Sessizce gitmek?

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Şuan bulunduğunuz işyerindeki bir grupla geçmişte bir tartışma yaşadığınızı düşünün. Daha doğrusu grupla değil de içlerinden biriyle ve zamanla o kişinin de diğerleriyle aranızı bozduğunu, yeni gelenlerle herhangi bir probleminiz olmadığı halde onları bile kendi taraflarına çektiklerini. - klişe bir olay biliyorum ama durumun içinde olanlar ne denli sinir bozucu olduğunu daha çok anlar.- Aynı odada aylarca konuşmadığınızı da. Bu süreçte kasti olduğunu düşündüğünüz davranışların da yapıldığını düşünün. Mesela yüksek sesle konuşarak sizi rahatsız etmeleri,sizi kendilerince dışlamanın verdiği hazla kendilerini üstün hissetmeleri, üstü kapalı laf vurmaları, uyardığınızda da gidip üstlerine söyleyerek onları da dolduruşa getirmeye çalışmaları, sizin başlatacağınız bir tartışmayı beklemeleri gibi. Kısaca ilkokulda olabilecek tüm davranışlar, ki bu insanlar 25 yaşından büyükler.

Bu hikayede bir sen mi masumsun diyebilirsiniz haklı olarak. Tabi ki ben de değilim. En başından beri bu insanların birbirine yakın karakterde olduklarını anlayamayıp sınırımı çizemeyişim, bu sürünün küçük ya da büyük hiçbir bir parçası olmamam gerektiğini fark etmemem yaptığım en büyük hatalardan. Yine çok samimi olmadığım halde böyle bir durum yaşandı gruptaki o insan yüzünden, demek ki bir de samimi olsam neler olacaktı. Neyse ki iş hayatındaki ilişkilerle ilgili en büyük tecrübe kazandığım olaylardan biri oldu bu. O yüzden daha fazla olumsuzluk olarak bakmak istemiyorum, ne kadar farklı insanların olabildiğini görmüş oldum diyorum.

Durumlar böyleyken, benim buradan gitme vaktim de gelmişken ve bunca zaman kısmen sessiz kalabilmişken sizce gidişim de öyle mi olmalı? bunu kendime yediremesem de bir olay çıkarıp eteğimdeki taşları döküp giderek onlara bir süre konuşabilecekleri bu malzemeyi vermekte istemiyorum. Ama bir yandan da içimde biriken bu öfkeyi kusmak istiyorum yüzlerine.

Siz böyle bir durum yaşadığınız mı, bana tavsiyeleriniz ne olurdu?

Siz böyle bir durum yaşadığınız mı, bana tavsiyeleriniz ne olurdu?
Üniversitedeyken başıma geldi bu durum.Yaptıklarını görseniz bunlar ne biçim insanlar derdiniz.Her türlü laf atmalarına,bilerek bana bakarak konuşup gülmelerine falan hep nötr kaldım.Bazı ortak derslere diğer gruptakilerle ve ikinci öğretimlerle girdim.4. seneye geldiğimizde tabi çıkara dayalı olduğu için kankilikleri hepsi birbirine düştü.Sınıf 3e 4e bölündü.Birbirlerine nispet yapmak için yanıma mı oturmadılar yağcı yağcı muhabbet etmeye mi kalkışmadılar. :))) Bıyık altını geçtim direk yüzlerine kıh kıh kıh gülüyordum.Sizin öfke kusmanıza filan gerek yok hiç zamanı gelince onlar birbirlerine fazlasıyla kusacaklar :halay: duruşunuzu koruyarak kurtulun ordan

Sizin öfke kusmanıza filan gerek yok hiç zamanı gelince onlar birbirlerine fazlasıyla kusacaklar :halay: duruşunuzu koruyarak kurtulun ordan

birilerinin arasını bozarsan bir şekilde senin de bozuluyor ama bu durum onlar da işler mi bilemiyorum

aman sessizce git niye olay çıkarasın ki?

çok mantıklı aslında. gider ayak strese girmek istemiyorum ama ne bileyim sanki yüzlerine nasıl bir karakterde olduklarını haykırsam tüm öfkem dinecekmiş gibi

Çok sevdiğim bir laf vardır sen ne söylersen söyle anlattığın karşı dakinin anladığı kadardır derler, anlattığın karakterdeki insanlara sen içini boşaltsan onlar hatalatını anlayacak olgunlukta değiller, üstüne size cevap verip gider ayak enerjinizi dibe çekerler, boşver umrunda bile olmasın çek git.

Sizi çok iyi anlıyorum. İşyerim değil de arkadaş grubumda benzeri olayı yaşadım. Kendini merkez sanan biri benimle keyfi konuşmayınca diğer kuyrukları da konuşmadılar. Onların benimle konuşmaları büyük bir olay değil diye umursamadım ,Görüşmüyorum aslaa siz de öyle yapın bence. Neden gidiyorsunuz bu insanlar yüzünden mi?

Öyle insanları en sinir eden şey dik durmanızdır.Güçlü olmanız ve onları umursamamanızdır.Sizi kendi seviyelerine çektikleri zaman mutlu oluyorlar.Onlar yüzünden mi ayrılıyorsunuz?

birilerinin arasını bozarsan bir şekilde senin de bozuluyor ama bu durum onlar da işler mi bilemiyorum
İşler.Hele bi menfaatlerini tehdit edecek bir durum olsun.Dakikasında size yaptıklarını birbirlerinede yaparlar.Bir kere aralarında samimiyet yok.Birbirlerinin gerçek yüzünü biliyorlar. :KK39:

Sizi çok iyi anlıyorum. İşyerim değil de arkadaş grubumda benzeri olayı yaşadım. Kendini merkez sanan biri benimle keyfi konuşmayınca diğer kuyrukları da konuşmadılar. Onların benimle konuşmaları büyük bir olay değil diye umursamadım ,Görüşmüyorum aslaa siz de öyle yapın bence. Neden gidiyorsunuz bu insanlar yüzünden mi?

Öyle insanları en sinir eden şey dik durmanızdır.Güçlü olmanız ve onları umursamamanızdır.Sizi kendi seviyelerine çektikleri zaman mutlu oluyorlar.Onlar yüzünden mi ayrılıyorsunuz?

hayır burdaki sürem dolacağı için ayrılıyorum onlarla ilgili değil direk olarak. kalma şansım da var aslında ama gitmek en iyisi sanırım.

İşler.Hele bi menfaatlerini tehdit edecek bir durum olsun.Dakikasında size yaptıklarını birbirlerinede yaparlar.Bir kere aralarında samimiyet yok.Birbirlerinin gerçek yüzünü biliyorlar. :KK39:

değil mi, en kötüsü de bu zaten birbirlerinin gerçek yüzlerini bilmeleri.. hiçbiriyla muhatap olmadan gitmek istiyorum vala

Back
X