- Konu Sahibi ahduyguahh
-
Canım kusura bakma ama çocuk konusunu biraz abartıyorsun gibi geldi.
Bekar olmama rağmen erkeklerin ne kadar çocuk istediğini biliyorum. Çevremde ki erkeklerin çoğu evlendikleri gibi çocuk istiyor geç kalmasın çocuğumun bütün çağlarında beraber olayım derdindeler.
EE sizinde yaşınız 30 u geçmiş eşinin annesinin bu kadar çok fazla istemesi bence gayet normal.
Senin bunları bilmen lazımdı bence, evlenince bütün erkekler değişir. Seni tav edene kadar her şey.
İş meselesine gelince kavga etmeden al eşini karşına konuş, ben de çocuk istiyorum ama şuan işimi kurmam lazım, hem benim için hem çocuğun geleceği için de. İşler biraz yoluna girsin, sen de bana yardımcı ol atlatalım bu durumu sonra tabiki senden çocuk isterim tarzında konuş. Hem sen de çalışmaya başlayınca senin annen baksın benim ki baksın derdi de olmaz kendi kazandığın parayla iyi bir bakıcı tutarsın.
Sakın kavga etmeyin, konuşmayı uzlaşmayı deneyin.
Kayınvaliden de standart Türk kayınvalidesi, gerekirse onunla da konuş aynı şekilde.
Her iki tarafı da kendince haklı bulduğumdan aklıma başka çözüm gelmedi canım..
Allah kolaylık versin. :26:
Canım kusura bakma ama çocuk konusunu biraz abartıyorsun gibi geldi.
Bekar olmama rağmen erkeklerin ne kadar çocuk istediğini biliyorum. Çevremde ki erkeklerin çoğu evlendikleri gibi çocuk istiyor geç kalmasın çocuğumun bütün çağlarında beraber olayım derdindeler.
EE sizinde yaşınız 30 u geçmiş eşinin annesinin bu kadar çok fazla istemesi bence gayet normal.
Senin bunları bilmen lazımdı bence, evlenince bütün erkekler değişir. Seni tav edene kadar her şey.
İş meselesine gelince kavga etmeden al eşini karşına konuş, ben de çocuk istiyorum ama şuan işimi kurmam lazım, hem benim için hem çocuğun geleceği için de. İşler biraz yoluna girsin, sen de bana yardımcı ol atlatalım bu durumu sonra tabiki senden çocuk isterim tarzında konuş. Hem sen de çalışmaya başlayınca senin annen baksın benim ki baksın derdi de olmaz kendi kazandığın parayla iyi bir bakıcı tutarsın.
Sakın kavga etmeyin, konuşmayı uzlaşmayı deneyin.
Kayınvaliden de standart Türk kayınvalidesi, gerekirse onunla da konuş aynı şekilde.
Her iki tarafı da kendince haklı bulduğumdan aklıma başka çözüm gelmedi canım..
Allah kolaylık versin. :26:
Bence esiniz cocuk konusunda hakli. Yasim 33 diyorsunuz. 30 yasindan sonra kadinda, ozellikle ilk defa anne olacaksa dogurganlik yetenegi azalmaya, dusuk ve disgebelik riski de artmaya baslar. Ayni zamanda kadinda dogustan yumurtaliklarda var olan yumurta sayisinda da azalma baslar. 35 yasindan sonra bu riskler daha da artar. Yani yaslandikca artarak gider. Ayrica 25 yasinda bir kadinin Down Sendromlu (Mongol denilen) cocuk dogurma riski 1.250 bebekte 1 iken bu risk 40 yasindaki kadin icin her 100 cocuktan 1 ine kadar yukselir. Hayat uzun, isyeri herzaman her yasta acilabilir, ancak saglikli bebek dogurma yasi kisitli. Hayattaki onceliklerinizi iyi belirlemelisiniz. Ben Amerika'da yasiyorum, burda da bizdekinin tersine kadinlar daha 18-20 yasinda bir kac cocuk sahibi olup hala bir yandan okullarina devam ederken bir yandan da calisiyorlar. Bari okulu bitirseydiniz diyorum, bu da bana ters geliyor, ancak onlar ucunu bir arada da gayet iyi goturebiliyorlar. Okula gitmeyip sadece calisan kadinlardan 25 yas ve ustunun nerdeyse tamaminin en az bir veya daha cok cocugu var zaten. Calisma kosullari da oyle hafif filan degil, cogu isci ve kole gibi calistiriliyorlar. Hamile ayricaligi filan yok, herkes esit kosullarda calisiyor. Yani hem anne olup hem de calismak o kadar da imkansiz degil, Turkiye'de de milyonlarca insan boyle yasiyor. Bebege anneanne-babaanne bakacak diye de bir kisitlama yok, istedikten sonra iyi bir bakici veya kres bulunabilir.[/QUOTE
yorumun için tşk ederim,tabiki zamanı gelince herşey olsun ısterım.(ılk msjımda detaya gırmemıstım sımdı kısaca yazıyım).. eşimden önce 2 ay kadar başkasıyla nişanlılık dönemım olmustu ve ailelerimiz bırbırını tanır guvenırdı,eskı nısanlım bız nısanlana kadar herseye tamam dedı nışan oluncada değişmişti,aldım karşıma konusmaya çalıştım,çalışmam gerektıgını anneme bakmam gerektıgını(annemle babam ayrı benım)uygun dılle anlattım,evlenıyoruz duygu ne işi dıyınce yollarımızı ayırdık eski nişanlımla,anlıyorum erkek psikolojısını ıstedıklerı olana kadar yaptıklarını....
eşimde bilir daha once nişanlandıgımı ve ayrılma sebebımı,....özellikle rica ettim herşeyi baştan konuşalım anlaşalım saygımız sevgımız bitmesin tatsızlık olmasın,dedım,bu konuşmadan sonra eşim bana SENIN INSANLARA GUVENIN KALMAMIŞ,beraber herşeyın ustesınden gelıcez''demişti
çok kere konustuk bassettıgın gıbı ama sadece ben konusuyorum ben dınlıyorum,sorunumuz bızım sorunumuz ama beraber halletmek yerıne annesınden yardım ıster medet umar gıbı ona yansıtıyor,buda yetmıyor anladıgımı soyluyorum hayır konusmadım ben söylemedım oluyor,ağrıma gıden bu,EVLİLİK OLGUNLUĞUNA sahip değil benim eşim şuan BABALIK OLGUNLUGUYLA nasıl başa çıkarki,
kv. dominant yapıda biri yönetmeyı seviyor,eşimden küçük 2 çocugununda evlerini yönetiyor...
ben işim evim herşeye yetişmeye razıyım,çalışmam lazım diğer kardeşlerim anneme bakarken ben nasıl evde oturup çocuk buyutebılırım,kendı işyerımı oturtsam saatlerımı de kendım ayarlar evımıde gereken ılgıyı gösterırım eşimede,
bi akşam öyle doldum ki sinirden ağlama krizine soktu benı,tatlı dıllılıkle konusmaya başladık sonra gene konusmadı benım yuzume gıttı kapattı odaya kendını,yapma böle gel çık,konusalım guzel guzel dıyorum yok boş boş bakıyor yuzume,benı almaya gelıcekler bırazdan,seslerını duyuyorum bırakma benı tamamm mı diye konusmaya başladı,anlamıyorum ne dıyosun dedım, tişörtumdekı kadın resmının gözlerıne baktı elıyle vurdu,bakma bana öyle dıye ,ben korkudan napıcagımı bılemedım bana saldırıcak dıye,kaçtım yanından,(hiç abartmıyorum oldugu gıbı yazıyorum)salona geldım ağlama krızıne gırmısım ne yaptıgımı bılmıyorum,yanıma geldı sonra benı sakınleştırmeye çalışıyor duyuyorum sesını ama tepkı veremıyorum,hastaneye göturıym sakinleştirici yapsınlar yapma guzelım dur guzelım,dıye,daha oncede buna benzer hallerı olmustu ama konduramadım numaradan ağlar mıydesine ağrı gırerrrrr
sakınleştım ben sonra,ayrılmak ıstedıgımı ben babana soylıycem onla konusurum uygun dılle yurutemıyoruz derım dedım,bana sorunlamıza başkalarını karıştırmayalım bız halledelım,babamla konusma dedı,
:26: anlıycanız bu son durumu babasıyla konusup konusmama konusunda kararsızım,adam kalp hastası.... şuan bu sağlıksız ortama çocuk yapma konusunda sıcak bakmıyorum
Bence esiniz cocuk konusunda hakli. Yasim 33 diyorsunuz. 30 yasindan sonra kadinda, ozellikle ilk defa anne olacaksa dogurganlik yetenegi azalmaya, dusuk ve disgebelik riski de artmaya baslar. Ayni zamanda kadinda dogustan yumurtaliklarda var olan yumurta sayisinda da azalma baslar. 35 yasindan sonra bu riskler daha da artar. Yani yaslandikca artarak gider. Ayrica 25 yasinda bir kadinin Down Sendromlu (Mongol denilen) cocuk dogurma riski 1.250 bebekte 1 iken bu risk 40 yasindaki kadin icin her 100 cocuktan 1 ine kadar yukselir. Hayat uzun, isyeri herzaman her yasta acilabilir, ancak saglikli bebek dogurma yasi kisitli. Hayattaki onceliklerinizi iyi belirlemelisiniz. Ben Amerika'da yasiyorum, burda da bizdekinin tersine kadinlar daha 18-20 yasinda bir kac cocuk sahibi olup hala bir yandan okullarina devam ederken bir yandan da calisiyorlar. Bari okulu bitirseydiniz diyorum, bu da bana ters geliyor, ancak onlar ucunu bir arada da gayet iyi goturebiliyorlar. Okula gitmeyip sadece calisan kadinlardan 25 yas ve ustunun nerdeyse tamaminin en az bir veya daha cok cocugu var zaten. Calisma kosullari da oyle hafif filan degil, cogu isci ve kole gibi calistiriliyorlar. Hamile ayricaligi filan yok, herkes esit kosullarda calisiyor. Yani hem anne olup hem de calismak o kadar da imkansiz degil, Turkiye'de de milyonlarca insan boyle yasiyor. Bebege anneanne-babaanne bakacak diye de bir kisitlama yok, istedikten sonra iyi bir bakici veya kres bulunabilir.
Canim senin derdin bir degil ki, birsuru.. Benim tahminim esin annesinin baskisinda buyumus, biraz psikolojik problemleri olabilir. Kalip mucadele etmek istiyorsan bir aile danismani veya esinin bir psikolog tarafindan gorulmesini tavsiye ederim. Hatta sen de basina gelenlerin etkisinde olabilirsin, psikolojin bozulmus olabilir, ya da depresyona giriyor olabilirsin, iyi bir doktora gorunmekte fayda var diyorum. Insallah tez zamanda hersey istedigin gibi olur.
yorumun için tşk ederim,tabiki zamanı gelince herşey olsun ısterım.(ılk msjımda detaya gırmemıstım sımdı kısaca yazıyım).. eşimden önce 2 ay kadar başkasıyla nişanlılık dönemım olmustu ve ailelerimiz bırbırını tanır guvenırdı,eskı nısanlım bız nısanlana kadar herseye tamam dedı nışan oluncada değişmişti,aldım karşıma konusmaya çalıştım,çalışmam gerektıgını anneme bakmam gerektıgını(annemle babam ayrı benım)uygun dılle anlattım,evlenıyoruz duygu ne işi dıyınce yollarımızı ayırdık eski nişanlımla,anlıyorum erkek psikolojısını ıstedıklerı olana kadar yaptıklarını....
eşimde bilir daha once nişanlandıgımı ve ayrılma sebebımı,....özellikle rica ettim herşeyi baştan konuşalım anlaşalım saygımız sevgımız bitmesin tatsızlık olmasın,dedım,bu konuşmadan sonra eşim bana SENIN INSANLARA GUVENIN KALMAMIŞ,beraber herşeyın ustesınden gelıcez''demişti
çok kere konustuk bassettıgın gıbı ama sadece ben konusuyorum ben dınlıyorum,sorunumuz bızım sorunumuz ama beraber halletmek yerıne annesınden yardım ıster medet umar gıbı ona yansıtıyor,buda yetmıyor anladıgımı soyluyorum hayır konusmadım ben söylemedım oluyor,ağrıma gıden bu,EVLİLİK OLGUNLUĞUNA sahip değil benim eşim şuan BABALIK OLGUNLUGUYLA nasıl başa çıkarki,
kv. dominant yapıda biri yönetmeyı seviyor,eşimden küçük 2 çocugununda evlerini yönetiyor...
ben işim evim herşeye yetişmeye razıyım,çalışmam lazım diğer kardeşlerim anneme bakarken ben nasıl evde oturup çocuk buyutebılırım,kendı işyerımı oturtsam saatlerımı de kendım ayarlar evımıde gereken ılgıyı gösterırım eşimede,
bi akşam öyle doldum ki sinirden ağlama krizine soktu benı,tatlı dıllılıkle konusmaya başladık sonra gene konusmadı benım yuzume gıttı kapattı odaya kendını,yapma böle gel çık,konusalım guzel guzel dıyorum yok boş boş bakıyor yuzume,benı almaya gelıcekler bırazdan,seslerını duyuyorum bırakma benı tamamm mı diye konusmaya başladı,anlamıyorum ne dıyosun dedım, tişörtumdekı kadın resmının gözlerıne baktı elıyle vurdu,bakma bana öyle dıye ,ben korkudan napıcagımı bılemedım bana saldırıcak dıye,kaçtım yanından,(hiç abartmıyorum oldugu gıbı yazıyorum)salona geldım ağlama krızıne gırmısım ne yaptıgımı bılmıyorum,yanıma geldı sonra benı sakınleştırmeye çalışıyor duyuyorum sesını ama tepkı veremıyorum,hastaneye göturıym sakinleştirici yapsınlar yapma guzelım dur guzelım,dıye,daha oncede buna benzer hallerı olmustu ama konduramadım numaradan ağlar mıydesine ağrı gırerrrrr
sakınleştım ben sonra,ayrılmak ıstedıgımı ben babana soylıycem onla konusurum uygun dılle yurutemıyoruz derım dedım,bana sorunlamıza başkalarını karıştırmayalım bız halledelım,babamla konusma dedı,
:26: anlıycanız bu son durumu babasıyla konusup konusmama konusunda kararsızım,adam kalp hastası.... bu sağlıksız ortama çocuk yapma konusunda sıcak bakmıyorum
Bu arada ben 33 yaşındayım demişsin ama annen 45 yaşında.
Annen seni 12 yaşında mı doğurmuş ???
................boş boş bakıyor yuzume,benı almaya gelıcekler bırazdan,seslerını duyuyorum bırakma benı tamamm mı diye konusmaya başladı,anlamıyorum ne dıyosun dedım, tişörtumdekı kadın resmının gözlerıne baktı elıyle vurdu,bakma bana öyle dıye ,ben korkudan napıcagımı bılemedım bana saldırıcak dıye,kaçtım yanından,(hiç abartmıyorum oldugu gıbı yazıyorum)salona geldım ağlama krızıne gırmısım ne yaptıgımı bılmıyorum,yanıma geldı sonra benı sakınleştırmeye çalışıyor duyuyorum sesını ama tepkı veremıyorum,hastaneye göturıym sakinleştirici yapsınlar yapma guzelım dur guzelım,dıye,daha oncede buna benzer hallerı olmustu ama konduramadım numaradan ağlar mıydesine ağrı gırerrrrr.............................
Eşinin psikolojik bir hastalığı olduğu anlaşılıyor.
Bence eşinin özel eşyalarını iyice karıştırıp ilaç,rapor veya reçete arasan iyi olur.
Veya kayınvalidenle konuşup blöf yapabilirsin."X'in hastalığını neden benden gizlediniz" diyebilirsin.
Bana öyle geliyor ki hastalığını biliyorlar.Bu sebeple geç evlenmiş ve bu sebeple çocuk için acele ediyorlar..
canım ne diyosun yaaa, eğer annesi çocuk konusunda eşine baskı yapıyosa eşin o yüzden de bu hale gelmiş olabilir.. ne biçim anneler var evlatlarının akıl sağlığıyla oynuyolar resmen ya.. öldü sanki çocuk diye, bir de böyle zıtlaşarak nereye varmayı düşünüyo eşin? madem çok çocuk istiyo, o zaman sana destek olsun biran evvel aç işyerini, düzenini kur. ondan sonra çocuk desin, ondan sonra haklı olur.. ama sen konuşuyosun o susuyor, dinlemiyor. tartışmalarınızı gidip annesine anlatıyor, annesi bi yandan ona akıl veriyor, fitne sokuyor.. sana tel açıp seni bunaltıyor.. ne olacak bu böyle
Allah hayırlısını versin ama bunun sonu ayrılık gibi görünüyor, yazık
erkekler başlarda annelerine herşeyi yetiştirirler..
sonra bi arada kalırlar akılları başlarına gelir keserler seslerini merak etme zamanla düzene girer bu durum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?