Senin hayalin bir başkasının istemediği hayatıdır

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.799
15.491
408
Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
aksine teşekkür ettim allahım iyiki bana bu sınavı nasip ettin dedim...
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .

Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???

Türkiye’de yasak diye biliyorum, ama Kıbrıs’ta yapılıyor. Bir öğrencimin annesi yaptırmıştı, 3 kızı olmasına rağmen, hem de büyük kızı evli ve çocuğu varken. Ama kısmet işte birkaç kez denemelerine rağmen bebek tutunamadı. Sonra öğrencim mezun oldu, görüşmedik devam etti mi bilmiyorum denemelere. Onlarda aile baskısıydı, çok zenginlerdi, şirketi kime bırakacağım derdi vardı ailede.

Ben Allah akıl fikir versin diyorum sadece.

Son sorunun cevabını bilmiyorum.
Allah kucağınızı doldursun inşallah. Onlara da akıl versin inşallah.
Şu aşamada ayrım pek mühim değil isteyebilir Ama inşallah bu istek ilerde OĞULCU ebeveynlere dönüşmelerini sağlamaz.

Allah en başta hayırlı olanı versin, hayırlı olanı da gönlümüze razı eylesin.

Ben yasak diye biliyorum. Merdiven altı merkezlerde gizliden yapılıyorsa ya da Kıbrıs'ta falan yaptırıyorlarsa bilemem. Sizin de inşallah bir çocuğunuz olur, ümidinizi kesmeyin. Hayat böyle genel olarak, sırf çocuk için değil.

Yapılıyor, benim teyzem yaptırmıştı. Üçüz iki kız bir erkek, ama kızlardan bir tanesi yaşamadı maalesef. Diğerleri 11 yaşına girdi

Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..

Gelelim asıl mevzuyu. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???
Allah akıl versin oğlancı insanlara.
pipi kurtaracak cünkü onları

Bu cildirmis insanlar bana da 'Iki kizin var 3.yu ne zaman dusunuyorsun.E bi tane de oglun olsun' diyorlar.Erkek cocuk icin diretenler bana Allah korkusu olmynlar gibi geliyor.Saglikli olmasi hayirli evlat olmasi resmen ikinci planda.
Bu arada,zamani var demekki.En guzel ve dogru zamanda size de bir bebek nasip edecek insallah

6 yıl kadar bebeğim olmadı
Şuan ikinciye hamileyim . Hiç takmadığım halde insanların gereksiz zırvalıklarıyla bunaldığım anda rabbim nasip etti .
Kendi öz ve öz ablamın bana kurduğu bir cümle geldi aklıma
Kendisi 27 yaşında ve beş çocuk annesi
6. Yıda geçen ay aldırmış
Aynen şu cümleyi kurmuştu
" erkek çok istiyoruz buda kız olursa sana verirdim ama çocuğumda olsa kardeşime veremem ."
Ben daha kaç yaşındayım yahu dedim
Daha yirmilerimin başındayım
Üstelik senin evladın benim yeğenim , sence senin çocuğuna göz dikecek kadar karaktersiz miyim ?
Kendi kafasında kendi kurup kocasıyla beni çocuğuna çullanan sözde akbaba etmişti kendince
O gün bugündür işim olmuyor
Veren Allah peşpeşe veriyor
Allah hayırlı anne baba olma sükünetini versin bize
Üremeyi marifet sanmayı değil

Kibrısta pgt ile yaptırılıyor. Allah ıslah etsin ne diyeyim

Şuan ikinciye hamileyim . Hiç takmadığım halde insanların gereksiz zırvalıklarıyla bunaldığım anda rabbim nasip etti .
" erkek çok istiyoruz buda kız olursa sana verirdim ama çocuğumda olsa kardeşime veremem ."
Üstelik senin evladın benim yeğenim , sence senin çocuğuna göz dikecek kadar karaktersiz miyim ?
Kendi kafasında kendi kurup kocasıyla beni çocuğuna çullanan sözde akbaba etmişti kendince
Allah hayırlı anne baba olma sükünetini versin bize
ablanız cocuk dogurmayı bi şey sanmış.
hayvanlarda doğuruyor deseydin.

Bence bunda kötü bir şey yok benim de bi akrabam 3 oğlanın üstüne kızı tutturdu sırf kız olsun diye yaptılar zaten.
O kişinin de zaten 3 kızı varmış bi de erkek olsun isteyebilir yani imkanı varmış deniyor. Benim de bi oğlum var eğer ikinciyi düşünürsem kız olsun isterim, tüp bebek denemem o kadarına gerek yok ama dua edebilirim yani, aslında aynı şey.

Allah anne baba olma sükünetini versin bize
:KK57::KK57:

ablanız cocuk dogurmayı bi şey sanmış.
hayvanlarda doğuruyor deseydin.
Beş çocuk doğurdu , sözde anne .
4 kız , sonuncusu erkek
Ne oldu pipisi olunca ?
O dört çocuğuna bir kendi vururdu bir o yobaz kocası birde duvar
Benim kızım beni sinir hastası ettiği halde bir kere elimi kaldırırp şiddet göstermedim
Ama ona sorsan onun çok çocupu var ve baş edemiyor
E o zaman niye yaptın ser sefil edip günahını yükleniyorsun ?
Şikayet bike ettim ve aramı açtım
İster düzelir ister düzelmez
6. Yıda masada bıraktığına göre sanmıyorum insanlık olsun

Cahillikten başka bir şey değil
Türkiye'de böyle birşey yok
Tüp bebek yaptıran biri olarak
Çevre hep konuşur
:ukala::KK67:

kızı olan oğlu olsun ister, oğlu olan kızı olsun ister her ikisinede özenir bunu anlarımda. tüp bebek yaptırmak çok saçma olmuş.belli bunlar erkek düşkünü, 3 kzın hiç değeri yoktur gözlerinde. Rabbim peşpeşe vermiştir ne anlasın kıymetini. bizi bizim gibiler anlar.

Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim

Gelelim asıl mevzuyu. ..

Teee 20 sene önce falan hastanede çalışan arkadaşları da anneme aynısını önermişlerdi. Biz de 3 kızız. Annem kabul etmemişti. Oğlum var, isterim bir de kızım olsun. Ama gidip de saçma sapan hareketlerde bulunmam. Rabbim nasıl nasip ederde öyle isterim. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.

kızı olan oğlu olsun ister, oğlu olan kızı olsun ister her ikisinede özenir bunu anlarımda. tüp bebek yaptırmak çok saçma olmuş.belli bunlar erkek düşkünü, 3 kzın hiç değeri yoktur gözlerinde. Rabbim peşpeşe vermiştir ne anlasın kıymetini. bizi bizim gibiler anlar.

aynen katılıyorum size iyiki çocuğum yok ve anlıyorum Rabbim neyi nasip ederse ona razıyım. . yazık günah cinsiyet ayrımı ne demek Rabbim nimet vermiş başım üstüne diyecek yerine bide böyle bişey yaptırmak. .
benim kafam çok farklı asla böyle bişeyi kabul etmiyorum normal karşılamıyorum. .
allahın verdiğine razi gelmezsen allah daha farklı yerden sınav eder. . Bunlar o tüp bebek yaptırsın oğlu olsun. . o ERKEK ÇOCUK onların sınavı olacak. . bunuda buraya yazıyorum hatirlatacagim. ..

Back
X