• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sertoli Cell Only Sendromu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Demm43

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
64
30
38
37
Hayırlı günler. Yaklaşık bir ay önce olduğumuz tesede alınan parçanın patoloji sonucunu aldık. Hala doktora gösteremedik. Size danışmak istedim. Aynı durumu yaşayan varmı?

Biyopsi sonucumuz seminifer tübüllerin çoğu( sağ %60 sol %70) sertoli cell only. Geri kalan seminifer tübüllerde spermatogenetik aktivite spermatosit veya immatür spermatid düzeyine ulaşmıştır. Sadece bir iki seminer tübülde matür spermatid düzeyine ulaşan spermatogenetik aktivite görülmüştür.

Bu sonuç ne anlama geliyor? Tedavi şansımız var mı?

Bu sorunu yaşayan ya da bu konu ile ilgisi bilgi sahibi olan biri bana cevap verebilir mi lütfen???

merhaba canım
Biz de 2008 de tese olduk ve sertoly cell only teşhisi kondu biraz kaan aydos devam ettik 4 sene kadar olmadı 2 sene ara verdik sonra geçen sene celalaettin peru hoca da tedaviye başladık ve spermatidler elonge 5-8 seviyesine ulaştı macunlarla iğnelerle bu düzeye geldik ama hala çıkış yok tabi...haftaya pazartesi tekrar örnek verecek bunda çıkış olacağını umut ediyorum ya bakalım nasip tabi herşey ..çok yavaş ilerleme oluyo ama sabretmek ve dua etmekten başka çaremiz yok..Rabbim kaderimizde varsa evlat sahibi olmak nasip eder.Rabbim isteyen dileyen evlat hasretiyle yanan herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin

merhaba canım
Biz de 2008 de tese olduk ve sertoly cell only teşhisi kondu biraz kaan aydos devam ettik 4 sene kadar olmadı 2 sene ara verdik sonra geçen sene celalaettin peru hoca da tedaviye başladık ve spermatidler elonge 5-8 seviyesine ulaştı macunlarla iğnelerle bu düzeye geldik ama hala çıkış yok tabi...haftaya pazartesi tekrar örnek verecek bunda çıkış olacağını umut ediyorum ya bakalım nasip tabi herşey ..çok yavaş ilerleme oluyo ama sabretmek ve dua etmekten başka çaremiz yok..Rabbim kaderimizde varsa evlat sahibi olmak nasip eder.Rabbim isteyen dileyen evlat hasretiyle yanan herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin

Cevabın için teşekkür ederim peki nasıl ilaçlar kullandınız. Umarım olumlu sonuç alırsınız.

Tedaviniz nasıl gidiyor bizde başladık sonuç aldınız mı hucre yokken mi çoğaldı

merhaba canlar

Tedavi olumlu yönde devam ediyo cellalettin hoca başka hastalara göre olumlu yönde ilerliyosun demiş çıkış olmadı ama 5-8 mikrona düşmesi iyi bişey demiş ve bir sürü bitkisel takviye ,ilaçlar ve iğneler vermiş bakalım hayırlısı bunları kullan 75 gün sonra tekrar gel duruma göre tüp bebeğe hazırlayacaz demiş içerde üretim son aşamaya gelmiş dediğine göre biz umutlandık bakalım eşim spora da başladı sigarayı zaten 1.5 sene oldu bırakalı bekleyecez görücez Rabbimin izniyle herşey o ol derse olur..

Tedaviniz nasıl gidiyor bizde başladık sonuç aldınız mı hucre yokken mi çoğaldı

Merhaba canım biz de tedaviye başlamadık hala. Tedavisiz tese olalı 2 ay oldu zaten. Biraz ara verdikten sonra tedaviye baslamayi düşünüyoruz .

Bizde 6 ay tedavi görmüştük tese dediler istemedik hic tese olmadı esim celalettin hocada bizde yeni tedaviye başladık inşallah hücre çıkışı olur kızlar başka ornek var mi bizim gibi

Bize bitkisel söylemedi daha bitkisel neler kullanıyorsunuz kızlar hücre yokken kullanmak faydalı olur mu

bizede bu teshisten kondu arkadaslar Carsamba Celalettin hocaya gitmeyi dusunuyoruz.Dunki yapılan sempozyumda Tese olup gelenlerin durumu tese olmadan gelen durumlara gore daha basarı sansı az demisti kendisi. Biz teseyi gecen hafta olduk Kok hucreyi bekleyin dediler. Bu konu uzerindede duruldu tesede sperm cıkmayıp kok hucreyi bekleyin demenin yanlıs oldugunu soylediler ve Moralleri cok yukarda tutmak gerektiginin altını cizdiler.

Tedavisi olumlu sonuçlanan var mı sertoli cell only sendromu olup neler yedirdiniz eşinize biz 3 ay olcak celalettin Hoca ya gidelim bitkisel daha bise soylemedi

arkadaslar bızde de sertoly cıktı.su anda hangı asamalardasınız varmı gelısme kaydeden.bız kaana ydostayız 1.panel testı yaptık ama hıc ılerleme yok ıgne ve ılaca devam dedı

merhaba canlar

Tedavi olumlu yönde devam ediyo cellalettin hoca başka hastalara göre olumlu yönde ilerliyosun demiş çıkış olmadı ama 5-8 mikrona düşmesi iyi bişey demiş ve bir sürü bitkisel takviye ,ilaçlar ve iğneler vermiş bakalım hayırlısı bunları kullan 75 gün sonra tekrar gel duruma göre tüp bebeğe hazırlayacaz demiş içerde üretim son aşamaya gelmiş dediğine göre biz umutlandık bakalım eşim spora da başladı sigarayı zaten 1.5 sene oldu bırakalı bekleyecez görücez Rabbimin izniyle herşey o ol derse olur..
eşinizdeki sorun neydi bizde 1 hafta oldu celalettin hocaya başlayalı ?

canım biz dede sertoly only cell di sorun allahın izniyle bu gidişinde çıkş oldu 3 tane sadece 1 tanesi yerinde hareketli diğeri cansız birinin de şekli bozuktu Celalettin hocaya başlayalı çıkış olmaya başladı Rabbim inşallah devamını getirir .Ve şuan celaettin hoca japonya da çok güzel haberlerle ve glişmelerle dönmesini umut ediyorum

canım biz dede sertoly only cell di sorun allahın izniyle bu gidişinde çıkş oldu 3 tane sadece 1 tanesi yerinde hareketli diğeri cansız birinin de şekli bozuktu Celalettin hocaya başlayalı çıkış olmaya başladı Rabbim inşallah devamını getirir .Ve şuan celaettin hoca japonya da çok güzel haberlerle ve glişmelerle dönmesini umut ediyorum
merhaba selınka hnm benım esımde sertoly cell kaan aydosta tedavıdeyız 3 aydır ama bır ılerleme kaydedemedık.sızın yazınızı gorunce cok umutlandım ınsallah basarıya ulasırsınız bızde en yakın zamanda celalettın beye gıtmeyı dusunuyoruz

Merhabalar 😍 bizde yeni başladık Celalettin hocaya son durumunuz nedir

merhaba selınka hnm benım esımde sertoly cell kaan aydosta tedavıdeyız 3 aydır ama bır ılerleme kaydedemedık.sızın yazınızı gorunce cok umutlandım ınsallah basarıya ulasırsınız bızde en yakın zamanda celalettın beye gıtmeyı dusunuyoruz
Merhaba ☺️ Biz yeni başladık Celalettin hocaya sizin sonuçlarınız nasıl gidiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏼

Merhaba ☺️ Biz yeni başladık Celalettin hocaya sizin sonuçlarınız nasıl gidiyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏼
bızım ıkı yıl oldu celalettın beyde sukur cıkıslarımız basladı bı tup bebek denedık benım yumurtalar kalıtesız cıktı toplananlar sımdı ıkıncı denemeye gıdıcez ben bıraz vıtamın falan kullanıyorum sımdı

bızım ıkı yıl oldu celalettın beyde sukur cıkıslarımız basladı bı tup bebek denedık benım yumurtalar kalıtesız cıktı toplananlar sımdı ıkıncı denemeye gıdıcez ben bıraz vıtamın falan kullanıyorum sımdı
Yaaa çok sevindim darısı başımıza inşallah 🙏🏼 Böyle şeyler görünce mutlu oluyorum ☺️

Hayırlı günler. Yaklaşık bir ay önce olduğumuz tesede alınan parçanın patoloji sonucunu aldık. Hala doktora gösteremedik. Size danışmak istedim. Aynı durumu yaşayan varmı?

Biyopsi sonucumuz seminifer tübüllerin çoğu( sağ %60 sol %70) sertoli cell only. Geri kalan seminifer tübüllerde spermatogenetik aktivite spermatosit veya immatür spermatid düzeyine ulaşmıştır. Sadece bir iki seminer tübülde matür spermatid düzeyine ulaşan spermatogenetik aktivite görülmüştür.

Bu sonuç ne anlama geliyor? Tedavi şansımız var mı?
Bizde de aynı durum var sertoli cell only aslında çoğu doktor patoloji raporunu önemsemiyor Tansel kaplancan ın dediğine göre patoloji tek bir bölgeyi temsil ediyor misal ege bölgesi ama Karadeniz veya Akdeniz bölgesine bakılmamış yada sen Türkiye'de ararken en kuytu köşede Kıbrıs'ta bulabilirsin diye basitleştirip anlatmıştı bize önemli olan ikinci teseye girmeden o içerde azda olsa bulunan hücreleri ilaç veya iğne tedavisiyle çoğaltıp doğal çıkış sağlamak. Bir tanıdığım sertoli de doğal yolla ikizlerini gebe ☺️

Yani umut hep var Allah yardımcımız olsun 🙏

Back
X