Sessizligimden en saf,cahil dedikleri bile ezmeye calısıyor..

eşyayı, çeyizi, düğünü eltiyle konuşursan, bu tarz sohbetlere maruz kalman kaçınılmaz..
şimdiden mesafeni ayarla ileride daha çok üzülmemen için..

Onu konusan teyzesi.Trakyalıların adeti farklı olur diye.Yoksa ben neden ceyizden bahsedeyim ki.Zaten ben bizim tarafta yapılan ceyizi herkes yapar diye biliyorum.Bu konuları ben konusuyor olsaydım ilk acan ben olurdum ama teyzesi actı bunu.

Sen sen ol eltilerle soğuk ve mesafeli ol hiç birine,sırını açma hepside kıskanç gibiler

Cok haklısın zaten digerleriyle aram yoktur.Cok gitmememe ragmen neden acılıyor bu konular anlamıyorum.Diyorum ya herseye sessiz kalıyorum sanırım oda sakayla karısık bana göz dagı veriyor.

Neden karıstıgı bariz belli erkek arkadasım bir süredir onlarla yasıyor ve calısıyor evlenecegiz diye para biriktiriyor.Eve verdigi para az olacak diye kaygılı sanırım.

sana saygısızca davranmasına izin verme ağırlığını koy ondan büyük olan sensin 9 yaş hemde az değil...
çek bi kenara konuş erkek arkadaşına söyle bi yol yordam oluşturun konuşun konuşmadan sorun halledilmez belki şimdi bişeyleri söylemek doğru olmaz söz olsun ondan sanra baktın değişmiyor sende sesini çıkar ezdikçe ezer tepene çıkarma evliyken daha büyük sorun olur başınıza

Bende o yüzden herseye susuyorum zaten canım.İse basladım cok yugün bir tempoda zaten beni sordugunda calısıyor yogun dedirttiririm. İlla bir neden ararsa da gecen zaman icinde illa bulur.Simdiden böyle seyler denmesine cok üzüldüm zaten.

Bence mesafe koymalısın araya
hatta sana uymayan şeylere şuanda susmamalısın
iş ciddiye binince olaylar daha çekilmez oluyor
sende konuş senide bu şekilde tanısın ve öyle kabullensinler
yarın birgün bak önceden gıkı cıkmıyordu işi sağlama aldı
şimdi konusuyor derler buda hoş olmaz
El kapısı insanı ayıda ediyor dayıda maalesef
Allah iyilerle karşılaştırsın...
kimseyle gereksiz samimiyette bulunma
herzaman insanlara karsı mesafeli ol hiçbirzaman güvenme
ve sana bir arkadaş tavsiyesi(banada söylediler ben dinlemedim)

Evlenmeden önce gerek ailesiyle gerek erkek arkadaşınla sorunları
halletmeden evlenme!..
evlendikten sonra durum başkalaşıyor çünkü...

hiçbirzaman kendini ezdirme
hiçbirşeye susma
içine atma
ve asla asla sonra düzeltirim ya da düzelir deme
çünkü emin sonradan hiçbirşey düzelmiyor...

Ne kadar güzel demissin..
Suan birsey demek istemiyordum daha gelmeden kendini gösterdi olmasın diye.Ama söylemeyince de hic birseyin düzelecegi yok.Sususunca da hic saygı nedir bilmiyorlar.Dogru düzgün gittigim söylenemezdi.simdi hhiiic gitmeyecegim söz gününe kadar yüzümü bile görmeyecekler.

Niye gelmiyo mu? dediler desinler biraz saksıyı calıstırsın sucu kendinde arasın he olmadı bana sordu birsey mi oldu diye söylerim acık acık..Yoksa hep üzülecegim.Aslında söyle de bir durum var söylemessem icim rahatlamayacak icimi birsey sürekli kemiriyo.Simdilik susuyorum..

Söyledigin herseyi uygulayacagım cok tesekkür ederim.

Sözün dahi olmamis bu kadar icli disli olmussun
diyelimki Allah korusun söz dahi olmadi
kim bilir neler derler...

Sözün dahi olmamis bu kadar icli disli olmussun
diyelimki Allah korusun söz dahi olmadi
kim bilir neler derler...

Bütün sayfaları okudun mu bilemiyorum ama sözüm olacaktı.Olmadan önce de annemle tanıstık demistim zaten.Sonra da babaannem ve dedem rahmetli oldu ayrıntıya girmemeye calısıyorum ama babaannem komaya girdi 2 hafta kaldı cıktı sonra önümüzdeki 1 sene hep hastaydı.Bir sene sonra tekrar hastaneye kaldırıldı yani bu sene.

Annem sürekli dönüsümlü olarak hastanedeydi.Babaannemin rahmetli olmasına cok az bir zaman kala dedem de hastalandı sonra aynı seyler onun icin.

İste bu yüzden söz olmadı dedemin 52'si daha gecen haftaydı nasıl yakın zamanlarda söz olabilir ki?Erteledik
.Ben nerden bilebilirdim sözümün ertelecegini.Malesef ki ihtimalleri hesaba katıp hic birseyi yapamıyoruz.Ne insanlar var söz,nisan,dügün dinlemeden neler yapıyorlar.Arada söz var diye nisan var diye hic birsey degismiyor..Allah kimseyi kötü insanlarla karsılastırmasın..

İnsanların agzını büzemiyoruz malesef..Su bu böyle diyebilir diye de düsünemiyoruz her zaman olaylar bir bakmıssınız ki kendiliginden gelmis..Dedem le babaannemin nerdeyse arka arkaya ölecegini sözümün ertelenmek zorunda kalacagını kimbilirdi ki..

arkadaşım sen sustukça onlara gün doğuyor
konuş ki kim safmış kim akıllıymış çıksın ortaya....
lafı yiyip nasıl otuyosunuz bende bunu anlamıyorum:bbo:

arkadaşım sen sustukça onlara gün doğuyor
konuş ki kim safmış kim akıllıymış çıksın ortaya....
lafı yiyip nasıl otuyosunuz bende bunu anlamıyorum:bbo:

Cok bilmislik yapmamak icin daha hic bir sey ortada yokken konusmak istemedim..Ben hep iyi niyetli yaklastım.Diyorum ya beni zaten anlasamadıgı eltisiyle bir tutunca felegim sastı.Ne kadar görüstük,neyime sahit oldu ona karsı olan..

Dügün dernek olayları tanısma babında acılmıstı.Birbirimizin ailelerini tanımak icin onlar trakyalılar hakkında en ufak bir bilgiye sahip degillerdi ben en azından onların adetlerini,göreneklerini cevremdeki bazı insanlarında erkek arkadasımın memleketinden olmasından dolayı ögrenmistim.

Ben sessiz oldugum icin simdiden biz sunu yapamayız bunu yapamayız diye söylemeye basladı belki diger eltisi söylemesine fırsat vermedi onu bilemem.. Bu yüzden tedbir alıyor kendi capında.

senin elti olucak vatandaş başakları kayırıyor
bende yengecim benide sevmez bu şimdi:CüvCüv:
ayy onu kendinden başka kim seviyor acabaa sırnaşık şey

o yanındayken inadına ben herşeyi bilirim,

son sözü ben söylerim, ben ne diyosam ne düşünüyosam doğrudur

herkes benim fikirlerime saygı duymak zorunda nidaları at :sm_cool:

atda delirsin küplere binsin :dance:

Ortada hiçbir ciddi adım yokken Bu kadar laçkalaşmış bir boyuta getirdiğiniz için siz de suçlusunuz.
Ezilmekten ziyade mesafe koyamadığınızı düşünüyorum.
Eltim yok ama bugün yarın olacak kimseyle bu muhabbet boyutuna gelmem.
Kimse de böyle boyunda büyük laflar edemez.
Yengeç içten pazarlıklıymış başak da ondan altta kalmazmış.
Boş beleş konular..!
Bu konularla bile tartışmayı başarabiliyorsanız ötesini düşünemiyorum.

Canım benim kendileri actılar konuları ne yapmam lazım ben bastan dinledim bana sorunca bende cavp verdim ne var simdi bunda?

Zaten sorun surda ciddi adım oacaktı bazı olaylardan dolayı olamadı (

Canım benim kendileri actılar konuları ne yapmam lazım ben bastan dinledim bana sorunca bende cavp verdim ne var simdi bunda?

Zaten sorun surda ciddi adım oacaktı bazı olaylardan dolayı olamadı (

Seni cok iyi anliyorum bende evlendim yurtdisina geldim kimsem yoktu burada esim calisinca evler yakin diye ailesi devamli bana gelirdi sözüm ona ben kendimi yanliz hissetmeyeyim diye bir iki artik sabah 9 aksam 12 evden cikmaz oldular birde patavassiz bir baba benim dedigim olsun diyen bir anne benden 5 yas kücük kendini bilmez bir görümce bana hayati zindan ettiler bir iki laf söyledim disimi gösterdim ama onlar daha sirret cikip bana on katini söylediler gidip gelmelerini istemedim artik psikolojim bozuldu baktim esim üzülüyor e esimide seviyorum ve ilerde bana senin yüzünden ailemden olsun desin istemedim neyse biraz umursamaz davranayim dedim yok anacigim bunlari susturmak bunlara mesafe koymak elimden gelmiyor ben belli ettikce samimi olmak istemedigimi bunlar daha cok aziyorlar diger eltimin ailesi burada ve ona hicbirsey yapamiyorlar ama bana yaptiklarida yetti artik ne yapacam bilmiyorum yani anliyacagin bende cok dengesiz bir aile ile karsi karsiyayim ama onlari uzaklastirmak elimden gelmiyor hani arkadaslar diyor ya mesafe koymayi bilin diye arkadasim ben yapiyorumda yine hava civa cahile söz geciremiyorsun cahiller iste cahillllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll..:mymeka:

canım tamam konuyu onlar açmış da açan kim sözleneceğin kişinin teyzesi ile müstakbel eltin sen de bizde bu konular kızın anne babası ile erkeğin anne babası arasında konuşulur ailenin kalanı hele de gelin hiç karışmaz ayıp karşılanır deseydin ya

ağzını açacaksın biraz doğrudan haddin değil sus demene gerke yok ki babalar görüşür desen yeterdi haddini bil demiş olurdun öyle şimdiden yapmam felan da deme asıl şimdi yapacaksın ki sonradan tepene çıkamasınlar

bir de bence bu evlilik işlerinde anahtar kelime; mesafe

Senin durumun daha vahim.Senin de ailen olsaydı yanında emin ol böyle olmazdı. Yada calıssan cok fazla görmezdin yüzlerini.

Bende söyleyim diyorum ama ne diyecegim ki ben bu sebepten dolayı kırıldım.. Bu sefer düzeltmeye calısacak bir yandan da belki simdiden kırılıyo güceniyo baksana olacak.Belki bana hic bir zaman rahat davranamayacak..Yada düzeltmek icin birseyler yapacak ama benim sütten agzım bir kere yandıgından mesafe koymaya calısacagım bu sefer de ben elimden geleni yaptım cok abarttı olacak.alsanaalsanasmile
En iyisi sessizce mesafe koymak..

Canım hic kötülük düsünmüyorum ki zaten gene hic cevap vermedim zaten ben yok o kadar degil dedim sustum.Yengesi bana yapamayız edemeyiz dedigin de bile cevap vermedim büyükler var cünkü.Bana kalkıp ta ceyizin tam olsun derken de tepki vermedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…