Senin Allah belani versin kaynana

Sizi ne ilgilendiriyor ki? Kadin aramıyor, sormuyor, ilgilenmiyor iste bunu niye kavga konusu yapiyorsunuz? Cok gidip gelse, herseye karişsa dert, ilgilenmese, sormasa ayrı dert, kavga etmeye yer ariyorsunuz resmen. O kadın senin hayatında yoktu bunca zamana kadar, yokluğu niye bu kadar önemli? Oglu bile dert etmiyorsa seni ilgilendirmez. Başliga bak sanirsin canini aldi.

Konu sahibi Allah sabır versin bu arada sana. Şu kaynana kayınbabalar ekip olarak çalışıyorlar galiba.Allah evlilere saygılı olmayı,hoşgörüyü gökten yağdırırken bunlar şemsiye tutup geline zulüm evliye hücum demişler anlaşılan

Ortada olmayan gelip gitmeyen annenin nesini tartışıyosunuz bu kadar anlamış değilim.
Pardon konuyu yorumları okuyunca anladım haklısınız ne denir ki allah sabır versin

Sen yaşamadığından anlamazsın. Ama "ANNE" bu. Ne kadar kötü olsa da "ANNE"

Ben mi anlamadım dedim ama Allahtan benim gibi anlamayanlar da çıkmış.
Başlıkla anlatılan konunun zerre alakası yok. Zaten ortada kayınvalide de yok. Olmayan kayinvalideye lanet okunmuş.
Sorun ne? Sorun koca. Eee öyleyse kocanizla çözüm isi. Kaynamaya boşa lanet okumayin.
Sizin esinizde isyok.

Yazdıklarınızda haklısınız ama eşinizin de geçmişinden tutunacak tek dalı annesi. Annesinin kötü olduğuna inansa nasıl yaşayacak? Kendini kandırmak ve annesini hoş görmek zorunda.

Hepimiz insanız. Zaaflarimiz var.

Eşinizle bu konuda kavga etmeyin. Siz mutlu olun. O kaynana it gibi gelir sizin mutlu olduğunuzu görünce.

Kötü anne olmuşsa size ne! Kadın size gelmiyor gitmiyor daha ne istiyorsunuz kaşınmayın! Her kavgada eşinizin ailesini niye katıyorsunuz? Kötü bir aile bile olsa eşiniz tabiki savunacak,zoruna gider çünkü. Siz bu kavgaları bırakmazsanız eşiniz sizden uzaklaşır benden söylemesi!!!

Ah canım ya inan çok benzer hikayelerimiz sadece üvey baba kısmı yok. Annesi neler yaptı neler oğlunun düğününe bile gelmedi. Herşeyi geç benim namusuma kadar dilini uzattı artık anneni istemiyorum evime adımını dahi atamaz dedim eşim 6ay kin güttü bana anamı istemiyorsun diye. Sakin bi zamanında bunu niye istediğimi sakin sakin anlattım hak verdi bana pişman oldu. Ha bundan sonra ailen hakkında seninle konuşmayacağım dedim. Konuları açıldı mı hı öyledir hı öyle yapmışlardır yaparlar olabilir deyip geçiyorum. Beni görüştürmek için asla zorlamaz allah var. Ama sen de düşüncelerini sakin bir şekilde annen bize şunları bunları yaptı bütün olanlara rağmen ben şöyle davrandım yine de bişey değişmedi. Senin annen asla karışmam görüşmek istersen görüş sen bilirsin ama lütfen beni bunun için zorlama sen annenden vazgeçemezsin hakkı var üzerinde ama ben buna mecbur değilim de. Sen annesini kötüledikçe o savunur çünkü onun sevgisinin eksikliğiyle büyümüş hala bir umut bişeyler bekliyor ondan bu yüzden laf söyletmiyor savunuyor çünkü onu sevmediğini kendi kabul edememiş ki senin söylediklerini kabul etsin. Lütfen eşinle bu konu hakkında tartışma biraz empati yap anlayamıyorsan da eşinin düşüncesine saygı duy gerçekten yaşamayan bilmez. Demem o ki anasına laf söyleme onlar hakkında tartışmaya girme. Kavga esnasında birinizin sesi yükselse odayı terket sakinleşince konuş... Şu hikayeyi de bir oku lütfen...

Öfkelenince neden bağırırız?

Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak
bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız?” diye tekrar sormuş.

Öğrencilerden ses çıkmayınca anlatmaya başlamış: “İki insan birbirine öfkelendiği zaman, kalpleri birbirinden uzaklaşır. Bu uzak mesafeden birbirlerinin kalplerine seslerini duyurabilmek için bağırmak zorunda kalırlar. Ne kadar çok öfkelenirlerse, arada açılan mesafeyi kapatabilmek için o kadar çok bağırmaları gerekir.”

“Peki, iki insan birbirini sevdiğinde ne olur? Birbirlerine bağırmak yerine sakince konuşurlar, çünkü kalpleri birbirine yakındır, arada mesafe ya yoktur ya da çok azdır. Peki, iki insan birbirini daha da fazla severse ne olur? Artık konuşmazlar, sadece fısıldaşırlar çünkü kalpleri birbirlerine daha da yakınlaşmıştır. Artık bir süre sonra konuşmalarına bile gerek kalmaz, sadece birbirlerine bakmaları yeterli olur. İşte birbirini gerçek anlamda seven iki insanın yakınlığı böyle bir şeydir.”

Daha sonra ermiş öğrencilerine bakarak şöyle devam etmiş: “Bu nedenle tartıştığınız zaman kalplerinizin arasına mesafe girmesine izin vermeyin. Aranıza mesafe koyacak sözcüklerden uzak durun. Aksi takdirde mesafenin arttığı öyle bir gün gelir ki, geriye dönüp birbirinize yakınlaşacak yolu bulamayabilirsiniz.”

Bence eşin düzelmez bu saatten sonra. Resmen annesinin vermediği sevgiyi dileniyor. Sen dikkat et de geçmişde olduğu gibi yine eşin kredi falan çekip vermeye kalkmasın.

Sorun sende değil ne olursa annesi

İyide sizlik ne var aramıyorsa gidip gelmiyorsa bu ana ogul arasinda siz neden bunu kavga meselesi yapiyorsunuz anasina gitmek istiyorsa gitsin
Bu kadin size ne yapmiski beddua ediyorsunuz

Ezik büyümüş ezikligi hayat tarzı haline getirmiş kocan. Oha ya insan rest çeker neler cektirdiler bana istemem der.

Annesine verdigi kredileri bana asla vermiyor.Belkide zoruma giden bu bunca seye rağmen ona kurban ol diyorsa bana demekki sorun bende

Valla haklısın. Ama işte annesini de demekki kafasında başka tasarlamış başka görmüş. Gerçekle yüzleşmek çok ağır. Kadın belli ki öz oğlunu sevmiyor. Ee şimdi sen oğlunun gözünü açmaya çalıştıkça kocan daha kötü oluyordur. Sana önerim annen bizi istemeye gelmedi düğüne gelmedi. Evimizde huzur kalmadı. Senin annendir bir şey demiyorum git gör vakit geçir ama benden bekleme. Bu evde anne muhabbeti yapma bana. Çünkü ben o kadına senin hayatına o üvey baba dehşetini soktuğu için kızgınım. Üvey baban ölünce senin annen ile aramı düzeltirim ama üvey baban yaşadığı müddetçe aramızda mesefe olsun diyebilirsin. Anneyi değil üvey babayı suçla.

Herkese ayri ayri teşekkür ederim kızlar bazılarınız sizene diyor ama inanin bu yaşadıklarımın sanirim yüzde 30u.Görusmek icin aramiyor genelde eşim ariyor nasilsin diye her aradığında eve bomba düşüyor. Belki gelse gitse bukadar sorun olmazdı.Karabasan gibiler ne zaman gelecek ne zaman konusu acilacak diye korkuyorum

Ha birde hamileyken uvey babasi içip geceleri ariyordu esime açma diyordum açmazsam anneme zarar verir diyordu. Alakasi yok annesi dayak yiyen biri degil simdiki esindende cocugu var gayette gül gibi gecinip gidiyorlar. Eşimin cidden beyni resetlenmiş gibi tamam annendir silemezsin ama benide böyle yipratamaz.1 hafta önce trafikte sadece arabanın ucunu çarpmış anne ve uvey babasi ariyorlarki kos yetiş ölüyoruz burdan tm 500 km uzaga eşim aglaya aglaya gitti tabi hizlida.Bir ariyor hiçbirseyi yokmuş zor durumumuzda yaptığımız masrafamı üzüleyim yoksa kandirildigimizami annesinin abartma ve yalanları çok gelmiyor ama telefondada tacizi hic birakmiyor.

canım bırak bak ne kadar güzel aramayan sormayan gelip gitmeyen bir kaynana. onu falan ne takıyosun sen. kocalarımızda hep aynı . bilmiyorum gururlarına yediremedikleri için mi annelerine toz kondurmuyolar ama hepsi aynı. bende kaynanamın çenesinden çekiyorum ama kocam annesine toz kondurmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…