• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim adam beni laflarıyla ezdi geçti...

Adam bir konuda hakli. Siz tarih vermissiniz ve sevgiliniz kendini ona gore ayarlamis. 250 tl ile kredi karti borcu odenebiliyorsa demekki sevgiliniz de kenine ait bir acigi kapatacakti. Burada sevgilinizden once sizde para olmadigi halde yada para olup olmadigini sormadan bu borcu ode diyen annenize kizmalisiniz. Sevgiliniz annenizin borcunun sponsorlugunu yapmaya mecbur degil.
Annemin sponsorluğu diye birşey yok. Acil bir durumdu. Geri ödemek üzere istedim. Sponsor kelimesi bayağı yanlış kaçtı. Onun kendine ait açığı illaki vardır. Bana bunu söyleme bicimi beni kırdı.

Ya erkek mi o erkeklik gururu diyen bazi gurursuz kadinlari goruyorum ne demek sevgiliden para istemek normalmiste lafini etmesinmis alti ustu sevgilisin flort ediyosun ne saniyosunuz sizin butce sorunlarinizla ugrasip karsilamak zorunda mi adam ? Isteyecek hisim akraba arkadas yok olsa dahi sevgiliden istenmez sevgilisi olmadigini varsayip hareket etmeliydi esimle ayri sehirlerdeydik ozamanlar nisanliydik banada arada sorardi ihtiyacin var mi biseye para yolliyim ne kadar filan her seferinde param var dedim olmasada.. ihtiyacim yok dedim olsada ayip ya erkeklere laf atip kendi yaptiklariniza bakin bi biyerleriniz altin kaplama heralde sizle cikan herseyinizin yukunu tasicak rezillik

Forumdaki bayanların bir çoğu cimri,pinti ,ayrıl demiş.Lakin ben buna katılmıyorum.Sevgiliniz değilde bir başkasından alsaydınız bu parayı verdiğiniz sürede ödemeyecekmiydiniz?
Borç olarak isteyip,ödeme zamanını belirten sizsiniz.
Kusura bakmayın ama sevgilinizi haklı buluyorum.Borç sa borçtur.Zamanı gelmişse isteyebilir.
Tabiki isteyecek ama bana her zaman dediği biz sevgiliden oteyiz seninle diyordu. Yani benim durumunu bildiği halde sıkboğaz etmek yerine ben bir iki aya rahatlayinca isteyebilirdi. Zaten o istemeden ben kendim oderdim.

Ya erkek mi o erkeklik gururu diyen bazi gurursuz kadinlari goruyorum ne demek sevgiliden para istemek normalmiste lafini etmesinmis alti ustu sevgilisin flort ediyosun ne saniyosunuz sizin butce sorunlarinizla ugrasip karsilamak zorunda mi adam ? Isteyecek hisim akraba arkadas yok olsa dahi sevgiliden istenmez sevgilisi olmadigini varsayip hareket etmeliydi esimle ayri sehirlerdeydik ozamanlar nisanliydik banada arada sorardi ihtiyacin var mi biseye para yolliyim ne kadar filan her seferinde param var dedim olmasada.. ihtiyacim yok dedim olsada ayip ya erkeklere laf atip kendi yaptiklariniza bakin bi biyerleriniz altin kaplama heralde sizle cikan herseyinizin yukunu tasicak rezillik
Laflarimiza dikkat edelim. Benim konuma yazmazsaniz sevinirim. Konuşma tarzınızı bana çok ters

Tabiki isteyecek ama bana her zaman dediği biz sevgiliden oteyiz seninle diyordu. Yani benim durumunu bildiği halde sıkboğaz etmek yerine ben bir iki aya rahatlayinca isteyebilirdi. Zaten o istemeden ben kendim oderdim.
Sıkboğaz durumunuzu bilemem.Lakin nasıl sizin bu paraya ihtiyacınız olabiliyorsa kendininde olabilir.Ödemesi olabilir.Yada başka bir durum olabilir.Belki kendinde de yoktu o da bir arkadaşından aldı verdi.Bilemeyiz sonuçta.

Laflarimiza dikkat edelim. Benim konuma yazmazsaniz sevinirim. Konuşma tarzınızı bana çok ters
Ters olan biyerleriniz altin kaplama sozuydu heralde fesat dusunmessen rahatsiz olmassin sayet baskada kotu algilanabilecek bisey dedigimi dusunmuyorum bu benim fikrim surekli erkek gururundan bahsedip kendi gururlarina bakmayan kadinlar dolusmus buraya elin adamindan psevgili sifati altinda para istemeye utanilmiyor normal sayiliyor adam bisey deyince gurursuz oluyorsa braaaavvvooo

Valla ben sevgilinize hak verdim. Madem ne zaman ona ödeme yapacağınız belli değil bari tarih vermeyin adama. O da bütçesini buna göre düzenler. Biri bana aynı şeyi yapsa sevgilim dahil ben de uyarırım.
Adam öde diye baskı yapmamış ki ödeyeceğin tarih belli değilse tarih verme demiş.

Bazılarınız flört demiş. Bizimki uzun sureli evlilik yolunda bir iliskiydi. Yeni ve flört durumundaki birinden nasıl para isteyebilirim ki zaten. Ben de birinden para alma meraklısı değilim mecbur kaldım. Soranlar olmus. Ailemden de ayrı sehirde yaşıyorum o yüzden kirası faturası vs. para sıfıra inebiliyor. Öyle lüks harcamam yok. Koca şehirde ailemin borçlarına destek olarak ayakta kalmaya çalışıyorum.

Keşke ödeyeceğim dediğiniz tarihte deseydiniz erkek arkadaşınıza aklımda borç ama durumum olur olomaz ödeyeceğim diye eminim anlayışlı olacaktır.
Bir de sanırım ilk defa borç istemişsiniz ve ödeyeceğim dediğiniz tarihte sizden ses seda çıkmayınca onun da kafasında acabalar oluşmuş olabilir ki bence şaka yollu bu yüzden size takılarak sordu.

Bazılarınız flört demiş. Bizimki uzun sureli evlilik yolunda bir iliskiydi. Yeni ve flört durumundaki birinden nasıl para isteyebilirim ki zaten. Ben de birinden para alma meraklısı değilim mecbur kaldım. Soranlar olmus. Ailemden de ayrı sehirde yaşıyorum o yüzden kirası faturası vs. para sıfıra inebiliyor. Öyle lüks harcamam yok. Koca şehirde ailemin borçlarına destek olarak ayakta kalmaya çalışıyorum.

konu para almanız değil zaten herkes zor dureumda yardım ister eşinden dostundan.sıkıntı parayı ödememiş olmanız.hala da yanlışınızı örter gibi söylediği sözler diyorsunuz?

Esim bana para yollamak istediginde bi ihtiyacimi sordugunda senin gibi evlilik yolundaki sevgili degil nisanliydik nikahimiz belliydi ama gene alamadim kisilik meselesi demekki boyle seyler ben utaniyordum sen utanmiyormussun olabilir ama bunun lafini yapti diye adama laf edilmez sucluda degil herkez bi kendini olcsun

gurursuzlukla ne alakası var allahaşkına .
Karısına para vermekten imtina eden adamlar var
ne yani vermesin mi karısına ? Gurursuz mu bu kadınlar ?

Aynı konuda bir kadın üye sevgilisine borç verip geri alamamaktan dert yanmış olsaydı, yapılacak yorumları tahmin edebiliyorum:

"Seni kullanıyor", "250 tl az para değil, geri iste", "Neden senden istiyor, dostu akrabası yok mu?"

Oysa burada konu sahibini savunmuş kesin suretle herkes.

Yanlış anlaşılmasın, ben konu sahibini suçluyor değilim. Sevgilisinin tavrı çok kaba ve ilişkilerinin geleceğiyle ilgili soru işaretlerini akla getirir cinsten.
Fakat belli bir konudaki tutumumuz konunun süjesinin kadın veya erkek olmasına göre değişmemeli diye düşünüyorum.

Ben de henüz arada resmiyet yokken, hem ilişkinin sağlığı hem de kafaların rahat olması bakımından para mevzularına fazla girilmemesi taraftarıyım. Fakat bu sevgilinizin tutumumu asla haklı göstermez. Parayı ne için istediğinizi sevgilinize söyleyip söylemediğinizi bilmiyorum ama, eğer söylemişseniz, kendiniz için değil anneniz için istemiş olmanızdan rahatsızlık duymuş olabilir (bir kere önü açılınca, devamının da geleceğinden korkarak). Daha önceden şaka yolla borcunuzu hatırlatması da zaten en baştan borç vermiş olmaktan rahatsızlık duyduğunu gösteriyor bence.

Fakat olayın bir de şu boyutu var. Ben şahsen sevgilime 250 tl vermiş olsam, şu tarihte geri ödeyeceğim dediği halde geri vermese ve hiç lafını da etmese, bundan rahatsızlık duyardım. Evet, sizin sevgiliniz gibi belki ağzımı açıp tek kelime etmezdim ama, sevgilimin verdiği sözleri tutup tutmadığı konusunda kafamda soru işaretleri belirirdi. Yani mühim olan 250 tl olmazdı, sevgilimin verdiği sözlere ne kadar sadık olduğu daha çok kafama takılırdı o noktada.

Peki siz önceden söylediğiniz tarihte verememiş oluşunuzu kendisine açıkladınız mı veya geri ödeyememiş olmaktan rahatsızlık duyduğunuzun bahsini ettiniz mi?

Keşke ödeyeceğim dediğiniz tarihte deseydiniz erkek arkadaşınıza aklımda borç ama durumum olur olomaz ödeyeceğim diye eminim anlayışlı olacaktır.
Bir de sanırım ilk defa borç istemişsiniz ve ödeyeceğim dediğiniz tarihte sizden ses seda çıkmayınca onun da kafasında acabalar oluşmuş olabilir ki bence şaka yollu bu yüzden size takılarak sordu.
Benim asla alışık olmad
konu para almanız değil zaten herkes zor dureumda yardım ister eşinden dostundan.sıkıntı parayı ödememiş olmanız.hala da yanlışınızı örter gibi söylediği sözler diyorsunuz?
parayı ödememişsiniz demeniz çok saçma. çünkü parayı alalı 15 gün oldu. durumum ortada 1 ay sonra ödeyeceğim ortada. yanlış örtecek bir durum da yok. ben parayı ödemeyeceğim diye iddialaşmışım gibi konuşmayın lütfen. ödeyeceğim zaten. konu söylediği laflar. beni kırmak için bilerek o şekilde konuşması.

Şunu da belirteyim. Ben de ona 2 ay önce daha büyük bir meblağ verdim zor durumda kaldığı için. Geri de istemedim. Bilmem anlatabildim mi. Beni para yiyici gibi göstermeye çalışan üyeler lütfen konuma yazmasın.

Arkadaşlar merhaba. Çalışıyor olmama rağmen, ailemin borçları yüzünden bir süredir maddi sıkıntı yaşıyorum. Geçen ay da elimde hiç para kalmamışken annem "kredi kartını ödeyemedim. 250 lira. sen öder misin?" dedi. Param yoktu ama annemi o durumda birakmaya gönlüm razı olmadı. Sevgilimden borç istemek zorunda kaldım. Çünkü başka isteyecek kimsem yoktu. (Sevgilim de calisiyor bunu belirteyim.) Parayı verdi. Bu para verme mevzusunun üstünden 1 ay geçti. Sevgilim benim borcumu ödemeyeceğime onu kandırdığıma dair yersiz şakalar yapmaya başladı. Ve ben artık patladım. O da bana şu cümleyi kurdu. "Mesele ödememek değil. Para alıyorsan ve dediğin tarihte veremeyeceksen bana tarih verme. Ben de ona gore kendimi ayarlarım" dedi. Bu lafindan sonra hiç konuşmadık. İçimde fırtınalar kopuyor. Bu laflardan sonra ne yapacagimi bilmiyorum. Ve bu maddi konudaki imalari ve laf sokmalari ilk kez olmuyor. Ama hep sinirle demiştir deyip affettim. Şunu da belirteyim ben hicbir zaman ondan para sakinmadim ben de ona çok yardım ettim. İki üç ay önce onun da ihtiyacı oldu yardım ettim ve hic lafını edip onu utandirmadim. Hicbir zaman adam kullanma meraklısı bir kız olmadım. İlişkimiz yeni de değil. Bunu da belirteyim. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Mutsuzum.

Back
X