• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin hayalin bir başkasının istemediği hayatıdır

Hayatın düzenine çomak sokmaya ne kadar meraklı bir toplum haline geldik böyle ?
Direk normal yoldan çocuğum olabiliyorsa neden tüp bebek yöntemiyle , rahmime oğlan koydurayım yahu ?
Bu böyle, başkalarının "gayeeet NORMAAAL" karşılağı bir durumken, Direk Sevgisizlik aslında başka hiçbir şey değil.
"Ay bir de karşı cinsiyetten olsun" :KK70:

Tezgahta portakal mı seçiyorsun ya ?
Yaratılış denen bir şey var. Bi rahat bırakın yani.
Nolur 5 tane kızın olsa da oğlun olmasa ? Ya da tam tersi.

İnsanların çocukları engelli doğuyor, ikinciyi doğuramıyorlar korkudan ?
Sizler kalmış ikincinin cinsiyetini seçmeyi normal karşılıyorsunuz :KK30:

Herkes inancına göre. İster Allah ister Evren.
İşine karışmayın doğanın.

Ve konu sahibicim, şükretmekle en doğrusunu yapıyorsun.
Allah verip de şaşırtmasın cidden.
Bazen Allahın en çok da vermediği en iyi imtihandır.

Yani olabilir ne var bunda...erkek duskunu oldugu icin degildir belki de son cocugun farkli cinsiyette olmasini istiyodur bayan...bana anormal gelmiyo...yani sizin cocugunuz olmayabilir...belki sizin de 3 kiziniz olsa sonuncusunun farkli cinsiyette olmasini istersiniz..ya da 3 erkek olsa 4. Nun Kiz olmasini istersiniz...e yapilabiliyosa da neden olmasin..bence fazla hassassiniz...

Kaç yıl geçerse geçsin bu insanlardaki erkek evlat düşkünlüğü geçmeyecek heralde.

Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.

yanlış düşünüyorsunuz sinanmadiginiz acı üstüne konusmayin lütfen. ..
BİZ evlat diye yanıp tutusurken millet evlat beğenmiyor ve cinsiyet ayrımı yapıyor. .
Rabbimin nimetine laf ediyor hicesayiyor..

evlatsizlik peygamber sınavı dır ve yeterince ağırdır. ..
olmayan bişeyi istemek ayrı bişey elindekini begenmemek ayrım yapmak ayrı bişey. .. lütfen ama lütfen ikisini birbirine karıştırmayınnn. .. :(

yanlış düşünüyorsunuz sinanmadiginiz acı üstüne konusmayin lütfen. ..
BİZ evlat diye yanıp tutusurken millet evlat beğenmiyor ve cinsiyet ayrımı yapıyor. .
Rabbimin nimetine laf ediyor hicesayiyor..

evlatsizlik peygamber sınavı dır ve yeterince ağırdır. ..
olmayan bişeyi istemek ayrı bişey elindekini begenmemek ayrım yapmak ayrı bişey. .. lütfen ama lütfen ikisini birbirine karıştırmayınnn. .. :KK43:
Ama yargılamak size düşmez. Bırakın herkesin hesabı sınavı her neyse işte zamanı gelince görülsün. Bir önceki mesajda da erkek çocuk onların sınavı olacak aha buraya yzıyorum demişsiniz. Biraz sakin olsanız? Bu kadar negatif düşünce vücudunuzu da etkiler. Okuyunca ben gerildim.

Allahım gönlünüze göre versin inşallah.
Neden yazı bekliyorsunuz tüp bebek için?
Doktorlar yaş geçmeden hemen işlemlere başlıyorlar aslında.
Her geçen ay bizden gidiyor sonuçta.
Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza bebeğinizi alırsınız inşallah.

6 yıl kadar bebeğim olmadı
Şuan ikinciye hamileyim . Hiç takmadığım halde insanların gereksiz zırvalıklarıyla bunaldığım anda rabbim nasip etti .
Kendi öz ve öz ablamın bana kurduğu bir cümle geldi aklıma
Kendisi 27 yaşında ve beş çocuk annesi
6. Yıda geçen ay aldırmış
Aynen şu cümleyi kurmuştu
" erkek çok istiyoruz buda kız olursa sana verirdim ama çocuğumda olsa kardeşime veremem ."
Ben daha kaç yaşındayım yahu dedim
Daha yirmilerimin başındayım
Üstelik senin evladın benim yeğenim , sence senin çocuğuna göz dikecek kadar karaktersiz miyim ?
Kendi kafasında kendi kurup kocasıyla beni çocuğuna çullanan sözde akbaba etmişti kendince
O gün bugündür işim olmuyor
Veren Allah peşpeşe veriyor
Allah hayırlı anne baba olma sükünetini versin bize
Üremeyi marifet sanmayı değil
Allah hayırlı aile kardeş versin

Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.

Tüp bebek aşamalarını araştırırsanız, bunun satın almak olmadığını görürsünüz. Tabir biraz çirkin.
O insanların çektiklerini bir kendileri bir Allah bilir çünkü.
Zaten tutmayınca yine tutmuyor merak etmeyin.
Yani Allahın orda da "ol" demesi gerekiyor.

Ama sırf erkek olsun diye o niyette bu aşamalara geçmek cahilliğin daniskası.
İkisi arasında fark var.
Adamla kadın 15 yıl normal yolla hamile kalmaya çalışıyor olmuyor, çünkü sperm sayısı aza yakın.
Bir evlat sahibi olmayı istemenin neresini diğeriyle eş tutabildiniz cidden hayret.
Siz istediğiniz gibi yorumlamışsınız bence :/

Tüp bebek aşamalarını araştırırsanız, bunun satın almak olmadığını görürsünüz. Tabir biraz çirkin.
O insanların çektiklerini bir kendileri bir Allah bilir çünkü.
Zaten tutmayınca yine tutmuyor merak etmeyin.
Yani Allahın orda da "ol" demesi gerekiyor.

Ama sırf erkek olsun diye o niyette bu aşamalara geçmek cahilliğin daniskası.
İkisi arasında fark var.
Adamla kadın 15 yıl normal yolla hamile kalmaya çalışıyor olmuyor, çünkü sperm sayısı aza yakın.
Bir evlat sahibi olmayı istemenin neresini diğeriyle eş tutabildiniz cidden hayret.
Siz istediğiniz gibi yorumlamışsınız bence :/

çok güzel bir cevap çok teşekkür ederim
sanırım kendisi bu sınavı bilmiyor o yüzden rahatlıkla klavye başında yazmayı biliyor. .
cinsiyet ayrımı farklı bişey evlatsizlik farklı bişey bu ikisinin ayrımıni yapamıyor çünkü allah ona bu sınavı nasip etmemiş. .
şükürler olsunki farkındayım şükürler olsunki sınanıyorum. .. konu yu çarptırmıs bayan. ..

sanırım kendisi bu sınavı bilmiyor o yüzden rahatlıkla klavye başında yazmayı biliyor. .
cinsiyet ayrımı farklı bişey evlatsizlik farklı bişey bu ikisinin ayrımıni yapamıyor çünkü allah ona bu sınavı nasip etmemiş. .
şükürler olsunki farkındayım şükürler olsunki sınanıyorum. .. konu yu çarptırmıs bayan. ..
Kendinizce, çeşitli argümanlarla olayı eleştirebilirsiniz. Ancak “ o erkek çocuğu onların sınavları olacak” sözünde iyi niyet göremiyorum. Bunu dilemek, istemek ya da tahmin yürütmek inancı doğrultusunda yaşayan birinin üzerine vazife olmamalı.

Maalesef canım. Bakma sen kimseye. Sadece tedavini düşün. :/

Allahım gönlünüze göre versin inşallah.
Neden yazı bekliyorsunuz tüp bebek için?
Doktorlar yaş geçmeden hemen işlemlere başlıyorlar aslında.
Her geçen ay bizden gidiyor sonuçta.
Hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza bebeğinizi alırsınız inşallah.

iş yerinden izin alacağım eşim de bende çalışıyoruz. . hem tatile gideriz bu arada kafamiz rahat olsun istedik. .nakilden sonra 1 hafta tatil düşünüyoruz nasip kısmet hayırlısı olsun inşallah

canım rabbim ol derse olur hiç kalbini bozma bak en yakınımda şahidim 18 yılın üstüne o kadar tüp bebek denemelerinden sonra doğal yollarla bebek sahibi oldu hemde 42 yaşında ama artık kabullenmiş hatta 6 sene önce evlatlık bile almıştı rabbim o evlatlarına gösterdikleri ilgiyi sevgiyi mükafatlandırdı birde kardeş verdi

4 kez tüp bebek yaptırdım olmadı
cinsiyet seçimini kıbrıs ta ki merkezler yapıyor kınamam yaptırabilirler
kızı olsun diyede yaptıranlar var herkesin kendi bileceği iş kimseyi ilgilendirmez

Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
aksine teşekkür ettim allahım iyiki bana bu sınavı nasip ettin dedim...
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .

Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???

Öncelikle merhaba,

Bende 2 yıllık evliyim ve normal yolla çocuğumuz olmuyor. Bizde yaza tüp bebek deneyeceğiz.
Herşey Allahtan iyisiyle kötüsüyle.
Seni çok iyi anlıyorum, insanların bencilce karsısındakinin durumunu düşünmeden konuşmaları, laf sokmaları, sürekli soru sormaları, meraklı olmaları, kendi aralarında konuşulanların sana gelmesi vs.
Bu süreç yorucu değil aslında insanlar yoruyor. İnsanların başkalarının hayatına saygı duymamaları.
Geçmiş konularıma bakarsan bende bi ara böyle hassastım. İnsan oğluyuz üzülüyoruz.
Hiç bir şey senden önemli değil. İnsanlar ne yaptıkları ne söyledikleri.
Böyle kendini üzüp hırpalama, sadece dua et, kendine iyi bak, kendini mutlu etmek için elinden geleni yap, gerekirse seni üzen kıran insanlarla konuşma.
Rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Garip geldi düşünceniz olabilir erkek evlat ayrı mutluluktur kız evlat ayrı yani sonuçta onların kararı abartığınızı düşünüyorum

Şaşırmadım.
Doktorum söylemişti. prenatal test yaptırdım ama cinsiyeti size söyleyemem doktorunuz isterse paylaşabilir dediler bana. Bende sebebini doktoruma sordum cinsiyeti öğrenip bebeği aldırmak isteyenler oluyor diye yasaklamışlar. Hala bu zihniyet var yani.
Şaşırmıyorum çok insan var erkek olmadı diye defalarca deneyen.
Kızım saçsiz bir bebekti, erkek mi diye sorarlardı genelde,kız derdim,olsun arkası erkek derlerdi hiç tanımadığım insanlar düşünün.
Halbuki şükretmek lazım sağlıklı olduğuna.
Rabbim size ve tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

Merak ediyorum.Konuda geçen şahsın 3 oğlu olsa ve 4.yü kız için tüp bebek yaptırsa da bunları yazacak mıydınız?bu kadar tuhaf olan ne?çocuğunuz olmadığı için hassasiyetinizi anlıyorum ama biraz da tercihlere saygı duymak gerekiyor bence.Erkek olsun tüp bebek yaptıralım diye düşünmeleri onları korkunç,Allah’tan korkmaz,şükürsüz ve inançsız insanlar yapmıyor bence.

Siz de bu benim sınavım, Allah’a bıraktım o ol demeden olmaz demişsiniz ama tüp bebek yaptıracağınızı söylemişsiniz.Bu durumda Allah’ın işine mi karışmış oluyosunuz yoksa aslında halinize gerçekte pek de şükretmiyo mu oluyosunuz?

Belki o kadın oğlu olmadığı için sizin çocuğunuz olmamasına üzüldüğünüz kadar üzülüyor, kimin ne yaşadığını bilemezsiniz ki.Biraz empati gösterirseniz siz de empati görürsünüz bence.Bu kadar hassasiyet ve kim ne diyo napıyo düşüncesi sizi daha çok üzmekten başka bi işe yaramaz.

Back
X