menün harika canim böyle devam edersen düsündügün kilona hizla ineceksin tebrik ederim seni .Bugün menüm:
Kahvaltı:
1 yumurta
50 gr. yağsız peynir
1 yağsız karper
domates,maydanoz,dereotu,nane
2 fincan yeşil çay
Öğle:
1 kepçe şehriyeli tavuk çorbası
3 köfte
mevsim salata
1 kaşık yoğurtlu patlıcan
Ara:
1 kupa yeşil çay
Akşam:
1 köfte
2 kaşık yoğurtlu patlıcan
Ara:
1 çilekli probiyotik yoğurt
. Sakatlığımdan dolayı da kendime daha uygun bir spor şekli belirlemem gerekmekteydi...
Geçmiş olsun Serap,yeni dikkatimi çekti,senin sakatlığın ne?
Merhaba Serap,işte problem burda...ben o listelere bağalı olmak istemiyorum,çünkü bu defa kilomu korumak için ömür boyu o şekilde beslenmek zorunda kalacağım...saat 9 da kahvaltı,11 de ara öğün,2 de öğlen,5 te ara,7 de akşam yemeği,10 son ara....bu şekilde ömür boyu yaşamımı sürmem pek münkün değil...bu yüzden yeni arayışlar içindeyim...maalesef kırmızı et ve palamut balığı midem sindiremiyor...çiğ şeyler,meyve,sebze,karnımda hep şişkinlik yapar,,,
Doydum sayılır.Genelde salata yiyorum,ama nedense bugün canım istemedi...kefiri eledim o zaman,ama çorba da içemiyeceğim...2-3 gün önce kaçamak lar yaptım,şimdi onun cezasını çekiyorum,midem çok bulanıyor...İyi dileklerin için teşekkürler
Merhaba Serap
Ben hayatımı normal akışına bıraktım..Şu üç gün beni çok yordu..Midem ara ara hala bulanıyor..Allah beterinden korusun..Ama kilom 57 de sabitlendi..Ben zaten diyet yapmıyorum..Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum..Alkali beslenmeyi de yaşantıma uyumlamaya çalışıyorum..Sık sık yorum yapamasamda sizi takip etmeye devam edeceğim.
Birde kan grubuna göre beslenmeye de bakacağım Serap..
menün harika canim böyle devam edersen düsündügün kilona hizla ineceksin tebrik ederim seni .
Günaydın Serap
Geçmiş olsun Serap,yeni dikkatimi çekti,senin sakatlığın ne?
Çok geçmişolsun,baya büyük bir kaza atlatmışsin!Kendine dikkat etMerhaba Dallidaİstediğin kiloya indikten sonra o düzenlemeleri yapabilirsin. Ömür boyu sağlıklı beslenmeyi seçmezsek ömür boyu kilo alıp vermeyi seçmiş oluruz. Çatlaklar, selülitler, incecik olsak bile sarkmış kollar.... 0 kan grubu et ağırlıklı beslenince hazım problemi yaşamıyor genellikle. Etin yanında yediklerine dikkat ettin mi hiç? 0 kan gurubunun ekmekle başı hoş değildir. Yanında ekmek yediğin için, ayran içtiğin için olabilir mi diye düşünüyorum. Gerçi kişiden kişiye değişir bu kan gurubu sistemini de genellememek lazım. Çiğ sebzelerin şişkinlik yapması mide sorunlarınla ilgili olmalı. Tedavi oluyor musun; akışına mı bıraktın?
Merhaba Serap,doğru söyliyorsun,ama çok kararsızım...6 öğün yaptığım zaman sürekli karnım açtı,mutsuzdum...sonra verilen kilolar aynen geri geliyor...can bğzdn çıkar kitabı bende aldım,dün hemen okudum.maalesef etin yanında ayran veya yoğurt tüketiyorum,diyetisyenim hep öyle önermişti.Midem için artık ilaç kulanmıyorum,sadece kefir içiyorum.
Günaydın canım. Pazar günleri genelde ya misafirim oluyor ya da biz dışarıda oluyoruz. Cevap veremediğim için üzgünüm...
Sorun değilgünlüğüne girerken selam vermek istedim
Teşekkür ederim canım. Bu kiloları almadan önce dağcılık, rafting gibi outdoor sporlarla uğraşıyordum. Bir spor yaralanması sonucu kaval kemiğim ve sağ omuzum sürekli çıkıyor. Kaval kemiğim artık yerinde duramıyor. Yürüyüş yapamıyorum, diz eklemine zarar verebilirim. O yüzden sabahları Ebru Şallı ile plates, fırsat bulduğum zaman da yüzüyorum
Günaydın, hepimiz için iyi bir hafta diliyorum
Hafta sonunu anlatmaya cts. akşamından başlayayım. Akşam dışarı çıkarken çorba ya da salata ile günü kapatmayı umuyordum. Umduğum gibi çorba ile akşam yemeğini halletmiş oldum. Bu arada tüm pantolonlarım bol geldiği için yıllar sonra ilk kez kendime bir kot pantolon aldım. Hem de 30 beden. 28 beden giyebileceğim günü hayal edip motivasyonumu güçlendirmeye çalışıyorum
Pazar sabah kahvaltısında misafirim vardı. Hem kendimiz hem de onlar için mümkün olduğunca hafif bir kahvaltı hazırlamaya çalıştım. Misafirlerimin getirdiği börekleri yememeyi başardım fakat 1/2 gevrek yedim. Öğleden sonra eşimle dışarı çıkıp Nişantaşı' na gittik. Uzunca bir yürüyüşten sonra bir yerde oturduk. Kahvesinin yanında pasta isteyen eşimin pastasından biraz tırtıkladımSonra yeniden yürüyüşe geçtik. Nişantaşı' ndan Şişli' ye kadar yürüdük. Sonunda yorulduğumuza karar verip metroya binip eve döndük. Eve geldiğimizde acıkmıştık. Sabahtan kalan maydanoz salatası, bir gün önce fırında pişirip yoğurtladığım patlıcan, evde bulunan az miktarda çorba ve 1 parça kaşar peyniri ile akşam yemeğimi bitirdim.
Pazar sabah tartıldığımda 64.3 olan kilom, pazar günü yaptığım onca yürüyüşe rağmen kaçamaklarımın galip gelmesi sonucu bu sabah 64.5 oldu. Ne olacak benim bu halim acaba...
Bu hafta bayram vesilesi ile eşimin ailesini ziyaret edeceğiz. Çok tehlikeli bir seyahat olacak, zira damak tadına inanılmaz düşkün ve lezzetli yemekleriyle oldukça meşhur bir sülalenin geliniyim. 1 kilo alıp dönersem kendimi şanslı sayacağım
Sizin hafta sonunuz nasıl geçti? Neler yaptınız?
Yine cevaplarım senin yazıların içinde karışmışbu ikinci defa
Ah,şu kilolar....ben hafta sonu evdeydim,bugün oğlumun sınavı var,mecburen evde kaldımhangi diyeti uygulayacağımı çok kararsızım,ne yapacağımı şaşırdım:18:
Sana iyi gezmeler dilerim,eğlenmene bak
Ben 1-2 hafta bu şekilde beslenmeye düşünüyorum:
sabah:smothie-10 badem,1 muz,su
öğlen:az tavuk,yeşil salata
akşam:brokoli,yeşil salata
sence nasıl olur?..
eğer bu şekilde de sonuç almazsam,mecburen diyetisyenimin verdiği diyeti uygulayacağım...
Bu arada aldığın kot pantolonun hayırlı olsun,güle güle giy
Senin de başından büyük kaza geçmiş.Geçmiş olsun..Ama çok güzel sporlar yapmışsın..Yüzmede çok güzel kalori yaktırıyor.
Kot numarana sevindim..Kendini 28 beden kotun içinde düşün,o anda hissettiklerini yaşamaya çalış..Bunun da çok yararı oluyor..Tek şişman beynimiz ve tek suçlu beynimiz kitaplarını okumuştum..Ben o kitaplardaki bilgilerin de yararını gördüm..
Tatilde yediklerinin tadını çıkar..Her zaman böyle ortamlar olmuyor..Gelince aynı düzenine dönersin..Afiyet olsun..
64.5 ne güzel..Giden kilolar kesin yağ..Ben böyle böyle kilo verdim ve geri almadım..
Ben de bugün 56.7 'yi gördüm,çok mutluyum..
Serap hocam aynı şeyi düşünmüşüz..Bende listeyi denemesini tavsiye ettim..Çünkü bu listeyle kilo vermiş..Dallida neredeyse aç geziyor bana göre..Benim kilom az olduğu halde bu şekilde dayanamam çokk acıkırım.
Tekrar merhaba Serap
listeyi yazıyorum:1600 kalori
sabah:8-9 arası:2 kk beyaz peynir
2 zeytin
2 ince dilim ekmek
bol soğüş(yağsız)
kuşluk:11de:1meyva,1 su bardağı light süt veya yoğurt(şekersiz)
öğle:saat 2de:6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 dilim ince ekmek-kepekli
ikindi:16 da:1 kk beyaz peynir+1 dilim ekmek,1 ekmek
akşam:1 kase çorba
3 köfte büyüklükte et veya tavuk veya balık
bol salata
1 dilim ekmek
gece:2 porsiyon meyva
1 su bardağı süt veya yoğurt
Bence harika bir liste, tam da sana göre. Hesapladığımız gibi 1600 Kcal. Burada sana uymayan nedir??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?