- 13 Eylül 2015
- 21.922
- 68.900
- 798
- Konu Sahibi Sungate170308
Benim de bir iki o kavanoz mamalardan almışlığım var.Örneğin cenaze evinde ne yedirebilirim çocuğuma?Aynen öyle şimdiden yadırgıyor ise doğru yolda demektir. Benim sadece geldiğim kural kavanoz mamalar oldu. Vermem diyordum ama dışarıda uzak biryere gidince yanıma alacağım yemeğin bozulma olasılığı yada meyveyi pure haline getirmek isterken steril olmama durumu kavanoz mama meyve puresi vs kullanmama sebep oldu. Ama ev içinde değil tabiki.bazı şeyleri de başa gelince anlıyoruz tabiki
Bizde cenaze evine komşular yemek getirir çoluk çocuk aç kalmasın diye ama herkeste yok bu adet.Fakat hala daha abur cubur azınlıktadır,evde bir sepette durur birkaç çeşit,arada yemekten sonra alırlar.
Arkadaşın evi okulla adeta bitişikken öğle yemeğini bakkaldan aldığı bir kucak ıvır zıvırla geçiştirirdi çocuk.
Ama suç çocukta değildi.
Örneğin onda kahvaltı yapıyorduk öğleye doğru,sofrayı kaldırmayalım kızım gelir belki yemeğe diyordu.
Sofrada 2 çatal kızarmış biber,yarım dilim börek vs.
Çocuk geldi baktı baktı,anne ben burada ne yiyeceğim,sen de x teyze gibi benim için birşeyler hazırlasana,çöpçü gibi sofra temizlemek istemiyorum artık dedi.
Baktım arkadaş aldırış etmiyor dayanamadım kalktım 2 dkda krep yaptım,çocuk yedi okula gitti.
Anneler kolaya kaçıyor evet,nasıl içleri rhat ediyorsa