- Konu Sahibi EU2
defne katılıyorum aynı şeyleri düşünüyorum benimde aklım karışıkk ne yazıkki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende bu konu hakkıonda başlık açmayı düşüyordum bendede rahim ağzı kısalığı var tam olarak ne kadar bilmiyorum ama doktorumun verdiği çıktılarda yazıyor bakınca yazarım
banada ya serklaj yada istirahat dedi işte bir profesöre göründüm oda serklajlık gerektiricek çok önemli bir duurm yok dedi istirahat ediceksin dedi
işte yürüyüş ayakta fazla kalmak ağır iş ve yorulmak yasak birde doguma kadar cinsel birleşme yasak dedi
arkadaşımın teyzesi 2 doğumundada yaptırmış 12 yada 16 haftalıkken daha gecte olabiliyr serklaj yaptırmış 36 . hafta aldırmış sonrasında 40. haftada doğumlarını gerçekleştirmiş işe yaradığını söylemiş
doktorumda ben 1 kere yaptım hiç bir işe yaramadı dedi yani sanırım kişiden kişiyede değişiyor birde serklaj yaptırsanda istirahati bırakmamak lazım bakalım hayırlısı
arkadaşlar serviks uzunluğu hakkında çok çeşitli ve değişik şeyler duyuyorum.
Sizlerin de fikrini almak istiyorum .
Ben 14 şubatta 18 haftalık bebeklerimi doğurdum,yaşayamayacak küçük oldukları için kaybettim ikiz meleklerimi.
Bende rahim ağzı yetmezliği varmış.bu gün bir kadın doğumcuya gittim ,doktor serviks uzunluğu 3 cm olarak ölçtü,kısa olduğunu söyledi.hamilelikte daha kısalıcak ve 12 . Haftada serklaj yaptırmam şart oldu.
Sizde durum nasıl? Serklaj yaptıran arkadaşlar kaç cm di rahim ağzınızın uzunluğu ?
arkadaşım merak etme çok kötü değil serviks uzunluğun,serklaj ameliyatı ise çok kolay birşey,smear alınacak gibi pozisyonda küçük bir iğne ile serviks uyuşturulup,serviks ağzına torba büzergibi 1-2 tane dikiş konulmasıdır,hiç korkma,canın acımaz,tehlikeli birşey değil,erken kendikendine açılmasın diye bizim serviks ağzını tutmamızdır,korkma sakın,aklına takılan olursa sorabilirsin,12.hft dan sonra konulur,doğumda alınır yada duruma bağlı 37-38. Haftada da alınabilir
off arkadaşım sorma..eşim de dr ama biz dr ihmalinin kurbanı olduk resmen..az bile araştırıyormuşuz..serklajın çeşitlerini de öğrenmeye başladım..shirodkar tekniği isticem..acır diye korkmuyorum..myomektami,histeroskopi,co-cultur vs vs yaşadıktan sonra bundan ne diye korkayım..zaten anestezi altında yapılıyormuş..şimdiden araştırıyorum tractocil falan
KIZLAR YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.19+0 GEBEYİM.KANAMA VS.HİÇ Bİ SIKINTIM YOK.DÜN NORMAL KONTROLE GİTTİĞİMDE DR.SERVİKS UZUNLIĞUNA KARINDAN BAKCAM DEDİ.AMA KISA BULDU.ALTTAN DA BAKMAM LAZIM DEDİ.HEM O UZUN ALETLE HEM DE ELLE AÇIKLIK VS.KONTROL ETTİ.BEN İNANILMAZ RAHATSIZ OLDUM.ÇÜNKÜ KAFAMA ÖZELLİKLE ANNEMİN YERLEŞTİRMİŞ OLDUĞU Bİ İNANÇ VAR.O KADAR BÜYÜK BEBEĞE ALTTAN BAKILMAZ!!!
BEN EĞİTİMLİ Bİ İNSANIM NOLUR CAHİLLİKLE SUÇLAMAYIN AMA DURUP DURURKEN KURCALAMASI BENİ ÇOK KORKUTTU.
NEYSE ŞU AN BİŞEYİM YOK.VAJİNAL BATMALARIM VAR Bİ TEK O DA ZATEN 15.HAFTADAN BERİ DVM EDİYOR.
birincisi bu uzunluk haftama göre normal mi???ikincisi elle muyene hakkında ne düşünüyorsunuz???
uzunluk ne kadardı?
33.1 mm yazıyo bi verdiği çıktılardan birinde ama sanırım bu.tahmin ettiğimden daha iyiymiş dedi.açılmanda yok dedi.üfff durup dururken kurcaladı huzurum kaçtı ya:-((