SERKLAJLI GEBELER!ERKEN DOĞUM RİSKİ!!!

tubihan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2025
25
11
3
28
Merhabalar 30 Haftalık gebeyim 15. haftamda önlem amaçlı serklaj oldum
bu zamana kadar her şey çok güzel gidiyordu çalışıyordum 26 ya kadar.
29. haftamda serviks 1.5 mm kadar düşmüş doktorum yatak istirahati verdi haftada bir iğne , sabah akşam progesteron ve ilaçlar kullanıyorum benim durumumda olup zamanda doğum yapan var mı
Ayrıca gebelik şekerim var psikolojik olarak çok yıprandım bu dönemde geçmişte bir kaybımda var 😣😣😣😣

Merhaba 30 haftalık olmuşsunuz bile şuan doğsa bile bişey olmaz allahın izniyle 33 haftalık doğum yaptım oğlum 1,5 yalında şimdi çokta sağlıklı maşallah ☺️☺️

Merhaba 30 haftalık olmuşsunuz bile şuan doğsa bile bişey olmaz allahın izniyle 33 haftalık doğum yaptım oğlum 1,5 yalında şimdi çokta sağlıklı maşallah ☺️☺️
Maşallah çok sevindim 🥹 doktorum ilk hedef 32 sonra 35 dedi günler geçmiyor sanki 🥲

12 mm kısalık serklaj ile 39+2de doğum yaptım, güzel düşünün , benim de gebelik şekeri vardı diyet yaptım bebeğin suyu artmasın diye:) biraz zor bir dönem oluyor ama dikkat ederseniz güzel haftalara ulaşırsınız

12 mm kısalık serklaj ile 39+2de doğum yaptım, güzel düşünün , benim de gebelik şekeri vardı diyet yaptım bebeğin suyu artmasın diye:) biraz zor bir dönem oluyor ama dikkat ederseniz güzel haftalara ulaşırsınız
Cevabınız için çok sağolun peki kabızlıkla nasıl baş ettiniz sürekli yatış oldugu için zorlanıyorum ve aşırı baskı ve şişlik hissediyorum sanki bebek gelcekmiş gibi 😢

Cevabınız için çok sağolun peki kabızlıkla nasıl baş ettiniz sürekli yatış oldugu için zorlanıyorum ve aşırı baskı ve şişlik hissediyorum sanki bebek gelcekmiş gibi 😢
Kabızlıkla baş edemedim maalesef

Demir ilacı da kullanıyordum , o da çok etkiliyordu. Her tuvalete gittiğimde tedirgin oluyordum. Yani yapabildiğim tek şey , zorlamamak oldu. Yani geliyorsa geliyor gelmiyorsa gelmiyor , bekliyordum zorlamıyordum.

Bu arada benim de arada dikişlerde baskı, karında baskı , adet olacakmışım gibi ağrılar vs hep oluyordu. Dikişleriniz sağlamsa zaten bi şey olmaz, güzel haftalara gelmişsiniz az kalmış zaten 🥰 doktorum bana , serklaj ilk haftalarda sorun yaratmazsa sonra hiç yaratmıyor demişti

Duphalac şurup kullandım şeker çıkınca onu da bıraktım şerbet gibi tadı vardı doktorum kabızlığa bağlı baskı olacağını söyledi
Peki kontrollerinizde sonradan rahim ağzı hiç yükseldi mi yani artık gezinebilirsin gibi süreçler oldu mu😌

Maşallah çok sevindim 🥹 doktorum ilk hedef 32 sonra 35 dedi günler geçmiyor sanki 🥲
Ilk hedef her zaman 28. Hafta sonra 30 sonra 32 ve 34 oluyor serklajda aslında 😊 siz gayet ikinci önemli eşiği bile gecmissiniz. Bence endise etmeyin arkadaslarin dedigi gibi dogsa bile yaşama ayak uyduracaktir. Insallah 38 haftalari görmek nasip olsun hepimize 🙏

Ilk hedef her zaman 28. Hafta sonra 30 sonra 32 ve 34 oluyor serklajda aslında 😊 siz gayet ikinci önemli eşiği bile gecmissiniz. Bence endise etmeyin arkadaslarin dedigi gibi dogsa bile yaşama ayak uyduracaktir. Insallah 38 haftalari görmek nasip olsun hepimiz

Ilk hedef her zaman 28. Hafta sonra 30 sonra 32 ve 34 oluyor serklajda aslında 😊 siz gayet ikinci önemli eşiği bile gecmissiniz. Bence endise etmeyin arkadaslarin dedigi gibi dogsa bile yaşama ayak uyduracaktir. Insallah 38 haftalari görmek nasip olsun hepimize 🙏
Yaa dualarınız için çok teşekkür ederim 💗💗💗inşallah öyle olur sadece gebelik değil psikolojik savaş bu siz de serklajlı mısınız

Yaa dualarınız için çok teşekkür ederim 💗💗💗inşallah öyle olur sadece gebelik değil psikolojik savaş bu siz de serklajlı mısınız
Zorluklari azımsanmayacak kadar cok serklajlı hamilelik gecirmenin. Evet bende serklajlıyım. Ayni zamanda şekerle de mücadelem devam ediyor. Hamileligin basindan beri gebelik sekeri riskim hep var. Ve hep diyetle ilerliyorum. Zor ya..
Ama sonu güzel olacak 🙏😍
38 39 haftalarda sağlıkla evlatlarımızı dogurup büyütmek nasip olsun hepimize

Canım doktorunla konuş kuru kayısıya sorun yok derse kuru kayısı tüket. Kabızlık için gebelikte en sağlıklısı bence kayısı. Uzun süre çıkamazsan da lavman yapılır.

Merhabalar 30 Haftalık gebeyim 15. haftamda önlem amaçlı serklaj oldum
bu zamana kadar her şey çok güzel gidiyordu çalışıyordum 26 ya kadar.
29. haftamda serviks 1.5 mm kadar düşmüş doktorum yatak istirahati verdi haftada bir iğne , sabah akşam progesteron ve ilaçlar kullanıyorum benim durumumda olup zamanda doğum yapan var mı
Ayrıca gebelik şekerim var psikolojik olarak çok yıprandım bu dönemde geçmişte bir kaybımda var 😣😣😣😣
19+5 de acil serklaj yapıldı o zamandan beri yatıyorum rahim ağzı 20 mm çok şükür bu haftaları gördüm kendinizi üzmeyin yıpratmayın bi şekilde geçiyor günler

Zorluklari azımsanmayacak kadar cok serklajlı hamilelik gecirmenin. Evet bende serklajlıyım. Ayni zamanda şekerle de mücadelem devam ediyor. Hamileligin basindan beri gebelik sekeri riskim hep var. Ve hep diyetle ilerliyorum. Zor ya..
Ama sonu güzel olacak 🙏😍
38 39 haftalarda sağlıkla evlatlarımızı dogurup büyütmek nasip olsun hepimize
İnşallah dediğiniz gibi sonu güzel olsun inanıyorum bende göreceğiz inşallah ileri haftaları 💗🥹

Duphalac şurup kullandım şeker çıkınca onu da bıraktım şerbet gibi tadı vardı doktorum kabızlığa bağlı baskı olacağını söyledi
Peki kontrollerinizde sonradan rahim ağzı hiç yükseldi mi yani artık gezinebilirsin gibi süreçler oldu mu😌
Şimdi adını hatırlayamadım ama bunun şeker hastasına özel olanında var şeker hastalarına onu veriyorduk ama gebelikte olur mu doktorunuza danışın. Bana serklaj atılmadı katater takıldı pessary adı. 6mm dün bakıldı. 29 hafta olacak yarın 19.haftadan beri böyleyiz giderek açılıyor. Kabızlıkla ben yer fıstığı çiğ ceviz çiğ badem çiğ kabak çekirdeği ve en çok fayda gördüğüm şey probiyotikli yoğurda kuru kayısı chia tohumuyla dövülmüş keten tohumu. Bunların yanında 1-2 günlüğüne kan ilacını kesiyorum.

Şimdi adını hatırlayamadım ama bunun şeker hastasına özel olanında var şeker hastalarına onu veriyorduk ama gebelikte olur mu doktorunuza danışın. Bana serklaj atılmadı katater takıldı pessary adı. 6mm dün bakıldı. 29 hafta olacak yarın 19.haftadan beri böyleyiz giderek açılıyor. Kabızlıkla ben yer fıstığı çiğ ceviz çiğ badem çiğ kabak çekirdeği ve en çok fayda gördüğüm şey probiyotikli yoğurda kuru kayısı chia tohumuyla dövülmüş keten tohumu. Bunların yanında 1-2 günlüğüne kan ilacını kesiyorum.
İnşallah ileriki haftaları görürsünüz siz de yatıyor musunuz peki şuan

İnşallah ileriki haftaları görürsünüz siz de yatıyor musunuz peki şuan
Doktorum ev işi yapma ama süreklide yatma dolaşım bozukluğu olur kalk kendi işini gör yemeğini al otur ye oturarak tv izle filan dedi kendini asla yorma dedi 2 farklı doktora gidiyorum ikiside aynı görüşte. Yattığın yerdende olur olacaksa engel olamayız yapılacak herşeyi en üst seviyede yapıyoruz zaten diyorlar. Gebeliğin başında bi kanama olmuştum anneme gittim yattığım yerde yemeği bile uzanarak yiyordum öyle yattım yani 3-4 gün sonra yine kanamam oldu olunca oluyor cidden önlenemiyor. Ben tüp bebek yaptıracağım zaman hamile olduğumu öğrendim. Buraya kadar ilerleten Allah korumasınıda yapar ben elimden geleni yapıp günü eğlenceli ve mutlu geçiriyorum. Evden çıkmam yasak doktorlara bile aynı gün gidiyorum öyle ayarlıyorlar. Ara ara moralim tabi bozuluyor üzülüyorum ama toparlıyorum hiçbirimizin başka çaresi yok. Mesela ben tüm alışverişi internetten yaptım. Çocuğum için bir mağazaya girip de o güzel heyecanı yaşayamadım. O yüzden odasını da yapmadım evdeki boş odada olan dolabı boşalttım hobi malzemelerim vardı yolladım depoya eşyalarını annem geldi ütüledi yerleştirdi. Aslında herşeyi var tam ama insanın içine sinmiyor. Heryer tamken bile eksik hissediyor. Ben her işimi de hayat şartları gereği kendim yaptım şimdi insanlardan yardım istemek de zoruma gidiyor hep yardım eden olmuşumfur. Hiç karnımı sevemedim çocuğum diyip konuşamadım belki gider diye. Psikolojik olarak yenersek eğer bence bugünler de geçer. Umarım hepimiz sağlıklı haberini de yazarız buraya 🤗🤗

Back
X