• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

Belki etraftaki anne davranış yapısından ciddi anlamda rahatsızlık duyduğumuz için derdimizi böyle konularda anlatıyoruzdur biz de.

Ben anneleri anlıyorum ya da anlamaya çalışıyorum en azından. Annelerin de rahatsız olan tarafı anlamalarını temenni ediyorum.

Rahatsızlık veren çocuğuna "ay ne yaparsa yapsın" diyenlerin sizi anlamasini dilerim.. İnanın çoğu anne böyle değil.. ama var da böyleleri.. özgüveni saygısız olmak zanneden..

Ve

Annenin çaresiz kaldığı olaylarda da insanlarin anneyi ve çocuğu incitmemelerini de dilerim..

hayatınızda ilk kez gördüğünüz kendini yere atan çocuğun annesi kaka olmasın hemen.. varsa lafları anneye söylensin çocuğa değil..

Annelerin de o kadar haksızlığa uğradıkları oluyor ki tahmin bile edemezsiniz.. akrabalar bi yandan çevre bi yandan..

4 yaşında kızım yapısı gereği sakin bir çocuk.. bir gün otobüste pat diye bağıra bağıra "arkadaşım eş arkadaşım şek" diye bagirdi.. şoka girdim.. anneciiiim deneme kalmadı ne saygisizligi simarikligi kaldı ne benim sorumsuz anneligim cikcikcik lar oflar havada ucustu.. yaw deli misiniz diyesim geldi.. bi durun allahaskina.. otobüs yansa bu kadar çabuk tepki veremezlerdi eminim..

tahammül etmek zorunda değiller tamam ama bu kadar da kotucul olmasın toplum..

Amaan hep aynı laf. Rahatsız olan çağırmasın, rahatsız olan gelmesin, rahatsız olan binmesin. Allah aşkına, sizin çocuğunuzun yaramaz olması sizin sorununuz. Elaleme niye dert olsun? Siz gitmeseydiniz mevlüde çocuğunuzun durmayacağını biliyorsunuz madem. Tepinmeden kastım mevlütte sağa sola koşturmak mesela.
Çocuğu olanlar parktan başka yere gidemezler değil. Çocuğuna olması gerektiği gibi davranmayı öğretmediyse, çocuğunu kontrol edemiyprsa, sahip çıkamıyorsa, çocuk ille de koşturmak zorundaysa parka götürmeli evet. En azından mevlüt bunun yeri değil. Sağa sola koşan çocuğunuz çay taşıyan birine çarpıp kendini haşlasa eminim çocuğunuza ve kendinize değil, çay götürene suç bulurdunuz değil mi? Mevlüt çocuk koşturması çekecek bir ortam değil, bunun yeri park diyorum.
Şöyle örnek vereyim ben çocuğunu kontrol edemeyen, sahip çıkamayan annelerdendim. 2-2,5 yaşına kadar iki kızım da kalabalıktan sürekli ağlayan, mızmızlanan haldelerdi. Bu yüzden 1-2 deneme sonrasında çocuklarla kalabalık ortamda bulunma fikrinden vazgeçtik. Restorana gitmiyorduk, eve söylüyorduk mesela. Ne zamanki nasıl davranmaları gerektiğine dair fikir sahibi oldular eski günlerin acısını çıkarmaya başladık.

Aynen, cok tesekkür ederim tamda bana tercüman oldunuz gercekten. Benimde üzüldügüm tek nokta bu, cocuklarin böyle yalanlarla,sacmalik, korkutularak büyütülmeleri.. türkiyede tatildeydik, tam polisin yanindan geciyoruz. Birtane anne ogluna bak yapma yoksa polis amca döver dedi. Benim şalterler atti. Nasil sinirlendim kadina. Hicbisey demedim. Ama polis kadina verdi agzinin payini. Ne sacmaliyorsunuz siz ya, oglunuzu polisle neden kandiriyorsunuz? Sonrada vatanlarini sevmelerini beklersiniz, ne bicim korkutma yöntemidir bu, dedi. Icimin yaglari eridi, ohhhh iyi dedin dedim icimden.
Sevgili kardeşim sizi gayet iyi anlıyorum.
Burada yapılan çoğu yorumu okudum ve konuyu kişiselleştirerek algılayıp çok subjektif ele almışlar.Oysa sizin anlatmak istediğiniz toplumsal anlamda bir sorun.
Milletçe birbirimize saygınlığımız maalesef kalmadığı gibi çok tahammülsüz bireyler olduk ne zaman nasıl bu hale geldik bilmiyorum ama gelmişiz işte.
Çocuğu polisle korkutuyorlar polis düşmanı oluyor.Köpekle kediyle korkutuyorlar çocuk hayvan düşmanı olup kedi köpek öldürüyor iğneden korkutuyorlar çocuk hastaneye gidince basıyor çığlığı paslı bişey kesse elini iğne olmamak için söylemiyor askerden korkutuyorlar askere gitmek istemiyor pipini keserim diyorlar çocuk da cinsel sapıklık başlıyor kesilmedi diye sevinip büyüdüğün de herşeyin cinsel organı olduğuna inanıp ego yapıyor kendini kanıtlama peşine gidiyor. Vs vs...
Kim ne derse desin ben sizi gayet iyi anlıyorum.

Bi anneyim evet kimse cocuguma katlanmak zorunda degil. Elimden geldigi kadar kimseyi rahatsiz etmemesi icin ugrasirim. Bir kere malesef bebegimle otobuse binmek zorunda kaldim( her ne kadar burada da cocukla otobuse binmeye karsi cikanlar olsa da) 2 saatlik yoldu iki bilet aldim kimse rahatsiz olmasin diye ve aglamamasi icin cok stres oldum şükür cok sesi cikmadi azicik sesi ciksa bana terleme basti derken aniden cocugum kustu hemen sildim heryeri üstünü degistirdim zaten otobus batmadi ve büyük insanlar bile otobüste kusabiliyor ona rağmen ben mahcup bi halde temizlemeye calisirken cevreden fısıldayanlar ve kötü bakislar oldu ki cok üzülmüştüm. Evet benim hatamdi cocukla otobuse binmeye hakkim yoktu zor durumda kalmak kötü. İnsallah bir daha o duruma düşmem. Kimsenin cocuklara sabri yok.

Üst kat komşumun çocukları koşturuyor sürekli. Gece gündüz durmuyorlar. Ne yapmalıyım diyen kadına:
" Çocuk bu koşarak büyür rahatsızsan taşın" diyeni gördük bu forumda.
Çok da bişey beklemeyin yani yeni nesil annelerden. Onlar prens prenses yetiştiriyor. Rahatsız olan gider.

Amaan hep aynı laf. Rahatsız olan çağırmasın, rahatsız olan gelmesin, rahatsız olan binmesin. Allah aşkına, sizin çocuğunuzun yaramaz olması sizin sorununuz. Elaleme niye dert olsun? Siz gitmeseydiniz mevlüde çocuğunuzun durmayacağını biliyorsunuz madem. Tepinmeden kastım mevlütte sağa sola koşturmak mesela.
Çocuğu olanlar parktan başka yere gidemezler değil. Çocuğuna olması gerektiği gibi davranmayı öğretmediyse, çocuğunu kontrol edemiyprsa, sahip çıkamıyorsa, çocuk ille de koşturmak zorundaysa parka götürmeli evet. En azından mevlüt bunun yeri değil. Sağa sola koşan çocuğunuz çay taşıyan birine çarpıp kendini haşlasa eminim çocuğunuza ve kendinize değil, çay götürene suç bulurdunuz değil mi? Mevlüt çocuk koşturması çekecek bir ortam değil, bunun yeri park diyorum.
Valla güldürdün beni gece gece yahu gelenlerin çoğusunun çocuğu var zaten, millet beşer onar tane çocuğunu getiriyor ben niye kısıtlayayım kendimi yahu. Bir tanecik prensimi aşk olsun :KK45:
Yukarıda işaretlediğim yer bak bu konuda hem fikiriz, benim sorunum, bir sorun var ise anne babaya söylenir.
Mevlüt düğün salonunda oluyordu, ev mevlütü değildi bu arada.
Sabır sabır, çocuğun var mı bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla yoktu.
Kolay iş değil çocuk büyütmek ve biliyor musun insan büyütürken öğreniyor.
Bizler pedagog değiliz, hoş onların bile zorlandığı yerler oluyordur.

Sevgili kardeşim sizi gayet iyi anlıyorum.
Burada yapılan çoğu yorumu okudum ve konuyu kişiselleştirerek algılayıp çok subjektif ele almışlar.Oysa sizin anlatmak istediğiniz toplumsal anlamda bir sorun.
Milletçe birbirimize saygınlığımız maalesef kalmadığı gibi çok tahammülsüz bireyler olduk ne zaman nasıl bu hale geldik bilmiyorum ama gelmişiz işte.
Çocuğu polisle korkutuyorlar polis düşmanı oluyor.Köpekle kediyle korkutuyorlar çocuk hayvan düşmanı olup kedi köpek öldürüyor iğneden korkutuyorlar çocuk hastaneye gidince basıyor çığlığı paslı bişey kesse elini iğne olmamak için söylemiyor askerden korkutuyorlar askere gitmek istemiyor pipini keserim diyorlar çocuk da cinsel sapıklık başlıyor kesilmedi diye sevinip büyüdüğün de herşeyin cinsel organı olduğuna inanıp ego yapıyor kendini kanıtlama peşine gidiyor. Vs vs...
Kim ne derse desin ben sizi gayet iyi anlıyorum.
Allah razi olsunnn :KK68:

Üst kat komşumun çocukları koşturuyor sürekli. Gece gündüz durmuyorlar. Ne yapmalıyım diyen kadına:
Çok da bişey beklemeyin yani yeni nesil annelerden. Onlar prens prenses yetiştiriyor. Rahatsız olan gider.
Yok daha neler bi :oha: yani. Cocuklu kadin ayip etmis.

Bu konuda bile gırla. Hatta bundan önce başka bir konu okudum, orda da gırla. Bugünün anneleri çocuklarına etrafı rahatsız etmeden yaşamayı öğretmiyorlar. Kendileri de doğruyu yanlışı bilmiyor çoğu kez. " rahatsız olan gider, paşam eğlensin" kafasındalar. Millet çok bozuldu.

Konunun gelisimi tamamdir. Bi taraf cocuk sevmeyen , cocuklara tahammulu olmayan : Oteki taraf cocuk seven, cocuklarina ne yaparlarsa yapsin anlayis bekleyen.

Sapla samani ayirt ettigimiz zaman konu cozulecekte daha var sanki. :KK14:

Burası forum. İnsanlar düşüncelerini paylaşıyor. Konu hakkında bilgi paylaşımı yapıyoruz. Tartışıyoruz. Her söylenen konu sahibine denilmiyor. Boşuna alınmaya gerek yok.

Valla güldürdün beni gece gece yahu gelenlerin çoğusunun çocuğu var zaten, millet beşer onar tane çocuğunu getiriyor ben niye kısıtlayayım kendimi yahu. Bir tanecik prensimi aşk olsun :KK45:
Yukarıda işaretlediğim yer bak bu konuda hem fikiriz, benim sorunum, bir sorun var ise anne babaya söylenir.
Mevlüt düğün salonunda oluyordu, ev mevlütü değildi bu arada.
Sabır sabır, çocuğun var mı bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla yoktu.
Kolay iş değil çocuk büyütmek ve biliyor musun insan büyütürken öğreniyor.
Bizler pedagog değiliz, hoş onların bile zorlandığı yerler oluyordur.

Benim çocuğum yok da, ben de hayatımda çocuk ve ebeveyn görmeden 27 yaşıma gelmiş değilim merak etme. Ben ebeveynin en iyisini de, en kötüsünü de gördüm. İyi yetiştirilmiş ve yetiştirilmemiş çocuk da gördüm. Bu çocuklar ve anneler zaten kendilerini hemen belli ederler. Tek doğuran siz değilsiniz. Bu "anne değilsin, anlamazsın" mesajlarınız etkisiz yani. Yukarıda diğer yazdıklarınıza tek tek cevap yazacak vaktim yok. Hiç birine katılmadığımı ve bu konuda sizinle taban tabana zıt olduğumu özetleyip geçiyorum.

Konunun gelisimi tamamdir. Bi taraf cocuk sevmeyen , cocuklara tahammulu olmayan : Oteki taraf cocuk seven, cocuklarina ne yaparlarsa yapsin anlayis bekleyen.

Asla cocuktur yapsin ne yaparsa yapsin anlayis bekliyoruz demedim. Yani belki diyenler olmustur ama ben asla öyle düsünmüyorum. 3 tane yegenim var ve gercekten cok sevdigim halde tahammülsüzler. Abime giderim kafam davul gibi zonklar evime kendimi zor atarim. Egitimle verilen biseydir bu. Agac yasken egilir. Egitim kelimesini bu kadar vurgularken ve ogluma kelimelerimi secerken yurdum insani neden böyle patavatsiz oluyor asil ona üzülüyorum..

Bu konuda bile gırla. Hatta bundan önce başka bir konu okudum, orda da gırla. Bugünün anneleri çocuklarına etrafı rahatsız etmeden yaşamayı öğretmiyorlar. Kendileri de doğruyu yanlışı bilmiyor çoğu kez. " rahatsız olan gider, paşam eğlensin" kafasındalar. Millet çok bozuldu.

İnsanları rahatsız ettiklerinde kibarca uyarıyorum. Azar yiyip dönüyorum. Çok birşey beklemiyorum artık toplumdan. Kibarlık , nezaket , terbiye falan alay sebebi oldu.

Bi anneyim evet kimse cocuguma katlanmak zorunda degil. Elimden geldigi kadar kimseyi rahatsiz etmemesi icin ugrasirim. Bir kere malesef bebegimle otobuse binmek zorunda kaldim( her ne kadar burada da cocukla otobuse binmeye karsi cikanlar olsa da) 2 saatlik yoldu iki bilet aldim kimse rahatsiz olmasin diye ve aglamamasi icin cok stres oldum şükür cok sesi cikmadi azicik sesi ciksa bana terleme basti derken aniden cocugum kustu hemen sildim heryeri üstünü degistirdim zaten otobus batmadi ve büyük insanlar bile otobüste kusabiliyor ona rağmen ben mahcup bi halde temizlemeye calisirken cevreden fısıldayanlar ve kötü bakislar oldu ki cok üzülmüştüm. Evet benim hatamdi cocukla otobuse binmeye hakkim yoktu zor durumda kalmak kötü. İnsallah bir daha o duruma düşmem. Kimsenin cocuklara sabri yok.

Boşuna panik olmuşsunuz.
Elbette otobüse bineceksiniz. Sinemaya , tiyatroya gitmemissiniz, hepi topu yolculuk yapıyorsunuz.
Çevrede rahatsızlık duyan her kimse bu onun sorunudur.
Çocuksuz dünya yok. Bunu bilerek o otobüse biniyor o çok bilmiş sevgili insanlar.

Bazen kontrol etsende kontrolu saglanmayan çocuklar var. Bu durum zaten anne babaya eziyet, birde çevrenin kendini bilmez halleri daha da can sıkıcı olabiliyor.

Elbette bile isteye çocukları serbest birakanlardan söz etmiyorum.

Boşuna panik olmuşsunuz.
Elbette otobüse bineceksiniz. Sinemaya , tiyatroya gitmemissiniz, hepi topu yolculuk yapıyorsunuz.
Çevrede rahatsızlık duyan her kimse bu onun sorunudur.
Çocuksuz dünya yok. Bunu bilerek o otobüse biniyor o çok bilmiş sevgili insanlar.

Bazen kontrol etsende kontrolu saglanmayan çocuklar var. Bu durum zaten anne babaya eziyet, birde çevrenin kendini bilmez halleri daha da can sıkıcı olabiliyor.

Elbette bile isteye çocukları serbest birakanlardan söz etmiyorum.
:sampiyon:

Herneyse konumu actiktan sonra anladimki; anneleri elestirenlerin cogu( hepsi demiyorum) anne degiller. Zaten cogu anneler beni gayet icin anlamis empati yapabilmisler. Biri cocugun kosmasindan rahatsiz, egitimden bahseder. Digeri cocuklari sevmezken türk anneleri kötüler kültürsüz egitiyor diye. Kimse kendine bakmadan atar tutar. Burdaki fikir ayriliklari sabahlara kadar yazsan bitmez. O yüzden bence artik konu kapansin lütfen

Sizin bahsettiginiz 2 grubu ben göremedim..

Çocuğumu kimse çekmek zorunda değil ama kotu müdahale edilmesin diyenler var..
Ve
Tahammül etmek zorunda değiliz anne cocuguna sahip olmali diyenler var bence..

İki taraf da haklı. İki taraf da empati yapmalı hepsi bu..

Ama yorumlar genelleme icerince işler birbirine giriyor..

Konu sahibi bence de üzerinize alınmayın. Burada konunuz dışında genellemeler de yapılıyor haliyle. Bunun nedeni de bazı çocuk sahibi kadınların pozitif ayrımcılık talep etmesi. Çocuk sahibi olan diğer kadınlar da, olmak istemeyenler de, isteyip olamayanlar da bıktılar artık.

Öğrenci velisi annelerin neredeyse hepsi 'çocuğunun çoook zeki ama tembel olduğunu düşünüyor ve çocuğuyla özel olarak ilgilenilmesini istiyor mesela.

Ya da çocuk sahibi öğretmenler doğum izni, süt izni bittikten sonra bile kusursuz ders programıyla çalışmak istiyor. 'Benim derslerim 8-12 arasında olsun benim çocuğum var'. Peki çocuk doğurmak istemeyen, çocuğu olmayan öğretmenler ya da erkek öğretmenler ne yapsın? Diğerleri mecburen 5 saat ders için sabah 8den akşam 5e kadar okulubekliyor.

Back
X