• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seslere olan takıntım beni bitirecek :(

Yok canim gercekten bizimkini copun onune koymak en mantiklisi.

Kendisi en sesli sekilde cekirdek yer, elma yer, sakiz cigner, sapur supur gevis getirir. Hic eksiksiz ne zaman ne cani isterse yapar.

Biz evde birak cips yemeyi paketine elimizi surmeyiz gicigi var diye.
Hadi biz yemiyoruz tamam da 2 yasindaki cocugun ictigi suya agzindaki emzige kadar mi gicik olunur.
O cocuga durum nasil aciklanir?

Babam yazik aksama kadar calisir disde takma tabi ister istemez ses cikiyo. elinden geldigince dikkat ediyo ses cikarmamaya ama iste takma sonucta illaki oluyo.
Bi tabak corbayi zehir eder adama.
Kasik tabaga degmis yok agzini kapatip corba icicekmis...
Yaaa bes dk git odama adam yesin yemegini. Yok masanin basinda bekler yani...

Saygi karsilikli olur. Bizim ona gosterdigimiz saygiya karsi oda bazi seyleri gormezden gelicek. Mesela bazen muzik acicak veya babam yemek yerken 10 dk balkona cikicak..

seninki ayrı orjinalmiş canım ya hem gıcık ol hem başında bekle o nasıl şey öyle :9:
Kaç yaşında ? Acaba kendi kendine aynı şeyi size nispet olsun diye mi yapıyor :26: her ne şekilde olursa olsun aynı fikirdeyim saygı karşılıklı olur. Ben cips her zaman yemem ama yersem odamda yerim bizde senden rahatsız olduk demesinler diye ve de bir sürü örnek
insanın takıntıları olabiliyor çok doğal buna saygı duyup en aza indirilebilir ama yapmıyorlar işte
kardeşin durumu biraz abartıyor ona bakarak bizi de öyle sanma olur mu :1:

seninki ayrı orjinalmiş canım ya hem gıcık ol hem başında bekle o nasıl şey öyle :9:
Kaç yaşında ? Acaba kendi kendine aynı şeyi size nispet olsun diye mi yapıyor :26: her ne şekilde olursa olsun aynı fikirdeyim saygı karşılıklı olur. Ben cips her zaman yemem ama yersem odamda yerim bizde senden rahatsız olduk demesinler diye ve de bir sürü örnek
insanın takıntıları olabiliyor çok doğal buna saygı duyup en aza indirilebilir ama yapmıyorlar işte
kardeşin durumu biraz abartıyor ona bakarak bizi de öyle sanma olur mu :1:

Yok canim bizimkiyle kimseyi ayni kefeye koyamam zaten:)

Birde kucuk kiz kardesim var 15 yasinda. Yazik yemek yemesini bilmez dogru duzgun. Agzini kapat acmadan lokma al cignemeden yut....

Kiz odasina gider bisi yemek isterse. Bas bas bagirir duyuyorumm yanina gelirsem alirim ayagimin altina diye..

Bu vatandas birde uni ogrencisi 26 yasina gelmis biri dusun artik.

Anneme bagirir cay icme bana bagirir burnundan nefes alma ogluma bagirir sipaa defol yemicen bisey diye.

Hadi ben cok sinirlenince evime cikip geliyorum da arkada kalanlar 24 saat boyleler yani.
Artik heycanla kendi evine ciksin annemler huzura kavusussun istiyorum.

Annemin en yakin arkadasi var oda sakiza giciktir. asla onun yaninda sakizin lafi edilmez cunku oda sakiz cignemiyo. Karsilikli saygi var ortada

ben de varim...takinti derecesinde degil ama agiz sapirdatmaya,sakiza vs sinir oluyorum...bi de gegirenler olursa kuzenlerle birbirimize bakiyoruz hemen...malesef toplu yemek yenince bazi yaslilar yapiyor,balkan kulturunde ayiplanacak bisey degil bizim dedeler nineler genc yasa kadar yugoslavyada oyle gormusler anlatamazsin ayip diye yani,illa yapiliyo :(( o degil de ben fisiltiya takintiliyim,asla fiildanmayacak yanimda ifrit oluyorum...hele bi de bazen dizilerde filan denk geliyo moda oldu simdi fisildayarak konusmak dizilerde,dogal olacaz dogl konisacaz diye rwsmen fisildiyolar agizlarinin ortasina carpasim geliyo o derece gicik oluyorum...bu fisilti olayindan midem etkileniyo mesela midem bulaniyor hemen neyin nesiyse...bir d hakkimda konusuluyo diye dusundugumden degil,hakikaten gicik oluyorum...bazen annanem kuran okuyo fisiltili s ler filan hasta ediyo beni diyorum ey mubarek yuksek sesle oku da biz de duyalim...namazda da fisir fisir ona bisey yapamiyorum :)))

Yok canim bizimkiyle kimseyi ayni kefeye koyamam zaten:)

Birde kucuk kiz kardesim var 15 yasinda. Yazik yemek yemesini bilmez dogru duzgun. Agzini kapat acmadan lokma al cignemeden yut....

Kiz odasina gider bisi yemek isterse. Bas bas bagirir duyuyorumm yanina gelirsem alirim ayagimin altina diye..

Bu vatandas birde uni ogrencisi 26 yasina gelmis biri dusun artik.

Anneme bagirir cay icme bana bagirir burnundan nefes alma ogluma bagirir sipaa defol yemicen bisey diye.

Hadi ben cok sinirlenince evime cikip geliyorum da arkada kalanlar 24 saat boyleler yani.
Artik heycanla kendi evine ciksin annemler huzura kavusussun istiyorum.

Annemin en yakin arkadasi var oda sakiza giciktir. asla onun yaninda sakizin lafi edilmez cunku oda sakiz cignemiyo. Karsilikli saygi var ortada

Allah allah çok değişikmiş ben bile şaşırdım :9: benimki sadece bir kişiye genelde kardeşin herkese karşı. küçük çocuklara bile söylüyormuş. Garip bilemedim:1:

Dayanamıyorum kızlar, alışamıyorum, katlanamıyorum. Gereksiz çıkan her sese acayip takıntım var. Ağız şapırdatma, herhangi çorba/meşrubatı höpürdetme, çekirdek sesi, sakız sesi, eşyaların gıcırdaması sayamadığım bir çok saçma ses

Bıktım artık var mı benim gibi olan :(

bende de aynı sıkıntı var
keşke olmasa..

Yok canim gercekten bizimkini copun onune koymak en mantiklisi.

Kendisi en sesli sekilde cekirdek yer, elma yer, sakiz cigner, sapur supur gevis getirir. Hic eksiksiz ne zaman ne cani isterse yapar.

Biz evde birak cips yemeyi paketine elimizi surmeyiz gicigi var diye.
Hadi biz yemiyoruz tamam da 2 yasindaki cocugun ictigi suya agzindaki emzige kadar mi gicik olunur.
O cocuga durum nasil aciklanir?

Babam yazik aksama kadar calisir disde takma tabi ister istemez ses cikiyo. elinden geldigince dikkat ediyo ses cikarmamaya ama iste takma sonucta illaki oluyo.
Bi tabak corbayi zehir eder adama.
Kasik tabaga degmis yok agzini kapatip corba icicekmis...
Yaaa bes dk git odama adam yesin yemegini. Yok masanin basinda bekler yani...

Saygi karsilikli olur. Bizim ona gosterdigimiz saygiya karsi oda bazi seyleri gormezden gelicek. Mesela bazen muzik acicak veya babam yemek yerken 10 dk balkona cikicak..

merak etme tatlim boyle tipler oyle pis kadinlara dusuyorki benim amcamla dayim aynisinin tipkisiymis bizi bile takinti yaparmis annem anlatirdi kac kere babama demis begenmiyorsa gelmesin diye ama yinede gelirlermis simdi amcam evli yengem dunyanin en pis insani diyebilirim acayip pis evinin pisligini gectim kadin evlendiginden beri 2 haftada bir yikanir oda amcamin zorlamasiyla :20:igrenc kokar onun geldigini hemen anlasilir kokusundan o derece kokar ve amcamla 20 yildir evliler o derece takintili amcam bu kadina asik :52:dayimin hanimi titiz ev konusunda ama oda biz yabanci degilmisiz diye cartttt currtttt osurur dayim ki bize bile mum sokturen karisinin osurugu oda parfumu geliyor tik yok her ikisininde eski halinden :27:bende kizken kuzenimin disinde bosluk vardi oda cekirge gibi ciikkkk cikkkkk sesler cikarirdi hele gece uyurken bazen bizde kalirdi yastik kapatisim gelirdi agzina sinirden :30:simdi arasira olmak sartiyla esimde yapiyor ne kadar kil olsamda esim oldugundan torpil geciyom:52::52:cok kizarsam askim cekirge girdi eve heee nerden bildin der herseferinde baksana cikkkk cikkkk sesler geliyor biraz bozulur keser hemen:27:

Ben de öyleyim, ama her zaman değil özellikle bir şeye odaklanmam gerektiğinde veya sessizliğe ihtiyacım olduğunda en ufak bir ses delirtiyor beni. Bir de kulaklarım çok hassas en gereksiz sesleri bile duyarım. Hiç hoş değil bazen bu kadar duymasam keşke diyorum ama buna da şükür sağlık sorunum yok en azından. Benim uykum da çok hafif senin de öyle mi? Yanımda biri nefes alsa uyanırım onun sesine. Çok sinir bozucu bir durum gerçekten. :47:

Var tabikide:)
Erkek versiyon bizdeki ama.
Kardesim yemek yiyene, corba icene , dis fircalayana bile gicik olur. Bizde ailece ona gicigiz tabi.

Kendi oturur cekirdek yer elmasini yer salataligini yer ama cocuklar eline bisey alsin kavga kufur saldirir.
Egoistlik resmen bu

Çok güldüm :D

Bende yüksek sese (TV,Müzik gibi), sakız çiğneme ve höpürdete höpürdete yeme sesine gıcığım..
şu yorumdan anlıyorum ki demek ki onlarda bana gıcık..
Dün otobüste yanıma bir bayan oturdu..
Sağ olsun, cak cak sakız çiğnedi bir de arada patlattı!
Eve gidene kadar boğazlamamak için tespih çekip hatim indirdim :S
Duymamaya çalıştım yani..

Ben de öyleyim, ama her zaman değil özellikle bir şeye odaklanmam gerektiğinde veya sessizliğe ihtiyacım olduğunda en ufak bir ses delirtiyor beni. Bir de kulaklarım çok hassas en gereksiz sesleri bile duyarım. Hiç hoş değil bazen bu kadar duymasam keşke diyorum ama buna da şükür sağlık sorunum yok en azından. Benim uykum da çok hafif senin de öyle mi? Yanımda biri nefes alsa uyanırım onun sesine. Çok sinir bozucu bir durum gerçekten. :47:

evet maalesef öyle uykuya dalmadan ve daldıktan sonra da ses olursa hemen kalkarım. bu kadar hassasiyet iyi değil gerçekten

Son düzenleme:
çekirdek sakız sesi falan değilde,
yemekte ağız şapırdatılması,hüpleterek çay çorba vs içilmesi beni sinir ediyor.
bir de neden bilmiyorum gürültülü hapşırık sesine sinir oluyorum.
kayınvalidem bildiğiniz bağırarak hapşırır ve bana çok kaba gelir.
herkes uyarmıştır biraz yavaş diye ama elimde değil diyor.
elinde olup olmaması benim sinirimi geçirmiyor ama :50:
ama belli etmiyorum rahatsız olduğumu,elinde olmayabilir sonuçta..

çekirdek sakız sesi falan değilde,
yemekte ağız şapırdatılması,hüpleterek çay çorba vs içilmesi beni sinir ediyor.
bir de neden bilmiyorum gürültülü hapşırık sesine sinir oluyorum.
kayınvalidem bildiğiniz bağırarak hapşırır ve bana çok kaba gelir.
herkes uyarmıştır biraz yavaş diye ama elimde değil diyor.
elinde olup olmaması benim sinirimi geçirmiyor ama :50:
ama belli etmiyorum rahatsız olduğumu,elinde olmayabilir sonuçta..
kayinvalidenin degisik modeli var benimde komsu ablam her hasirdiginda hapsuuuuu diye bagirir bende bir defasinda abla anladik hapsirdinda ne diye bagiriyorsun hapsuuuuu diye kiz ben kucukken televizyonda gordum kadinin biri kendini sIkmis hapsirirken felc gecirmis o gunden beri bagira bagira hapsiriyorum :52:bide bir iyi geliyorki resmen vucudum rahatliyor dedi:1:birde bir arkadas vardi oda aklima geldi simdi hapsirdikdan sonra cikan tukurukle salyayla yuzunu silerdi kizlarda sorunca yuzume iyi geliyor gerginligini alip pamuk gibi oluyorum:53: bu yuzle gidip bide sevgilisine kendini opturuyormus igggggg

kayinvalidenin degisik modeli var benimde komsu ablam her hasirdiginda hapsuuuuu diye bagirir bende bir defasinda abla anladik hapsirdinda ne diye bagiriyorsun hapsuuuuu diye kiz ben kucukken televizyonda gordum kadinin biri kendini sIkmis hapsirirken felc gecirmis o gunden beri bagira bagira hapsiriyorum :52:bide bir iyi geliyorki resmen vucudum rahatliyor dedi:1:birde bir arkadas vardi oda aklima geldi simdi hapsirdikdan sonra cikan tukurukle salyayla yuzunu silerdi kizlarda sorunca yuzume iyi geliyor gerginligini alip pamuk gibi oluyorum:53: bu yuzle gidip bide sevgilisine kendini opturuyormus igggggg

ayyyy ben şimdi kimseyle de tokalaşamam keşke demeseydin bunu acaba yüzünde tükürük varmı diye düşünürüm hep ahahah:9:

ben de varim...takinti derecesinde degil ama agiz sapirdatmaya,sakiza vs sinir oluyorum...bi de gegirenler olursa kuzenlerle birbirimize bakiyoruz hemen...malesef toplu yemek yenince bazi yaslilar yapiyor,balkan kulturunde ayiplanacak bisey degil bizim dedeler nineler genc yasa kadar yugoslavyada oyle gormusler anlatamazsin ayip diye yani,illa yapiliyo :(( o degil de ben fisiltiya takintiliyim,asla fiildanmayacak yanimda ifrit oluyorum...hele bi de bazen dizilerde filan denk geliyo moda oldu simdi fisildayarak konusmak dizilerde,dogal olacaz dogl konisacaz diye rwsmen fisildiyolar agizlarinin ortasina carpasim geliyo o derece gicik oluyorum...bu fisilti olayindan midem etkileniyo mesela midem bulaniyor hemen neyin nesiyse...bir d hakkimda konusuluyo diye dusundugumden degil,hakikaten gicik oluyorum...bazen annanem kuran okuyo fisiltili s ler filan hasta ediyo beni diyorum ey mubarek yuksek sesle oku da biz de duyalim...namazda da fisir fisir ona bisey yapamiyorum :)))

Ay o fısıltıdan bende nefret ederim Muhteşem Yüzyıl filmine sırf bu yüzden gıcıgım.:41:.Yada ortamda birileri fısıldayarak konuşursa ,aynı şekilde off deli olurum yaaa. Sesli konuşsa hiç duymuycam fısıldadıkça fısıltılar beynimde yankılanır...:19:

Ay o fısıltıdan bende nefret ederim Muhteşem Yüzyıl filmine sırf bu yüzden gıcıgım.:41:.Yada ortamda birileri fısıldayarak konuşursa ,aynı şekilde off deli olurum yaaa. Sesli konuşsa hiç duymuycam fısıldadıkça fısıltılar beynimde yankılanır...:19:

etrafimda hic gormemistim fisiltiya sinir olani,hep bitek ben varim zannediyordum,yasasin :)) acaba tipta bir karsiligi var midir bizim olayin?engel olamiyorum kendime fisilti duyunca sinir stres basiyo...

sürekli ritmik ses çıkarmak bir tür çin işkencesi... nefret ederim..kalem kapağıyla oynanmasından ağız şapırdatmadan tık tık mouse a basılmasından daha sayarım da sayarım yani....uyarırım devam ediyorsa odayı evi mekanı terkederim.. yazarken bile sinirlendim..

valla ben de öyleyim, hele ki ağız şapırtısı, aman yarabbim. kendimi parçalayasım geliyor şapırtılı yemek yiyenlerin yanında. ki bunu babam çok yapar, kaç kez uyardım ama değişen bir şey yok. başkasında böyle bir takıntı olmayınca karşısındakini anlayamıyor. zor bir durum. :50:

valla ben de öyleyim, hele ki ağız şapırtısı, aman yarabbim. kendimi parçalayasım geliyor şapırtılı yemek yiyenlerin yanında. ki bunu babam çok yapar, kaç kez uyardım ama değişen bir şey yok. başkasında böyle bir takıntı olmayınca karşısındakini anlayamıyor. zor bir durum. :50:

demek genel olarak herkesi sinirlendiren bir durum :26:

Ben de odamda saat bulunduramıyorum daha kötüsü saat takamıyorum :9:
Anahtar sallama sesi, sakız sesi, damlayan musluk, telefonun tuş sesi gibi çoğu ses beni de rahatsız eder inanılmaz derecede. Tavşan uykusu uyurum ayrıca, her sese uyanırım çok sinir bozucu bir durum:30:

bilerek ya da bilmeyerek genede sinir oluyorum bu sesli hapşırık olayına.
bazen yolda yürürken teeee öteden adamın hapşırık sesini duyuyorum sinir oluyorum :47:
tükürük olayını benim babaannemde öyle yapıyor aynı sebeplen :27:
o yüzden mesafeliyizdir kendisiyle :27:

Back
X