+++Kendilerinin ki sayılmaz annenin vurduğu yerde gül biterArkadaş kk da da kimse çocuğuna bağırmıyorinanılır gibi değil
Bir cocugun gurultusunden rahatsizsaniz ailesini uyarabilirsiniz ama kalkip 2 yasinda cocuga seni doverim diyemezsiniz.Madem hoşunuza gitmedi siz inin metrodan.
Kimse sizin şımarık çocuğunuzun gürültüsünü çekmek zorunda değil, kadın dayanamamış en sonunda.
Ben de çok yoruldum artık otobüste, uçakta, trende anne babalarının eğitemedigi çocukların gürültüsünü çekmekten.
Anlamadiginiz şey şu bunu genel olarak yorumlara bakarak söylüyorum çocuk bunlar arkadaslar 10 yasinda degil ki dur diyesin dursun. 2 yasinda 3 yasindaki cocuga sus desen ne olur anlamazki o yasta inatçi oluyolar. Olmayan çocuk vardir evet ama sayisi çok degildir. O toplum icinde yaramazlik gurültü yapan cocuklarin ebeveynleride emin olun çok mutlu degildir bu durumdan. Benim çocugumda 2 yaşinda çok fazlada uyaririm yeri geldimi sesimide yükseltiyorum maalesef ama buna ragmen devam ediyo. Adı üstünde çocuk çunku!!Yoo gayette rahat birisi her imkanı var elinde kendi isterse gidip tatil için eşinin yanında kalıyor çift vatandaşlığı var kendiside yurtdışındaydı evlendiği yıl gitmişti ben yapamıyorum burda diyerek evini düzenini bozdu bıraktı geldi şimdi ailesi ile aynı binada oturuyor yurtdışında doğum yaptı zaten Türkiye ye dönmek istedi 2 sene önce çocuklar da baba yanındaydı kardeşim geldi kaldı uzun bi süre yanlarında geri gitmek zorunda kaldı işletmesi var ilgilenmek zorunda kaldı
Ben memlekete gidince senede 2 hafta görüyorum başka şehirlerdeyiz
Kadın bas bas “seni döverim dedi” yazıyor okumuyor musunuz?Yaramaz lafına mı takıldınız yani şimdi
Her çocuk bir gelişim sürecinden geçer, doğru eğitilen çocuklar da yetişkin gibi davranamazlar. Meraklı olurlar, etrafı inceler, kurcalarlar. Ne kadar eğitseniz de bu böyle. İlber Ortaylı gibi bir çocukluk geçirmediniz herhalde siz de, yerinizde oturan ve sadece mantıklı konuşan bir çocuk değildiniz doğal olarak.Madem hoşunuza gitmedi siz inin metrodan.
Kimse sizin şımarık çocuğunuzun gürültüsünü çekmek zorunda değil, kadın dayanamamış en sonunda.
Ben de çok yoruldum artık otobüste, uçakta, trende anne babalarının eğitemedigi çocukların gürültüsünü çekmekten.
Aynen maalesef çocuk bu yapar, doğruyu yanlışı ne bilir denmesine karşıyım aslında öğretildiğinde gayette bilirler çocuk olmak gerizekalı olmak bir değil. Sen öğretilmesi gerekenler için çabalarsan pekala da çocuk öğrenir. Benim kuzenim 4 5 yaşlarında böğürüyor, çığırıyor, kapıları tekmeliyordu dayım ve yengemin çocukla asla ilgilenmemesinden tabi. Ben o çocuğa yarım saat içinde kapıyı çalmayı, sessiz olmasını öğrettim. Oyuncak istedi vermedim önce bağırmadan alabilir miyim dersen seve seve veririm dedim. Önce annesine şikayet etti sonra kapıyı çaldı alabilir miyim oyuncağı beraber oynayalım mı dedi hatta. Aslında sabırla usanmadan uyarmak, öğretmek gerek. Ama '' çocuk o yapar '' lafına sinir oluyorum bende. İlerisinde neler yapmaz ki ağlayarak.Seni döverim gibi korkutmaları bir yabancının söylemesi çok çirkin bence de. O konuda katılıyorum. Sizin çocuğunuz tam olarak ne yapıyordu bilemem, o yüzden lafım direkt size değil, ama toplu taşıma araçlarında ebeveynlerin de çocuğuna sahip çıkması gerektiğini düşündüğümü de ekleyeyim. Geçen gün vapura bindim, zaten tıklım tıklım. Tam karşımda koskoca çocuk çığlık çığlığa bağırıyor. Ağlamak filan değil, zevk için bağırıyor. Anası babası 1-2 denedi susturamadı. Ben devreye girmek zorunda kaldım kan beynime sıçrayınca. Döverim ederim demedim ama uyardım yani. Sustu ben uyarınca. Annesi babası da bana bir şey diyemedi. Haksız değildim zaten. Kimse kimsenin şımarık çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil sonuçta.
Maşallah pedagogları ağlattınız. Karşınızda evcil hayvan mı var tut oturt ne demek? Mesela biz sizinle aynı ortamda olsak ben sizin sözünüzden rahatsız olunca sizi bi tutup oturtsam siz de terbiye olup o sözü bi daha söylemeseniz ne hissedersiniz,? Terbiye mi olursunuz yoksa korktuğunuz/utandığınız için mi yapmazsınız? Çocukta birebir aynı şeyleri hissediyor. Bence sizi o kadar hırpalanmış, hiçe saymış ki aileniz şimdi saygı duyulan çocukları görünce onlara içten içe nefret duyuyorsunuzBu hiç de guncelligini yitirebilmis bi konu degil. Son yillarda yaramaz çocuk modasi var düşük bel gibi yapıştı kaldılar kıçımızda. Surekli artan nufus yüzünden burun burunayiz. Eskiden annelerimiz misafirlikte bi bakardı sıkıysa şımar hadi. Tek bakış yetiodu. Ben anlamiorum nasi zapdedemiosunuz da bu aklı olmayan bit kadar çocuklarınız surekli b.ktan bi fikri var? Yerden çöp kaldirmak ne mesela tut oturt oturtamiosan ilerde asıl senin başına bela bu çocuk simdi dinlemeyen koca adam olunca hiç dinlemez.
Ağaç yaşken eğilir. Anadan korkmuyorlar babadan korkmuyorlar teyzeden amcadan dededen nineden hic korkmasinlar ee ne olacaklar böyle bu kadar özgürlüğün sonu kötü.
Dedi aşırı uslu çocukluk geçiren samanthaBu hiç de guncelligini yitirebilmis bi konu degil. Son yillarda yaramaz çocuk modasi var düşük bel gibi yapıştı kaldılar kıçımızda. Surekli artan nufus yüzünden burun burunayiz. Eskiden annelerimiz misafirlikte bi bakardı sıkıysa şımar hadi. Tek bakış yetiodu. Ben anlamiorum nasi zapdedemiosunuz da bu aklı olmayan bit kadar çocuklarınız surekli b.ktan bi fikri var? Yerden çöp kaldirmak ne mesela tut oturt oturtamiosan ilerde asıl senin başına bela bu çocuk simdi dinlemeyen koca adam olunca hiç dinlemez.
Ağaç yaşken eğilir. Anadan korkmuyorlar babadan korkmuyorlar teyzeden amcadan dededen nineden hic korkmasinlar ee ne olacaklar böyle bu kadar özgürlüğün sonu kötü.
Ananem yazmış zannettimBu hiç de guncelligini yitirebilmis bi konu degil. Son yillarda yaramaz çocuk modasi var düşük bel gibi yapıştı kaldılar kıçımızda. Surekli artan nufus yüzünden burun burunayiz. Eskiden annelerimiz misafirlikte bi bakardı sıkıysa şımar hadi. Tek bakış yetiodu. Ben anlamiorum nasi zapdedemiosunuz da bu aklı olmayan bit kadar çocuklarınız surekli b.ktan bi fikri var? Yerden çöp kaldirmak ne mesela tut oturt oturtamiosan ilerde asıl senin başına bela bu çocuk simdi dinlemeyen koca adam olunca hiç dinlemez.
Bu arada ben evcil hayvanima da laf geçiremiyorum baya özgür bir kedicik bizi zerrece takmıyorMaşallah pedagogları ağlattınız. Karşınızda evcil hayvan mı var tut oturt ne demek? Mesela biz sizinle aynı ortamda olsak ben sizin sözünüzden rahatsız olunca sizi bi tutup oturtsam siz de terbiye olup o sözü bi daha söylemeseniz ne hissedersiniz,? Terbiye mi olursunuz yoksa korktuğunuz/utandığınız için mi yapmazsınız? Çocukta birebir aynı şeyleri hissediyor. Bence sizi o kadar hırpalanmış, hiçe saymış ki aileniz şimdi saygı duyulan çocukları görünce onlara içten içe nefret duyuyorsunuz
Ayrıca çocuğa sınır koymak demek çocuğun sınırlarını eze eze varlığını yok edip pasif durumuna düşürüp daha sonra da 'benim evladım çok uslu' diye böbürlenmek değildir. Delikanlı olup asi olunca tutup oturtamazsınız çocuğu. Ancak davranışlarının nedenlerini sonuçlarını bilen bir ergen sizi dinler. Daha sonra ergenlikte bu çocuk neden asi, bu çocuk neden çok pasif, bu çocuk neden bizle birşey paylaşmıyor diye sorup durursunuz
cocuk uzmanisiniz galiba. Bu nasil bir bakis acisi ya cocuklarin fikir ozgurlugu yokmu bizim malimizmi cocuklar otur degince otur kalk degince kalk. Oyuncakmi bunlar?? Eski cocuklar yani bizler iyimi buyuduk simdi korka korka herseyden kork fikir soyleyeme cekinirdik. Tabiki hayir dedigimiz seyler hayir ama korkutarak degil. Neden boyle yaptigimizi anlatarak hayir dicez korkutarak degil.Bu hiç de guncelligini yitirebilmis bi konu degil. Son yillarda yaramaz çocuk modasi var düşük bel gibi yapıştı kaldılar kıçımızda. Surekli artan nufus yüzünden burun burunayiz. Eskiden annelerimiz misafirlikte bi bakardı sıkıysa şımar hadi. Tek bakış yetiodu. Ben anlamiorum nasi zapdedemiosunuz da bu aklı olmayan bit kadar çocuklarınız surekli b.ktan bi fikri var? Yerden çöp kaldirmak ne mesela tut oturt oturtamiosan ilerde asıl senin başına bela bu çocuk simdi dinlemeyen koca adam olunca hiç dinlemez.
Bizde çocuk görerek öğrenmiyor, çocuğa saygı duyulmuyor.Iste yine herseye burnunu sokan bir kadin. Yaramazi gecte seni döverim ne demek. Okadar cok sey yasadim bununla ilgili buyuk oglumla kimlerle kavgalar ettim ama bu bizim millete has bir durum gercekten herseye burnunu sokmak. Burda kavga ettigim herkeste türktü hicbir alman cocuklar metroda bagirsada yanlis birsey yapsada burnunu sokmuyor sadece bizim milletde var bu anlamadim
Ve yanlis olan seyleri savunuyoruz cocugu korkutmak gibi yada 1 tokattan ne cikar birdaha yapmaz gibi. Cocuklar cok cabuk ogreniyorlar yanlisi daha cabuk ogreniyorlar malesef. Ben benim cocuklarim benden korksun istemiyorum her dedigimi yanlis oldugunu dusundugum seyleri anlatarak acikladigimda zaten yapmiyorlar. Artik kafalarimiz düzelmesi gerekiyor anlamiyorumBizde çocuk görerek öğrenmiyor, çocuğa saygı duyulmuyor.
Siz düzgün çocuk yetiştirmeye çalışırken ben gelip seni döverim diyorum.
Siz çocuğu otobüste korumaya çalışırken ben kalk ordan küçük, senin koltukta işin ne diyorum.
Siz çocuğu ciddiyetle dinlerken ben onunla dalga geçiyorum.
Yetiştirme bir bütün ve bizde o bütünün birçok parçası eksik veya bozuk.
Sonra diyorum ki ne biçim anneler babalar var, hiç terbiye vermemişler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?