• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seslere olan takıntım beni bitirecek :(

evet sorun sesin tekrarlanmasında. gerçekten çözümü varsa uygulamak için dakka tereddüt etmem il dışına bile giderim :50:
maalesef bizde benim takıntıma saygı duyan tek kişi annem. Abime şapırdatma veya her napıyorsa yapma desem sana mı sorucam yada hesap mı vericem diyor. :( offf çok sıkıntı benim için ders çalışırken mümkün değil konsantre olmam

Son düzenleme:
Mesela sınavlarım kabus gibi geçiyor.
Sınava gitmeden önce başlıyor kabusum, bir kaç kez yaşadım. bıraktım kalemi elimden.
Burnunu fırt fırt çeken kişinin sınavının bitmesini bekledim, öflüyorum pöflüyorum, çaktırmadan selpak mendil uzatıyorum alsın diye ama bana mısın demiyorlar... İnsanlar ne kadar bencil, umursamaz....düşüncesiz oluyor....

Bütün sınıf o sesi çekmek zorunda mı, ya da koskoca adam olmuşsun, yanına bir mendil alamayacak kadar ahmak mısın....
Hiiiç, gayet rahatlar... Dünya sadece onların dünyası...

Yine dellendim
:ssz:

Öylemiymiş ben hiç araştırma gereği duymadım.Sorun bende var heralde diyordum:1:
İnsanlarda sırf bu yüzden ani çıkışlar yaptığımı düşünüyor,aslını da anlatamıyorum.Sürekli bu tip seslere maruz kalınca baya yıpranıyor sinirlerim sonra en ufak bir şeye patlıyorum :37:

Sinir hastası olduğumu felan düşünüyordum

maalesef çok yaygın olan bir şey sinir sistemini alt üst ediyor
tek değilim, değilsin, değiliz :27: şaka maka keşke çözümü bilen çıksa şurada :31:

Mesela sınavlarım kabus gibi geçiyor.
Sınava gitmeden önce başlıyor kabusum, bir kaç kez yaşadım. bıraktım kalemi elimden.
Burnunu fırt fırt çeken kişinin sınavının bitmesini bekledim, öflüyorum pöflüyorum, çaktırmadan selpak mendil uzatıyorum alsın diye ama bana mısın demiyorlar... İnsanlar ne kadar bencil, umursamaz....düşüncesiz oluyor....

Bütün sınıf o sesi çekmek zorunda mı, ya da koskoca adam olmuşsun, yanına bir mendil alamayacak kadar ahmak mısın....
Hiiiç, gayet rahatlar... Dünya sadece onların dünyası...

Yine dellendim
:ssz:

ayyy sınav dedin de topuklu ayakkabıyla takır takır gezmişti hatunun biri o günüm kabus olmuştu bana :(
Ayaklarını sallarken sıralar sallanıyor filan say say bitmez

biraz okudum yine nette otizm olabilirmiş ne yani otistik miyiz biz şimdi :44:

ayyy sınav dedin de topuklu ayakkabıyla takır takır gezmişti hatunun biri o günüm kabus olmuştu bana :(

O zaman abim de, ben de, abimin kızı da otistik :)

Olamaz ya, o fütursuzca ses çıkaranlar, yemek yiyenler normal, biz mi hastayız...

:30:

O zaman abim de, ben de, abimin kızı da otistik :)

Olamaz ya, o fütursuzca ses çıkaranlar, yemek yiyenler normal, biz mi hastayız...

:30:

yok yok bunu kendime yediremem :) hele o kaşığı dişlerine vura vura yiyenler aman Allahım :25:
Nette herhangi bilgiye ulaşamadım ama genel olarak baya kişi var bu durumdan muzdarip olan doktor bile benimde uyardığım şeyler var diyorsa çözümü ne ola ki ? :26:

benim de takıntım vardır ama aşırı değil.
yani duymamaya çalışmak lazım. böyle yapılmazsa daha çok ilerliyor maalesef.

mesela ağızdan çıkan garip gurup sesler genelde midemi bulandırıyor benim. afedersiniz yediğimi çıkarır gibi oluyorum o an.

sonra duymamaya çalışıyorum yapabildiğim kadarıyla işte

otistik değilsin merak etme otizm bu yaşta ortaya çıkmaz tek belirtisi de takıntılar değildir.ama biraz fazlaca takıntıların olduğu da bir gerçek.ama burada ne desek yanlış olur.

mesela ağız şapırdatmasına özellikle çay içerkenki o şuuup diye çıkan sese,muslukların pıt pıt damlarken çıkardığı sese ve saatlerin tık tık sesine tahammülüm yoktur..hele gceeyse hele ortam sessizse ve ben uykuya dalacakken bunlardan biri oluyorsa o an fena dellenebilirim :ssz:

Dayanamıyorum kızlar, alışamıyorum, katlanamıyorum. Gereksiz çıkan her sese acayip takıntım var. Ağız şapırdatma, herhangi çorba/meşrubatı höpürdetme, çekirdek sesi, sakız sesi, eşyaların gıcırdaması sayamadığım bir çok saçma ses

Bıktım artık var mı benim gibi olan :(

bende varım malesef :) genellikle işyerinde oluyor ıyyyy kendimi işe vererek yada çekinmeyip uyararak çözüm buluyorum :31:

benim de takıntım vardır ama aşırı değil.
yani duymamaya çalışmak lazım. böyle yapılmazsa daha çok ilerliyor maalesef.

mesela ağızdan çıkan garip gurup sesler genelde midemi bulandırıyor benim. afedersiniz yediğimi çıkarır gibi oluyorum o an.

sonra duymamaya çalışıyorum yapabildiğim kadarıyla işte

renginam o an kalkıp odama geliyorum işte tv izliyorsakta sesi açıyorum ya sabır çekiyorum daha başka yapacak bişey de olmuyor zaten dalaşsam katil olurum resmen çünkü hiç tınlamıyor çok sevgili kardeşim inadına fazla yapıyor :25:

otistik değilsin merak etme otizm bu yaşta ortaya çıkmaz tek belirtisi de takıntılar değildir.ama biraz fazlaca takıntıların olduğu da bir gerçek.ama burada ne desek yanlış olur.

mesela ağız şapırdatmasına özellikle çay içerkenki o şuuup diye çıkan sese,muslukların pıt pıt damlarken çıkardığı sese ve saatlerin tık tık sesine tahammülüm yoktur..hele gceeyse hele ortam sessizse ve ben uykuya dalacakken bunlardan biri oluyorsa o an fena dellenebilirim :ssz:

biraz esprisine dedim onu :1:
sesler dışında bir şeye takıntım yok işte tek sorunum bu. ne olacak bilmiyorum :26:

biraz esprisine dedim onu :1:
sesler dışında bir şeye takıntım yok işte tek sorunum bu. ne olacak bilmiyorum :26:

duymamaya dinlememeye çalış diycem biraz komik olacak ama gerçekten tek çaresi bu..yani o an o sese odaklanmamak bunu bu şekilde yenebilirsin.mesela taktığın bir ses mi duydun ortamı da terk demeyeceksin diyelim kafanı hemen başka şeylerle meşgul etmeye çalış.işe yarar bi yöntem bu.

duymamaya dinlememeye çalış diycem biraz komik olacak ama gerçekten tek çaresi bu..yani o an o sese odaklanmamak bunu bu şekilde yenebilirsin.mesela taktığın bir ses mi duydun ortamı da terk demeyeceksin diyelim kafanı hemen başka şeylerle meşgul etmeye çalış.işe yarar bi yöntem bu.

Teşekkür ederim. Haklısınız başka da çözümü yok gibi zaten uygulamaya devam edicez mecburen. Umarım zamanla azalır gider :105:

O takıntı bende de mevcut gereksiz her sese tahammülüm yok benim de bazen eğer oturmam gerekmiosa masaya bile oturmadğım olmuştr ama şöyle de bir şey var kafaya taktığım insanların o sesleri yapmasına daha da kızıp takıorum,bi başkası yapınca batmıo sanki de o kişiler yapınca böyle sinir oluorum hepten...

Burun çekme olayına da gıcık olurum benimde böyle bi sayfam vardı takıntılarla ilgili nelere yok ki ...

ben varım :( hele o sakız çiğnerkenki çıtırdatmalar yok mu...sırf bu yüzden otobüs yolculuğunda sakızı çiğneyen kadının saçına yapıştırmışlığım var hem de defalarca uyarmama rağmen...

mp3 player edin kendine, koy cebine, her rahatsız olduğun ortamda tak :37: zamanla alışırsın duymamaya.. ben birinden çıkan yemek, sakız, çekirdek gibi sesleri duymam da genelde yalnız korku filmi izlerken diğer odadan gelen sesleri dinlerim :27:

O takıntı bende de mevcut gereksiz her sese tahammülüm yok benim de bazen eğer oturmam gerekmiosa masaya bile oturmadğım olmuştr ama şöyle de bir şey var kafaya taktığım insanların o sesleri yapmasına daha da kızıp takıorum,bi başkası yapınca batmıo sanki de o kişiler yapınca böyle sinir oluorum hepten...

Burun çekme olayına da gıcık olurum benimde böyle bi sayfam vardı takıntılarla ilgili nelere yok ki ...

aa evet hatırladım bende yazmıştım hatta oraya sende benim gibiydin. Benim maalesef herkese karşı böyle. Üniversitede sırf sakızı patlattı diye bir kızla kavga etmişliğim var :1:

ben varım :( hele o sakız çiğnerkenki çıtırdatmalar yok mu...sırf bu yüzden otobüs yolculuğunda sakızı çiğneyen kadının saçına yapıştırmışlığım var hem de defalarca uyarmama rağmen...

ee farketmedi mi o kişi :9:
mp3 player edin kendine, koy cebine, her rahatsız olduğun ortamda tak :37: zamanla alışırsın duymamaya.. ben birinden çıkan yemek, sakız, çekirdek gibi sesleri duymam da genelde yalnız korku filmi izlerken diğer odadan gelen sesleri dinlerim :27:

mp4le bütünleşik bir yaşam sürüyoruz zaten ama evde olmuyor işte sürekli
senin bahsettiğin şey farklı o biraz yusufçuk modu oluyor :9::9:

benimde tırnak sesine,tırnak makası sesine tahammülüm yok..ayyy aklıma geldikçe bile kötü oluyorum.bide geceleri bazen dondurucu buz dolabı gibi eşyalardan ses çıkıyo arkasından o sinirlerimi bozuo.

Back
X