Serapd'nin Diyet Günlüğü

serapd

Cumhuriyet Kadını
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
1.972
8
108
İstanbul
Merhaba, ben Serap. 37 yaşındayım. Kilo alma maceram 4 yıl önce evlendiğimde başladı. Hareketsiz bir yaşam, fark etmeden de olsa eşimle aynı miktarda yemek yemeye başlamam ve nihayet eşimin tatlı, börek, çörek işinde olması sonucu 12 kilo aldım. Hayatım boyunca hiç kiloyu dert ettiğimi hatırlamıyorum. Yaşımla beraber kademeli olarak kilo alıyordum fakat bu alınan kilolar önemseyeceğim boyutta olmadı hiç bir zaman. 20 lerimde 45-48 arasındayken 30 yaşıma geldiğimde 50-53 kiloyu gördüm, 33 yaşındayken 58 kilo ile evlendim. Bir gün arkadaşımın davetinde çektirdiğim fotoğrafı elime almamla beraber gerçekle yüz yüze geldim. Tam 71 kiloydum. 2012 kışı şubat ayında yediklerime dikkat etmeye ve malum bitki çaylarını içmeye başladım. Mart gibi de spora başladım, 67 kiloya düştüm. Araya ramazan ayı girdi, yemeklerde yağı, tuzu kısmadan pilavlı tatlılı sofralar kurunca 68,5 kiloya çıktım. Hayatım boyunca hiç bir zaman gerçek bir diyet deneyimim olmamakla beraber ilk kez dukan diyetini denedim. Kilo verdim fakat sürekli protein tüketmenin sağlıklı bir yöntem olamayacağına kanaat getirip dukan diyetinden vazgeçtim.

Bu arada sağlıklı beslenme, spor ile ilgili aylık dergiler ve diyetisyen, doktor ve diğer mesleklerden deneyimleri bulunan kişilerin yazdıkları kitapları okumaya başladım. Mesleğim gereği fizyoloji, anatomi, enzim ve endokrin sistemlerini de bildiğim için kendime uygun bir sentez kurmaya karar verdim.
Kan grubum "0" olduğu için protein, özellikle et ağırlıklı beslenmek bana iyi gelecekti. Aynı zamanda et yerken bedenimi alkali hale getirmeliydim. Buğday, arpa, yulaf gibi tahılları sindiremeyeceğim için ekmek ve benzeri ürünlerden kaçınmalıydım. Günde 2-3 litre su içmeli fakat öğünlerimle uygun aralıklarda olmalıydı. Sakatlığımdan dolayı da kendime daha uygun bir spor şekli belirlemem gerekmekteydi...

Daha önce başka bir günlükte paylaştığım listelerimi, kendi günlüğümde paylaşacağım. Fark ettim ki, burada menü ve kilo bildiriminde bulunmak hem kendimi sorumlu hissetmemi sağlıyor hem de motivasyonumu artırıyor. 5-6 gün kadar buraya yazmadım ve gram kilo veremediğim gibi üstüne bir de 500 gr. aldım.

Şimdiye kadar 6 kilo verdim. 6 kilo daha vermeyi hedefliyorum. Şu anda 64.8 kiloyum. Bayrama 63 kilo ile girebilir miyim dersiniz? Umuyorum.....

Bir an evvel kendimiz için bir şeyler yapmaya başlayalım...

Bedenimize sağlık verecek, doğru besinleri seçerek işe başlayacağız. Karaciğerimizi, midemizi, cildimizi memnun edecek yiyecekleri yiyeceğiz. Günlük ve haftalık cilt bakımlarımızı düzenli yapacağız. Sporu ihmal etmeyeceğiz. Aynı zamanda ruhumuzu besleyip terbiye etmek için güzel kitaplar okuyacağız.

Kin, nefret, hırs, öfke ve intikam duygularını bir kenara bırakıp huzur içinde yaşayıp, bolluk ve bereket için dua edeceğiz. Allah' ın bize verdiği bu bedeni ve bu hayatı doğru değerlendireceğiz. Sevmeyi öğreneceğiz. Yaradan' ın aşkı için yaratılan her şeye saygı duyarak yaşamımıza devam edeceğiz...

Aslında hayat çok basit kuralları olan bir olgu iken biz insanlar karmaşıklaştırıp zorlaştırıyoruz. Daha basit yaşayıp, daha çok yardımcı olabileceğimiz yeni başlangıç için her gün yeni bir fırsatımız var. Anlayıp, doğru başlamak için Allah hepimize yardımcı olsun

Son düzenleme:
Bugün yemek yapmaya vaktim olmadı. O yüzden sağlıklı bir akşam yemeği yemedim. Menüm şöyle:

Sabah:
2 bardak su

Kahvaltı:
2 yumurta
20 gr. yağsız peynir
2 ceviz
maydanoz
nane
2 fincan tarçınlı karanfilli yeşil çay

Ara:
Sade Türk kahvesi

Ara:
1 kutu probiyotik yoğurt
1 ceviz

Öğle:
Kıymadan yağ ilavesiz kavurma
Mevsim salata (1 tk. zeytinyağı ile)

Ara:
1 hurma
1 ceviz
1 kupa tarçınlı karanfilli yeşil çay

Akşam:
1/2 gevrek
20 gr yağsız peynir
1 kupa laktozsuz süt

Son düzenleme:
Günlüğün hayırlı olsun..Artık neredesin diye iz sürmeme gerek kalmadı..

tebrik ederim, ben de kilo vermeye çalışanlardanım, aynı şekilde evlendikten sonra kilo aldım, evlilik bize yaradı demek 4 kilo verdim ve sizin bayramda olmayı planladığınız kilo da benim hayalim, yani 63 =) e tabi gönül ister 60 olsun.

kilo verebildiğimi fark edince, ben niyeti bozdum açıkçası, son 2 haftadır pek uymuyorum. (son 10 gün uymama rağmen 1,3 kg verdiğimi görünce, yüz buldum maalesef)

bayrama güzel haber alırız umarım.

Teşekkür ederim. Kaç kilosunuz şimdi? Ben haftada 1 kilodan fazla veremiyorum. 10 gün var önümüzde, o yüzden 63 olmasa bile 63,5 diye umuyorum.
Aynen sizin gibi, ben de 5 gün dikkat etmedim 500 gr. almışım. Veriyoruz nasılsa diyerek salıvermemek lazım demek ki.... İnşaallah dilediğimiz kilolara ulaşırız.

Tam diyetisyen menüsü gibi,akşam hariç.. Onuda abartmamışsın zaten..Bayrama kadar 63,5 rahat olursun.200 gram daha gitmiş maşallah.Takipdeyim..

Teşekkür ederim canım. Mutfağa girmeyince böyle oluyor. Atıştır, geçiştir.... Geçen hafta da mutfağa giremeyince 500 gr. aldım. 200 gr. yerine 700 gr. gitmiş olacaktı oysa... Demek ki mutfağa girmek şartmış, bu da bana ders olsun

Merhaba Serapd,sana birşey danışmak istiyorum,yardımcı olursan sevinirimtakip ettiğim kadarıyla alkali diyeti uyguluyorsun.bende aynı şekilde beslemeye çalışıyorum,ama herhalde bir yerlerde hata yapıyorum ki istediğim sonucu alamıyorum..ara ara yediklerimi burda yazarsam ,tabii ki iznin olursa eğer,rica etsem yorum yapar mısın?şimdiden teşekkürler:116:

ben en son 12 ekimde tartıldım 71 kiloydum. benimki de haftada bir kilo verme üzerine bir diyet. aslında spor yapsam ayda 4 kilo yerine 6 kiloya çıkar, ama vücut ağırlığım bana fazla geliyor, spor geçmişim olmasına rağmen spor yapamıyorum. angarya geliyor bu ağırlıktaki bir vücudu kaldırmak. bir 4 kilo daha verince, başlıycam spora umarım

Sevgili Serapd günlüğün hayırlı uğurlu olsun canım,takip edeceğim......Kolay gelsin....

Teşekkürler Sevgi. Her zaman beklerim

Estağfirulah bildiğim bir şey varsa paylaşırım elbette. İstediğin zaman yaz, ben de bildiğim kadarıyla yorum yaparım. Fakat şunu başta da belirtmiştim, bir kaç farklı sistemden çıkardığım sonucu hayatıma uyarlamaya çalışıyorum. Sadece alkali diyeti değil. Hatırladığım kadarıyla sen Karatay ile alkali diyeti takip etmeye çalışıyorsun. Gördüğüm kadarıyla bazı sabahlar smoothie hazırlıyorsun, bazı sabahlar da tereyağ ile yumurta. Pişirme yöntemlerini değiştirmeni tavsiye ediyorum. Tereyağında 2 yumurta senin için fazla bence. 1 yumurtayı kayısı kıvamında haşlayıp, yanına 1 dilim peynir ve bolca yeşillik eklersen hem daha az kalori almış olursun hem de uzun süre tokluk sağlarsın canım...

71 kilodayken ben de senin gibi düşünüyordum. Fakat sabah 6.30 da yürüyüşlere başladım ve haftada 500-750 gr. yağ yaktığımı fark ettim. Hem de sadece 30 dk yürüyüş ve 20 dk. lık direnç egzersiziyle. Bence erteleme

Bugün menüm:

Sabah:
2 bardak su

Kahvaltı:
1 yumurta
60 gr. yağsız peynir
nane, maydanoz
2 fincan yeşil çay

Öğle:
Tavuk sote
brokoli salatası

Ara:
1 çilekli probiyotik yoğurt
1 tatlı kaşığı keten tohumu

Ara:
1 çay bardağı laktozsuz süt
3 ceviz

Akşam:
1 kase düğün çorbası
1 maden suyu

Günaydın .... Bugün evde yapılacak bir sürü is var... Kahvaltı yapıp güne hazırlanma zamanı. Herkese güzel bir gün diliyorum...

Önerilerin için teşekkürlerbugün kahvaltımı önerdiğin şekilde yaptımöğlen:tavuk ve çoban salata,akşam z.yağlı brokoli düşünüyorum...

Önerilerin için teşekkürlerbugün kahvaltımı önerdiğin şekilde yaptımöğlen:tavuk ve çoban salata,akşam z.yağlı brokoli düşünüyorum...

Rica ederim, umarım işine yarar... Afiyet olsun arkadasım brokoliyi çok az pişirip, üzerine az miktarda zeytinyağını sonradan ilave edebiliriz.. Öğleden sonra 1 kase yoğurt ekleyebilirsin. Gün icinde 1 maden suyu, farklı bitkilerin çaylarından tüketebilirsin. Ben genelde yeşil çay tercih ediyorum. Çayımı demlerden icine birkaç karanfil ve bir parça çubuk tacın ekliyorum. Limon dilimi ile muhteşem oluyor. Hatta maden suyunu da limonla içersek daha iyi olabilir. ( biliyoruz ki, limon alkali olmamıza yardımcı oluyor.)

Merhaba nasılsın serapd? Bugün 3.gün olmak kaydıyla midemi üşüttüm..Çok bulanıyor..Nane-limon,zencefil,papatya,adaçayı içiyorum..Bugün57 kg gördüm.. Hastalık çok zor..Hasta olmadan kilo verebilmek dileğiyle..

Sana bir şey sormak istiyorum..Ben kahvaltıyı saat 1.00 gibi yapıyorum..Çünkü eşim gündüz evde,tek kahvaltıyı sevmez..Sabah 11.00 de kalkıyorum.Gece de 2.00-3.00 gibi yatıyorum..Benim yaşam şeklim bu..Ben üç öğün yiyemiyorum..Kahvaltıdan sonra saat beşe kadar acıkmıyorum..Akşam yemeğini de 7.30 da yiyoruz..Oğlum okuldan geç geliyor..Böyle olunca iki öğün bir ara yapabiliyorum..Arada da ayran içiyorum..Bana nasıl bir beslenme planı tavsiye edersin canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…