Serviks kanseri

BihterD

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
21
6
8
39
Herkese merhaba ,
1 aydir serviks kanseri oldugum gercegiyle yuzlesiyorum. Oncelikle cocuk sahibi olmak icin doktora gittik smear testi sonucu anormal lezyonlar gozlendi. Cin3 cikan lezyonlar icin kolposkopi ve biyopsi onerildi. Kolposki ve biyopsiyi olduktan snr cikan sonuc smear testini dogrular nitelikteydi. Ve leep onerildi. Daha once dogum yapmadigim icin leep islemi onerildi anladigim kadariyla. Bu islemi de yaptirdim islemde kazinanan alandan cikan parcalar da biyopsiye gitti. Ve sonucu dun cikti. Evre1a serviks kanseri, lenf bezlerine sicramamis. Bu sefer doktorum konizasyon onerdi. Yani rahim agzi koni seklinde cikarilacak. Etrafimdaki herkes cok guclu oldugumu soyluyor ilk duydugum andan beri aglamadim hatta dalga gectim. Sanirim hastaliga alisma seklim bu... Lakin tv seyrederken her bebek gorusumde gozlerim doluyor. Konizasyondan sonra tekrarlayan dusukler olmasi vs cok dogalmis. Benle ayni durumu paylasan arkadaslar varsa lutfen tecrubelerinizi aktarin. 29 yasindayim ve henuz hic dogum yapmadim ....

Öncelikle çok geçmiş olsun cnm. Allah tez zamanda şifa versin inşl. Bende 6 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum bnmkiler cin 3 seviyesinde yakalandı leep yapıldı ama Sınırlarım temiz çıkmadığı için büyük ihtimalle tekrar konizasyon yapılacak bı sefer 6 ayın dolmasını bekliyorum. Derin kösebay var bu işte baya iyi bir Prof. Duymuşsunuzdur mutlaka ben en son doktorumdan önce onada gittim konizasyon olmalısın diyen oydu bana bense çocuk konusunu sordum ona bu arada Allah bağışlasın bnm bi kızım var ama kardeş istiyoruz tabi. O 1 sene sonra çocuk yapabileceğimizi ve çok büyük bir sorun olmayacağını söyledi bana sadece biraz daha dikkatli geçireceksin gebeliğini demişti. Forumu biraz okursan bu şekilde sağlıklı doğum yapan bi çok arkadaş var. Sen Allah'ın izniyle sağlığına bi kavuş çocuk mutlaka olur cnm. Süleyman Engin akhan var bnm şimdiki doktorum bu konu ile ilgili Sitesinde çok açıklama var gir onlarıda oku aklına takılan bişey olursada cep teli mail adresi var orda direk sor çok şeker bi insan mutlaka sorularına Cvp verir.

Canım benim Allah sabır versin çok zor süreçtir sabırla zamanla atlatacaksın inş seni çok iyi anlıyorum.
şu tedavini atlat tabiki de olur çoçuğun ben 25 yaşındayım çocuğum yok 5 senelikte evliyim çocuğumun
eşim azospermi, tedavisi dahi henüz yok.
20 yaşındayken çocuğumun olmayacağını öğrendim daha hayalini bile kuramadan çıktı hayatımdan ama güçlüyüm umutluyum belkide bunu hakediyorum Allahtan gelsin gelen Allaha sığınıyorum.
Tek dediğim hayırlısı ne ise o olsun, inan olacak olanın önüne geçemiyorsun.
Sakın üzülme yarın bizim ölmeyeceğimiz ne malum
Eşimde kanseri yendi zordu ama umutluyduk çok şükür inan sen nasıl üzülüyorsan seni sevenler iki katı daha üzülüyordur. Allaha emanaet ol. kendine çok iyi bak
inş.

Cellin cok tesk ederim sana da cok gecmis olsun( ben suan hastaneden yaziyorum sabah kanamam basladi yine bu gece burda kalicam kontrol icin. Koter yapildi kanama durduruldu sukur... Sen konizasyon icin neden 6 ay bekliyorsun? Ben de medipolde jin onk prof dr mehmet faruk kose var onun hastasiyim. Leep 2 hafta once yapildi bana konizasyon da carsamba yapilacak

zezeq sana ve esine de cok gecmis olsun. İnan cok uzuldum insallah cocuk sahip olma sansiniz olur senin icin dua edicem sen sakin umudunu yitirme olur mu. Sevgiler...

Geçmiş olsun tekrar cnm. Senin doktorunuda çok tavsiye etmişlerdi bana. Cnm ben önce bi normal kadın doğumcuya gittim bana leepe o yaptı hem çok doğru yapmamış hemde Acıbadem gibi bir hastanenin bünyesinde OLMASINA rağmen hastene harici ücretler vs talep etti onla dvm etmedim. Bnm leepten sonra çok küçük bir alanda sınırda lezyonlarım dvm ediyor çıktı. Çok doktor gezdim bu sefer jinekolog onkologdu doktorlarım. Derin bey hariç hepsi leepten sonra tam iyileşme 6 ayı bulur o zmn net olarak bakalım ona göre yapalım dediler. Bu arada 2 defa kolposkopi ve 1 smear yapıldı 3.ayımda onlarda pek sorun görülmedi. Koterliyolar ya leepten sonra koter o küçük alanı yok etmiş olabilir diyolar. Birde ben psikolojik olarak çok yoruldum bu işlerden geçen yazda sağ yumurtalığım alınmıştı acil bi ameliyatla biraz benimde işime geldi ertelemek tabi kontrollerimi aksatmadan. Hpv tiplemem yapıldı bu arada tip 16 taşıyorum kanser yapan türü. Benim sonum kesin konizasyondan işte biraz psikolojik olarak toparlamayı bekledim sadece.

Benim de ilk kadindogumcu smear testinde buldu anormal hucreleri tabi snr ben direk bu doktorumu buldum. Kolposkopi ve biyopsi yapildi genel anesteziyle sonucu cin 3 cikti smear testini destekler nitelikte. Ayin 13unde leeep yapildi sonucu beklerken 13.gunde damarlardan biri acilmis asiri kanamam oldu yine genel anesteziyle o damara koter yapildi yani bu carsamba oluyor bunlar. Persembe de leep sonucu cikti aslinda sinirin 1mm altinda sadece cok ufak bir alanda cikmis bendeki. Hoca "cerrahpasadaki doktorlarla uzerinde cok dusunduk tasindik konizasyona karar verdik kansersin amaa neyse ki lenfleri almamiz gerekmicek"dedi. Carsamba gun ki operasyona hazirlanirken simdi yine hastanedeyim. Yine kanamam oldu bu sefer daha cok nedense yine koter yapildi suan hastanede yatiyorum bu gece burda kalicam birakmak istemiyorlar. Buarada son iki haftadir sag boslugumda asiri bir agri soz konusu uroloji dahiliye vs derken yumurtaligjmda kist tespit edildi ama son 1 aydir o kadar cok ultrasona girdim ki hicbirinde cikmamisti bu kist hep yumurtaliklar cok temiz demislerdi hem de 3 farkli doktor. Bu nasil oldu da 3-4 hafta icinde bu hale geldi anlamadim hem de 8 cm olmus. Doktrum sen birak onu simdi dusunme diyor ama bi de bana sor ...

canımm cookk gecmıs olsun..belirtılerı neydı??
Belirti yok. Aslina bakarsan belirti vermeye basladiginda zaten cok ilerlemis demektir. Duzenli olarak smear testi yaptirmak lazim tek cozum bu ve smear testinden sonra eger sorun cikmazsa 4lu asi diye bir asi yapiyorlar 5 yil koruma sagliyor. Her bayanin yaptirmasi lazim. Kesin yaptir derim

Bendeki kistte aynı şekilde belirtileri vardı sağ boşlukta aşırı gaz Sancısı hatta tansiyonum düşüp bayılma derecesine geliyordum bnm aklıma hiç kist gelmedi dahiliyeye gittim bitakım test sonucu beni psikiyatri Bölümü'ne yönlendirmek istedi hiçbişeyin yok diye 1 ay sonra gece 4 te acil ameliyata alındım hemde tatilde kist varmış 6cm dermoid kist ve yumurtalığımı ters çevirmiş yumurtalık kangren olmuş ölüyordum nerdeyse. Seninkinin 8 Cö olana kadar görülmemesi çok garip ama Antalya'daki doktorum ayrıca bana ilk bu hastalığımın teşhisini koyan doktor kistler çok gariptir birden Büyüyüp birden yok olabilir demişti. Sen konizasyonu atlatta kist bi şekilde halledilir ztn. Neden Çarşamba yı bekliyor doktorun madem kanama vs. De var daha önce yapsa olmuyormu? Demekki senin leep biraz derin alındıki damarlara denk geldi cnm benimde kanamam oldu 20 gün ama adet kanaması kadardı en fazla.

Bendede hiç belirti yoktu hatta 1 sene önceki smear testim tertemizdi 1 senede cin3 seviyesine gelmiş. Her kadın senede 1 smear testini ihmal etmemeli. Bu hastalıkta aldığım en büyük ders erken Teşhis hayat kurtarır oldu. Şikayetimiz yok diye doktora gitmemiş olsak Sonrasını düşünemiyorum bile. Biz yine şanslıyız hastalığımızın farkındayız ve tedavi oluyoruz.

Bende de ilk 13 gun adet kanamasindan bile az olmustu lekelenme seklindeydi ama nedense 13.gun asiri gelmeye basladi. Buarada ben reprezantim dogal olarak isim saglik olunca bazi seylere ulasmam vs daha kolay oluyor. Carsamba gununu ben kendim aldim kendimi kanser olmaya alistirmak istedim son 1 aydir kimseyi uzmeym diye hep cok guclu gorundum bu yuzden kendime 3-5 gun zaman tanimak istedim. Cunku hoca sen ne zaman istersen o zaman yapalim demisti. Bu kist olayi canimi sikmaya basladi agri bende de cok agir cigliklar atiyorum resmen nefes alirken vs bicaklar batiyor canim sana da cok gecmis olsunn cok cekmissin Rabbim sifa versin insallah en kisa surede atlatirsin

Âmin cnm sğl hepimiz iyi olalım inşl. Şimdi nasılsın durdumu kanaman? Kistte beter bişey cidden ama belki basit kisttir seninki adetinle fln atarsın vücudundan. Bide kendine kanserim deme ya bak sınırın altında ufak bi yerdeymiş konizasyonlada işini sağlama alıyorsun,geçicek gidicek hepsi inşl.

Suan iyiyim sukur durdu kanamam insallah tekrarlamaz yarin duruma bakicaz belki konizasyonu yarin bile yapabilir doktor hazir hastanede yatiyorken...

Suan iyiyim sukur durdu kanamam insallah tekrarlamaz yarin duruma bakicaz belki konizasyonu yarin bile yapabilir doktor hazir hastanede yatiyorken...
Işine karışmak gibi olsun istemem haddimede düşmez ztn ama ben senin yerinde olsam hazır hastanede iken yrn olur kurtulurdum cnm.

çok gecmıs olsun Allah şifa versın daha cok gencsın boyle guclu olusun cok guzel bencede hiiçç korkma gucun sayesınde yeneceksın emınım.. hiç bir sekılde olumsuzluga karamsarlıga dusme cok zor bılıyorum ama ınan senın elınde... olumlama yap kendıne sureklı

Cnm ne yaptın,konizasyon yapıldımı?
Evet cnm pazartesi sabahi yapildi ameliyatim. O gun de hastanede kaldim. En zor gecen operasyonum buydu genel anestezinin etkisini uzun sure atamadim bu sefwr ustumden ( ama cok sukur simdi cok iyiyim. 3 gundur buyuk tuvalete cikamiyordum bu sabah o problem de halloldu simdilik hersey iyi. Doktor ameliyatimin cok basarili gectigini soyledi 15 gun sonra kontrol muayenem var. Darisi basina arkadasim insallah sen de Allahin izniyle cok guzel ve saglikli sekilde atlaticaksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…