sevdiceğim ve sigarası :(

pekmez_akilli

Üfle Güneşe, Sönsün!!
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
4.625
3
88
Isparta
5 senelik bi ilişkim var. Brbrmizi çok seviyoruz ve evlenmek istiyoruz. Fakat sevdiceğim çok küçükken 13 14 yaşlarında sigaraya başlamış. Şu an 21 yaşında. Ne yaptıysam bıraktırtamadm sigarayı :( Biliyorsunuz en büyük sıkıntıların hastalıkların sebeplerinde ilk sıralarda yer alıyor. En ufacık hi hastalığında çok üzülüyorum. Canımdan can gidiyo sanki o kötü olduğunda. Daha yeni tekrar bu sigara konusu yüzünden tartıştık. Yeri geldi aldım karşıma güzelce konuştum yeri geldi kızdım. Ama yapamıyor. Bıraktığı içmediği zamanlar çok asabi sinirli en ufak bi konuda parlayan biri haline dönüşüyor. Farklı şehirlerde olduğumuz için de mesajlasyorz ve sinirli olduğu zman çok zor idare edebiliyorum. Alttan almaya çalşyorm elmden geldği kadar ama benm sabrım da bi süre sonra taşiyo ve biz başladğmz noktaya geri dönüyorz. Ne yapmalyım brakablmesi için? Lütfen önerilerde bulunun bana

Kendisinin buna karar vermesi lazim. Bunun icin cesitli tedaviler var. Ama kisi kendi istemezse, isteyerek iradeli olmazsa bu is olmaz.
Sigara icen insanlar da sigaranin zararlarini en az bizler kadar biliyorlar merak etmeyin. O yuzden oturup ona sigaranin zararlarini anlatmakla olmaz, sen o hasta oldugunda uzuldugunu filan da soylemissindir, ya da belli etmissindir. Bu tur seyler de motive etmiyorsa mecbur bu isin pesini birakman lazim.

Peki simdi degil de ilerde sigara birakmaya niyeti var mi? Sorun onun bir turlu cesaretini toplayamamasi mi yoksa sigarayi birakmak istememesi mi?

Çok denedi kendisi de bırakmayı ama yapamadı. Bırakmaya niyeti var ilk adımı atıyo sonrakilerde tökezliyo işte. Babasıyla baya soorunu var, iş sorunu var, bizim farklışehirde olma sıkıntısı var vs vs. Alışmış iyice bağımlı olmuş galiba byle sıkıntılı zamanlarda sigara içmeye.. Şimdi her sorunda sigara içiyo :(

"Biorezonans" diye bir yöntem var. Çevremde sigara içen kim varsa onunla bıraktı. Google'a yazıp araştırın, bulursunuz. İstemeyeni bile bıraktıyor.

ben evlendim, kaç kere bırakıcam dediği halde bırakmadı.
sigarayı bırakmadan evlenme sakın
aynı tas aynı hamam gidiyolar.

5 senelik bi ilişkim var. Brbrmizi çok seviyoruz ve evlenmek istiyoruz. Fakat sevdiceğim çok küçükken 13 14 yaşlarında sigaraya başlamış. Şu an 21 yaşında. Ne yaptıysam bıraktırtamadm sigarayı :( Biliyorsunuz en büyük sıkıntıların hastalıkların sebeplerinde ilk sıralarda yer alıyor. En ufacık hi hastalığında çok üzülüyorum. Canımdan can gidiyo sanki o kötü olduğunda. Daha yeni tekrar bu sigara konusu yüzünden tartıştık. Yeri geldi aldım karşıma güzelce konuştum yeri geldi kızdım. Ama yapamıyor. Bıraktığı içmediği zamanlar çok asabi sinirli en ufak bi konuda parlayan biri haline dönüşüyor. Farklı şehirlerde olduğumuz için de mesajlasyorz ve sinirli olduğu zman çok zor idare edebiliyorum. Alttan almaya çalşyorm elmden geldği kadar ama benm sabrım da bi süre sonra taşiyo ve biz başladğmz noktaya geri dönüyorz. Ne yapmalyım brakablmesi için? Lütfen önerilerde bulunun bana

Benim erkek arkadışım da kullanıyordu. İstemediğimi açıkça söyledim, beraber bi aile olacaksak beni rahatsız edeceğini, aramızda hep sorun olacağını söyledim. O zamanlar okulu vardı, benden biraz zaman vermemi azaltarak bırakacağını söyledi... Okulu bittiğinde o da farketti azaltamadığını, işe yaramadığını hala günde 1-1.5 pkt bitiyordu. 1 pkt bitmeden uyku bile uyuyamıyordu, sabah kalkıp direk pkte sarılıyodu... Bu ramazanın ilk günü aradı beni ve evde ne kadar sigara varsa atmamı istedi... Bol bol çekirdek, fındık, fıstık, ceviz,badem, cezerye, kuru üzüm-kayısı-incir aklına ne gelirse aldık eve. Her akşam 2-3 porsiyon tatlısını dayadım önüne yanında kocaman 1 tabak meyve soydum... Ogünden beridir de ağzına sigara değmedi çok şükür :16::16::16::16:

Herşey onda bitiyor canım, bırakmak istemesi lazım ve herşeyden önemlisi sinirini kontrol edebilmesi :8:

Bir sigara tiryakisi olarak şunu söyleyebilirim; kendisi gerçekten istemedikçe bırakamaz. Yani bıraktım işte paketi atıyorum değil. Beyninde bitirecek sigarayı. Rahmetli annem günde 3 paket içerdi 42 yaşında falandı tam emin değilim, bir gün içmeyeceğim dedi ve bitti. Evde yanında içene bile gık etmedi, ne sinir ne gerginlik ne başka şeylere sarmak. Öyle sanki elindeki bir eşyayı bırakır gibi bıraktı. Yani gerçekten istemek gerek, azaltacağım, şu stres geçsin falan bahane bunlar kendimden biliyorum. İş kendi istemesinde

şimdi hastanelerin sigara bıraktırma poliklinikleri var gidiyorsun sıra alıyorsun ravdevu veriyorlar muayene oluyo ve ilac veriyorlar ama bırakan cok doktor kontrolünde bırakabilir en azından buna ikna et derim inş bırakırr...

bıraktırabilirseniz nasıl yaptığınızı banada söyleyin lütfen
bende de aynı sorun var
:50:

Benim erkek arkadışım da kullanıyordu. İstemediğimi açıkça söyledim, beraber bi aile olacaksak beni rahatsız edeceğini, aramızda hep sorun olacağını söyledim. O zamanlar okulu vardı, benden biraz zaman vermemi azaltarak bırakacağını söyledi... Okulu bittiğinde o da farketti azaltamadığını, işe yaramadığını hala günde 1-1.5 pkt bitiyordu. 1 pkt bitmeden uyku bile uyuyamıyordu, sabah kalkıp direk pkte sarılıyodu... Bu ramazanın ilk günü aradı beni ve evde ne kadar sigara varsa atmamı istedi... Bol bol çekirdek, fındık, fıstık, ceviz,badem, cezerye, kuru üzüm-kayısı-incir aklına ne gelirse aldık eve. Her akşam 2-3 porsiyon tatlısını dayadım önüne yanında kocaman 1 tabak meyve soydum... Ogünden beridir de ağzına sigara değmedi çok şükür :16::16::16::16:

Herşey onda bitiyor canım, bırakmak istemesi lazım ve herşeyden önemlisi sinirini kontrol edebilmesi :8:

Evet azaltarak bırakmayı biz de denedik. Ama sürekli bi azalma olmuyo işte bi hafta azalttysa ertesi hafata telafi edyo o azalttklarnı. Çok konuştuk bu konuyu biz de. Kendisi de istiyo ama iradesiz işte. Şeytan dyo git o sigaraları sok ağzına tamamen çiğnettir. Bi gelsin de yanıma yapmayı düşünyorm bunu

Bir sigara tiryakisi olarak şunu söyleyebilirim; kendisi gerçekten istemedikçe bırakamaz. Yani bıraktım işte paketi atıyorum değil. Beyninde bitirecek sigarayı. Rahmetli annem günde 3 paket içerdi 42 yaşında falandı tam emin değilim, bir gün içmeyeceğim dedi ve bitti. Evde yanında içene bile gık etmedi, ne sinir ne gerginlik ne başka şeylere sarmak. Öyle sanki elindeki bir eşyayı bırakır gibi bıraktı. Yani gerçekten istemek gerek, azaltacağım, şu stres geçsin falan bahane bunlar kendimden biliyorum. İş kendi istemesinde[/QUOT

Benim yapabilecğim hic mi bir sey yok :(

sigarayı bırakması için dolaylı yönden onu uyarmanız daha mantıklı olur. direk söylerseniz ya vurdumduymaz oluverir ya da ters teper

şimdi hastanelerin sigara bıraktırma poliklinikleri var gidiyorsun sıra alıyorsun ravdevu veriyorlar muayene oluyo ve ilac veriyorlar ama bırakan cok doktor kontrolünde bırakabilir en azından buna ikna et derim inş bırakırr...

Kendisinde hastane fobisi gibi bir şey oluşmaya başladı hastaneye gönderemiyorum. Seninle giderim tek başıma gitmek istemiyorum diyor. Hasta oldu geçen gün süründürdü resmen hastalk ama gitmedi hastaneye. Ikna edemedim malesef o durumda bile :(

Back
X