• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seslere olan takıntım beni bitirecek :(

tivitim öyle gibi duruyo ya da tam tersi onun benimle var gıcıklığına yapıyor. i
ama ben okuldaykende saçma sapan sesler çıkaranlarla kavga ederdim :27: sanırım böyle insanlara karşı savunma mekanizması geliştiriyorum içten içe.

o zaman sen yemek yerken tipa tak kulaklarina :1:

Sinavda burnunu ceken kiz benim.
Benim alerjik rinit ve astimim var ve sansima hep sagima soluma parfumu uzerine bosaltan tipler gelir sinavlarda. Riniti olanlar bilir burnunuz adeta bir cesme gibi akar rinit baslayinca. Ayrica burnunuz akarken sinava odaklanmak birinin burnunu cekisini duymaktan cok daha zor. Bazi gunler oluyor ki burnumu silmekten burnumun etrafi cig yara oluyor ve silmek cok ama cok aci veriyor. Herkes olaylari kendi penceresinden degerlendiriyor yani. bana sorarsaniz da insanlarin etrafinda bir astimli olup olmadigini dusunmeden parfumu uzerine boca etmesi dusuncesizlik.
Ayni takintiya kiz kardesim de sahip. Ancak o da insani kirip kirmayacagini dusunmeden herkesin ortasinda kaslarini cata cata yapma etme diye cikisir. Benim su icisime bile takmis durumda. Su icerken nefes alma, yutkunma diyor inanabiliyor musunuz? Ya da eve geliyorum ve cok acim sofraya oturuyorum istahla yemegimi yiyorum ordan kasigi tabaga degdirme diye azarliyor. İste o zaman kusura bakmayin ama o kasigi bogazina sokasim geliyor!

İnsanlar saygısız olabilir ama, sakız, cips, çekirdek, yemek yerken çıkartılan sesler, saat, gıcırdama sesi vs.

Bunlarda abartı.. Aaa belki birisinin takıntısı vardır çekirdek yemiyim, cips yemiyim. Ayıpp.. Evime misafir gelecek tık tık tık ses çıkartan şu saati duvardan indireyim vs. diyecek birilerinin olduğunu sanmıyorum..

Hayatta bütün yanlışları düzeltemezsiniz.. Yanlışı yapan kendiniz olsanız belki ama başkasıysa buna da kimsenin karışmaya hakkı yok..

Bence en güzeli duymamazlıktan gelmek.. Cünkü herşeyin fazlası zarar, bu takıntılarında fazla olması bir sorun bana göre..

biz bütün yanlışları düzeltmeye çalışmıyoruz ki canım bazı yanlışlardan dem vuruyoruz sadece
tabii ki kimsenin evine gidip gözüme yelkona dikmedim çıldırmadım
daha çok ağızdan çıkan iğrenç seslere karşı olan bir durum
insanlar nasıl ki saygı duyulmasını bekliyorsa aynısını karşısındakine yapacak
kaldı ki yemek yemenin de bir adabı var düzgün yer misin demek karışmak değil ki
karşında şapır şapır çatalı kaşığı dişlerine çarpa çarpa yiyen 25 yaşında adam olsa eminim aynı tepkileri verirdin:31:

Bende varım :( Ben özellikle ağızdan çıkan her türlü sese takintiliyim. İnanırmısınız defalarca tedavisi varmı diye araştırdım. Benimki aşırı takıntı çünkü :( Annem ağzını saplata saplata yer. Anne ağzını kapatarak yersen o ses çıkmaz diyorum ama nafile.. Abimde aynı. Ağzındaki çiğner çiğner tükürüğünü yutar ağzında kalan şeyi tekrar çiğner. Sakızı sanki pis kadinlar gibi çiğner. Off anlatirken bile çıldırdım :S Ben bunları uyarincada bana kizarlar bagirirlar cileden çıkarım iyice. Peki babam offf şekeri ağzında çevirir şap şap ses çıkarır,çayı yudumlar sonra ehhh diye ses çıkarır,yemeği çok çiğner vıcır vıcır sesler çıkarır,yemeği biter dişlerinin kenarlarında kalanları falan 2 saat vıcık vıcık seslerle temizler kendince. Ama babama söyleyemiyorum bişey. Odayı terk ediyorum,yemekten kalkıyorum gerekirse yalnız kalmayi seçiyorum ağlıyorum çoğu zaman. Birde babama söyleyemediğim için mutlaka ona yaptığından rahatsız olduğumu belli etmek istiyorum. Anlıyor annem söylüyor ama yok aynı aynı. Bunların haricinde konuşurken ağızda oluşan kuruluk nedeniyle vıcır vıcır seslerede tahammül edemiyorum. Sevdiğim bir dizide bi kadının çıkarttığı sesler yüzünden tv yi kapattim.
Sinirlendim nefesim gidiyor resmen. İnanın suan yazarken içim daraldi nefes almakta zorlaniyorum.
Ben kızarmış ekmek yiyiyorum ses çıkartıyor evet ama sesi ben bilerek yapmıyorum kim yerse ses çıkar. Bunu bana söylüyorlar sende cikariyorsun diye. Tamam hadi çıkarıyorum diyelim ama bu benim sizin çıkardığınız sese tahammül edebileceğim anlamına gelmezki. Dayanamiyorum dayanamiyorum oooofff tedavisi varmı bunun orayı terketmekten başka :( Bazen durup sabredeyim diyorum yok valla olmuyor. Kendimi bildim bileli bu takıntı var. Küçükken uyuyakamisim oturma odasında agiz sapirti sesiyle uyandim. Babam bir şey yiyiyor. İçeri gittim ağladım ağladım. Yani benimki daha kötü galiba ağlıyorum ben istemeden :((

biz bütün yanlışları düzeltmeye çalışmıyoruz ki canım bazı yanlışlardan dem vuruyoruz sadece
tabii ki kimsenin evine gidip gözüme yelkona dikmedim çıldırmadım
daha çok ağızdan çıkan iğrenç seslere karşı olan bir durum
insanlar nasıl ki saygı duyulmasını bekliyorsa aynısını karşısındakine yapacak
kaldı ki yemek yemenin de bir adabı var düzgün yer misin demek karışmak değil ki
karşında şapır şapır çatalı kaşığı dişlerine çarpa çarpa yiyen 25 yaşında adam olsa eminim aynı tepkileri verirdin:31:

Şapırdatmada haklısın yaşlı biri yapınca gözüme batmaz benim mesela ama genc biri yapınca tuhaf gelir.. Ama ben takılmam.
Hepsini anlamaya calısıyorum da yahu cipsle çekirdek niye :1:

Benim alerjik rinit ve astimim var ve sansima hep sagima soluma parfumu uzerine bosaltan tipler gelir sinavlarda. Riniti olanlar bilir burnunuz adeta bir cesme gibi akar rinit baslayinca. Ayrica burnunuz akarken sinava odaklanmak birinin burnunu cekisini duymaktan cok daha zor. Bazi gunler oluyor ki burnumu silmekten burnumun etrafi cig yara oluyor ve silmek cok ama cok aci veriyor. Herkes olaylari kendi penceresinden degerlendiriyor yani. bana sorarsaniz da insanlarin etrafinda bir astimli olup olmadigini dusunmeden parfumu uzerine boca etmesi dusuncesizlik.
Ayni takintiya kiz kardesim de sahip. Ancak o da insani kirip kirmayacagini dusunmeden herkesin ortasinda kaslarini cata cata yapma etme diye cikisir. Benim su icisime bile takmis durumda. Su icerken nefes alma, yutkunma diyor inanabiliyor musunuz? Ya da eve geliyorum ve cok acim sofraya oturuyorum istahla yemegimi yiyorum ordan kasigi tabaga degdirme diye azarliyor. İste o zaman kusura bakmayin ama o kasigi bogazina sokasim geliyor!

işte herkes kendi tarafından değerlendiriyor. hasta olanlara saygım sonsuz biri burnunu çekti diye dik dik bakmadım tabii 20 cm topuklularla tepemizde gezenler hariç. neyse ki parfüm sıkmam :)
cidden bu hissi yaşamayan biri anlamaz derler ya öyle tarifi zor takmamak çok daha zor
ben kırıcı sözler kullanmıyorum hatta hiç bişey söyleyemiyorum düzgün yer misin dışında, daha çok kendimi yiyorum

:44: Sizin için hayat ve insanlarla birlikte yaşamak çok zor olmalı..:50: En basit örnek yemek yerken cıkan ses. Bunu nereye giderseniz gidin engelleyemezsiniz.. En güzeli bu küçük ayrıntılara takılmamaya calısın.. Siz kulağınızı uzatıp dinlerseniz dikkat ederseniz tabiki de duyarsınız.. :)

Sizin bu dediğiniz;
- Uyuyamiyorum
+ Uyumaya çalış
a benziyor :) İnanın elimizde olan bir şey değil. Ben denemedimmi sanıyorsunuz. Çoook defa,halada deniyorum. Yok olmuyor dayanamiyorum. Bunu yaşayan anlar.

Şapırdatmada haklısın yaşlı biri yapınca gözüme batmaz benim mesela ama genc biri yapınca tuhaf gelir.. Ama ben takılmam.
Hepsini anlamaya calısıyorum da yahu cipsle çekirdek niye :1:

cips konusunda hepsi dahil değil hani şu sert olanlara takıyorum kırt kırt sesini sevemediğimden
çekirdek konusundada çıt çıt çıt bir süre sonra o süreklileşen ses anlamsızlaşıp sinir bozucu hal alıyor maalesef

Sizin bu dediğiniz;
- Uyuyamiyorum
+ Uyumaya çalış
a benziyor :) İnanın elimizde olan bir şey değil. Ben denemedimmi sanıyorsunuz. Çoook defa,halada deniyorum. Yok olmuyor dayanamiyorum. Bunu yaşayan anlar.

-Uyuyacaksın :1:

Haklısınız.. Yaşayan anlar bencede. Ben yaşamadığım için dışardan bakarak öneri de bulundum sadece.. Uygulaması cok zor olabilir ama olabildiğince dayanın ve denemeye devam edinn :34:

Bir sınavda oturan bir bey, ritmik şekilde burnunu çekti durdu. O sınava konsantre olmam mümkün değildi. Şöyle yan baktığımda burnundan akan sıvıyı ben görüyorum, inatla silmemekte ve silmesi için uzattığım mendili görmemekteydi.

Size geçmiş olsun. Eminim istemeden yapıyorsunuzdur. Ama bize de geçmiş olsun. Bu da bir rahatsızlık!...
Henüz tanısını koyamamış olsak da bir sorun var ki böyle hissediyoruz.
Benim yaşadığım sinir, öyle aman midem bulanıyor, öğğk dediğim bir durum değil!
Gerçekten sinir sistemim alt üst oluyor. Kendimi kaybediyorum.
Sürekli olan seslere karşı bunlar. Arada sırada çekilen burun değil. Ya da sakız çiğnerken arada çıkan sesler değil.
Birileri bunu ritm haline getiriyor. İşte o zaman kaybediyorum kendimi.

Sınava giderken, asla parfüm sıkmam, özellikle migreni olabilecek kişileri düşünürüm, etkilenebilirler diye parfüm kullanmam.
Topuklu ayakkabı giymem. Giymiş olan kişilere de aklıma ne gelirse sayarım.
Bir gün sınavda gözetmene öyle bir bakmışım ki, parmak uçlarına yükselip gidip yerine oturdu. Sınav süresince de kalkmadı.
İyi oldu. Gözetmenliğe gelmiş, sınava giren insanları düşünmek zorunda...

Ben bu kadar saygıdan bahsederken, böyle saygısızlıkları asla yapmam.
Yapmadığım için de karşılığını da diğer insanlardan beklemem doğal değil mi?
Evet ne kadar boş bir beklenti olsa da, herkes aman benim de şuyum var bana geçmiş olsun modunda...
Bana da geçmiş olsun...

İnsanlar saygısız olabilir ama, sakız, cips, çekirdek, yemek yerken çıkartılan sesler, saat, gıcırdama sesi vs.

Bunlarda abartı.. Aaa belki birisinin takıntısı vardır çekirdek yemiyim, cips yemiyim. Ayıpp.. Evime misafir gelecek tık tık tık ses çıkartan şu saati duvardan indireyim vs. diyecek birilerinin olduğunu sanmıyorum..

Hayatta bütün yanlışları düzeltemezsiniz.. Yanlışı yapan kendiniz olsanız belki ama başkasıysa buna da kimsenin karışmaya hakkı yok..

Bence en güzeli duymamazlıktan gelmek.. Cünkü herşeyin fazlası zarar, bu takıntılarında fazla olması bir sorun bana göre..

Hayır insanlar toplum içinde yaşıyorsa ona göre dikkat edecek hareketlerine tavırlarına...
Ben burada bu sorundan müzdarip olan arkadaşlarımı çok iyi anlıyorum.
Eminim sorun sakız, cips, çekirdek değil...
Mesela sakızı çiğnerken üsturuplu çiğnemek var, bir de ağzını açarak geviş getirir gibi çiğnemek var.
Yemek yerken ağzını kapatıp çiğnemekle, ilkel, medeniyet görmemiş, taş devri insanları gibi yemek aynı değil. Bu durumda sorunlu olan ikinci kısımken, nedense biz rahatsızlığımız var modundayız...

Duymamazlıktan gelmek diye bir şey yok.
Eğer çözüm varsa birileri bu sorunu aştıysa lütfen yazsın...

Bende varım :( Ben özellikle ağızdan çıkan her türlü sese takintiliyim. İnanırmısınız defalarca tedavisi varmı diye araştırdım. Benimki aşırı takıntı çünkü :( Annem ağzını saplata saplata yer. Anne ağzını kapatarak yersen o ses çıkmaz diyorum ama nafile.. Abimde aynı. Ağzındaki çiğner çiğner tükürüğünü yutar ağzında kalan şeyi tekrar çiğner. Sakızı sanki pis kadinlar gibi çiğner. Off anlatirken bile çıldırdım :S Ben bunları uyarincada bana kizarlar bagirirlar cileden çıkarım iyice. Peki babam offf şekeri ağzında çevirir şap şap ses çıkarır,çayı yudumlar sonra ehhh diye ses çıkarır,yemeği çok çiğner vıcır vıcır sesler çıkarır,yemeği biter dişlerinin kenarlarında kalanları falan 2 saat vıcık vıcık seslerle temizler kendince. Ama babama söyleyemiyorum bişey. Odayı terk ediyorum,yemekten kalkıyorum gerekirse yalnız kalmayi seçiyorum ağlıyorum çoğu zaman. Birde babama söyleyemediğim için mutlaka ona yaptığından rahatsız olduğumu belli etmek istiyorum. Anlıyor annem söylüyor ama yok aynı aynı. Bunların haricinde konuşurken ağızda oluşan kuruluk nedeniyle vıcır vıcır seslerede tahammül edemiyorum. Sevdiğim bir dizide bi kadının çıkarttığı sesler yüzünden tv yi kapattim.
Sinirlendim nefesim gidiyor resmen. İnanın suan yazarken içim daraldi nefes almakta zorlaniyorum.
Ben kızarmış ekmek yiyiyorum ses çıkartıyor evet ama sesi ben bilerek yapmıyorum kim yerse ses çıkar. Bunu bana söylüyorlar sende cikariyorsun diye. Tamam hadi çıkarıyorum diyelim ama bu benim sizin çıkardığınız sese tahammül edebileceğim anlamına gelmezki. Dayanamiyorum dayanamiyorum oooofff tedavisi varmı bunun orayı terketmekten başka :( Bazen durup sabredeyim diyorum yok valla olmuyor. Kendimi bildim bileli bu takıntı var. Küçükken uyuyakamisim oturma odasında agiz sapirti sesiyle uyandim. Babam bir şey yiyiyor. İçeri gittim ağladım ağladım. Yani benimki daha kötü galiba ağlıyorum ben istemeden :((

off çok berbat bir durum işte bir şeyin tadını bilmeyen birine onu anlatamazsın ya öyle oldu bu konu
seni benden başkası anlayamaz
ben ağlamıyorum tabi de bazen sabrım taşıyor işin sonu kavga oluyor
hemen anneme şikayet ediyor beni senin kızını bir gün dövcem diyor
bugün sofradan ayrı yedim geldi benimle beraber yedi bir de diyor bade kızar diye korka korka yedim :1:
öff komik ve de trajik bir durum maalesef
çözümü bilende yok :50:

Heycanla biri ciksin evet ben bunu astim yazsin diye bekliyorum saatlerdir.
Valla size zor ama boyle takintisi olan biriyle yasamak dahada zor.

Egoist olarak tanimliyorum ben kardesimi.
Kendi istedigini yer icer daha 2 yasindaki cocugun ictigi suya bagirir duzgun ic diye.
Bir gun kiyameti koparicam yaka paca copun onune koyucam ailece rahata kavusucaz.. O derece artik yani.

aynı dert bendede var malesef çekirdek sesı çıtçıtçıt yada cips katur kutur dayanamıyorum bende yıyorum bunları ama yavas yavas ses cıkarmadan:) şakkudu şukkudu dıye sakız ciğneyenlerede uyuz oluyorum ne anlıyolar bılmem otobuste sokakta vs.böle çiğneyerek
gecen babamlara gıttım bı yemek yedı karsımda şapurşupu ağzını şapırdatark bişeyde dıyemedım kalkp gıttım baska yere.saatin tiktak sesıne takıyorum bazen hemn pilini cıkarıyorum.sonra yenı yıkanmış yün kazağın gıcırtısına bı garip oluyorum,poşet hışırtısına da tabi,he bıde en onemlisi horlama sesı eşimde horluyor malesef hemen uyandırıyorum burun bandı aldkta rahat ettı adamcağız:)

Bir ara sakız üreten firmalara mail atmıştım.
Sakızların içine, manilerin yanında bir de sakız çiğneme adabını anlatan şeyler yazsanız nasıl olur diye :)) :51:

Cevap gelmişti birkaçından, yönetim birimimiz tarafından öneriniz değerlendirilecektir şeklinde :27:

Bir ara sakız üreten firmalara mail atmıştım.
Sakızların içine, manilerin yanında bir de sakız çiğneme adabını anlatan şeyler yazsanız nasıl olur diye :)) :51:

Cevap gelmişti birkaçından, yönetim birimimiz tarafından öneriniz değerlendirilecektir şeklinde :27:

Demek ki henüzzz değerlendirilmemiş :9::9:

Heycanla biri ciksin evet ben bunu astim yazsin diye bekliyorum saatlerdir.
Valla size zor ama boyle takintisi olan biriyle yasamak dahada zor.

Egoist olarak tanimliyorum ben kardesimi.
Kendi istedigini yer icer daha 2 yasindaki cocugun ictigi suya bagirir duzgun ic diye.
Bir gun kiyameti koparicam yaka paca copun onune koyucam ailece rahata kavusucaz.. O derece artik yani.

sizin hiç mi tuhafınıza giden bir davranış şekli yok? şunun yapılmasına çok sinir oluyorum dediğiniz?
İşte o şeyin sürekli ve inadına yapıldığını düşünün ne kadar süre katlanabilirsiniz?
Kardeşiniz belli ki nefret söylemiyle dışa vuruyor
Ben o kadar katı değilim
Çöpün önüne koyulması gereken kişiler daha başka bence :1:

Umutla bekliyorum :))

Acaba dernek mi kursak ya..

"Ağzını şapırdatanlara bir tane çakası gelenler" derneği
:37:

ahhh kuzum keşke bir çözüme ulaşabilseydik dalga geçiyorlar artık evde benle :9:
şu stratejiyi uyguluyorum bundan sonra: saldım çayıra mevlam kayıra :27:

sizin hiç mi tuhafınıza giden bir davranış şekli yok? şunun yapılmasına çok sinir oluyorum dediğiniz?
İşte o şeyin sürekli ve inadına yapıldığını düşünün ne kadar süre katlanabilirsiniz?
Kardeşiniz belli ki nefret söylemiyle dışa vuruyor
Ben o kadar katı değilim
Çöpün önüne koyulması gereken kişiler daha başka bence :1:

Yok canim gercekten bizimkini copun onune koymak en mantiklisi.

Kendisi en sesli sekilde cekirdek yer, elma yer, sakiz cigner, sapur supur gevis getirir. Hic eksiksiz ne zaman ne cani isterse yapar.

Biz evde birak cips yemeyi paketine elimizi surmeyiz gicigi var diye.
Hadi biz yemiyoruz tamam da 2 yasindaki cocugun ictigi suya agzindaki emzige kadar mi gicik olunur.
O cocuga durum nasil aciklanir?

Babam yazik aksama kadar calisir disde takma tabi ister istemez ses cikiyo. elinden geldigince dikkat ediyo ses cikarmamaya ama iste takma sonucta illaki oluyo.
Bi tabak corbayi zehir eder adama.
Kasik tabaga degmis yok agzini kapatip corba icicekmis...
Yaaa bes dk git odama adam yesin yemegini. Yok masanin basinda bekler yani...

Saygi karsilikli olur. Bizim ona gosterdigimiz saygiya karsi oda bazi seyleri gormezden gelicek. Mesela bazen muzik acicak veya babam yemek yerken 10 dk balkona cikicak..

Back
X