Merhaba nasılsın serapd? Bugün 3.gün olmak kaydıyla midemi üşüttüm..Çok bulanıyor..Nane-limon,zencefil,papatya,adaçayı içiyorum..Bugün57 kg gördüm..Hastalık çok zor..Hasta olmadan kilo verebilmek dileğiyle..
Sana bir şey sormak istiyorum..Ben kahvaltıyı saat 1.00 gibi yapıyorum..Çünkü eşim gündüz evde,tek kahvaltıyı sevmez..Sabah 11.00 de kalkıyorum.Gece de 2.00-3.00 gibi yatıyorum..Benim yaşam şeklim bu..Ben üç öğün yiyemiyorum..Kahvaltıdan sonra saat beşe kadar acıkmıyorum..Akşam yemeğini de 7.30 da yiyoruz..Oğlum okuldan geç geliyor..Böyle olunca iki öğün bir ara yapabiliyorum..Arada da ayran içiyorum..Bana nasıl bir beslenme planı tavsiye edersin canım?
Alkali olayım diye hastanelik oluyordum..
Şaka bir yana ben bitki çaylarıma hep limon sıkıyorum..Benim zaten tansiyonum düşük..Bugün hala mide bulantılarım,halsizik üzerine baş ağrısı eklendi..Eşime ben yine hamileyim heralde dedim..Dur bir tansiyonumu ölçeyim dedim,iyiki demişim tansiyonum düşmüş..Tuzu da azaltmıştım..Hatta kaya tuzu ve deniz tuzu kullanıyordum..Bol tuzlu bir ayran ile hayata yeniden döndüm..Şükürer olsun Allahımm..
Merhaba canım. Ben iyiyim de, sana geçmiş olsun. Mide bulantın tansiyonun düştüğü için olabilir mi acaba???
Her zaman söylüyoruz ya, hayatımız boyunca devam edebileceğimiz işleri yapmaya başlayalım. Aksi halde hiç bir anlamı yok, bir süre sonra bir şekilde eski yaşam stilimize döneceğiz nasılsa. Alkali olmak ya da diyet yapmak diye bir şeyi zorlamak bana yanlış geliyor. Alkali olalım ama o kadar limona, karbonata gerek yok ki... Bir kupa çay için ya da 1 şişe maden suyu 10 damla ya da ince bir dilimin yarısı kadar limon yeterli. Çok kullanınca daha alkali olmayacağız. Üstelik midemizi de rahatsız edebilir. Hele o bilmeden ölçüsüzce içilen sirkeler yok mu !!
Yaşam tarzınla ilgili soruna gelirsek, bildiğin gibi uzman değilim, fikirlerimin kesin doğrular olduğunu asla iddia etmiyorum. Sadece mantık yürüterek şunları söyleyebilirim: Saat 11 de uyanıyorsun ve saat 13 e kadar aç kalıyorsun, en son yemeğini 19.30 da yiyorsun ve 2-3 e kadar da yatmıyorsun. Şimdi yaşam tarzında nasıl beslenmen gerektiğini bir uzmanla konuşman daha faydalı olabilir. Fakat bu uzun süreli açlıkların ardından yediklerinin yağ olarak depolanma olasılığı yüksek. Filtrekahve' nin de söylediği gibi ilkel benliğimiz kıtlığa girdik yemek o yüzden gelmiyor sanıyor ve ilk gelen yemeği de kıtlıkta kullanmak üzere yağ olarak depoluyor. Uyandıktan sonra en geç 1 saat içinde bir atıştırmalık yapmalısın. 13-19.30 arası bir ara öğün ekleyebilirsin. Saat 16-17 gibi mesela. Gece de daha hafif bir ara öğün olabilir. Ama dediğim gibi bir uzmanla görüşsen çok faydalı olacaktır. Çünkü biyolojik bir saatimiz var, belli saatlerde belli hormon ve enzimler devreye girer; saat saat belli görevler yerine getirilir.
Çocukların da geç yatıyor olmalı, 11 e kadar uyuyabildiğine göre. Keşke kendi ritminde yaşayabilsen.
Şimdi şu diyet işlerini bir kenara bırakıp sağlığın için nasıl yaşaman gerektiğini anlamaya çalışmanı tavsiye ederim. Biraz bedenini dinle, senden istediklerini ve istemediklerini.
gülfuren hanım, yememek insanı zayıflatmaz. yedikten sonra yatmaksa kilo aldırır. iştahınız olmayabilir, o zaman salatalık yiyebilirsiniz, meyve olur, yağsız söğüş olur. maksat vücuda yiyecek geliyor, problem yok msjını vermek. yemek gelmiyor sandığında, metabolizma yavaşlıyor ve yağı depolayıp, depodaki yağı da kullanmıyor. geçmiş olsun bu arada.
bende 4-5 gündür hastaydim hic giremedim . ancak bu sabah girebildim ve günlügünü gördüm. cok memnun oldum. senide takip etmek isterim. fikirlerin cok mantikli bana göre. yolun acik olsun insallah hedefledigin kiloya saglikli bir sekilde ulasirsin. sana arkadaslik etmek cok isterim.
Her zaman söylüyorum sen bu konuları iyice araştırmışsın ve kendinde bir denge kurmuşsun..O yüzden fikirlerine saygı duyuyorum..Bu arada söylediklerine katılıyorum..Hiç bir şeyi abarmamak lazım.Kendine göre beslenmek en güzeli..Benim tansiyonum hep düşüktür ve ben bu noktayı atladım..Neyse daha kötü olmadan farkına vardım..Midemi üşüttüğümü sandım ama meğer tansiyonum düşmüş..Şükür iyiyim..
Yaşam şeklim kızlığımdan beri bu şekilde..Eşimde gece çalıştığı için düzenimiz böyle geldi böyle gidiyor..Küçük oğlum Emirhan'dan önce saat beşe kadar eşimin gelişini beklerdim..Bebek olunca artık onu yapamıyorum..Ben bütün işlerimi eşim gittikten sonra yapabiliyorum.O yüzden uyku saatimde geç oluyor..
Bu arada maşallah bu hafta küçük kaçamakların haricinde menünü çok güzel oturttun..Sabah sporunu yapmalısın bu sefer giden 200 gramdan fazla olsun..
Merhaba Serapd
Şu ara öğün meselesi aklıma çok takılıyor....Karatay hoca önermiyor,bunun da sebebi sık sık ara öğün yemelerin sonucu kanda insulin hormonu giderek yukselmesidir...insulin ve leptin direnci olan kişiler sık sık acıkır..ama ara öğün yapılmayınca kilo da verilmiyor..bu işin içinden çıkamadım...ara öğün olsun mu,olmasın mı?bir de Ayşegül hoca diyor ki hızlı kilo vermek isteyen akşam yemeğini yemesin.Bunu da denedim,günde iki öğün yaptım,akşam yemeğimi yemedim iki hafta boyunca.İlk hafta 1 kilo verdim,ikinci hafta yarım kilo....spor da yaptığım halde...iki kere diyetisyenden yardım alarak güzel kilo verdim,6 öğün yiyerek,ama her iki seferde verdiğim kiloları geri aldımbu yüzden şimdi o kadar inatlaşıyorum ara öğün yapmamak için...yapsam belki yine veririm,ama korkuyorum,verdikten sonra ya tekrar geri alırsam...Gülferen arkadaşımız da dediği gibi sen bu konuda daha bilinçlisin,acaba önerin ne?sen ne düşünüyorsun bu konuda?menülerin güzel,spor da yapıyorsun,tebrikler
Merhaba Serapd,bana zaman ayırdığın için teşekkürlersöylediklerine aynen katılıyorum.Bende yeni bir yemek düzeni kurmaya çalışıyorum kendime...gastrit+reflüm var,bu yüzden herşeyi yemiyorum...kızartma,hamur,uzun süre yiyemedim şeyler....tek kaçamayım çikolata...o da haftada bir...yine de bu kilolardan kurtulamadım yani bana sorarsan sağlıklı besleniyorum,ama demek ki bir yerlerde bir hata var ki kilo vermem zorlaşıyor...belki tek suçum düzenli spor yapmamak...onu da halletmeye çalışıyorum.Bende senin gibi uzun süre spor'la uğraştım,spora biraz ara verince hemen kilo alıyorum.Yarından itibaren yeni bir başlangıç yapacağım inşAllah.Günde 4-5 öğün yiyeceğim+haftada 6 gün spor.Kilolar ya gidecek,ya gidecek beni de takip edersiniz,yanlışlarımı eleştirirseniz sevinirim.
karatay ara öğünü önermiyor, çünkü yiyebildiğin kadar ye prensibinde diyeti. ekmeksiz şekilde, her şeyin doğalını yiyebildiğin kadar ye. karatay diyetiyle zayıflayanlar var, görüyorum. ama bana uymaz. ben zaten yiyebildiğin kadar ye düşüncesiyle bu kiloya çıktımayrıca, tamam herkes işini yapsın da, diğer diyetisyenlerin işi ne o zaman? onlar ara öğün öneriyor ve beslenme uzmanılar.
Rica ederim. Seninle aynı durumdayız demek ki. Benim de gastrit ve reflüm var. Senin gibi ben de yıllardır kızartma yemedim, cips abur cubur, bisküvi, ağır yemekleri ağzıma sürmedim. Ama hep 69- 71 arasında kaldım. Sonra bir gün düşündüm, gerçekten hiç diyet yaptım mı, gerçekten denedim mi? HAYIR.... Dikkat etmekle yeme düzenini değiştirmek aynı şey değilmiş.
Bugün Selahattin Dönmez' in bir makalesini okudum. Günlük 45 dk spor 6 ayda metabolizma hızını %2-3 artırır, diyor. Çok erken yaşlarda hem spora hem de sağlıklı beslenmeye başlamak lazımmış. Bizim geçmişimizde de spor olduğuna göre bedenimize eskiden yaptıklarını hatırlatmak kolay olacak
Listelerini gün sonunda bütün halde yazarsan daha kolay bulabilirim. Sizin topikte öğün bazında yazdığınız için kim ne yemiş karıştırıyorumElimden geleni yapmaya çalışacağım. Başka bir hastalığın var mı? Tiroid, insülin direnci, diyabet, pko vs. gibi??? Bu da son soru : Diyetisyenin verdiği listeyi sakladın mı?
Merhaba Serap,öncelikle geçmiş olsunilgin için çok çok teşekkür ederim o kadar mutlu oldum ki,anlatamam dediğin gibi yapacağım:listemi gün sonunda yazacağım.Çok şükür başka bir rahatsızlığım yok,kan grubum da 0.Ve evet,diyetisyenim verdiği listeler elimde...pazartesi da tartılacağım dediğin gibi,başlangıç kilom olsun sevgiler...
Merhabalar
Bugün 1 saat yürüdüm
Kahvaltım:1 haşlanmış yumurta,3 zeytin,1 kk peynir,yarım domates,maydonoz
Ara:1 elma
Öğlen:avuç içi kadar tavuk eti,turşu...turşu yemeseydim iyi olurdu,midemi ağrıtı...
Ara:1 kase ev yoğurtu,2 ceviz
Bugün akşam yemeğimi yiyemiyebilirim,düğüne gitmemiz gerekiyor...çok açıkırsam eve dönünce 1 bardak kefir içerim...sevgiler
Teşekkür ederim...
Mide sorunlarından başka bir sorunun olmadığına göre, diyetisyen listelerinle yola devam edebilirsin. O listelerde sana uymayan şeyler var mı? Varsa onlar üzerinden tartışarak yaşantına uygun hale getirebilir miyiz ona bakalım... Kan gurubunu sormamın sebebine gelince, hiç hangi besinleri sindiremediğine dikkat ettin mi? Seni hasta eden (karnında şişlik, hazımsızlık vs.) besinler var mı? Sürekli az zeytinyağı ile pişirilmiş yemekler yemene rağmen hiç kilo veremedim gibisinden şikayetlerin var mı? Kendi bedenimde yaptığım tespitlere göre sindiremediğim besinler ile kan gurubum arasında bir ilişki kurabildim. Sende benzer bir durum olabilir mi?
Merhaba Serap,işte problem burda...ben o listelere bağalı olmak istemiyorum,çünkü bu defa kilomu korumak için ömür boyu o şekilde beslenmek zorunda kalacağım...saat 9 da kahvaltı,11 de ara öğün,2 de öğlen,5 te ara,7 de akşam yemeği,10 son ara....bu şekilde ömür boyu yaşamımı sürmem pek münkün değil...bu yüzden yeni arayışlar içindeyim...maalesef kırmızı et ve palamut balığı midem sindiremiyor...çiğ şeyler,meyve,sebze,karnımda hep şişkinlik yapar,,,
Kahvaltı güzel, peki doydun mu? Ekmek yemediğine göre peyniri biraz daha artırabilirsin. Şimdi çok düşük kalorili beslenirsen, ilerde daha da düşüremeyeceğin için tıkanır kalırsın. Karnın doysun ve 3 saatten önce açlık hissetme... Bu arada dereotu mideye iyi geliyor.
Elma ara için iyi bir seçim.
Tavuk yanına yeşil salata daha iyi bir seçim olabilirdi. Ne diyorduk; etin yanına bol salata. Alkali kuralını buraya monte edebiliriz.
Ara yine çok güzel olmuş, çıkmadan 1 kase çorba içsen iyi olabilirdi. Çok uzun süre aç kalmamış olursun. Reflü olduğu için gece kefir, yoğurt ya da benzeri mayalı gıdalar bize sorun çıkarabilir. Böyle bir durumda benim tercihim 1 bardak ılık su içip uyumak yönünde oluyor.
İyi eğlenceler diliyorum, evlenenlere de ömür boyu mutluluklar. Bol bol dans edip oyna şekerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?