Serklaj

ben çok araştırdım bu konuyu
belki sırf bu konu üzerine 3-4 kitap okumuş gibi oldum diyebilirim
bu kadar umutsuz olma canım
rahim ağzı yetmezliği her 100 kadından 12 sinde oluyormuş ve teşhis konup ta zamanında serklaj yapıldığı zamanlarda yüzde 99 başarılı olunuyormuş

bende yaşadım aynı şeyi
önceleri hiçbir problem yoktu sonra birden 19. hafta da ağrılarım başladı
dr umu değiştirerek başka bi dr a gittim ki bebeğim gidiyor
acil serklaj yapıldı 10 gün hastanede kaldım ne acılar çektim anlatamam
ama yine de kaybettim bebeğimi

üstelik beni en çok üzen dr un bunu bilmemesi
yani biraz ihmallik midir nedir

ama sonraki dr um çok iyi
üstelik çok ta umut veriyor

sen de umudunu kaybetme istedim yaşayan bilir ne de olsa onun için bu kadar uzattım
bazen tamamen dibe vuruyor moralım

bazen de çok yukarılarda olacak inşALLAH hayırlısıyla diyorum

ama işte yaşadığımız kötü tecrübeler olumsuz düşünmemize sebep oluyor
canım gecmıs olsun
aslında hepımıze gecmıs olsun
bende ıkı bebegımı kaybettım 10. haftalarda sorun kan pıhtılasmasıymıs
ıkısıde normal yolla ılk denemede olmustu
sımdı kurtajdan sonra 5 ay gectı ve olmuyor
zamanı var demekkı dıye beklıyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı..

elbette canım zamanı var

beklemektewn başka yapılacak birşey gelmior elimizden

RABBİM hayırlısıyla nasip etsin en kısa zamanda

inşALLLAH

Arkadaşlar ben de 3 bebek kaybettim. Üçüncü de servikal yetmezlik tanısı kondu. Trakyada oldu bütün olmusuzluklar. Burda tıp acayip yetersiz ve doktorlar paragöz. Zaten çok kolay hamile kalamıyorum.Kalınca da düştü hepsi. Düştü dediğime bakmayın o kadar basit olmadı bu olay. Yapay sancı ile gerçekleşti hepsi.Manevi yıkım tabi en beteri. Hala toparlayamıyorum kendimi. Karşı komşumla SAT itibariyle aynı gün hamileydik. O şimdi 9. ayına girdi. Onun kocaman karnını görmek bile öyle acı veriyor ki bana.Allah yardımcımız olsun. Bu teşhis konduktan sonra bence hepimizin bu işte uzman bir doktor bulmamız geekiyor bu konuda organize olmaya çalışalım lütfen. ıstanbuldan bi dr bulmalıyız.

BENDE 2 BEBEĞİMİ KAYBETTİM. İLKİ 21 HAFTALIK İKİNCİSİ DE 28 HAFTALIKTI. VE İKİ GÜN ÖNCEDE YİNE HAMİLE OLDUĞUMU ÖĞRENDİM. ÇOK KORKUYORUM. NE YAPICAM BİLMİYORUM. ÜSTELİK ÇALIŞMAYA İHTİYACIM VAR. GERÇİ İŞİM AĞIR DEĞİL AMA. SONUÇLARI NE OLUR BİLEMİYORUM. O KADAR ÇOK ACI ÇEKTİM Kİ. AKLIMA GELDİKÇE BAŞIMA AĞRILAR GİRİYO. EN KÖTÜSÜ DE BEBEKLERİ KAYBETTİĞİMDEKİ PSİKOLOJİK DURUM.
BU AMELİYATI YAPTIRMIŞ OLAN ARKADAŞLAR. ÇOK ACI ÇEKİLİYOMU. HASTANEDE BİR GECE KALICAKSIN DEDİ DOKTOR. EVDE NE KADAR VE NASIL İSTİRAHAT ETTİNİZ. HİÇ YATAKTAN KALKMADINIZ MI?
ALLAH HEPİMİZİNYARDIMCISI OLSUN. VE HAYIRLI SAĞLIKLI EVLATLAR NASİP ETSİN BİZE İNŞ.senağlama

Merhaba arkadaşlar
Bende 37 yasindayim.ilk bebegimi 22 haftalikken gelisim geriliginden dolayi normal doğumla sonlandırmak zorunda kaldım.2.bebegimi ise 26 haftalik dogurdum bir ay yaşadı ve enfeksiyon sebebiyle kaybettim.dogmasin diye 1 ay hastanede hic kalkmadan yattim.Allah kimseye yatma olayini vermesin cok zor.neyse sebep bulunamadi.en son servikal yetersizlik denildi ve bir dahaki hamileligimde erkenden dikiş atilacak.bu seferde başka bir problem cikmasindan korkuyorum tekrar nasil baştan başlayıp saglikli ve kafam rahat bir şekilde hamilelik gecirecegim bilmiyorum.Baska bir sorun gözükmedigine göre dikiş yeterli olacak mi? Doktora göre yeterli ama ben çok korkuyorum.ayni seyleri yaşamaktan yaşadıklarımi unutamiyorum acimi hafifletemiyorum.Benimle ayni şeyleri yaşayanlar paylaşımda bulundursak belki birbirimize faydamiz dokunur.Allah yardimcimiz olsun hepimizin, sağlıklı sıhhatli evlatlar kucağımiza almayi nasip etsin.

Back
X