- 16 Ağustos 2024
- 2.257
- 3.262
- 48
Aman Allah korusun siz riske atmayın o halde. Benim aklıma bu geldi ama işte ne kadar riskli olur bilmiyorum tabi. Allah sabır versin ne diyeyimSerklaj olunca işler daha da zor oluyor. Tuvalet haricinde hiç kalkamıyorum. En başından beri yasaktı zaten rahim ağzı yetmezliği nedeniyle serklaj oluncada devam etti bu yasak. Ama rüyalarıma engel olamadım. Okuyarak uyuyorum ama sanırsam bilinç altına yerleşti daha sık görmeye başladım. Klitoral orgazm da kasılma yapacağından zararlıdır büyük ihtimalle.
Hepimizin günü kutlu olsunÖyle tabiilk anneler günümüz kutlu olsun
Amin inşallah kolaylıkla sağlıkla zamanında alırız yavrularımızı. Ne demek estağfurullah destek yorumu atmanız bile çok mutlu etti beni teşekkür ederimAman Allah korusun siz riske atmayın o halde. Benim aklıma bu geldi ama işte ne kadar riskli olur bilmiyorum tabi. Allah sabır versin ne diyeyimaz kaldı ama inşallah sağ salim bitecek bu süreç
Sizin serklaj kaç haftalıkken yapıldı ve kaç mm di. İlk kontrole gitmediniz sanırsam. Şu an kaç haftalıksınız.Canım şimdi bizim rahim kısalığı ve açıklık sebebi ile rahimde kasılma yaşamamız pek önerilmiyor, özellikle ben yabancı forum ve kaynaklarda orgazmın özellikle serklaj sonrası önerilmediğini okudum. Kesin kanıtlanmış bi şey yok ama erken doğum riskimiz bulunduğu için o bölgenin kasılmasını da önermiyor doktorlar. Bana kalırsa hiç tehlikeye atmaya gerek yok, çünkü yaptıktan sonra olası bi şey olursa (basit bi kanama bile olsa) insan kendini suçlar , o yüzden yapmamak daha iyi diye düşünüyorum.
Kuzum benim çok yeni. Geçen pazartesi 23+2 ydim serklaj yapıldı şimdi 24+1deyim yarın 1 hafta olacak işte. 10 mm ölçüldü serklaj yapılmadan önce.Sizin serklaj kaç haftalıkken yapıldı ve kaç mm di. İlk kontrole gitmediniz sanırsam. Şu an kaç haftalıksınız.
evet artık biz de anneyizÖyle tabiilk anneler günümüz kutlu olsun
Aynıyız.Kuzum benim çok yeni. Geçen pazartesi 23+2 ydim serklaj yapıldı şimdi 24+1deyim yarın 1 hafta olacak işte. 10 mm ölçüldü serklaj yapılmadan önce.
Yarın da ilk kontrolüme gitmeyi düşünüyorum açıkçası.
Ay çok yakın olmuşuz , ben de istemeden endişeleniyorum korkularım oluyor ama bu süreçte elimizden geldiğince iyi düşünmeye çalışacağız. Her gün geçtiğinde oh iyi bugün de geçti diyorum rahatlıyorum, böyle böyle haftalarımız geçecek hayırlısı ileAynıyız.21 haftalığım. Bende salı günü oldum. Yarın ilk kontrolüme gidicem çok endişeliyim.
bir de bende şey de oldu bilmiyorum sizde de oldu mu, ilk 3 ay progestan kullanıp bırakmıştım yeniden günde 3 defa başlattılar birden bu hormonu alınca da insanın morali alt üst oluyor ister istemez daha kaygılı biri oluverdim inş bir an önce alışır vücudumBende öyleyim elimden gelenin en iyisini yapıp tevekkül ediyorum Allah'a bıraktım eminim o benim neler düşündüğümü ne çektiğimi ne istediğimi benden daha iyi biliyor. 24 e gelince doktorum ciğer geliştirici vuracağını söyledi. Dört gözle o günü bekliyorum
Ben de ciğer geliştirici ile ilgili doktoruma bir soracağım , bu iğneyi hastaneler kendisi mi yapıyor yoksa siz eczaneden alıp doktora mı yaptırıyorsunuzBende öyleyim elimden gelenin en iyisini yapıp tevekkül ediyorum Allah'a bıraktım eminim o benim neler düşündüğümü ne çektiğimi ne istediğimi benden daha iyi biliyor. 24 e gelince doktorum ciğer geliştirici vuracağını söyledi. Dört gözle o günü bekliyorum
Ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden itibaren kullanıyorum. Fitili vajinal olarak günde üç kere. Ampulü de duruma göre hergün yada üç güne bir kalçadan yaptırıyorum. Doktorum büyük ihtimalle doğuma kadar da kesmicek. Ne derse yapıyorum. Düşük riskini engelliyordu ilk zamanlarda şimdi ise serklaja destek olsun diye kesmiyor. Bende kesmek istemem açıkçası. Kaygı endişe bende de hat safhada hatta panik atak bile olabilirim. Evet çok yoruyor ama dayanmalıyız bence az daha sabır.bir de bende şey de oldu bilmiyorum sizde de oldu mu, ilk 3 ay progestan kullanıp bırakmıştım yeniden günde 3 defa başlattılar birden bu hormonu alınca da insanın morali alt üst oluyor ister istemez daha kaygılı biri oluverdim inş bir an önce alışır vücudum
Reçete yazıyorlar biz eczaneden alıyoruz. Acilde ya da sağlık kuruluşlarında dedikleri zamanda ve saatte yapılıyor. Özel hastanede ve devlette yazılırsa sigorta karşılıyor sanırım. Ama özel muayenehanede yazılırsa ödemiyor diye biliyorum.Ben de ciğer geliştirici ile ilgili doktoruma bir soracağım , bu iğneyi hastaneler kendisi mi yapıyor yoksa siz eczaneden alıp doktora mı yaptırıyorsunuz
Peki siz tetanoz aşısını yaptırdınız mıBen de ciğer geliştirici ile ilgili doktoruma bir soracağım , bu iğneyi hastaneler kendisi mi yapıyor yoksa siz eczaneden alıp doktora mı yaptırıyorsunuz
Sağlık ocağından defalarca aradılar bekliyorlar yarın bi doktoruma soracağım ama muhtemelen yaptırma der , yaptır derse de yaptırmam sanırım şu ara yüksek ateş istemiyorum. Sen yaptıracak mısınPeki siz tetanoz aşısını yaptırdınız mı
Hiç bilmiyorum bugüne kadar herşeyi yaptırdım fetal DNA detaylı ultrason vs. Ama aşıyla şeker yüklemesine karar veremiyorum.Sağlık ocağından defalarca aradılar bekliyorlar yarın bi doktoruma soracağım ama muhtemelen yaptırma der , yaptır derse de yaptırmam sanırım şu ara yüksek ateş istemiyorum. Sen yaptıracak mısın
Banada daha yeni atıldı dikiş gebelik nasıl bisey biliyomusun tamamen Allah'ın kudretinde.. bana zaten dikisten öncede yatış verdiler şiddetli kanamam olmuştu Allahtan bebeğime bisey olmafi 14. Haftaya kadar hiç kalkmadan yatarak bekledim gebeligim suresince eşimle ilişki yaşamadım ama dikisten önce çok rüyalandim ve anlık kasılma ve ağrım oldu ben doktora soyleyemedim utandım hem doktor ne yapabilirki ruyalanma mi diyecek özel hastanede 2 gün yattım 2 günde 10 tane iğne olmusumdur dört tanesi damardan yapildi serum da takıldı daha sonra eve çıktım karnımdan hergün kendim progestan dex iğnesi yaptım hafta da bi gün kalçadan progestan 50mg oldum çok şükür kanamayı durdurabilik sonra dikiş atıldı dikisten sonra ruyalanmadim ama olmayacak diye biseyde yok sürekli ya rakip ya mübdii ya Şafii zikrini okudum elimi karnıma koyarak çok şükür şuan ikimizde sağlıklıyız bence kafana takma çünkü senin psikolojin daha çok önemli bebek için elinden geleni yap Allah'a sığın..Elinde olmayan şeyler içinde üzülmeArkadaşlar merhaba utanarak yazıyorum ama benim bir sorunum var lütfen cevap verin21 haftalık gebeyim. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle Serklajlıyım. Uzun zamandır çocuğum olmadı. Cinsel ilişki en başından beri yasak hiç girmedik riskli ve zor bir gebelik olduğundan dolayı doktorumuz izin verse dahi eşimde bende uzak dururuz korktuğumuz için bu konuda bilinçliyiz yıllardır çocuğumuz olmadı ilişki yasağı zaten sorun olmadı ikimiz içinde. Hatta izin verseler bile biz yanaşmayız. Sürekli uykumda cinsel içerikli rüyalar görüyorum uyandığımda da rahmin üstünde ve kasık bölgesinde ağrı zonklama tarzı şeyle uyanıyorum olan şey kasılmamı bilmiyorum. Sonrasında ise ağrı kanama vs yaşamıyorum anlık geçiyor. Ve rüyalar tekrarlanıyor günlerce üst üste gördüğümü bile hatırlıyorum. Hemen o esnada uyanıyorum zaten. Ama rüyalarıma engel olamıyorum niye böyle oluyor anlamadım kimseyede soramıyorum dikişlere bişey olur mu bilginiz var mı sizin yardımcı olabilir misiniz Bu durumdan nefret ediyorum uyumaktan rüya görmekten korkar oldum ama uykumda olduğu için müdahale edemiyorum. Hormonlardan mıdır bilmiyorum. Kendimi de çok suçluyorum ama ne yaptıysam çözüm bulamadım. Doktoruma ve eşime de sormaya utanıyorum. Daha önemli mevzular varken bunu dile getiremiyorum. Bu durum serklaj dikişlerime ve rahim ağzı uzunluğuna zarar verir mi bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın.
Çok geçmiş olsun. Sağlıkla kolaylıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Bende öyle yapıyorum Rabbime sığındım bekliyorum.Banada daha yeni atıldı dikiş gebelik nasıl bisey biliyomusun tamamen Allah'ın kudretinde.. bana zaten dikisten öncede yatış verdiler şiddetli kanamam olmuştu Allahtan bebeğime bisey olmafi 14. Haftaya kadar hiç kalkmadan yatarak bekledim gebeligim suresince eşimle ilişki yaşamadım ama dikisten önce çok rüyalandim ve anlık kasılma ve ağrım oldu ben doktora soyleyemedim utandım hem doktor ne yapabilirki ruyalanma mi diyecek özel hastanede 2 gün yattım 2 günde 10 tane iğne olmusumdur dört tanesi damardan yapildi serum da takıldı daha sonra eve çıktım karnımdan hergün kendim progestan dex iğnesi yaptım hafta da bi gün kalçadan progestan 50mg oldum çok şükür kanamayı durdurabilik sonra dikiş atıldı dikisten sonra ruyalanmadim ama olmayacak diye biseyde yok sürekli ya rakip ya mübdii ya Şafii zikrini okudum elimi karnıma koyarak çok şükür şuan ikimizde sağlıklıyız bence kafana takma çünkü senin psikolojin daha çok önemli bebek için elinden geleni yap Allah'a sığın..Elinde olmayan şeyler içinde üzülme
Merhaba bende serkilaj oldum 16 haftalık iken şuan 20 haftalık oldu gerçekten çok zor bende tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım başından beri her ay kanama şikayeti ile doktora gittik ve ilişki yasak bizde de bende de oluyor bazen sanırım hormonlarla alakalı böyle şeylere çok takılmam ama hamilelikte çok farklı hissediyorum doktora da sormadım ama bir şey de olmadı inşallah da olmaz sağlıcakla kucagımıza alalım inşallahArkadaşlar merhaba utanarak yazıyorum ama benim bir sorunum var lütfen cevap verin21 haftalık gebeyim. Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle Serklajlıyım. Uzun zamandır çocuğum olmadı. Cinsel ilişki en başından beri yasak hiç girmedik riskli ve zor bir gebelik olduğundan dolayı doktorumuz izin verse dahi eşimde bende uzak dururuz korktuğumuz için bu konuda bilinçliyiz yıllardır çocuğumuz olmadı ilişki yasağı zaten sorun olmadı ikimiz içinde. Hatta izin verseler bile biz yanaşmayız. Sürekli uykumda cinsel içerikli rüyalar görüyorum uyandığımda da rahmin üstünde ve kasık bölgesinde ağrı zonklama tarzı şeyle uyanıyorum olan şey kasılmamı bilmiyorum. Sonrasında ise ağrı kanama vs yaşamıyorum anlık geçiyor. Ve rüyalar tekrarlanıyor günlerce üst üste gördüğümü bile hatırlıyorum. Hemen o esnada uyanıyorum zaten. Ama rüyalarıma engel olamıyorum niye böyle oluyor anlamadım kimseyede soramıyorum dikişlere bişey olur mu bilginiz var mı sizin yardımcı olabilir misiniz Bu durumdan nefret ediyorum uyumaktan rüya görmekten korkar oldum ama uykumda olduğu için müdahale edemiyorum. Hormonlardan mıdır bilmiyorum. Kendimi de çok suçluyorum ama ne yaptıysam çözüm bulamadım. Doktoruma ve eşime de sormaya utanıyorum. Daha önemli mevzular varken bunu dile getiremiyorum. Bu durum serklaj dikişlerime ve rahim ağzı uzunluğuna zarar verir mi bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?