Sevdiğim adama vermiyorlar..bayram gelmiş neyime

• Konu Sahibi Konu Sahibi mycat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
üff valla midem bulaniyor
görülüyorki sunniler yobazlar dinciler
hepsi ayni
ülkeyi dünyayi karistiran
ayrimcililar yapanlar hep bunlar
hep musluman ulkelerinde var böyle pislikler

aksam aksam midem bulandi iyice tiksindim
biri diyorki dinen caiz degil musluman olmayan biriyle evlenmen
valla yuh pes
diyecek söz bulamiyorum

sen ne iciyorsun canim
söylede kimse icmesin
Ne oldu ki ? Ben Islamiyetin Müslüman kızlara evlilik ile ilgili koymuş olduğu hükümlerden bahsettim..Erkeğin kesinlikle müslüman olması lazim...yazdığım yerde yanlış gordugunuz yeri söyleyin size açıklamasını yapayım...Bekliyorum

Ne oldu ki ? Ben Islamiyetin Müslüman kızlara evlilik ile ilgili koymuş olduğu hükümlerden bahsettim..Erkeğin kesinlikle müslüman olması lazim...yazdığım yerde yanlış gordugunuz yeri söyleyin size açıklamasını yapayım...Bekliyorum

ariza var kesin
alevi diyor konu sahibi hristiyan budist vs demiyor

Es bulunur ama aile bulunmaz. ailenizin o laflari üzüntüsünden söyledigini düsünüyorum. İkna etmeye calisin olmuyorsa size 27 sene bakan ailenizi, belki ileride degerinizi bile bilmeyecek olan birisi icin karsiniza almayin derim.

Son düzenleme:
Bir kizin Müslüman olmayan biriyle evlenmesi caiz degil....Bu Islamiyetin koyduğu bir kural, benim degil....İki Ayrıca ben burda şunu soyelemek istedim,arkadas sevdiğine vermediklerini söyledi, Ben de diyorum ki dinen sizin evlenmenizin haram olduğu kişiler şunlar şunlar, onun dışında müslüman olan herhangi biriyle evlwnebilirsiniz...

Aleviye kız verilmezmiş..sebep ne benim mutsuz olmamdan daha mı önemli?
Ne içtiğim ne yediğimden lezzet alıyorum derler ya işte öyle..
Annem bağırdı küstü yetmedi ağladı namazını kılıp benim doğru yola gelmem için Allaha yalvardı.(malum kötü bir yoldayım ya) Sesli sesli söylendi gezindi evin içinde ağlayarak..

"ah emeklerim ah size cok değer verdim ondan böyle oldu..ah benim hatam ..ah bu da benim başıma gelecekti."ve bunun gibi hiç abartmıyorum onlarca ah sıraladı.

Babam ise üzerine yürüdü bağırdı masaya yumruk attı kapılara vurdu.bağırdı ama nasıl bağırmak...

Ve aileden men edileceğime,evlatlıktan cıkarılıcağıma,evlenirsem yasatmayacaklarına hatta sevdiğim adamı da öldüreceklerine dair şantajlar...

Babam Allah onun canını alsın inşallah diye de ellerini kaldırıp sesli bi şekilde dua etti.

Allah o duayı geri cevirsin diye hep dua ettim korkarak ve ağlayarak ..
Tek sucum ise onu cok sevdim ve dedimki ben ondan baskasıyla evlenemem niye anlamıyorsunuz ve tanımaya calışmıyorsunuz niye bizim kızımız kimi seviyor diye merak etmiyorsunuz ,siz benim ailemsiniz niye mutluluğumu istemiyorsunuz.dedim sustum dedim ağladım dedim susturuldum ,başına buyruk ilan edildim.İsyankar ve vefasız evlat oldum.Annem sütünü babam hakkını haram etti.bir hafta yüzüme bile bakmadılar.

Sevdiğim adamın yaşı 33 benim 27. ailesi artık evlen diye baskı yapıyor sürekli.hatta evlerinde bu mevzu şu şekilde konuşuluyor.sen evlensen 2 yıla çocuğun olsa cocuğun onbeş yasa gelince sen elli olacaksın.ne zaman cocuklarının gününü göreceksin ne zaman evlendireceksin bilmem ne ..

Daha doğmamış cocuğun hayatı konuşuluyor dede mi diyeceklermiş cocuklar ,bu hayatına artık bir yön ver.Olmuyorsa olmuyor vazgecin birbirinizden diyorlar yada aileni karsına al gel evlen biz senin herseyini yapalım diyorlar..

Sevdiğim adam benden ayrılmak istemiyor ama bıktım bu baskıdan diyor cünkü bende sahidim hergün arıyorlar ne olacak sizin bu işiniz diyorlar.
Sinir cümlesi resmen "Ne olacak bu iş " ya bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum..

Kafayı yemek teriminin enginlerinde dolaşıyor, sıyırmak deyiminin ufuklarında geziniyorum.

Canımdan bezdim , nasıl ayrılıcam ondan yasayamam.üstelik o da beni cok seviyor ama artık bir sonuca varmak istiyoruz. Cocuğum olsun istiyorum artık bende.

Doğru insan olduğuna inanıyorum el üstünde tutuyor bir kere cok olgun ve dürüst.
Çok insan tanıdım ama onun gibi bana karsı merhametli ve düşünceli biri görmedim,bir zaman cimriliği vardı onu da aştık. Ki o cimriliği bana karsı değildi hep kendi boğazından kısıyordu.

Vazgecmek istedik kac kere olmadı . Ailemin bu kadar karsı olacağını bilsem arkama bakmadan kacardım.
Bu güne kadar kaderim dedim yasadım ,kader bi yerde benim elimde söyleyin a dostlar ne yapayım!
Amacım dertleşmek yazışmak kısmen de olsa rahatlamak ..ama umulur ki derdime bir merhem bulunur bu süreçte..

Bayramınız da mübarek olsun Allah tüm sıkıntılarımızı gidersin.
canim bnde aleviyim sevgilim sunni bnmde korkularim var izin vermezler diye

Eğer aileniz müslüman bir aile ise ve sizde islamiyetle göre evlenmek istiyorsanız sizi dinimizin bu konu hakkındaki emrini söyleyeyim, Dinimizde Müslüman bir kız sadece Müslüman bir erkekle evlenebilir......Bir Kişinin müslüman olması için ise dinimizdeki her hükmü kabul etmesi lazim.....Bir arkadas demiş Kuran'imiz bir.....cok guzel söylemiş ....Eğer bir kişi Kuran'da yazan bir hükmü inkar ediyorsa dinden çıkmış olur....mesela Kuran diyor ki faiz haramdır....Biri çıkıp dese ki faiz haram değildir, dinden çıkmış olur ....ama şöyle dese " faiz haram ama biz bi kere düştük faize" bu adam dinden çıkmış olmaz, sadece günahkâr olur.....aynen öyle de sizin evleneceginiz kişinin kesinlikle müslüman olması lazim, yani Peygamberimizin getirdiği, Kuran in getirdigi herşeyi, yapamiyorsa bile kabul etmiş olmalı...Bu mevzu Faiz olur Namaz olur Oruç olur Mıras olur vs...hepsini kabul etmesi lazim...Yoksa müslüman olamaz...Sizin müslüman dışında biriyle evlenmeniz Haramdır....

Sen kim oluyorsunuzda kimin müslüman olup, kimin olmadigina karar veriyorsun? Hani bunu sadece Allah karar veriyordu? Ayrica durmadan faiz'i örnek veriyorsunda, sünnilerin hepsi sanki kredi kartsiz mi dolasiyor? Bankadan borç almiyorlar mi? Yada tam tersi aleviler hep borç içindemi yasiyorlar?

Bu konular çok derin konulardi. Ne sünniler bir homojen grubtur, ne aleviler. Bu tür hasas konularda böyle konusmalarda bulunmak hakikatten çok yalnistir. Sen kendin sadece sünni biri ile evlenmek istiyorsan, evlen fakat böyle kesin hüküm vermek baska insanlarin hakkinda, hatta dinden düsmek gibi laflar zirvalamak gerçekten hiç hos degil.

Hic kimseyi dinleme don arkani al sevdigin adami git evlen ... Sonra cok pisman olursun...

ariza var kesin
alevi diyor konu sahibi hristiyan budist vs demiyor
Alevi, Türk Kürt Çerkez,Sünni ayirdetmiyorum,Eğer ki bu adamlardan herhangi biri Kuran'in getirdiği , Peygamberimizin getirdiği herhangi bir hükmü kabul etmiyorsa dinden çıkmis olur diyorum...Mesela Bir Sünni Eğer ki soyle diyorsa Namaz yoktur...Dinden çıkmış olur...Onunla da evlenemez..Kisideki inanca göre değişir....

Alevilikten utanıyor mu nerede okudun bunu canim kendisini alevi görmüyor .çünkü yasantısı alevlikle uyuşmuyor namaz kılıyor camiye gidiyor peygamberimizi seviyor hz Ali yi üstün görmüyor ondan.zaten hanifi mezhebinin imamına göre hareket ediyor.bişeyi merak ettiğinde ilmihalden okuyor.dolayısıyla hanifi öezhebinden oluyor.aleviliğin kültüüne de sahip ama uygulamıyor

Merak ettim, alevi kültürü nedir o zaman? Bunlar niye kendini alevi olarak tanitiyorlar? Cem evinin yerine camiye gidiyorsa, dedenin yerine imam geliyorsa, bu ailenin neresi alevi? Bunlara af edersin ama "dönük" diyorlar. Yani alevilikten, sünnilige dönmüs olan insanlar. Ki bu kötü birsey degil tabiki, herkes kendi inancini, mezhepini, kisacasi hayat tarzini kendi seçer fakat niye kendini olmadigin sey ile tanitmak?

Sen kim oluyorsunuzda kimin müslüman olup, kimin olmadigina karar veriyorsun? Hani bunu sadece Allah karar veriyordu? Ayrica durmadan faiz'i örnek veriyorsunda, sünnilerin hepsi sanki kredi kartsiz mi dolasiyor? Bankadan borç almiyorlar mi? Yada tam tersi aleviler hep borç içindemi yasiyorlar?

Bu konular çok derin konulardi. Ne sünniler bir homojen grubtur, ne aleviler. Bu tür hasas konularda böyle konusmalarda bulunmak hakikatten çok yalnistir. Sen kendin sadece sünni biri ile evlenmek istiyorsan, evlen fakat böyle kesin hüküm vermek baska insanlarin hakkinda, hatta dinden düsmek gibi laflar zirvalamak gerçekten hiç hos degil.
Demek ki beni anlamamissin, faize giren dinden çıkmaz, Faize haram değildir diyen dinden çıkar...Mesele biri soyle dese "Faiz haramdır ama ben faize düştüm, faize girdim" bu adam dinden çıkmaz,GUNAHKAR MUSLUMAN olur, çünku bu adam faize girmiş ama faizin haram olduğunu kabul ediyor....ama biri de soyle dese " faiz haram degildir" iste bu adam dinden çıkar çünkü faizin haram olduğuna dair Kuran' in hükmü var..

Bir kişi namaz kılmıyor diye dinden çıkmaz....Kişi eğer namazin varlığını kabul ediyorsa ama kilamiyorsa sadece Günahkâr Müslüman olur....Ama Namaz yoktur diyorsa o zaman dinden çıkmis olur....Aradaki fark bu, İkisi de namaz kılmıyor ama biri Namazin varlığını kabul ediyor, diğeri Namaz yoktur diyor....Namazı kabul eden kilmasa bile dinden çıkmaz, Ama namazı inkar eden kabul etmeyen, Kuran'in hükmünü ,kabul etmemiş olur......Bu sadece bir bilgi....Çünkü dışarda cok cahil insan var ,oruç tutmayan veya namaz kilmayan her adama dinden çıktın diyorlar, bu yanlış bir cümle....Bir kişi Orucu ve Namazı kabul ediyorsa, yapmasa bile MUSLUMAN sayılır,ama günahkâr Müslüman....Ama Oruç yoktur Namaz yoktur diyorsa o zaman dinden çıkar....

Merak ettim, alevi kültürü nedir o zaman? Bunlar niye kendini alevi olarak tanitiyorlar? Cem evinin yerine camiye gidiyorsa, dedenin yerine imam geliyorsa, bu ailenin neresi alevi? Bunlara af edersin ama "dönük" diyorlar. Yani alevilikten, sünnilige dönmüs olan insanlar. Ki bu kötü birsey degil tabiki, herkes kendi inancini, mezhepini, kisacasi hayat tarzini kendi seçer fakat niye kendini olmadigin sey ile tanitmak?

Evet canım dönmüşler alevilikten ama asıllarını inkar etmiyorlar .aile alevi dedeler nineler alevi olduğu için. İnanclar da bi değişiklik yok zamanla bunlar anneleri sebep olmuş dini inancları tam öğretmiş cocuklara ama adı alevi kalmış.

Back
X