sessizlikte boğuluyorum çok mutsuzum

Mdnacrayz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.337
380
53
28
gerçekten çok yoruldum yaşadıklarım ağır geliyor boğuluyorum sınava hazırlanıyorum konular bitmiyor günde 1 ünite bile bitiremiyorum çünkü temelim yok sessiz ders çalışarak odaklanabiliyorum ama sessiz olunca bi kötü oluyorum birşeyler açıyorum ders çalışamıyorum moralim çok bozuk

Günde 1 ünite bitirememen çok normal değil mi? Ben hiçbir zaman 1 günde 1 ünite bitirmedim üniversite sınavlarına hazırlanırken. Sözel dersleri zaten asla ünite ünite çalışmadım. Kafanda belirli bölüm var mı hangi alana yoğunlaşarak çalışman gerektiğini biliyor musun?

pdr istiyorum inşallah yada hukuk ama temelim yok mat harici diğer derslere yoğunlaştım çok sağolun moralim çok bozuk ağlıyorum hala

Günde 1 üniteyi üstünkörü geçerek bitirmektense 1 haftada bitir sindirerek bitir. Moral bozacak hiçbir şey yok, sadece rutin bir çalışma sistemi oturtmalısın. Gerisi gelir.

Dert etme
Hem sınav sistemi değişikliği
Hem açıkta kalan kontenjan
İlla ki yerleşeceksin bir üniversiteye(-?)

Asıl sonrası mesele

ya benim odaklanma sorunum var sessizlikte ders çalışmalıyım ama sessiz olunca çok kötü hissediyorum kendimi

Günde 1 üniteyi üstünkörü geçerek bitirmektense 1 haftada bitir sindirerek bitir. Moral bozacak hiçbir şey yok, sadece rutin bir çalışma sistemi oturtmalısın. Gerisi gelir.
çok sağalun ben rutinde oturtamadım liste yapıyorum ama günün sonunda çoğunu yapamamış oluyorum

çok sağalun ben rutinde oturtamadım liste yapıyorum ama günün sonunda çoğunu yapamamış oluyorum

Liste yapma hayır o seni bağlar, konu yetiştiremezsen de üzülürsün. Günlük liste yapmak yerine haftalık liste yap. Mesela sallıyorum şu an tamamen. 1.hafta matematikte üslü sayılar, türkçede yapı bilgisi, geometride üçgende alan. Bu 1 hafta içinde sadece bu konular çalışılacak. Çalışma saatini günlere ayır. Atıyorum Pazartesi türkçe ve matematik, salı tarih ve geometri, çarşamba edebiyat ve coğrafya gibi. Cumartesi serbest günün olsun o gün hiç çalışma. Pazar günü o haftanın tekrarını yap. Mis gibi sistem. :)

çok sağolun ben şimdilik ygs coğrafya ve edebiyat çalışıyorum sadece bunlar bitince diğerlerine başliyim diyorum çünkü bir arada götüremiyorum haklısınız uygulamaya çalışıcam

gri koç uygulamasını tekrar tekrar yüklememe rağmen giriş yapamıyorum giriş yaptığımda ise resim paylaşamıyorum ne yapabilirim bilginiz var mı

Eğer elinde pratik bi kaynak istiyosan editör yayınları öğretmenin ders notları serisini kullan gör bak çok işine yarayacak snava hazırlanan öğrencilerime bu kaynaklardan kullandım ben özerler halinde ders ders var işini birazcık kolaylaştırır belki

çok sağolun ben şimdilik ygs coğrafya ve edebiyat çalışıyorum sadece bunlar bitince diğerlerine başliyim diyorum çünkü bir arada götüremiyorum haklısınız uygulamaya çalışıcam

Ben üniversiteye giriş zamanımda böyle çalışırdım. İyi bir okulun psikoloji bölümünü kazandım. :) Kendini çok hırpalamadan sistemli çalış, rutinin oturunca iyice rahatlayacaksın.

çok sağolun en kısa zamanda bakiyim kitaplara Allah razı olsun

Ben üniversiteye giriş zamanımda böyle çalışırdım. İyi bir okulun psikoloji bölümünü kazandım. :) Kendini çok hırpalamadan sistemli çalış, rutinin oturunca iyice rahatlayacaksın.
ne güzel çok mutlu oldum sizin adınıza inşallah bende yapabilirim tavsiyeniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Üniversite sınavına kadar çok vaktin var böyle kendini sıkma sakın. Yavaş yavaş çalış kafanın aldığı kadar. Yorulunca dinlen güzelce. Dersleri düşünmeden şöyle 10-15dk dinlen. Sonra tekrar devam et.

Çalışmadığın konuları düşünüp kendini strese sokma. Çok vaktim var anlayarak hepsini çalışırım zamanla diye düşün. Dersleri bütün olarak değil parça parça düşün. Şu konuyu bitireyim diye kendine küçük bir hedef koy. Onu başarınca yeni bir hedef koy.

Bütün olarak ele alınca çok korkutucu geliyor insanın gözüne. Küçük küçük hedeflerle ilerlemeyi dene bence.

Umarım istediğin bölümü kazanırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…