Sese aşırı duyarlılık?

ay ben de çok gıcık olurum psikolojik bi sorunumda yok, aletlerin sesi kesilirde insanlar çok saygısız, adam çıkmış balkona bangır bangır telefonla konuşuyor saat gece 4... gelde uyanma, yoldan kakara kikiri kızlar geçiyor gece saat 3... örnekler say say bitmez, hele bizim ülkede zaten o kornaların sesi hiç kesilmez gerekli gereksiz, askere gideni, evleneni, sünneti, maç kazananı ohoo
o yüzden yazları hiç sevmem, kar kıymet olsun kimse evden çıkamasın, konvoy hiç yapamasın:KK53::KK53::KK53:

Bende var :(( bir anda sinirlerim zıplıyor. Geçen gün cook sesli opusen bir çifti abartı derecede uyardım. Refleksti aslında bir anda kulaklarim tirmalandi ve yuh ya bu neeee,yavas olun biraz dedim. Yüksek ve kulaklarını tirmalayan sese ani tepkiler veriyorum. Yol çalışmaları oluyor mesela, o sesler bile deli ediyor, insanlar yürüyüp geçerken ben koşuyorum sesten uzaklasmak icin. Deli gibi bağırıp ağlayan çocukların annelerini uyarıp susturun lutfen çocuğunuzu diyorum. Kulaklarimda ne var bu kadar nasil hassaslar bilmiyorum.

Ben de bazi seslerden rahatsiz oluyorum. Oldugum odada tv varsa uyurum ama baska odadan belli belirsiz sesi gelirse o ses beni rahatsiz eder. Ayni sekilde insan sesleri de.

Kızlar size de oluyor mu bilmiyorum,diğer odada tv açıksa ve belli belirsiz sesi geliyorsa aşırı sinir oluyorum ve deli gibi uykum olsa bile uyuyamıyorum istemsizce kulağım hep orda oluyor ya çok özeniyorum rahat rahat uyuyan insanlara,kulaklık vs geçici çözüm böyle olup çözen var mı çok zor bir şey basit gibi gözükse de,aynı şekilde saatin sesi vs
He benim de var taktim mi daha uyuyamam musluk sesi saat sesi ole devam eden sesler ayrica daha bi sinirimi bozar bnm bi de isik takintim da var hicbi yerden isik sizmicak kapkaranlik olcak hayat bana zor ya

Maalesef çözümünü bilmiyorum ama aynı dert bende de var. Üstelik sadece uyurken değil normalde de özellikle telefonda konuşurken bazı sesler beynimin içinde yankılanıyor karşı tarafın bulunduğu ortamdaki en basit çatal bıçak sesi gibi.. Veya sohbet anında birçok insana bağırma diyorum halbuki normal konuşmaları.

O yüzden bekliyorum konunun altında, sinir bozucu gerçekten.
Bazen yemek sırasında ansızın elindeki şeye vurayım düşsün de artık yemesin diye düşünüyorum:D

Bendede var.cok yorulana kadar yatmiyorum.durdurabildigim tum sesleri kesiyorum.duvar saatinin pilini cikar.tv kapat.pencere kapat vs ancak boyle uyuyorum

ay ben de çok gıcık olurum psikolojik bi sorunumda yok, aletlerin sesi kesilirde insanlar çok saygısız, adam çıkmış balkona bangır bangır telefonla konuşuyor saat gece 4... gelde uyanma, yoldan kakara kikiri kızlar geçiyor gece saat 3... örnekler say say bitmez, hele bizim ülkede zaten o kornaların sesi hiç kesilmez gerekli gereksiz, askere gideni, evleneni, sünneti, maç kazananı ohoo
o yüzden yazları hiç sevmem, kar kıymet olsun kimse evden çıkamasın, konvoy hiç yapamasın:KK53::KK53::KK53:
Ben mi çok yabaniyim derdim normalmişim:D karşı komşumuz bilerek bağıra bağıra öksürüyor gece ve boğazını temizliyor sabaha karşı uyandım camları vurdum söylene söylene bir daha da uyuyamadım,yaşlı nineler gibi çocukları devamlı kovuyorum git yukarda oyna kescem topunuzu diye,ay çok zor ya toplanıp dağda bir ev yapalım bence. :( :'(

Bende de benzeri var mesela konusma sesi degil ama elektronil bir eşyadan cikan o garip ses, sakiz sesi vs.. bunlar mahveder. Hatta sakiz sesi öyle ki yanimdakine istemsizce cikar onu diye sesimi yukselttigim zamanlar bile olmustur. Arkadaslarim falan asla cignemez yanimda.
Ogrencimin birisi derste önümde oturuyordu. Sakiz cigniyordu. Derste sakiz cigneme saygisizligini gectim, o sesi yaptığı icin kizmistim. O derece kötü bir his.. anlayabiliyorum sizi beyniniz elektrik carpip uyusmus gibi oluyor

Bu biraz bilinç altından gelen bir isteksizlikte olabilir. Demem o ki, şimdiye kadar sessiz bir ortam arayışında olmuşsunuzdur uyumak için, başarmışsınızdır ve alıştırmışsınızdır kendinizi.
Eğer bundan rahatsızlık duyuyorsanız, müzik dinleyin. Gün içi genelde boş olduğunuzda, temizlik yahut birşeylerle uğraştığınızda müzik sizin kulağınıza aşina hale gelsin..
Uyku Zamanı geldiğinde kendiniz için en düşük dozda meditasyon müzikleri dinleyip alıştırabilirsiniz.
Daha sonrasında emin olun ses sizi bu denli rahatsız etmeyecektir

Bendede var.cok yorulana kadar yatmiyorum.durdurabildigim tum sesleri kesiyorum.duvar saatinin pilini cikar.tv kapat.pencere kapat vs ancak boyle uyuyorum
Ama çok yorucu bu uzun zamana yayarsak koca yaz cam ve kapı kapalı uyudum arkadaki komşular çok ses yapıyor,evde de tv çalışıyor diye,kurdeşen dokucektim :D yalnız mı yaşıyorsun

Bu biraz bilinç altından gelen bir isteksizlikte olabilir. Demem o ki, şimdiye kadar sessiz bir ortam arayışında olmuşsunuzdur uyumak için, başarmışsınızdır ve alıştırmışsınızdır kendinizi.
Eğer bundan rahatsızlık duyuyorsanız, müzik dinleyin. Gün içi genelde boş olduğunuzda, temizlik yahut birşeylerle uğraştığınızda müzik sizin kulağınıza aşina hale gelsin..
Uyku Zamanı geldiğinde kendiniz için en düşük dozda meditasyon müzikleri dinleyip alıştırabilirsiniz.
Daha sonrasında emin olun ses sizi bu denli rahatsız etmeyecektir
Teşekkür ederimmm deniycem bunu :)

Ben varim;)
Sesten hoslanmam. Tv izlesem ki ayda yilda bir belki, onda da sesini iyice kisarim.muzigi de ayni sekilde

Bir zamanlar bir yerlerde okuduğumu anımsıyorum, esasen bu bir hastalık.
Ufak seslere karşı bile duyarlı olma, reaksiyon olarak çabuk öfkelenme, uyku için pür sessizlik isteği vs.
Bi araştırın derim, genetik bir hastalık olarak aklımda kalmış bu durum.

Bir zamanlar bir yerlerde okuduğumu anımsıyorum, esasen bu bir hastalık.
Ufak seslere karşı bile duyarlı olma, reaksiyon olarak çabuk öfkelenme, uyku için pür sessizlik isteği vs.
Bi araştırın derim, genetik bir hastalık olarak aklımda kalmış bu durum.
Psikoloğa gitmek en iyisi sanırım,teşekkür ederim :):)

Back
X