Ses çıkararak geniz temizleme

..... ey nankör dünya eyyy yalan dünya hastalıkları icinde barındıran dünya, hasta ruhlu insanları icine alan dünya düşmez kalkmaz bir allah var. İnsanlar yatalak oluyor neler neler ...allah hayırlı evlatlar hayırlı torunlar nasip etsin.... allah ıslah etsin siz ve sizin gibileri....
Pardon ama yatalaklıkla ne alakası var? Muhtemelen burdaki çoğu kişinin babası ya da annesi bu davranışı sergilediği için bu kadar tepki çekti ancak koltuğa tırnak kesmekle düşmez kalkmaz bir Allah olmasının hiç ilgisi yok. Dayım 35 yaşında diyorum bilmem farkında mısınız? Ve üvey annem hamile. Ayıp denen bir şey var

Bende deyim yerindeyse cok cok uyuz biriyimdir birinin dokundugu su sisesini bile elime alamam misafir gittikten sonra (arkadas ortami yeni tanistigimiz biri) gelip gittikten sonra kapi kulplarina kadar silen ben bile bu konuya uzuldum
ne bilim anne baba ya bulunmaz bi nimet canim seni hamile olan anneyi yadirgamadim gencsin belki yasin kucuk vs bende ayni senin gibiydim ama simdi hamileyim ve anne-baba olmanin zorlugu nedir biliyorum o yuzden baban beni sasirtti biraz
bi gun evladim benim hakkimda böyle dusunse cok uzulurum simdiden islak mendil yerine poposunu pamukla temizlerim vs herseyin en guzelini dusunuyorum belki cok duygusal bi yaklasim oldu ama anne baba aile olmak cok zor
kisaca kiymet bilinmeli
Ya dayım neden hep atlanıyor cidden anlamadım. Duygusallığın da bir sınırı olmalı. 35 yaşında adam koltuğa tırnak keser mi hamile kadının evinde? Sene 2019. Sanki bahsettiğim kişiler mağaradan çıkmış gibi yorumluyorsunuz. Köyde insanlar koltuğa tırnak mı kesiyormuş? Bu nerde ve hangi yaşta olunursa olunsun ayıptır. Özellikle sinirlendiğimiz nokta dayımın da böyle davranması ve hiç dikkat etmemesi. Dedem de çok yaşlı biri değil gayet enerjik ve bilinci yerinde yani.

:skandal::confused:
Ya dayım neden hep atlanıyor cidden anlamadım. Duygusallığın da bir sınırı olmalı. 35 yaşında adam koltuğa tırnak keser mi hamile kadının evinde? Sene 2019. Sanki bahsettiğim kişiler mağaradan çıkmış gibi yorumluyorsunuz. Köyde insanlar koltuğa tırnak mı kesiyormuş? Bu nerde ve hangi yaşta olunursa olunsun ayıptır. Özellikle sinirlendiğimiz nokta dayımın da böyle davranması ve hiç dikkat etmemesi. Dedem de çok yaşlı biri değil gayet enerjik ve bilinci yerinde yani.
:skandal:dayin mi vallahi okumadim gormedim sen dedin dayin oldugunu ogrendim amcam vs yazmistin da
malesef oyle insanlarin yasi ne olursa geldigi yer neresi olursa olsun gorgu cok baska birsey
Benim esim yerde peceteye posete keser sonra supurur kestigi odayi belki sicramis olabilir diye kayinbabam meyve bicagiyla tirnak kesermis kayinvslidem de o bicaklari mutfakta bicaklikta sakliyordu aldim bilmeden salata yapmistim o olay aklima geldi
eminim sen bunu demek istemedin ama yazmadan gecmek istemiyorum esim ve ailesi Almanyada yasamis uzun yillar ve ben de koyde dogdum buyudum burda meyve bicagiyla tirnak kesen taraf nedir anlatabildim mi gorgu baska bisey gercekten
az sabir sizede, gidince etraflica bi temizlik yapip rahatlarsiniz kolayliklar diliyorum

Allah aşkına hangi köyde koltuk üzerine tırnak kesiliyor söyler misiniz?
Koyde cocuguna bahcede tuvalet egitimi veren halam hize geldiginde cocugu halinin ortasina kakasini yapti biz yine de sizin gibi davranmadik misafirdir cocuktur anlamaz bilmez dedik iki gun snra gidecek diye sustuk.abartmayin bence

Benim dedem de yaşlıydı ve sürekli genzini burnunu temizleme ihtiyacı hissederdi.
Ama bir defa bile burnunu genzini, duyabileceğimiz kadar sesli temizlediğine şahit olmadım.
Bazen mendiliyle balkona veya dışarı çıkardı.
Köy hayatında büyümüş yetişmiş bir insandı. Canım dedem.. Mekanı cennet olsun. ❤

Yetiştirilmeyle vs alakası yok.
Bazı şeylerin çözümü vardır aslında istemek ve bunun hassasiyetinde olmaya çalışmak zor değil..
İnsanların ses,temizlik hassasiyetleri olabilir Okb diye birsey var ve tedavisi meşakatli bir rahatsızlık.
Okb hastası birisi bu durumda kafayı yiyebilir.
Ona anlayış nerede?
Hamile kadın da rahatsız olabilir anormal değil ki.
Ama eli ayağı tutan dede için yaşlı,onun için geçerli değil derseniz duyar kasmış olursunuz.
Grip olan insan da uluorta sümkürsün ozaman hasta ya hani.
Yaşlı da, köylü de, şehirli de olsa insanların birbirlerine ve haklarına saygı duymaları gerekir.
Kültürel değerler adı altında iğrençleşmeye gerek yok!

Hanımefendi burda hiç kimse birbirini tanımıyor, mesajlarım tabi ki açtığı konu özelinde.

Ben köyde büyüdüm. Salataya ekmek banmayı herkes sever, burada yetişen. Hatta biz küçükken ıyyy falan yaptığımızda annemiz babamız bizi uyarıyordu "sanane biz böyle seviyoruz istemiyorsan tabağına al" diye. Burda tüm yaşlılar genizini sesli temizler. Bunda en ufak bir anormallik yok. Başka örnek davranış görmemişler ki, köyden çıkıp üniversiteye gitmemişler, ya da uzun süreli bu davranışları öğrenecek bir ortama girmemişler.

Bu bir kültür. Kültürlerarası farkların farkındalığı diye bile bir çok eğitim var çok uluslu şirketlerde. Bu farklara saygı duymayan biri cahildir. Aile büyüklerine geçici bir süre bu farklardan dolayı hoşgörü gösteremeyen biri ise ya şımarıktır, ya çocuksudur, ya cahildir... ne diyeyim!

Bu arada konu sahibine sapık, dolandırıcı, kadına şiddet uygulayan mahluk olmadığı için teşekkür ederim o halde.

Tuvalette kapıyı kapatmamak, ortak konulan tabağa el uzatmak savunulacak şeyler değil. Konu sahibi uyarabilse keşke. Belki de bırakırlar bunları yapmayı. Sizin görüşünüze göre bu toplum bir adım ileri gidemezdi. Ben küçükken elimi mutfakta yıkardım annem karışmazdı. Teyzem bir gün yapmamı ve yanlış olduğunu söyledi. Böylece o davranışı bıraktım. Ki ben büyük bir şehirde yaşıyordum. Yanlışlarımız doğrularımız olabilir. İnsan olmanın güzel yanı düşünebiliyor, algılayabiliyor olmak. Birbirimizin yanlışını düzeltmezsek, dinlemezsek insan olmanın da bir anlamı yok. Asıl cahillik öğrenmeye kapalı olmak.

İyi geceler hanımlar gecenin bu saati aşırı sinirim bozuk çünkü uyuyamıyorum. Dedemler köyden geldi amcam da onlarla beraber gelmiş resmen bağıra çağıra oturma odasında konuşup televizyon izliyorlar. Babam da misafir geldiler diye uyuyamadı o da çok sinirli ama belli etmemeye çalışıyor ama daha da sinir olduğumuz bir şey var o da bildiğiniz sesli sesli geniz temizliyorlar. Tuvaletin kapısını kapatmadan el yüz yıkayıp sonra da bu işlemi gerçekleştiriyorlar ve adeta kükrer bir biçimde. İster istemez midemiz bulanıyor babam da babası olduğu için belli etmek istemiyor uyaramıyor da. Yemek sofrasına oturuyoruz salataya ekmek banıyorlar ama normal banmak değil dürüm ekmeği gibi yapıp arasına alıyor banarak ve ortaya konulan bir tabak bu. Sofrada durmadan konuşuyorlar ve yüksek sesle. Yarın işe okula gideceğiz ama ne tadımız kaldı ne tuzumuz üstelik 1 hafta daha burdalar. Tuvalete giresim gelmiyor yemek yiyesim gelmiyor. Babamın eşi -annemle babam ayrı- de çok zorlanıyor. Babam dediğim gibi rahatsız ama eşine belli etmemek küçük düşmemek için ona karşı savunuyor. Kadın hamile midesi hassas iki üç lokma yiyip kalkıyor mecbur. Mesela amcam ya da dedem sofradan erken kalktı diyelim el yıkamaya gidiyorlar biz sofradayız sesli sesli öksürüp balgam atıyorlar. Babamın eşi sinirden ağladı nerdeyse. Açık açık olmasa da uyarmak rahatsızlığını onlara belli etmek istiyor. Ne yapabiliriz? Uyku konusunda uyardık ama dedem asla uyumak istemiyor bıktık gerçekten..
Ayyyyyyy bizim sulalede de var bu model. Aynen dedigin gibi masadan erken kalkar orada yemek yiyeni falan dusunmez honkurur de honkurur.. aynisi yaa aynisi. Ben bir araya gelmiyorum artık. O varsa misafirliğe falan da gitmiyorum. Yemeği falan gectim yani insan var yok umrunda degil banyo kapisi açık sekilde böğüruyor yahu.. bir jenerasyon var ki onlar tükenmeden zor...

İyi geceler hanımlar gecenin bu saati aşırı sinirim bozuk çünkü uyuyamıyorum. Dedemler köyden geldi amcam da onlarla beraber gelmiş resmen bağıra çağıra oturma odasında konuşup televizyon izliyorlar. Babam da misafir geldiler diye uyuyamadı o da çok sinirli ama belli etmemeye çalışıyor ama daha da sinir olduğumuz bir şey var o da bildiğiniz sesli sesli geniz temizliyorlar. Tuvaletin kapısını kapatmadan el yüz yıkayıp sonra da bu işlemi gerçekleştiriyorlar ve adeta kükrer bir biçimde. İster istemez midemiz bulanıyor babam da babası olduğu için belli etmek istemiyor uyaramıyor da. Yemek sofrasına oturuyoruz salataya ekmek banıyorlar ama normal banmak değil dürüm ekmeği gibi yapıp arasına alıyor banarak ve ortaya konulan bir tabak bu. Sofrada durmadan konuşuyorlar ve yüksek sesle. Yarın işe okula gideceğiz ama ne tadımız kaldı ne tuzumuz üstelik 1 hafta daha burdalar. Tuvalete giresim gelmiyor yemek yiyesim gelmiyor. Babamın eşi -annemle babam ayrı- de çok zorlanıyor. Babam dediğim gibi rahatsız ama eşine belli etmemek küçük düşmemek için ona karşı savunuyor. Kadın hamile midesi hassas iki üç lokma yiyip kalkıyor mecbur. Mesela amcam ya da dedem sofradan erken kalktı diyelim el yıkamaya gidiyorlar biz sofradayız sesli sesli öksürüp balgam atıyorlar. Babamın eşi sinirden ağladı nerdeyse. Açık açık olmasa da uyarmak rahatsızlığını onlara belli etmek istiyor. Ne yapabiliriz? Uyku konusunda uyardık ama dedem asla uyumak istemiyor bıktık gerçekten..
Sessiz çığlıklarima ortak oldu şu yazınız.4 senenin 2 senesi bu durumdan rahatsizim.

Tuvalette kapıyı kapatmamak, ortak konulan tabağa el uzatmak savunulacak şeyler değil. Konu sahibi uyarabilse keşke. Belki de bırakırlar bunları yapmayı. Sizin görüşünüze göre bu toplum bir adım ileri gidemezdi. Ben küçükken elimi mutfakta yıkardım annem karışmazdı. Teyzem bir gün yapmamı ve yanlış olduğunu söyledi. Böylece o davranışı bıraktım. Ki ben büyük bir şehirde yaşıyordum. Yanlışlarımız doğrularımız olabilir. İnsan olmanın güzel yanı düşünebiliyor, algılayabiliyor olmak. Birbirimizin yanlışını düzeltmezsek, dinlemezsek insan olmanın da bir anlamı yok. Asıl cahillik öğrenmeye kapalı olmak.

Başkasının genzinde olanlar her zaman iğrençtir. Bu konuya yorum yazan hiç kimse iğrenç değil demedi. Konuya tepkiler geçici misafirlikteki dedenin bu arkadan konuşmalara reva görülmesi. Yapılması gereken, ya kırmadan uyarırsın, ya geçici deyip idare edersin.... Benim tepkim o 65 yaşındaki amcanın kendi evladının uykuları kaçacak, yemek yiyemeyecek, o wc ye gidemeyecek kadar tepkili olunmasına. 1-2 hafta için bu tepkiye inanamıyorum ben.

Uyarılabilinir tabi ki, dedeciğim sağ olsaydı mesela ben "dedoş be, yemek yiyoruz burda, kapıyı kapsan da duymasak" der, göz kırpıp kapıyı kapatır, kalp kırmadan bu konuyu çözerdim.

Teyzenizin yaptığı gibi, küçüklerimiz ise direkt nedeniyle anlatılarak uyarılmalı, ne güzel yapmış teyzeniz. Ama küçük ile büyük aynı tarzda uyarılmamalı.

Diğer taraftan konuda bir tuhaflık var zaten. Konu sahibi önce dedem dedem dedi, sonra ama amcama bişey demiyorsunuz dedi, sonra amcaya dayı demeye başladı... Anlayamadım ben de.

Başkasının genzinde olanlar her zaman iğrençtir. Bu konuya yorum yazan hiç kimse iğrenç değil demedi. Konuya tepkiler geçici misafirlikteki dedenin bu arkadan konuşmalara reva görülmesi. Yapılması gereken, ya kırmadan uyarırsın, ya geçici deyip idare edersin.... Benim tepkim o 65 yaşındaki amcanın kendi evladının uykuları kaçacak, yemek yiyemeyecek, o wc ye gidemeyecek kadar tepkili olunmasına. 1-2 hafta için bu tepkiye inanamıyorum ben.

Uyarılabilinir tabi ki, dedeciğim sağ olsaydı mesela ben "dedoş be, yemek yiyoruz burda, kapıyı kapsan da duymasak" der, göz kırpıp kapıyı kapatır, kalp kırmadan bu konuyu çözerdim.

Teyzenizin yaptığı gibi, küçüklerimiz ise direkt nedeniyle anlatılarak uyarılmalı, ne güzel yapmış teyzeniz. Ama küçük ile büyük aynı tarzda uyarılmamalı.

Diğer taraftan konuda bir tuhaflık var zaten. Konu sahibi önce dedem dedem dedi, sonra ama amcama bişey demiyorsunuz dedi, sonra amcaya dayı demeye başladı... Anlayamadım ben de.
Ya dedem ve amcam dedem 65 amcam 35 yaşında. Neyse az kaldı zaten gitmelerine

Valla bunların cözümünü bilmiyorum ama nolur takıntı yapma bin beteriyle evlenirsin. Babam olur olmaz gaz cıkarırdı iğrenirdim aynı odada bile oturmazdım gaz cıkarınca kavga ederdim şimdi eşimde barsak çatlağı var tam tuvalete cıkamıyor habire gaz cıkarıyor. Bazen yatakta uyurken bile uyandırıp kavga edip ağlayıp salona gidiyorum 3,5 senede şunu başardım, uyanıksa lavaboya gidiyor 10 dkda bir gaz cıkarmaya😅. Hee bir de eşim genzini kaşımak için kişniyor. Bildiğin kişnemek! Yine kavga gürültü ama herşey aynı. Bana gelince cocuklugumdan beri güzel koku hastasıyım sırf icim de güzel koksun diye yumuşatıcı icmişliğim olmuştu cocukken 😅 Allah bununla sınıyor beni

Şu salataları artık ortaya tek tabak halinde servis etmeyin. Herkese ayrı kaselere koyun. Bence ortaya 8 kişinin kaşık daldırması çok saçma...

Back
X