Serapd'nin Diyet Günlüğü

Merhaba Serap

Ben hayatımı normal akışına bıraktım..Şu üç gün beni çok yordu..Midem ara ara hala bulanıyor..Allah beterinden korusun..Ama kilom 57 de sabitlendi..Ben zaten diyet yapmıyorum..Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum..Alkali beslenmeyi de yaşantıma uyumlamaya çalışıyorum..Sık sık yorum yapamasamda sizi takip etmeye devam edeceğim.

Birde kan grubuna göre beslenmeye de bakacağım Serap..

menün harika canim böyle devam edersen düsündügün kilona hizla ineceksin tebrik ederim seni .

Merhaba Dallida İstediğin kiloya indikten sonra o düzenlemeleri yapabilirsin. Ömür boyu sağlıklı beslenmeyi seçmezsek ömür boyu kilo alıp vermeyi seçmiş oluruz. Çatlaklar, selülitler, incecik olsak bile sarkmış kollar.... 0 kan grubu et ağırlıklı beslenince hazım problemi yaşamıyor genellikle. Etin yanında yediklerine dikkat ettin mi hiç? 0 kan gurubunun ekmekle başı hoş değildir. Yanında ekmek yediğin için, ayran içtiğin için olabilir mi diye düşünüyorum. Gerçi kişiden kişiye değişir bu kan gurubu sistemini de genellememek lazım. Çiğ sebzelerin şişkinlik yapması mide sorunlarınla ilgili olmalı. Tedavi oluyor musun; akışına mı bıraktın?

Merhaba Gülfuren Sen minik oğlunla bol bol oyna, ilacın O Amin canım, geçmiş olsun. Dikkat et, önce sağlık tabii.. Alkali beslenmek çok kolay aslında, her öğün salata yeyip bol alkali su içersek sorunumuzu çözmeye başlamış oluruz. Üstüne bir de şekerden vazgeçersek, zararlı alışkanlıklarımız varsa onları da bırakırsak işte alkali diyet
Benim okuduğum kitapta hem kan gurubu ile ilgili bilgileri veriyor hem de sağlıklı beslenme ile ilgili. Mesela protein tüketiyorsan et ve süt (ürünleri) karıştırılmamalı; su yemeklerden 20 dk önce ve 2 saat sonra içilmeli gibi....

menün harika canim böyle devam edersen düsündügün kilona hizla ineceksin tebrik ederim seni .

Teşekkür ederim Gurbetçim, hep birlikte inşaallah

Günaydın Serap

Günaydın canım. Pazar günleri genelde ya misafirim oluyor ya da biz dışarıda oluyoruz. Cevap veremediğim için üzgünüm...

Geçmiş olsun Serap,yeni dikkatimi çekti,senin sakatlığın ne?

Teşekkür ederim canım. Bu kiloları almadan önce dağcılık, rafting gibi outdoor sporlarla uğraşıyordum. Bir spor yaralanması sonucu kaval kemiğim ve sağ omuzum sürekli çıkıyor. Kaval kemiğim artık yerinde duramıyor. Yürüyüş yapamıyorum, diz eklemine zarar verebilirim. O yüzden sabahları Ebru Şallı ile plates, fırsat bulduğum zaman da yüzüyorum

Son düzenleme:
Günaydın, hepimiz için iyi bir hafta diliyorum

Hafta sonunu anlatmaya cts. akşamından başlayayım. Akşam dışarı çıkarken çorba ya da salata ile günü kapatmayı umuyordum. Umduğum gibi çorba ile akşam yemeğini halletmiş oldum. Bu arada tüm pantolonlarım bol geldiği için yıllar sonra ilk kez kendime bir kot pantolon aldım. Hem de 30 beden. 28 beden giyebileceğim günü hayal edip motivasyonumu güçlendirmeye çalışıyorum

Pazar sabah kahvaltısında misafirim vardı. Hem kendimiz hem de onlar için mümkün olduğunca hafif bir kahvaltı hazırlamaya çalıştım. Misafirlerimin getirdiği börekleri yememeyi başardım fakat 1/2 gevrek yedim. Öğleden sonra eşimle dışarı çıkıp Nişantaşı' na gittik. Uzunca bir yürüyüşten sonra bir yerde oturduk. Kahvesinin yanında pasta isteyen eşimin pastasından biraz tırtıkladım Sonra yeniden yürüyüşe geçtik. Nişantaşı' ndan Şişli' ye kadar yürüdük. Sonunda yorulduğumuza karar verip metroya binip eve döndük. Eve geldiğimizde acıkmıştık. Sabahtan kalan maydanoz salatası, bir gün önce fırında pişirip yoğurtladığım patlıcan, evde bulunan az miktarda çorba ve 1 parça kaşar peyniri ile akşam yemeğimi bitirdim.

Pazar sabah tartıldığımda 64.3 olan kilom, pazar günü yaptığım onca yürüyüşe rağmen kaçamaklarımın galip gelmesi sonucu bu sabah 64.5 oldu. Ne olacak benim bu halim acaba...
Bu hafta bayram vesilesi ile eşimin ailesini ziyaret edeceğiz. Çok tehlikeli bir seyahat olacak, zira damak tadına inanılmaz düşkün ve lezzetli yemekleriyle oldukça meşhur bir sülalenin geliniyim. 1 kilo alıp dönersem kendimi şanslı sayacağım

Sizin hafta sonunuz nasıl geçti? Neler yaptınız?

Çok geçmişolsun,baya büyük bir kaza atlatmışsin!Kendine dikkat et

Günaydın,sana da iyi bir gün diliyorum

Yine cevaplarım senin yazıların içinde karışmışbu ikinci defa
Ah,şu kilolar....ben hafta sonu evdeydim,bugün oğlumun sınavı var,mecburen evde kaldımhangi diyeti uygulayacağımı çok kararsızım,ne yapacağımı şaşırdım:18:
Sana iyi gezmeler dilerim,eğlenmene bak

Son düzenleme:
Ben 1-2 hafta bu şekilde beslenmeye düşünüyorum:
sabah:smothie-10 badem,1 muz,su
öğlen:az tavuk,yeşil salata
akşam:brokoli,yeşil salata
sence nasıl olur?..
eğer bu şekilde de sonuç almazsam,mecburen diyetisyenimin verdiği diyeti uygulayacağım...
Bu arada aldığın kot pantolonun hayırlı olsun,güle güle giy

Son düzenleme:
Senin de başından büyük kaza geçmiş.Geçmiş olsun..Ama çok güzel sporlar yapmışsın..Yüzmede çok güzel kalori yaktırıyor.

Kot numarana sevindim..Kendini 28 beden kotun içinde düşün,o anda hissettiklerini yaşamaya çalış..Bunun da çok yararı oluyor..Tek şişman beynimiz ve tek suçlu beynimiz kitaplarını okumuştum..Ben o kitaplardaki bilgilerin de yararını gördüm..

Tatilde yediklerinin tadını çıkar..Her zaman böyle ortamlar olmuyor..Gelince aynı düzenine dönersin..Afiyet olsun..

64.5 ne güzel..Giden kilolar kesin yağ..Ben böyle böyle kilo verdim ve geri almadım..

Ben de bugün 56.7 'yi gördüm,çok mutluyum..

Kararsızlığının farkındayım, yeni değil... Seni tanıdığımdan beri kararsızlığının farkındayım. O yüzden sana pzt başlangıç olsun dedim. Aslında şimdiye kadar diyet yapmadın. Sadece dikkat etmeye çalıştın, öyle değil mi Dallidacım??
Tşk ederim canım, kendimizi çocuklara göre ayarlamamız gerekiyor. O okuldayken bir şeyler yaparsın artık, di mi??

I-ıh, sevmedim. Bununla kilo verir misin, evet verirsin. Normal yemek yediğinde verdiklerini alır mısın?? Evet, kesinlikle alırsın. Bu yazdıkların günde 600-700 kcal ya eder, ya etmez. Sen günlük ihtiyacını biliyor musun? Sağlıklı bir sistemde ihtiyacının %30 azını tüketerek kilo kaybı sağlayabilirsin. 81.3 kg sın hesapladım 2300 kcal senin günlük ihtiyacın. Senin 1500-1600 kcal lik bir sistem uygulaman lazım. Kilo verdikçe günlük ihtiyacın düşecek mesela benim kiloma göre ihtiyacım 2000 Kcal. Benim de 1300 Kcal yi geçmemem lazım. Sen 80 kilo iken 1000 kalori alırsan kilo verirsin ama 70 e düştüğünde açlık sınırında yaşayarak ancak kilo verirsin.
Sen gel beni dinle, şu listeye uygun beslen. Sana uymayanları tartışalım, yerine ne konulabilir ona bakarız. Listeyi yazar mısın lütfen?

Tebrik ederim Gülfurencim Senin kilo kaybetmemen zaten imkansız, Emir' le oynamaya devam
Tşk ederim canım...

Serap hocam aynı şeyi düşünmüşüz..Bende listeyi denemesini tavsiye ettim..Çünkü bu listeyle kilo vermiş..Dallida neredeyse aç geziyor bana göre..Benim kilom az olduğu halde bu şekilde dayanamam çokk acıkırım.

Estağfirullah, hocalık haddim değil :)
Çok haklısın, gerçekten aç geziyor. Metabolizmasını iyice mahvedecek. Bu kadar az yemeye iyice yavaşlar, her yediğini de depolar di mi?
Seni tekrar tebrik ederim, çok güzel kilo veriyorsun Yavaş ve emin adımlarla hedefe ulaştın, çok az kaldı canım..

Tekrar merhaba Serap

listeyi yazıyorum:1600 kalori

sabah:8-9 arası:2 kk beyaz peynir
2 zeytin
2 ince dilim ekmek
bol soğüş(yağsız)

kuşluk:11de:1meyva,1 su bardağı light süt veya yoğurt(şekersiz)

öğle:saat 2de:6 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt
2 dilim ince ekmek-kepekli

ikindi:16 da:1 kk beyaz peynir+1 dilim ekmek,1 ekmek

akşam:1 kase çorba
3 köfte büyüklükte et veya tavuk veya balık
bol salata
1 dilim ekmek

gece:2 porsiyon meyva
1 su bardağı süt veya yoğurt

Son düzenleme:

Bence harika bir liste, tam da sana göre. Hesapladığımız gibi 1600 Kcal. Burada sana uymayan nedir??

iki hafta boyunca bu diyeti yaptım,iki hafta sonra ufak değişiklikler yaparak,tekrar 1600 kal diyet verdi,sonra 1350kal,sonra 1300kal,1250 kal,en sonunda 1000 kal.yani her iki hafta da bir değiştirdi listemi.olmazsa bugün gerekli alişverişimi yaparım ve yarından itibaren başlarım...:26:

Bence harika bir liste, tam da sana göre. Hesapladığımız gibi 1600 Kcal. Burada sana uymayan nedir??

ekmeği çıkarsak olur mu?zaten kan grubuma da uygun değil...bir de gece öğünü yemesem mesela...reflü dan dolayı...ben gece saat 10-10:30 gibi yatıyorum,sabah saat 6:15 te kalkıyorum...

Son düzenleme:
sen diyorsun ya,aslında ben diyet yapmadım,sadece dikkat ettim...galiba haklısın..ama isterdim ki sadece acıktığımda yiyim,şu saate bunu ye,bu saate şunu ye olmasın....o beni biraz sıkıntıya sokar,ama galiba yapılacak birşey yok:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…