Sevdiceğim askere gitti ne yer ne içer meraktayım :(

Depresifshine

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
866
92
18
35
İstanbul
Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dedi:( illaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan :( eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın :( şimdiden çok teşekkür ederim
:72::72::72::nazar::72::72::72: :5:
Birde yemin töreni hangi gün oluyo genelde cuma mı yoksa c. Tesimi? Nişanlım annesiyle gitmemizi istemiyo ama çok gitmek istiyoruz onu dinlemeyip gitmeliyiz dimi ?

Son düzenleme:
Herkese meraba bnm nişanlım pazar günü askere gitti boşluktayım onsuz nasıl yapıcam falan demicem askerlikle ilgili sormak istediğim şeyler var mesela sevdiceğim ege de acemi birliğinde acemi birliği nasıl oluyo mesela giderken 28 gün sonra gelirim demişti ama dün aradı 3 ay sonra gelicem falan dedi annem seni kandırmış falan dedii neyse işte dün akşam konusuoruz dedim kahvaltıda ne yedin falan diye sordum peynir zeytin dedi ögle yemeğni akşam yemeğni sordum güzelmi diye işte açken yenio dedi:( illaki biliorum orası ana ocağı degil askeriye ama yinede üzülüyo insan :( eşleriniz askerdeyken çok zayıfladımı çünkü bnm nişanlım zaten zayıf bi deri bi kemik iyice kuruyup kalamasın :( şimdiden çok teşekkür ederim

öncelikle tez elden Allah kavuştursun diyelim acemi birliği tamamlanmadan izne göndermiyorlar sonrasında yemin töreninde ailesi evci çıkarabiliyor iki gün oda bulunduğu ilde izin veriyorlar . benim eşim ankara mamakta yapmıştı evli olduğumuz için ben konyadan ankaraya hafta sonları gidip 2 gün evci izini alıodum . yemekleri çok güzel olmuyor evet ama ordaki antremanlarla oldukça fit geri dönmüştü :46: merak etme onlar ordayken ençok bizi merak ediyorlar ve senin ona vereceğin manevi destek çok çok önemli :40:

Bazı askerler görevlerine göre uzun yapıyor acemi birliğini benim kardeşimde 28 gün diye biliyordu gitti 3 aymış. Sıhhıyeci o.
Nişanlın aç kalacak en az 10 kilo verecek gelecek:):):)
Askerlerin yiyecekleri kalorisi besin değeri hesaplanarak veriliyor senden benden iyi beslenir. benim eşim doğu da yapmış askerliğini kilo alıp gelmiş korkma.

Bazı askerler görevlerine göre uzun yapıyor acemi birliğini benim kardeşimde 28 gün diye biliyordu gitti 3 aymış. Sıhhıyeci o.
Nişanlın aç kalacak en az 10 kilo verecek gelecek:):):)
Askerlerin yiyecekleri kalorisi besin değeri hesaplanarak veriliyor senden benden iyi beslenir. benim eşim doğu da yapmış askerliğini kilo alıp gelmiş korkma.

Kişiden kişiye göre değişiyo demekki bnm görümcemin nişanlısıda iki hafta önce askerden geldi allahım göbekli iri yarı nerdeyse obez sayılan çocuk igne ipliğe dönmüştü :(

valla şekerim boşver aç kalmaz yemek seciyorsa secmemeyi öğrenir
üşümez kat kat giyinirde

sen asıl şunu düşün sen hamile olduğunda veya cocuk dogdugunda bu herif vah vah ac kaldı hanım uykusuz ne yapr ne eder hiiçç demeyecekk

- hanım bugun yinemi yemege tatlı yapmadın diyecek

Benim sevgilim de Kasım ayın da gitti, uzun dönem mi nişanlınız? Kısa dönemlerin acemi birliği gittiği ay içinde oluyor erkek arkadaşımın da ayın 28' di. Uzun dönemlerin de 45 gün sonra diye biliyorum?

Zayıflama konusuna gelince asker de zayıflarım inşallah diyordu hep, acemi birliği eğitimin de yemin törenine hazırlık oluyor, yürüyüş yapıyorlar falan bi 5 kilo vermişti. Usta birliği tahmin ettiğinden rahat olduğundan rejime başlayacaktı.

Bazı yerler rahat, bazı yerler değil. Ama mecburi görev alışıcak, bitecek bir şekilde. Allah kavuştursun..

Beğenmediği yemeklerle kilo alıp geldi.

Hiç merak etmeyin, iyi oluyor onlara.

Burun kıvırdıkları yemeklere muhtaç kalıyorlar, çok iyi oluyor.

eşim askere gittiğinde nişanlıydık cok iyi bi askerlik geçirdi yarbay postasıydı o yüzdende eğitimlerden muaftıı yemek filan secmediği içinde 10 kilo alıp gelmişti :1:
abim ise şofor olarak yaptı ve cok yemek sectiği içinde malesef ne adam akıllı yemek yemediği içinde nasıl gittiyse öyle geldi bi deri bi kemik şeklinde:31:
demem o ki birazda kendisinin yapısıyla alakalı bi durum bu çünkü askeriyenin yemekleri benmde bildiğim kadarıyla eğitim yaptıkları için kalorisi yüksek oluyor...
eşimin yemin törenine gidemedim çünkü ilk zamanlarda sevgiliydik izine geldiğinde nisan yapmıstık ailem göndermek istemedi benmde sınav zamanlarıydı gitmedim..
ama abiminkine gitmiştim iyikide gitmişim cok güzeldi :16:
orada ailesi gemeyenlerin mahsun bakışları filan gözümün önünden gitmez tuhaf bi haldeydiler..
bizde bütün aileler onları alıslayarak moral vermiştik sana tavsiyem imkanın varsa git arkadaşım:34:

bu arada manevi desteğinide sevdiceğinin üstünden hiç eksik etme çünkü inan daha bi aşkla bağlanmaya sebep oluyor askerlik yani en azından ben ve cevremde bildiğim kişilerde öyle oldu:16::16:

uzun oldu kusura bakam:1:

Eğer yemek seçiyorsa maalesef yemekleri iyi olmadığı için birşey yemeyecektir.Zayıflar .:(

Benim erkek arkadaşım şuan askerde gittiiğin de tombikti 2 ayda zayıfladı ama o hiç yemek yemiyor çünkü çok ayırt eder :(

Dışaıdan Lahmacun falan söylüyorlar ki buda her zaman olmuyor abur cuburla besleniyormuş :(

işi zor maalesef canım :(

erkek arkadaşım mutfak komutanı.
yani yiyecek alımlarını ve yemeklerin kontrolünü o yapıyor.
inan senin benim alamadığım şeyleri alıp yediriyorlar askerlere (eti ayrı, bakliyatı ayrı, meyvesi ayrı...)
üstelik ucuzuna falan da kaçılmıyor, iyisi alınıyor.
her öğün belirli bir kalorileri var onu doldurucak şekilde yemek yapılıyor.
ama dersen ki yemek seçer yemez o zaman yapcak bişey yok :42:

Allah'ım hepsninin yardımcısı olsun, ayağı taşa takılmadan gelsin inşallah.
Zayıf gelir v.s. diye hiç dert etme kendine. Benim 65 kilo askere gönderdim eşim 57 kilo döndü şimdi mi?? 78 kilo.
Sağlığı yerinde olsun kilo önemli değil, tabii insan ilk gördüğünde bir garipsiyor ama düzelmeyecek bir şey değil.
Birde sürekli ne yedin ne içtin v.s. diye sormayın, bilirim insan konuşacak bir şey bulamaz kelimeler boğazına dizilir taş olur geçmez.
Konuşmalarınızı kısa tutmaya özen gösterin, sesinizi duydukça daha da hüzünlenir.
Her şeyi bilmesine gerek yok, hayatınızda ki olumsuzluklardan bahsetmeyin.
Acemi birliği yaptığı askerlik türüne göre değişiklik gösterir.
Sanırım nişanlınız komando, komandoların diğerlerine göre daha uzun acemi birliği oluyor 45 gün.
İlk 1 ay içerisinde yemin töreni olur o zaman görebilirsiniz, yemin töreni Cuma günü olur.
Aileden biri varsa şehirde kalmak ve adres göstermek kaydı ile evci çıkarabilir.

Benim en çok üzüldüğüm şey kendi çamaşırlarını kendileri yıkamaları. Canım kardeşim benim. elinide montunun bi yeri kesmişti yıkarken. Kocaman yaraydı resmen. Bazen sıcak su da akmıyormuş.

Birde yemin töreni hangi gün oluyo genelde cuma mı yoksa c. Tesimi? Nişanlım annesiyle gitmemizi istemiyo ama çok gitmek istiyoruz onu dinlemeyip gitmeliyiz dimi ?

uzun dönem mi kısa dönem mi yemin töreni süresi ona göre değişir sanırım ama bildigim kadarıyla yemin töreni sonrası şehir dışına çıkamıyorlar, hatta sevgilim baya mızıldadıydı, ehliyetmi de geri vermediler arabayı babam kullanıyo hiç hoşlanmıyorum bu durumdan die :1: cuma günü oluyo yemin töreni, torenden sonra çıkıyolar birtlikten pazar günü de yeniden teslim oluyorlar :34: izin alması da biraz bulundugu yere baglıymış sanırım, sevgilim kuzeninin nişanına bile gelememişti, izin vermemişti komutanı :34: ki kısa dönemswe eğer izin almadan da geçer sanırım :34: onun bulundugu ilde kalacak yeriniz varsa belki gidebilirsiniz ama kalacak yer yoksa sıkıntı olur die diyordur belki nişanlın. yada bu izinde ailemle ilgileneim, daha sonra bi haftasonu çarşı izninde falan da senle vakit geçirir die düşünyordur, ben olsam onun tam rızasını almadan gitmzdim ama sen bilirsin tabi :34:

yemek konusunda da kişiden kişiye ve gittigi yere göre değişir, erkek arkadaşım jandfarma olarak yapmıştı askerligini, karakolda şöfördü, karakolda yemiyordu dışarda söylüyordu genelde. toplamda da 4 kilo vermişti ama donduktan 1 ay sonra onu 5 kilo olarak geri aldı :37: erkek onlar yaa başlarının çaresine bakarlar, hem gerçekten de askerlik büyütüyor onları o kadar telaşlanma bence :34: daha yeni gitmiş bikaç haftaya iyice düzene girer :34::34:

Benim en çok üzüldüğüm şey kendi çamaşırlarını kendileri yıkamaları. Canım kardeşim benim. elinide montunun bi yeri kesmişti yıkarken. Kocaman yaraydı resmen. Bazen sıcak su da akmıyormuş.

Morla vermemiz gerekiyor, alt üst etmemiz değil.
Bu arada benime şim çamaşır falan yıkamamış, büyük makineler varmış ve herkesin kirli torbaları oluyor( dağıtıma geldiğinde görmüştüm)
o torbalara herkes adını yazıp çamaşırlarını doldurup makineye atıyorlarmış.

valla şekerim boşver aç kalmaz yemek seciyorsa secmemeyi öğrenir
üşümez kat kat giyinirde

sen asıl şunu düşün sen hamile olduğunda veya cocuk dogdugunda bu herif vah vah ac kaldı hanım uykusuz ne yapr ne eder hiiçç demeyecekk

- hanım bugun yinemi yemege tatlı yapmadın diyecek

Evlenince nasıl olur bilmiyorum ama tansiyonum düştü dediğim zaman ama bi tabakmeyveyi soyup dograr getirirdi :( inşallah dediğin gbi olmaz :(

:13:
uzun dönem mi kısa dönem mi yemin töreni süresi ona göre değişir sanırım ama bildigim kadarıyla yemin töreni sonrası şehir dışına çıkamıyorlar, hatta sevgilim baya mızıldadıydı, ehliyetmi de geri vermediler arabayı babam kullanıyo hiç hoşlanmıyorum bu durumdan die :1: cuma günü oluyo yemin töreni, torenden sonra çıkıyolar birtlikten pazar günü de yeniden teslim oluyorlar :34: izin alması da biraz bulundugu yere baglıymış sanırım, sevgilim kuzeninin nişanına bile gelememişti, izin vermemişti komutanı :34: ki kısa dönemswe eğer izin almadan da geçer sanırım :34: onun bulundugu ilde kalacak yeriniz varsa belki gidebilirsiniz ama kalacak yer yoksa sıkıntı olur die diyordur belki nişanlın. yada bu izinde ailemle ilgileneim, daha sonra bi haftasonu çarşı izninde falan da senle vakit geçirir die düşünyordur, ben olsam onun tam rızasını almadan gitmzdim ama sen bilirsin tabi :34:

yemek konusunda da kişiden kişiye ve gittigi yere göre değişir, erkek arkadaşım jandfarma olarak yapmıştı askerligini, karakolda şöfördü, karakolda yemiyordu dışarda söylüyordu genelde. toplamda da 4 kilo vermişti ama donduktan 1 ay sonra onu 5 kilo olarak geri aldı :37: erkek onlar yaa başlarının çaresine bakarlar, hem gerçekten de askerlik büyütüyor onları o kadar telaşlanma bence :34: daha yeni gitmiş bikaç haftaya iyice düzene girer :34::34:

Uzun dönem askerlik yapıoyo bak mesela seninkinin ehliyetini almışlar ben ehliyetinin alındıgnı bilmiyorum bile :( bu konuda çok cahilim çoooooook :( bnmki sırf kıskançlıgından gelme dio normalde ben nereye gitsem peşimde şöfor gbibi gidip götürürdü takınlı beyfendi yani :)

eşim acemilikte boyna kapuska yemişti sonra 5 ay eti tutku bisküvi yemiş gelmişti:).. bi deri bi kemik.. döndü 1-2 ayda toparladı.. ne yer ne yapar nasıl acaba demeniz normal ama kendinize zehir etmeyin hayatı.. onlar bir şekil üstesinden gelirler.. siz hep pozitif olun.. destek olun.. sayılı gün.. sevgiler..

Allah'ım hepsninin yardımcısı olsun, ayağı taşa takılmadan gelsin inşallah.
Zayıf gelir v.s. diye hiç dert etme kendine. Benim 65 kilo askere gönderdim eşim 57 kilo döndü şimdi mi?? 78 kilo.
Sağlığı yerinde olsun kilo önemli değil, tabii insan ilk gördüğünde bir garipsiyor ama düzelmeyecek bir şey değil.
Birde sürekli ne yedin ne içtin v.s. diye sormayın, bilirim insan konuşacak bir şey bulamaz kelimeler boğazına dizilir taş olur geçmez.
Konuşmalarınızı kısa tutmaya özen gösterin, sesinizi duydukça daha da hüzünlenir.
Her şeyi bilmesine gerek yok, hayatınızda ki olumsuzluklardan bahsetmeyin.
Acemi birliği yaptığı askerlik türüne göre değişiklik gösterir.
Sanırım nişanlınız komando, komandoların diğerlerine göre daha uzun acemi birliği oluyor 45 gün.
İlk 1 ay içerisinde yemin töreni olur o zaman görebilirsiniz, yemin töreni Cuma günü olur.
Aileden biri varsa şehirde kalmak ve adres göstermek kaydı ile evci çıkarabilir.

Ayy bunu okumadan iki dakka önce nişanlımla konuştum ne yedin ne içtin diye sordum durdum :( komandomu degilmi bilmiyorum ki izmir bornovada şuan ne yedi naptı alıştımı diye düşünmekten baska bişi sormadım ki aşkıma :( akşam aradıgı zaman sorarım artık

Nişanlınız yemek yemek için askere gitmiyor,vatani görevini yapmak için gidiyor..
Her şartta koşulda,bu askerliği bitecek.

eşim acemilikte boyna kapuska yemişti sonra 5 ay eti tutku bisküvi yemiş gelmişti:).. bi deri bi kemik.. döndü 1-2 ayda toparladı.. ne yer ne yapar nasıl acaba demeniz normal ama kendinize zehir etmeyin hayatı.. onlar bir şekil üstesinden gelirler.. siz hep pozitif olun.. destek olun.. sayılı gün.. sevgiler..
.

Elimde değilya dün konuştuk işte sabah kahvaltıda peynir zeytin yedim dedi ( onu bulamayanda var ama ben her kahvaltı hazırladıgımda balını kaymagını asla eksik etmezdim sofradan 1 yıl öyle kahvaltı ederse kahrımdan ölürüm ) neyse telefonu kapattık nasıl ağladım bir ben birde allah bilir:( zaman geçtikce takmamayı ögrenicem heralde :(

Back
X