Serklaj sonrası için birkaç sorum olacak anneler 🫶🏻

Merhabalar benimde birkaç doktor Serklaj atmaktan yana değildi izleyelim diyordu fakat bir Perinotolog atmaktan yana oldu ve bende hep istiyordum zaten çünkü aynı şeyleri tekrar yaşamayı göze alamadım. İyi ki atılmış dedim hep sürecim çok rahat geçti ve hiç açılmam olmadı çok şükür
Masallah insallah bende guzel bir surec geciririm gercekten cok stresli bir durum insan ne yapacagini bilmiyor hafta gectikce daha da strese giriyorum 12. Haftayi gecirmeden karar vermek istiyorum birkac doktor gorusu alsam iyi olacak galiba

Masallah insallah bende guzel bir surec geciririm gercekten cok stresli bir durum insan ne yapacagini bilmiyor hafta gectikce daha da strese giriyorum 12. Haftayi gecirmeden karar vermek istiyorum birkac doktor gorusu alsam iyi olacak galiba
İnşallah sizin sürecinizde çok güzel ilerleyecek 🙏🏻 bana kalırsada birkaç doktordan görüş almanız daha iyi olur

Merhabalar bende 22 haftalık kayıptan sonra bu gebeliğimde 12. Haftamda önlem amaçlı Serklaj oldum. Çok şükür 32+1 e geldim. Bugünlere gelene kadar psikolojik olarak neler çektim bir ben bir eşim bir de kardeşim bilir 🤭 ama şükür bugünlerimize. Rabbim hepimize 38-39-40ları göstersin amiiinnn 🥹🫶🏻
Merhaba, Serklaj olalı 8 gün oldu. Duşa girmeye korkuyorum. İşlemden ne zaman sonra duşa girdiniz

İnşallah gününü doldurur çok güzel ilerlemişsiniz neler yaptınız süreçte?
Evet dileğim de o 🙏 38 39 ları görebilmeyi çok istiyorum 🥹

Bu süreçte genelde yattım, tuvalete kalktım bi tek. Dışarıya sadece hastaneye çıktım. Hareketsiz kalmamak için de evin için de dolaştığım oldu ama yormadan kendimi. İlk defa bu hafta 30. Haftayı geçince açık havada oturdum dışarı çıktım , o da yarım saat kadar.
Yemeğimi genelde yattığım yerden yedim. Bunlar dışında progesteron ve magnezyum kullandım düzenli olarak.

Merhaba, Serklaj olalı 8 gün oldu. Duşa girmeye korkuyorum. İşlemden ne zaman sonra duşa girdiniz
Ben yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün sonra girmiştim. Yalnızca şuna dikkat edin ayakta alın duşunuzu genital bölgenize duş jeli vb. Şeyler getirmeyin ve duşu çok uzun tutmayın onun dışında korkulacak bir şey yok. Bir de her duştan sonra genital bölgenizin ıslak veya nemli kalmaması için iyi kuruduğundan emin olun. 20 haftadır bunlara dikkat ediyorum çok şükür bir sorun olmadı.

Ben yanlış hatırlamıyorsam 2-3 gün sonra girmiştim. Yalnızca şuna dikkat edin ayakta alın duşunuzu genital bölgenize duş jeli vb. Şeyler getirmeyin ve duşu çok uzun tutmayın onun dışında korkulacak bir şey yok. Bir de her duştan sonra genital bölgenizin ıslak veya nemli kalmaması için iyi kuruduğundan emin olun. 20 haftadır bunlara dikkat ediyorum çok şükür bir sorun olmadı.
Çok teşekkür ederim bilgiler işin, siz kaçıncı haftada oldunuz ve şuan kaçıncı haftanızdasınız?

Bir şey saha eklemek istiyorum, benim doktorum duşu oturarak almamı söyledi, soğuğa yakın suyla hızlıca alarak duşunu tamamla dedi, siz ayakta diyince şaşırdım açıkçası,

Bir şey saha eklemek istiyorum, benim doktorum duşu oturarak almamı söyledi, soğuğa yakın suyla hızlıca alarak duşunu tamamla dedi, siz ayakta diyince şaşırdım açıkçası,
Açıkçası ben çok araştırmıştım ve oturarak enfeksiyon kapma riski daha fazla olduğu için ayakta ve kısa süreli duş alınmasının daha iyi olduğu söyleniyordu. Siz yine de kendinizde bir daha sorun doktora yanlış yönlendirme yapmak istemem

Açıkçası ben çok araştırmıştım ve oturarak enfeksiyon kapma riski daha fazla olduğu için ayakta ve kısa süreli duş alınmasının daha iyi olduğu söyleniyordu. Siz yine de kendinizde bir daha sorun doktora yanlış yönlendirme yapmak istemem
Evet soracağım, mantıklı olan da kısa süreli ayakta almak bence de. Peki genital bölgeye hiç su değdirmek yok demişti, duşta bel ve diz arasını streçle sarıp o şekilde köpüklenip durulanmayı düşünüyorum ama siz nasıl yapmıştınız, genital bölgeye ayaktayken dahi su ve köpük değer. Bu konuyu ben de araştırıyorum o yüzden siz bana detaylı şekilde anlatırsanız çok sevinirim

13+3 haftalık hamileyim 3 gün önce serklaj oldum. Daha önce 13+5 ikiz oğullarimi servikal yetmezlik sebebiyle kaybettim. Benim gibi serklaj olup gebeliği sağlıklı olan varmı ilk defa serklaj yapıldı acemiyim çok korkuyorum yardımcı olur musunuz? Buna ek olarak seeklaj sonrası doktorum biokadin fitil verdi rengi bir değişik çözünüyor normal mi? Serklaj sonrası nelre dikkat etme
Geçmiş olsun serklaj grubumuz var dilerseniz sizi de alabilirim.
Serklajımın 6.gunu sabah 5te tuvalete kalktım kan geldi baya ped taktım hatta 10 dk sonra bitti koştur hastaneye gittik bebek iyi ultrasonda bi şey çıkmadı. Neden kanadı anlamıyorım. Çok yoruldum ya. Çok üzülüyorum. İlk bebeğimi kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. Cuma kendı doktorumda randevum var insallah kötü bi şey çıkmaz lütfen dua edin artık gücüm kalmadı
Geçmiş olsun canm serklaj grubumuz var dilersen seni alabilirim

Canım bende 19 haftalık kayıp sonrası şuan hamileyim 12. Haftada Serklaj olucam yani suanlik kendi tecrübem yok ama çok okudum bu konuyla ilgili herkesin söylediği bol bol dinlen çok oturma bile genelde yatar vaziyette ol ufak ufak ev de kendi işlerini yapabilirsin yorulmadan ve enfeksiyona karşı kendini koru bol bol su iç temizliğine dikkat et cinsel birliktelik olmasın kontrollerini aksatma kolaylıkla atlat insallah surecinigecmis

Canım bende 19 haftalık kayıp sonrası şuan hamileyim 12. Haftada Serklaj olucam yani suanlik kendi tecrübem yok ama çok okudum bu konuyla ilgili herkesin söylediği bol bol dinlen çok oturma bile genelde yatar vaziyette ol ufak ufak ev de kendi işlerini yapabilirsin yorulmadan ve enfeksiyona karşı kendini koru bol bol su iç temizliğine dikkat et cinsel birliktelik olmasın kontrollerini aksatma kolaylıkla atlat insallah surecini 🌸
Geçmiş olsun serklaj grubumuz var dilerseniz sizi de oraya alabilirim

Back
X