Serviks Uzunluğu Hakkında ve Serklaj Ameliyatı olanlar yardım lütfen..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
defne katılıyorum aynı şeyleri düşünüyorum benimde aklım karışıkk ne yazıkki

bende bu konu hakkıonda başlık açmayı düşüyordum bendede rahim ağzı kısalığı var tam olarak ne kadar bilmiyorum ama doktorumun verdiği çıktılarda yazıyor bakınca yazarım

banada ya serklaj yada istirahat dedi işte bir profesöre göründüm oda serklajlık gerektiricek çok önemli bir duurm yok dedi istirahat ediceksin dedi

işte yürüyüş ayakta fazla kalmak ağır iş ve yorulmak yasak birde doguma kadar cinsel birleşme yasak dedi

arkadaşımın teyzesi 2 doğumundada yaptırmış 12 yada 16 haftalıkken daha gecte olabiliyr serklaj yaptırmış 36 . hafta aldırmış sonrasında 40. haftada doğumlarını gerçekleştirmiş işe yaradığını söylemiş

doktorumda ben 1 kere yaptım hiç bir işe yaramadı dedi yani sanırım kişiden kişiyede değişiyor birde serklaj yaptırsanda istirahati bırakmamak lazım bakalım hayırlısı

Kocaeli de hangi doktor dedi bunu? Benim tedavim de Kocaeli de olucak.Aman bileyim de kazara o doktora gitmeyeyim..Çok üzgünüm çoook
O doktor kendi ağzı ile söylemiş 1 kez yapmış..Yani tecrubesi yok serklaj ameliyatı konusunda..

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar

ben dun yani 26+4 de serviks uzunluguna baktırdım. karınımda kasılma hissediorum sanki dedim dr bakalım yinede dedi ve 3,7 cıktı. dr normal dedi.
25 e d userse sayet bu hatfalarda kotu ded ikayranın dedigi giibi doguma kadar azalarak devam edecek zaten

ilk trimestr de 4+ cıkması uygun sanırım

arkadaşlar serviks uzunluğu hakkında çok çeşitli ve değişik şeyler duyuyorum.

Sizlerin de fikrini almak istiyorum .

Ben 14 şubatta 18 haftalık bebeklerimi doğurdum,yaşayamayacak küçük oldukları için kaybettim ikiz meleklerimi.

Bende rahim ağzı yetmezliği varmış.bu gün bir kadın doğumcuya gittim ,doktor serviks uzunluğu 3 cm olarak ölçtü,kısa olduğunu söyledi.hamilelikte daha kısalıcak ve 12 . Haftada serklaj yaptırmam şart oldu.

Sizde durum nasıl? Serklaj yaptıran arkadaşlar kaç cm di rahim ağzınızın uzunluğu ?

arkadaşım merak etme çok kötü değil serviks uzunluğun,serklaj ameliyatı ise çok kolay birşey,smear alınacak gibi pozisyonda küçük bir iğne ile serviks uyuşturulup,serviks ağzına torba büzergibi 1-2 tane dikiş konulmasıdır,hiç korkma,canın acımaz,tehlikeli birşey değil,erken kendikendine açılmasın diye bizim serviks ağzını tutmamızdır,korkma sakın,aklına takılan olursa sorabilirsin,12.hft dan sonra konulur,doğumda alınır yada duruma bağlı 37-38. Haftada da alınabilir

arkadaşım merak etme çok kötü değil serviks uzunluğun,serklaj ameliyatı ise çok kolay birşey,smear alınacak gibi pozisyonda küçük bir iğne ile serviks uyuşturulup,serviks ağzına torba büzergibi 1-2 tane dikiş konulmasıdır,hiç korkma,canın acımaz,tehlikeli birşey değil,erken kendikendine açılmasın diye bizim serviks ağzını tutmamızdır,korkma sakın,aklına takılan olursa sorabilirsin,12.hft dan sonra konulur,doğumda alınır yada duruma bağlı 37-38. Haftada da alınabilir

Off arkadaşım sorma..Eşim de dr ama biz dr ihmalinin kurbanı olduk resmen..Az bile araştırıyormuşuz..Serklajın çeşitlerini de öğrenmeye başladım..Shirodkar tekniği isticem..Acır diye korkmuyorum..Myomektami,histeroskopi,co-cultur vs vs yaşadıktan sonra bundan ne diye korkayım..Zaten anestezi altında yapılıyormuş..Şimdiden araştırıyorum tractocil falan

off arkadaşım sorma..eşim de dr ama biz dr ihmalinin kurbanı olduk resmen..az bile araştırıyormuşuz..serklajın çeşitlerini de öğrenmeye başladım..shirodkar tekniği isticem..acır diye korkmuyorum..myomektami,histeroskopi,co-cultur vs vs yaşadıktan sonra bundan ne diye korkayım..zaten anestezi altında yapılıyormuş..şimdiden araştırıyorum tractocil falan

arkadaşım işte ne gelirse doktor ve yakınlarının başına geliyo,nerde anormallik var bizi bulur,sıkma canını,hayırlısı

--------------------------------------------------------------------------------
akademi hastanesinde nuri beye gidiyorum şimdi baktımta transvajinal serviks uzunluğu 25 mm diyo

Bademcim doktorumdan çok memnunum değiştirmeyi düşünmüyorum çok güzel anlatıyo çok güzel ilgileniyo asla başından savmıyo gerek telefonda gerek yüzyüze her daim çok ilgili
zaten kendisi beni serklj hakkında bir prof. yönlendirdi benden daha bilgili biriside görsün istersen birde o değerlendirsin bir profesörle görüşebilirsin dedi
ve alttan çektiği usg çıktılarını ve durumumu anlatan bir dosya hazırladı ve üniversitenin özel bölümü olan ünibelde bir profle görüştüm oda serklj lık bir durum görmediğini istirahat ederekte bu durumu atlatabilceğemi söyledi zaten ileri haftalarda oldugumu söyledi

birde yanlış yazdım sanırım yani bu operasyonun ikilemde kalmış bir operasyon oldugunu ve kendisinde bir defa değil yaptıgı operasyonlarda 1 defasında işe yaramadığını yani kiminde yarıyor kiminde yaramıyor dedi
sonuça bu konu hakkında olan deneyimlerini benimle çok açık bi şekilde paylaştı

bana benim her yaptıgım amelyat başarılı oldu diyebilirdi ama başarılı olanınıda başarısız olanınıda benimle paylaştı

26 haftalık hamileyim. Doktoruma kasılmalarımın olduğu söyledim serviks boyunu ölçtü.
3,9 mm çıktı. normal dedi. fakat suyum fazlaymış.

Merhaba arkadaşlar bende bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum en yakın arkadaşım bu nedenle üç bebeğini kaybetti gel görki bende aynı sorunla yüzyüze geldim ve hiç bir belirti olmaksızın hafif ağrılarla 24 haftalıkken dr gittim ve bu sorunla karşılaştım serviks uzunluğum 1 cm di ve üç dört günlük tedavi ve sonrasında acil serklaj uygulandı 10 gün hastanede kaldım ve iki üç gün sonra tekrar 10 gün daha yatırıldım ikinci bir serklaj uygulamasına karar verilmişti ama riskinden dolayı vazgeçildi hergün serviks uzunluğuna ve bebeğimin durumuna bakıldı inanın her günüm bebeğimi kaybetme korkusuyla ve ağlamayla geçti psikolojim tamamen çökmüştü ama çok güzel bir hastanede çok iyi dr ların gözetimi altındaydım bunları anlatmak istedim ben şu an 32 haftayı geride bıraktım iki haftada bir kontrole gidiyorum ve inşaallah bebeğimi sağlıkla kucağıma alacağım günü bekliyorum bu sorunla yüzyüze kalan arkadaşlarımızın umutlarını kaybetmemelerini diliyorum...sevgiler...:emir_bebek:

merhaba arkadaşlar bende 23 haftalık erken doğum yaptım simdi 8 haftalık hamileyim dr um rahım agzını ölçü 3 cm dedi 2.5 cm ve altı riskli dedi ağustosda tekrar gittiğimde alttan ölçücek bu sefer korkuyorum ben normalmi sizce 3 olması .

mrhb bende aynı şeyleri yaşıyorum.tüp bebek tedavisiyle ikiz gebelik bekliyorum.gebeliğimin20+6 haftasındayım.18.haftaya kadar her şey normaldi.19.haftamda kanamayla birlikte doktora gittim.bi kaç günlük doktor gözetimindeydim hastanede.daha sonra 20.haftama girmeden serkülaj yapıldı.buna rağmen kanamam kesilmedi ama rahim ağzı uzunluğu normaldi.fakat bugün yapılan kontrolle rahim ağzı tamamiyle açılmış ve dikişe kadar gelmiş denildi.8 tane nidilat ve 2 tane endol alıyorum serumlarda cabası tabi buna rağmen kanama durmadı ve rahim bu durumda çok korkuyorum acaba serkülajla ve bu şekilde 26-28 haftaya kadar gidebilir miyim?ilginiz için şimdiden tşk allah herkesin yardımcısı olsun

34. gebelik haftamda serviks uzunlugum 1,4 cm olarak ölcüldü (ayrica bebisimin kafasi dogum kanalaina girmis) kisa oldugunu fazla yürüyüs vs yapmamam gerektigi söylendi 2-3 gün snra 2,1 cme uzadi. simdi okadar önemsenecek bi durum degil bebek artik dogsada sorun degil dedi doktorum ve günlük hayatima devam etmemi söyledi, 3-4 gündür yürüyüs yapiyorum abartmamak sartiyla hala dogmadi aslinda artik dogsa fena olmaz =)

KIZLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.19+0 GEBEYİM.KANAMA VS.HİÇ Bİ SIKINTIM YOK.DÜN NORMAL KONTROLE GİTTİĞİMDE DR.SERVİKS UZUNLIĞUNA KARINDAN BAKCAM DEDİ.AMA KISA BULDU.ALTTAN DA BAKMAM LAZIM DEDİ.HEM O UZUN ALETLE HEM DE ELLE AÇIKLIK VS.KONTROL ETTİ.BEN İNANILMAZ RAHATSIZ OLDUM.ÇÜNKÜ KAFAMA ÖZELLİKLE ANNEMİN YERLEŞTİRMİŞ OLDUĞU Bİ İNANÇ VAR.O KADAR BÜYÜK BEBEĞE ALTTAN BAKILMAZ!!!

BEN EĞİTİMLİ Bİ İNSANIM NOLUR CAHİLLİKLE SUÇLAMAYIN AMA DURUP DURURKEN KURCALAMASI BENİ ÇOK KORKUTTU.

NEYSE ŞU AN BİŞEYİM YOK.VAJİNAL BATMALARIM VAR Bİ TEK O DA ZATEN 15.HAFTADAN BERİ DVM EDİYOR.

birincisi bu uzunluk haftama göre normal mi???ikincisi elle muyene hakkında ne düşünüyorsunuz???

KIZLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.19+0 GEBEYİM.KANAMA VS.HİÇ Bİ SIKINTIM YOK.DÜN NORMAL KONTROLE GİTTİĞİMDE DR.SERVİKS UZUNLIĞUNA KARINDAN BAKCAM DEDİ.AMA KISA BULDU.ALTTAN DA BAKMAM LAZIM DEDİ.HEM O UZUN ALETLE HEM DE ELLE AÇIKLIK VS.KONTROL ETTİ.BEN İNANILMAZ RAHATSIZ OLDUM.ÇÜNKÜ KAFAMA ÖZELLİKLE ANNEMİN YERLEŞTİRMİŞ OLDUĞU Bİ İNANÇ VAR.O KADAR BÜYÜK BEBEĞE ALTTAN BAKILMAZ!!!

BEN EĞİTİMLİ Bİ İNSANIM NOLUR CAHİLLİKLE SUÇLAMAYIN AMA DURUP DURURKEN KURCALAMASI BENİ ÇOK KORKUTTU.

NEYSE ŞU AN BİŞEYİM YOK.VAJİNAL BATMALARIM VAR Bİ TEK O DA ZATEN 15.HAFTADAN BERİ DVM EDİYOR.

birincisi bu uzunluk haftama göre normal mi???ikincisi elle muyene hakkında ne düşünüyorsunuz???

????????????????????:-(((((((((((((

33.1 mm yazıyo bi verdiği çıktılardan birinde ama sanırım bu.tahmin ettiğimden daha iyiymiş dedi.açılmanda yok dedi.üfff durup dururken kurcaladı huzurum kaçtı ya:-((

benimde 23 haftada 3 cm civarıydı şimdi 31. haftaydım yine 3 cm ama bebekde ağırlaştığı için acayip kasık ağrım var.her an doğurcak gibiyim.bnce çalıimıyosan kendini fazla yorma yatmanın ve dinblenmenin büyük faydası oluyor.3.5 üzeri normalmiş zaten.benim bi ara 3.5 olmuştu ozaman doktor risk yok demişti bende durmadım evi felan süpürdüm yürüdüm.şimdi çekiyorum valla.

merhaba arkadaslar ben suan 22+3 gunluk hamileyim.bir hafta once doktoruma gittim doktorum rahim agzinda kisalma var dedi 4.1 olmus yatman gerekiyo kesin dedi .doktordan ciktiktan sonra karnimda hep sertlesmeler oluyodu gunde kesin 15 den fazla idi hastaneye yattim 5 gun serumla ilac verdiler ama doktorum kisalma varmi bakmadi bakarsam rahmin yine tepki verebilir dedi o yuzden cok merak ediyorum ne durumda acaba serumlar uzunlugunu uzatmis olabilirmi bazen okuyorum benimki geri duzeldi felan yazanlar olmusta.ins 30 haftama kadar gelebilirim.

merhaba arkadaşlar doktor bakmadan herhangi bir belirti veriyor mu? 15 haftalık hamileyim ve doktorum bakmadı ama bende kasık or yorulduagrısı akıntı ve bel agrısı oluyor yoruldugumda şiddeti artıyor agrının.. netten onlian birdoktora anlattım servikal uzunluguna bakılması lazım dedi.. böyle agrıyla vs hissediliyormu? :(:43:

Back
X