- 11 Eylül 2019
- 2.934
- 18.951
- 128
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Belli
Kadın hamileKonu sahibinin her zamanki kibarlığı ile yani kibarca azıcık rahatsız olması sorun olmayabilirdir tabi
Ama onlar ailece sinirden ağlayacak, artık yemek yiyemeyecek hatta wc ye gidemeyecek kadar çok sinir olmuşlar.
Allah aşkına bu kadar tepki normal mi sizce?
Ona da lafları var. Kendimizi bir şey sanıyormuşuz boşa tabak israfı yapıyormuşuz vb. Bütün yemek boyunca onu konuşuyorlar sanki komik ya da ayıp bir şeymiş gibiSalataları ayrı tabaklarda servis etseniz![]()
Kapıyı kapatmak çok zor olmamalı. 65 ve 35 yaş yaşlı değil.O zaman empati diye anlayış diye bişey hiç olmasın. Kuralımıza uymayanı ezelim hırpalayalım hooooop hayatımızdan çıkaralım.
Kural da alternatifi olmayan bir kural, genzini banyoda bile temizleyemezsin nokta. Bu mu yani?
Yoo alakası yok. Geniz temizlerken falan kapı kapatılmalı. Hadi dedem neyse amcam 35 yaşında genç adam yani. Hamile kadın var evde az biraz saygılı olmak çok mu zor? Kocaman insanların daha bilgili görgülü olması gerekmiyor mu? Üstelik gece 3 lere 4 lere kadar uyumuyorlar.Genzi dolan bir adam banyo da sümkürmekten başka ne yapabilir ? Duyanda insanlarin üzerine üzerine yapti sanir...Tamam çok hoş bir durum olmayabilir ama ihtiyaç sonuçta,tipki tuvalet gibi.
Kaldi ki bu kişiler yaşli dede ve amca,üstelik bir haftalik bir durum.Sanirim gelmelerini hiç istemediginiz için onlara karsi bir tahammülsüzlük oluşmuş.
Tuvalet kapısını kapatmak için ordinaryus olmaya ya da 20 yaşında olmaya gerek yok diye biliyorum? Dramatikleştirme sevdanıza da anlam veremiyorum. 35 yaşında adam da mı yaşını başını almış? Hadi dedem düşünemiyor gece 3 e kadar hamile kadının evinde tv izleyip yatıp uyumamak nedir Allah aşkına. Ayrıca herkez değil herkes.Derler ya bir baba 10 evlada bakar da bir evlat bir baba ya bakamaz diye.. Hey gidi dünya hey..
1 hafta yahu 3 ay da degil 3 yil da degil. Sikayete baslamissiniz babali kizli bir de eşli. 65 yasinda yasini almis bir insan icin ustelik bu babanin babasi oldugu halde burada giybetini ondan nasil ilk gunden biktiginizi anlatiyorsun aşağılayıp rencide ettiğini (sanıyorsun). Herkez görgülü olmak zorunda mi. Evet görgülü olalım iyi hoş ama koy de yetişmiş belki bugune kadar şehir de yaşamamış egitim almamış kendini yetistirmemis ve ne gördüyse onlari yaparak hayatini devam ettirmekte olan bi ton insan var. 1 hafta dişini sıkmak bukadar zor olmasa gerek..
Allah kimseye düşürmesin bizleri..
Annenizi kutluyorum.. Konu sahibinin babasi da bu tutum da olsaydi keske alt tarafi 1 hafta büyüklerimizin de bize ornek olması gerek.1 hafta idare edilebilir bir süre. Bu kadarlik bir süre için uyarmasaniz belli etmeseniz iyi olur. Evet cok zor benim de midem alt üst olurdu. Ama o kapatmiyorsa siz oldugunuz yerin kapısını kapatin, hamile bayan rahatsizim desin kendi odasinda ayri yesin. Bosanmis dayim bizde 5 yila yakin kaldi fakat en ufak bisey diyemedik. Annem kardesim bu evden kırgın gitmeyecek dedi bizde ona olan saygidan tek kelime etmeden ugurladik evden. Allah baska dert vermesin bu cozulemeyecek bir problem degil
İnanin ki bu konu da bende cok uzuldum ve gelecek icin cok kaygılıyım . 22 yaşında olmama ragmen...Keşke yanlış anlıyor olsam.
Şu an o kadar üzgünüm ki, insanların bu kadar rahatına düşkün, yaşlılarına saygı duymayan ve bu değerleri sahiplenenleri dışlar olduğuna üzgünüm.
Çocuklarım için üzgünüm. Empati anlayış herşeydir-süs hiçbir şey, lavaboda sümkürebilirsin bunu ayıplayan bayağıdır diye yetiştirdiğim çocuklarımın yaşayacağı bugün gördüğüm için çok üzgünüm...
Burada kimse aaa ne kadar guzel deden gelse ağzımızın icine de bir balgam atsa yanimiz da da soyle istahli bir geniz temizlese demiyor ki .. Yani bazılarınız birsey konusmak icin konusuyorsunuz boyle insani orta yerinden catlatiyorsunuz Kimi gelir yazilan yaziyi duzeltir tiren yazmissa hemen oncelikle tren o canim vs :)) he duzelttiniz aya mi ciktiniz sanki. Sizde o misal dedesi hakkinda ilk gunden boyle bezmis bikmis konusmasi ve diger aile üyelerinin tasdiklemeleri nekadar dogru ne kadar etik hanimefendi. Bunu mu savunuyorsunuz. Peki.boyle mi gorduk biz buyuklerimizden iğrenirsin hosuna gitmez o ayri boyle rencide edilir mi 1 hafta 1 sene degil ki. Resmen dedesi amcasi cöpmüş iğrenç birsey mis gibi gitseler keske ilk günden mide spazmı gecircez iyyyyy bayilcaaz ailecek pislerr tuh tuh vah vah gibiii bahsetmis yani . Bi hossunuzz. Oh bir suru imla hatasi yaptim yasasın :) duzeltmenize şarjiniz yetmez.Geniz temizlemek, geğirmek tarzı kişisel temizliklerin toplum içinde, diğer insanları rahatsız edecek şekilde yapılması ayıptır dediğimiz için rahatına düşkün, yaşlılarına saygı duymayan, aslını unutan insanlar olduk iyimi.
Geniz temizlemeyi;
kasket, şalvar, yer sofrası gibi kültürel farklılıkla bir tutan, sahiplenilmesi gereken bir değer olarak gören birine ne anlatabilirim ki.
Ay ay ay dotum :) Allah senin eline kimseyi dusurmesin canim anlayan anladi senin o muhtesem vicdanini dramatik olan sensin suan inan bana cok uzuluyorum senin adina ayrica hamile hamile okadar abartmayın allah askina hastalikli bir kadin sanki hepimiz hamile olduk. Herkez aksam erken uyuyacak diye birsey yok. Tv de izlerim keyfimi de yaparım herkez odasinda uyumuyor mu ses cok rahatsiz ediyorsa kibarca amcacim sesi biraz kisarmisin sabah erken kalkmam gerek vs dersin. Boyle arkasindan cirkin dusunmen den iyidir alinmasiTuvalet kapısını kapatmak için ordinaryus olmaya ya da 20 yaşında olmaya gerek yok diye biliyorum? Dramatikleştirme sevdanıza da anlam veremiyorum. 35 yaşında adam da mı yaşını başını almış? Hadi dedem düşünemiyor gece 3 e kadar hamile kadının evinde tv izleyip yatıp uyumamak nedir Allah aşkına. Ayrıca herkez değil herkes.
Kötü insanlar olsak buraya yazmam bile çoktan yapacağımızı yapar bir dakika bile düşünmezdik. Hep dede üzerinden yürüyorsunuz da amcam 35 yaşında genç biri ona ne demeli? Ayrıca yaşlı insan eşittir dokunulmazlık hakkı olan her yaptığı doğru olan insan demek değildir. Hamile kadına saygıları yok bir kere. Kadıncağız uyumak istiyor haklı olarak ama onlar illa tv açık olacak gece 3 e kadar siyaset futbol konuşulacak diye diretiyorlar. On odalı evde yaşamıyoruz sonuçta ses bizim odalara da geliyor. Konu bir hafta veya on yıl kalmaları değil bu düşüncesiz hareketleri. Ayrıca dedem yaşlı gibi değildir her gün yürüyüş yapar gezer tozar yer içer hiç de öyle bastonla gezen biri canlanmasın aklınızda. Tuvalet kapısı kapatmıyorlar yahu. Salataları ayrı tabaklara koyunca da görgüsüzlükle kibarcık olmakla suçlandık.Burada kimse aaa ne kadar guzel deden gelse ağzımızın icine de bir balgam atsa yanimiz da da soyle istahli bir geniz temizlese demiyor ki .. Yani bazılarınız birsey konusmak icin konusuyorsunuz boyle insani orta yerinden catlatiyorsunuz Kimi gelir yazilan yaziyi duzeltir tiren yazmissa hemen oncelikle tren o canim vs :)) he duzelttiniz aya mi ciktiniz sanki. Sizde o misal dedesi hakkinda ilk gunden boyle bezmis bikmis konusmasi ve diger aile üyelerinin tasdiklemeleri nekadar dogru ne kadar etik hanimefendi. Bunu mu savunuyorsunuz. Peki.boyle mi gorduk biz buyuklerimizden iğrenirsin hosuna gitmez o ayri boyle rencide edilir mi 1 hafta 1 sene degil ki. Resmen dedesi amcasi cöpmüş iğrenç birsey mis gibi gitseler keske ilk günden mide spazmı gecircez iyyyyy bayilcaaz ailecek pislerr tuh tuh vah vah gibiii bahsetmis yani . Bi hossunuzz. Oh bir suru imla hatasi yaptim yasasın :) duzeltmenize şarjiniz yetmez.
Bakın sizde sesli geniz temizliyorsunuz anladığım kadarıyla ama tuvalet kapısı kapatılır. Ayıp denen bir şey var. Herkez değil herkesAy ay ay dotum :) Allah senin eline kimseyi dusurmesin canim anlayan anladi senin o muhtesem vicdanini dramatik olan sensin suan inan bana cok uzuluyorum senin adina ayrica hamile hamile okadar abartmayın allah askina hastalikli bir kadin sanki hepimiz hamile olduk. Herkez aksam erken uyuyacak diye birsey yok. Tv de izlerim keyfimi de yaparım herkez odasinda uyumuyor mu ses cok rahatsiz ediyorsa kibarca amcacim sesi biraz kisarmisin sabah erken kalkmam gerek vs dersin. Boyle arkasindan cirkin dusunmen den iyidir alinmasi
Kadın hamile
Tüm tantana kapi kapanmadi diye mi,e söyleyin kapıyı kapatsinlar o zaman.Sanki tuvaletlerini yaparken kapatmiyorlar gibi bahsediyorsunuz,sürekli kapi da kapı.Yoo alakası yok. Geniz temizlerken falan kapı kapatılmalı. Hadi dedem neyse amcam 35 yaşında genç adam yani. Hamile kadın var evde az biraz saygılı olmak çok mu zor? Kocaman insanların daha bilgili görgülü olması gerekmiyor mu? Üstelik gece 3 lere 4 lere kadar uyumuyorlar.