Aynı konuda bir kadın üye sevgilisine borç verip geri alamamaktan dert yanmış olsaydı, yapılacak yorumları tahmin edebiliyorum:
"Seni kullanıyor", "250 tl az para değil, geri iste", "Neden senden istiyor, dostu akrabası yok mu?"
Oysa burada konu sahibini savunmuş kesin suretle herkes.
Yanlış anlaşılmasın, ben konu sahibini suçluyor değilim. Sevgilisinin tavrı çok kaba ve ilişkilerinin geleceğiyle ilgili soru işaretlerini akla getirir cinsten.
Fakat belli bir konudaki tutumumuz konunun süjesinin kadın veya erkek olmasına göre değişmemeli diye düşünüyorum.
Ben de henüz arada resmiyet yokken, hem ilişkinin sağlığı hem de kafaların rahat olması bakımından para mevzularına fazla girilmemesi taraftarıyım. Fakat bu sevgilinizin tutumumu asla haklı göstermez. Parayı ne için istediğinizi sevgilinize söyleyip söylemediğinizi bilmiyorum ama, eğer söylemişseniz, kendiniz için değil anneniz için istemiş olmanızdan rahatsızlık duymuş olabilir (bir kere önü açılınca, devamının da geleceğinden korkarak). Daha önceden şaka yolla borcunuzu hatırlatması da zaten en baştan borç vermiş olmaktan rahatsızlık duyduğunu gösteriyor bence.
Fakat olayın bir de şu boyutu var. Ben şahsen sevgilime 250 tl vermiş olsam, şu tarihte geri ödeyeceğim dediği halde geri vermese ve hiç lafını da etmese, bundan rahatsızlık duyardım. Evet, sizin sevgiliniz gibi belki ağzımı açıp tek kelime etmezdim ama, sevgilimin verdiği sözleri tutup tutmadığı konusunda kafamda soru işaretleri belirirdi. Yani mühim olan 250 tl olmazdı, sevgilimin verdiği sözlere ne kadar sadık olduğu daha çok kafama takılırdı o noktada.
Peki siz önceden söylediğiniz tarihte verememiş oluşunuzu kendisine açıkladınız mı veya geri ödeyememiş olmaktan rahatsızlık duyduğunuzun bahsini ettiniz mi?