Seslere karşı hassasiyet

Ben de fazla sesten nefret ederim. Yüksek sesle konuşan insanlar, sakız çiğneme sesi (özellikle bu), kornalar, inşaat gürültüleri ne ararsanız beni rahatsız ediyor. Keşke az nüfuslu sakin bir kasabada falan yaşasam diyorum hatta. Müzik bile dinlemez oldum şu illet takıntı yüzünden. Benim çocukluğumdan kalma bir travmam var aslında ondan kaynaklı bir durum. Belki sizde de böyle bir sebep vardır.

Stresli olduğum durumlarda çok artan bir seslerden rahatsız olma durumum oluyor. Deprem durumu da olumsuz etkiledi.İstanbul'da yaşıyor olsam da depremden psikolojik anlamda çok etkilendim. Sürekli sessiz kalmak istiyorum, evdekilerin gürültüleri bile rahatsız ediyor. Odamın kapısını kapatıp oturuyorum 12 yaşındaki kardeşim dakika başı gelip duruyor bu sefer kapının sesi rahatsız ediyor.Sınav dönemlerimde de yaşıyorum bu ses konusundaki sorunu. Daha önce bu durumu yaşamış olan var mı ? Ne tavsiye edersiniz
Aynı sorun bende çok uzun süredir var. Uzmana gittim bununla ilgili,bana bir kitap tavsiye etti. Elaine N.Aron isminde bir psikoloğun kitabı Hayli duyarlı kişi. Bulabilirseniz mutlaka alıp okuyun ben çok faydasını gördüm

Aynı sorun bende çok uzun süredir var. Uzmana gittim bununla ilgili,bana bir kitap tavsiye etti. Elaine N.Aron isminde bir psikoloğun kitabı Hayli duyarlı kişi. Bulabilirseniz mutlaka alıp okuyun ben çok faydasını gördüm
Ben de psikoloğa gitmiştim ama çok etkili olmadı bende. Sizde terapi benzeri bir uygulama yaptılar mı peki?

Ben de psikoloğa gitmiştim ama çok etkili olmadı bende. Sizde terapi benzeri bir uygulama yaptılar mı peki?
Pek terapi gibi değildi ama,daha çok kendimizi tanıma,kendimizi olduğumuz gibi kabul etmek ,davranışlarımızın altında yatan sebepleri bulmak ve sindirmek konulu görüşmeler yaptık diyebilirim.

Pek terapi gibi değildi ama,daha çok kendimizi tanıma,kendimizi olduğumuz gibi kabul etmek ,davranışlarımızın altında yatan sebepleri bulmak ve sindirmek konulu görüşmeler yaptık diyebilirim.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.Dediğiniz kitabı okumaya başlayacağım

Back
X