Seni döverim,yaramaz, şimarik! Cocuklara ne zaman birey gibi davranmayi ögrenecek bu millet?

O kadini savunmadigimizda hala anlasamadik.

Neden kafan zonklasin ki?

Hanimefendi sokaktakileri bilemem ama biz patavatsiz degiliz, bilincli desek daha dogru olur. Bibibella da tahammulsuz degildir.

Bi taraf cocuk sevmeyen , cocuklara tahammulu olmayan : bu grup gorulduyse sorun yok.

Bende bir çok arkadaş gibi siz öylesiniz demedim ben genelde böyle görüyorum dedim ki çok buyük bir kesim kendide katlanamaz bağırıp çağırırken biri bir laf etse canaavara dönüşüyor.
İnanmayabilirsiniz çok da umrumda değil zaten

Kadini savunmadiginizin farkindayim. Bende sizinle cocugumu egittigim konusunda anlasamadim. Tutturmussunuz cocuklara herseyi izin veren, saldim cayira anneler sonra hoooooop hepsini ayni kafese. Ayrica patavatsiz dedigim insan cocuguma laf atan kadindi, siz degil.

İyi yapmışsın belki de az bile yaptın.

"Tahammül etmek zorunda değilim" diyenler var :) haklılar..

Haksız olmamak için de çocuk tehdit edilmesin, farklı üslup olsun, anneden de anlayış olsun bu rahatsızlığa..

"Tahammül etmek zorunda değilim" diyenler var :) haklılar..

Haksız olmamak için de çocuk tehdit edilmesin, farklı üslup olsun, anneden de anlayış olsun bu rahatsızlığa..

Bu konuda son mesajim. Iyi geceler demistim. Yapilan yorumlari kisisellestirdiginiz surece her zaman empati bekleyip , hic bi sekilde karsi gruba empati kuramazsiniz.

Tahammul etmek zorunda degilim demek, her zaman tahammul etmek zorunda degilim demek degildir.

Son olarak, baskalarinin cocuklarina da kendi cocuklariniza oldugu kadar tahammul edebilir misiniz? Cevabinizi burada yazacaginiz sekilde degil de gercekte oldugu sekilde tahmin ediyorum o yuzden baska sorum yok.

Yazdığımı nasıl böyle yorumladiniz hayret.
Yanlış alıntı oldu sanırım.
Zira ben sürekli empatiden bahsettim.
Herkes rahatsız olur müsade etmemek gerekir herkesin kafası şişer dedim..
Anneye de anlayış gostermeyenler oluyor onlar da empati yapsın dedim.

Bunca sayfa türk çocukları yeterince yerden yere vurulmuş mu diye bakayım dedim. Evet vurulmuş.

Çocuğun toplu taşımada azıcık huysuzlandiysa kötü annesin, evde koştuysa kötü annesin, çikolata için agladiysa kötü annesin, bagirdiysa kötü annesin.

Sanıyorlar ki çocuk 24 saat bu davranışları sergiliyor. Yahu çocuk bu çocuk. Senin benim gibi kurallara harfi harfine uymasını nasıl beklersiniz?

Evde sinek uçsa heyecanlanan bir varlıktan bahsediyoruz. Siz hiç çocukken yaramazlık yapıp anlamadınız mı? Hepiniz uslu çocuklar mıydınız? Kurallara harfiyen uydunuz mu?

En ufak bir konuda kadının anneliği sorgulanıyor e ama sende öğretseydin diye üzerine gidiliyor. Ne biliyorsunuz ogretmedigini?

Bazen uzun uzun tembihledigim halde aksini yapıyor çocuklarım şimdi bu benim suçum mu?

Toplu taşımada ağlayan bebeğin annesine kötü kötü bakmak yerine hiç bebeğe komiklik yapmayı denediniz mi? O annenin nasıl strese girdiğini düşündünüz mü?

Yapmayın artık yeter. İnsanların Anneligini sorgulamayın.

Bu konunun ortalığı karıştıracağı belliydi.
Elbet kimse bu yüzden metrodan inmeyecek niye insin?
Ama milletin çocuğuna da döverim falan demesin kimse

Hop oldu bitti. Çocuk bu, bir sürü şey yapar.
Annelerinin uyarması gerek. Özellikle şu küfür eden çocukları ve uyarmayan annelerine çok sinirleniyorum. zaten genelde cahil oluyorlar. Konuşmaya çalışsan konuşamıyorlar.

Bakamayacağınız çocuğu yapıp ziyan etmeyin. Ama bu da basit bir şey yahu, kadın çocuğunu uyarıyormuş da?
Konu nasıl buraya geldi yahu?

Dusuncelerime tercuman olmussunuz

Bambalka bir arama yaparken kendimi bu konuda buldum. şans eseri karşıma çıktı yazılanlar. Şiddet ile büyümüş insanlar şiddet göstermeye meyilli olurlar, unutmayalım ki bugün gördüğümüz kadın cinayetlerinden en az işleyenler kadar onları yetiştiren anneler de sorumlu.

Çocuklarımızı dövmek, döverim seni diye tehdit etmek asla iyi bireyler olmalarını sağlamaz, onları disipline etmez. aksine saldırganlaştırır.

Çocuklarımızın ve bizim, hatta tüm bireylerin özgürlüğü, bir başkasının özgürlüğüne zarar verdiği anda biter, çocuklar her ortamda ortalığı birbirine katabilir, istediğini yapabilir gibi bir savunmam asla yyok. görgü kuralları, başkalarına saygı, birlikte yaşam mutlaka öğretilmeli çocuklara. Ancak bunun yolu kıızp bağırmak, asıp kesmek değil.

Çocuk dövenlerin, psikolojik şiddet uygulayanların kesinlikle cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. Şöyle düşünün, o çocuk sizin tokatınıza misliyye cevap verecek fiziksel yeterlilikte olsa yine vurur muydunuz????

Benim yeğenlerimde aşırı şımarık 5 ve 8 yaşındalar her istedikleri yapılıyor ellerinde telefon tablet evde 3 tv birden açık anne o kadar şımarık yetiştirdi ki şimdi başa çıkamıyor kural koymadı özgüveni olsun diye çocuklarla bi yere gidince rezil olup geliyorlar geçen sene öğretmen anneyi dersini yapmadığı için ikaz etmiş sınıf değiştirmeyi bile düşünüyordu kardeşim yanında değil yurtdışında çocuklar anneyle beraber kardeşim 6 ayda 2 ay kalıp gidiyor

Konu eskiymiş

Suç sadece yengenizin yani öylemi?
Kardeşinizin bu konuda hiç bi suçu yok mu?
Çocuklarinin yaninda 2 ay kalmayla babada olunmuyo biliyosunuz. O kadin ne kadar sikinti cekti kkmbilir tek basina o 2 cocugu buyüterek. Anneler hep suçlu zaten en kolayi bunun arkasina sıgınmak çunku dimi.

Seni döverim kelimesi hiç hoş değil zaten. Böyle birşeyle karşılaşınca biz uyarı ve ikazlarımızı bu şekilde yapmıyoruz lütfen bu şekilde müdahale etmeyin diyin

Kadına çok kızmaya gerek yok sorun çok genel. Kadın muhtemelen size yardımcı olmaya çalıştı

Yoo gayette rahat birisi her imkanı var elinde kendi isterse gidip tatil için eşinin yanında kalıyor çift vatandaşlığı var kendiside yurtdışındaydı evlendiği yıl gitmişti ben yapamıyorum burda diyerek evini düzenini bozdu bıraktı geldi şimdi ailesi ile aynı binada oturuyor yurtdışında doğum yaptı zaten Türkiye ye dönmek istedi 2 sene önce çocuklar da baba yanındaydı kardeşim geldi kaldı uzun bi süre yanlarında geri gitmek zorunda kaldı işletmesi var ilgilenmek zorunda kaldı

Ben memlekete gidince senede 2 hafta görüyorum başka şehirlerdeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…