rahatsiz yüz ifadesiyle sana bakar. Surat yapar. Cocuga cogunlukla ayak kalabaligi gibi muamele edilir. Yeri gelir azarlanir. Yeri gelir küfür edilir. Iste yabanci annelerle türk annelerini kiyaslayan üyeler sözüm size. Malesef toplum olarakta siz böylesiniz. Ve ekliyorum duyarsiz anneleri asla bende tasvip etmiyorum. Her kosulda anne cocuguna görgü kurallarini, sinirlarini ögrermeli ve cocuk güzel bir egitimden gecmelidir.

Benim yaşım da genç ama bazen terbiyesiz yada çok gürültü çıkaran çocuklara tahammül edemiyorum mesela. Buna mecbur da değilim. Anne ve babalara sevimli gelenler bana itici de gelebiliyor. Bu beni vicdansız yada tahammülsüz yapmaz ki. Bazen başım ağrıyor mesela bazen keyifsiz kötü bir gün geçiriyorum o çocuk ve annesi kadar ben de anlayışı hak ediyorum bence. Cidden anne terörü diye bir şey var. Herkes benim yavruma saygı duymalı sevmeli ama ben rahatsız olanlara saygı duymam diyorlar ama yok öyle bir şey yani. İnsan yavrususu da olsa o da bir insan netice de benden farkı yok ve aynı saygıyı ben de görmeliyim.

Özellikle yaşı geçkin olanlar dedim zaten. Yoksa ben de genelde çok hoşlanmıyorum çocuklu ortamlara girmekten. Bu yüzden anne olmak gibi bir niyetim yok zaten, sabrım, tahammülüm yok.

Geçen yaz tatile gittik bilindik bir otele. Genelde çocuksuz oteller tercih ederiz ama bunda da çocuksuz alanlar var diye orayı seçtik. +16 yetişkin havuzuna çocuk getirip uyarıldığında "ama benim çocuğum uslu kimseyi rahatsız etmez" diyen ebeveynler gördük. Yetişkin plajında hamile olduğu için sigara içmememizi isteyen anne adaylarıyla karşılaştık.

Ebeveynler o çocukların kendi sorumlulukları olduğunu kavrayamıyor bizim ülkemizde malesef.

Fakat çocuğunuz metro gibi kalabalıkta yani insan içinde nasıl davranması gerektiğini, kuralları öğrenmeli.
Geçen güzel bir yazı okudum hatta Türk anneler ve Avrupalı anneler arasında fark diye çok doğru tespitler vardı.
Mesela uçaklarda tek ağlayanlar ne hikmetse Türk çocukları çünkü anneler yanlarında çocuklarını oyalayacak oyunlar oyuncaklar getirmeden uslu durmalarını bekliyorlar diyor çok doğru. Yada park, konser, müze gibi yada metro gibi alanlarda daha sessiz olmaları gerektiği bağırığ çağırmadan ama sürekli sakin bir şekilde ifade edildiği için anlıyorlar ve uslu uslu oturuyorlar diye bu da doğru.
Yurt dışında parmak kadar çocuklar oturup sokak konserini gık çıkarmadan dinlerken bizimkiler ortalığı birbirine katıyor ve bu ne yazık ki zekilik olarak görülüyor.
Yada çocuğun terbiyesizliği özgüven olarak görülüyor ve susuluyor çoğu zaman. Halbuki topluluk içinde nasıl davranması gerektiği anne tarafından gösterilmeli nezaketle.
Elbette kadının sizin çocuğunuzu terbiye etmeye kalkması yanlış ben de sinir de olsam sabredip susuyorum. Ama bazen bir vagon dolusu insanın sabretmesindense annenin çocuğuna biraz daha özen göstermesi gerekmez mi?
Yani metroyu terk etsin o zaman demek biraz egolu bir cümle değil mi? O da pek ala çocuğu kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde yetiştirsin o zaman diyebilir değil mi? Karşılıklı anlayış beklemek lazım ama çocuklu ailelerin de herkes bize tahammül etmek zorunda demesi de biraz saygısızca ve despotça değil mi sizce de?
Her dışarı çıktığımda bir eksik daha görüyorum kendimde ve bir sonrakinde bunu telafi etmeye çalışıyorum. İki sene oldu anne olalı. Ben daha yeni idrak etmeye başladım. Farkındalığım arttı. Bir çoğumuz pedagogla vs ile büyümedi evet. Annemin yanlışlarını ben şimdi iki senelik anne olarak yapmak istememem yazılar kitaplar okuyup kendimi bilgilendirip kızıma daha kolay ve daha doğru şekilde yaklaşmam bir kesim tarafında ''mikemmel annelik piremses ve pirems''olarak algılanması beni üzüyor. Aslında görüyoruz dayakla psikolojik ve fiziksel şiddetle büyüyen bir neslin örneklerini işte bu konuda da. Savunulan tarafa göre bakılınca net ayrım görülüyor. Neden geleneksel olarak ağzını burnunu kırarak büyütmek anlayışı '' yahu sanki analarınız sizi pedagogla büyüttü kih kih kih '' olarak savunuluyor? Asıl engel bu, verdiğiniz Türk anneleri ve diğer anneler arasında farkı açıklayan. Bakın burda dahi konu nasıl ayrıma yol açtı. İşte yeterli bilgiyle anlayışla büyümeyen çocukların büyümüş halleri burda.

Konu sahibine değil genel olarak annelere yazdım yeri gelmişken.

Konu Sahibi Üzgün bir anne..

Yeri gelmişken demişsiniz ya aslında böyle konular hep buralara çekiliyor.. çocuk mağdur anne hakli bile olsa "ay ne anneler var ama.." ya konu geliyor.. siz de buna istinaden yazmissiniz anladım.

ama iste üzülen yine konu sahibi oluyor.. ben de yeri gelmişken yazdım genel olarak..

Evet haklisiniz, katiliyorum. Peki soruyorum o zaman; siradan bir bebe olmasi, yabancinin seni döverim, yaramaz deme yetkisimi veriyor? Bakin cok kez yazdim simdide yaziyorum. Kadinin uslübü yanlis ve ben ona cok bozuldum. Konuyu acmamin sebebide ülkemizin insanlarinin hala bu kelimeleri kullanmasinin üzüntüsüydü. Cogu üyeler burda yabancilarla türklerin cocuklara verdigi egitimi yazmislar. Ama biseyi unutmuslar. Bende almanyada yasiyorum ve cogu konuda almanlari takdir ediyorum. En basta nezaket kurali ve cocuk egitimi konusunda. 1. Almanlar cocuklara fazlasiyla deger veriyorlar. 2. Asla seni döverim, yaramaz kelimesini onlarin birinden duymadim. 3. Cocuklara birey gibi davraniyorlar. Ne hissederler, ne düsünürler kaygisiyla en iyi sekilde egitmeye calisiyorlar. Simdi size soruyorum; bizim toplumda bu böylemidir? Almanlarin bayramlarinda bile cocuklar ön plandadir. Bizde böylemidir? Bizde hep cocuklar 2. plana atilir. Hic unutmam oglum yeni dogmus, metrodayiz. Agliyor acikmis. Beni bi stress basti susturamiyorum adeta terliyorum. Yabanci bir kadin geldi yanima ve bana; sakin ol lütfen o bebek agladigi icin mutlaka bir deride var. Lütfen bu kadar stres yapmayin. Cocugunuza yansiyor sakin olun demisti. Beni o kadar mutlu etmistiki, cok raharlatmistida. Ama bizim toplumda; cocuk aglayinca, herkes rahatsiz yüz ifadesiyle sana bakar. Surat yapar. Cocuga cogunlukla ayak kalabaligi gibi muamele edilir. Yeri gelir azarlanir. Yeri gelir küfür edilir. Iste yabanci annelerle türk annelerini kiyaslayan üyeler sözüm size. Malesef toplum olarakta siz böylesiniz. Ve ekliyorum duyarsiz anneleri asla bende tasvip etmiyorum. Her kosulda anne cocuguna görgü kurallarini, sinirlarini ögrermeli ve cocuk güzel bir egitimden gecmelidir.
Kusura bakmayin sizin yorumunuza cvp olarak yazdim bunu ama aciklamak istiyorum bunlarin hepsi size degildi. Yanlis anlamayin.

Her dışarı çıktığımda bir eksik daha görüyorum kendimde ve bir sonrakinde bunu telafi etmeye çalışıyorum. İki sene oldu anne olalı. Ben daha yeni idrak etmeye başladım. Farkındalığım arttı. Bir çoğumuz pedagogla vs ile büyümedi evet. Annemin yanlışlarını ben şimdi iki senelik anne olarak yapmak istememem yazılar kitaplar okuyup kendimi bilgilendirip kızıma daha kolay ve daha doğru şekilde yaklaşmam bir kesim tarafında ''mikemmel annelik piremses ve pirems''olarak algılanması beni üzüyor. Aslında görüyoruz dayakla psikolojik ve fiziksel şiddetle büyüyen bir neslin örneklerini işte bu konuda da. Savunulan tarafa göre bakılınca net ayrım görülüyor. Neden geleneksel olarak ağzını burnunu kırarak büyütmek anlayışı '' yahu sanki analarınız sizi pedagogla büyüttü kih kih kih '' olarak savunuluyor? Asıl engel bu, verdiğiniz Türk anneleri ve diğer anneler arasında farkı açıklayan. Bakın burda dahi konu nasıl ayrıma yol açtı. İşte yeterli bilgiyle anlayışla büyümeyen çocukların büyümüş halleri burda.
En Büyük TÜRKİYE:KK200:

Mevlutte basima geldi bir kere oglum saga sola kosturuyordu. Kadinin biri tuttu benzer seyler soyledi. Gittim oglumu aldim. Kayinvalidem uzaktan bize bakiyormus, kadina nasil baktin oyle ben korktum demisti. Metro olur, hastane olur, market olur bu cocuklar canta degil robot degil. Cocukluk uzun bir surec dugmesi yok ki istediginde susturasin ayari yok ki istedigimiz gibi davranmasini saglayalim. Gelisim doneminde, zaten istedigimiz gibi davransalar yetiskinler gibi olur bize ihtiyaclari kalmazdi. Gercekten sasiriyorum bazi uyelere baska mevzularda yorumlarini not edecek kadar zeki bulurken gelecek icin teminatimiz olan bu cocuklara bu kadar tahammulsuz olmalarina.Rahatsiz oluyorsan annesini babasini uyaracaksin bu kadar basit koca insan cocugu muhattap alamaz. Okulda cocugunuzu gelip baska bir veli uyarsa korkutsa okulu yikarsiniz, pek durust bulmuyorum bazi yorumlari.
Siz çocuğunuza adı üstünce çocuk deyip her yaptığına onay veriyorsunuz da, gittiğiniz ve bulunduğunuz yerlerin çocuk tepinmesine uygun olup olmadığını da tartıyor musunuz acaba? Alıntı yapmayayım dedim ama 2. yorumunuzda kendimi tutamadım artık yani. Mesela mevlütte koşturan bir çocuk. Sizinki adı üstünde çocuk da, orası da çocuk parkı değil. Adı üstünde mevlüt, veya metro, veya herhangi bir toplu taşıma aracı. Çocuğunuzu çocuk parkına götürün yani madem. Daha çocuğunuza nerede nasıl davranılır göstermeyip, sonra birey gibi davranın diyorsunuz. Birey gibi davranmak çocuğun olur olmaz her yerde taşkınlık yapmasına katlanıp saygı göstermek olmuyor zira. O çocuğu insan içine hazırlamak, eğitmek de birey gibi davranmanın bir parçası. Ben bu herkes çocuğuma tahammül etmeli zihniyetini anlamıyorum. Yukarıda bir anne yazmış çocuğuna komşuya saygıyı öğrettiğini. Ben bu kadınlara saygı duyuyorum, onların yetiştirdiği çocuktan ümitliyim. Keske herkes böyle olsa.

Ama ben zaten kadının haksız olduğu konusunda olumlu fikir belirttim. Bunu size üçüncü söyleyişim. Kadın haksız... Müdahale etmesi gereksiz. Benim çocğuma/ yeğenime aynı şekilde müdahale edilse ben de tepki veririm.

Ama karşınızdaki insanların sizin çocuğunuza sizin kadar sabır göstermesini beklemeyin. Bebek acıktıysa emzirirsiniz, beslersiniz. Bunun için kolaylık sağlayan ekipmanlar var. Altı kirlendiyse her köşede altını değiştirebileceğiniz mekanlar var. Kimse sizin bebeğinizin derdi olduğunu anlamak zorunda değil ki. İnsanların ağlayan bebeğe tahammül etmelerini bekleyemezsiniz.

N NisaZumra burada kadini zaten savunan biri yok. Yalniz cocugun dogruyu yanlisi ayirana kadar kurallarin olmali. Anneler olarak en buyuk yanlisiniz, cocuklarinizi fanusta yetistirebileceginizi sanmaniz. Bu sekil cocuk buyudugunde okulda uyum saglayamiyor . Belki de daha ezik davraniyor evde hircin oluyor ya da disarida hircin olup arkadasini bully ediyor.

Konu Sahibi Üzgün bir anne..

Yeri gelmişken demişsiniz ya aslında böyle konular hep buralara çekiliyor.. çocuk mağdur anne hakli bile olsa "ay ne anneler var ama.." ya konu geliyor.. siz de buna istinaden yazmissiniz anladım.

ama iste üzülen yine konu sahibi oluyor.. ben de yeri gelmişken yazdım genel olarak..

Konu sahibinin üzülecek bir durumu yok. Gayet güzel cevabını vermiş karşısındaki insana. Olsa olsa sinirlenmiş olabilir.

Biz konu sahibinin yanında değildik. Olayın nasıl geliştiğini bilmiyoruz bu sebeple. Anlattığı kadarını öğreniyor, kendi yaşanmışlık, tecrübe ve düşüncelerimizle yorum yapıyoruz.

N NisaZumra burada kadini zaten savunan biri yok. Yalniz cocugun dogruyu yanlisi ayirana kadar kurallarin olmali. Anneler olarak en buyuk yanlisiniz, cocuklarinizi fanusta yetistirebileceginizi sanmaniz. Bu sekil cocuk buyudugunde okulda uyum saglayamiyor . Belki de daha ezik davraniyor evde hircin oluyor ya da disarida hircin olup arkadasini bully ediyor.
Yahu nasim egittigimi, sınır koyup koymadigimi nerden biliyorsunuz? Cocugumu oyun grubuna götürdügüm egitimci bana israrla cocugumu onlarin kresine vermemi istedi. Ve bana oglumu cok güzel egittigimi cok kez vurguladi. Ama onlarda insan. Robot degil!!! Yeri gelior inatlasiyor, istemedigi birsey olunca üzülüyor bazen tepki gösteriyor. Yeri geliyor cok güzel uyum sagliyor. Sonucta bazi seyleri yapmali demi bu cocuklar kurallarin ögrenilmesi icin.

Benim yaşım da genç ama bazen terbiyesiz yada çok gürültü çıkaran çocuklara tahammül edemiyorum mesela. Buna mecbur da değilim. Anne ve babalara sevimli gelenler bana itici de gelebiliyor. Bu beni vicdansız yada tahammülsüz yapmaz ki. Bazen başım ağrıyor mesela bazen keyifsiz kötü bir gün geçiriyorum o çocuk ve annesi kadar ben de anlayışı hak ediyorum bence. Cidden anne terörü diye bir şey var. Herkes benim yavruma saygı duymalı sevmeli ama ben rahatsız olanlara saygı duymam diyorlar ama yok öyle bir şey yani. İnsan yavrususu da olsa o da bir insan netice de benden farkı yok ve aynı saygıyı ben de görmeliyim.
Bunuda en çok okullarda görüyoruz öğretmenlik bu zamanda çok zor meslek valla Allah sabır versin veliler resmen saldırıyor ögretmenlere çocuğuma kızmış diye pess

Yahu nasim egittigimi, sınır koyup koymadigimi nerden biliyorsunuz? Cocugumu oyun grubuna götürdügüm egitimci bana israrla cocugumu onlarin kresine vermemi istedi. Ve bana oglumu cok güzel egittigimi cok kez vurguladi. Ama onlarda insan. Robot degil!!! Yeri gelior inatlasiyor, istemedigi birsey olunca üzülüyor bazen tepki gösteriyor. Yeri geliyor cok güzel uyum sagliyor. Sonucta bazi seyleri yapmali demi bu cocuklar kurallarin ögrenilmesi icin.
Asla cok iyi bir anneyim diyemem. Ama elimden geldigince oglumu en iyi sekilde egitmeye calisiyorum zaten. Sirf o yüzden 2. Cocugumu ertelemis bir insanim ben. Yani burda kimin nasil egittigini kimse bilemez. Beni tanimayanlar cok güzel yargiladilar o yüzden herkese cvp yazma gereginde hissettim kendimi.

Yorumumu kisisel almayi tercih ediyorsun. Senin anneligini yargilamadim ki.

Nisa cop toplamak / dokunmak yanlis. Mikrop dolu ortalik. Yanlis olan bi seyi soyleyince neden sozunu dinletemiyorsun cocuguna. Yanlissa yanlistir bitti nokta.

Bir de nasıl oluyor bu kızmadan çocuk büyütmek. Sanki iyi bir şey gibi anlatılmış ama öfke de bir duygu. Çocuk anne baba da görmeli bu duyguyla nasıl başetmesi gerektiğini. Nereye kadar kızgınlığı gizleyebilirsiniz ki? Önemli olan kızdığında nedeniyle anlatmak.

Daha çocuğum yokken görümcem ve 3 oğluyla yemeğe çıktık. Ya böyle birşey yok bir masanın üzerine s..madıkları kaldı. Çatallar, bıçaklar yerde. Salata sandalyenin üzerinde. Heryer parçalanmış peçetelerle dolu. Tabakları müzik aleti gibi kullanmak da cabası. Restorandaki herkes illallah etti. Görümcem hiç oralı değil. Nasıl utandım anlatamam. Çocukları uyarayım dedim anneleri 'boşver yaa. Çıkarken fazla bahşiş bırakırım' dedi. O günden beri çok dikkat ederim. Düstürumdur başkasını rahatsız ettikleri an özgürlükleri biter.

Asla cok iyi bir anneyim diyemem. Ama elimden geldigince oglumu en iyi sekilde egitmeye calisiyorum zaten. Sirf o yüzden 2. Cocugumu ertelemis bir insanim ben. Yani burda kimin nasil egittigini kimse bilemez. Beni tanimayanlar cok güzel yargiladilar o yüzden herkese cvp yazma gereginde hissettim kendimi.

Kimse size iyi ya da kötü annesiniz demiyor.
Benim dediğim tek şey insanlardan çocuğunuza sizin gösterdiğiniz sabrı göstermesini beklemeyin. İnsanlar çeşit çeşit. Kimi çocukları çok sever, tepesine çıksa da ses etmez hatta hoşuna gider. Kimi de tahammül edemez. Bu gerçeği kavrarsanız hayatınız çok daha kolay olur çocukla birlikte.

Back
X